Ako často sa navštevujete s rodičmi?
Dobrý večer, ako často sa navštevujete s rodičmi ? Moji rodičia sú veľmi naviazaný na našu dcéru, nakoľko sme tam dlhý čas bývali s nimi, ako sme sa odsťahovali, veľmi im chýba, a ťažko znášajú, že sa často nenaštevujeme. Viem, ze je to veľmi individuálne, ale premýšľam nad tým, ako rozumne v tomto nastaviť hranice. Aby to nebolo príliš často (povedzme raz do týždňa) alebo zase príliš dlhá doba ( raz za 2-3 mesiace povedzme). Dcéra im chýba, a radi by boli s ňou, my zase chceme mať svoj kľud.
@anonym_3dd460 okej, ale rozumiem uz preco ta dcéra nechce navštevovať
@anonym_00cb5c som rada, že si spokojná
@maya_hi my sme sa práveže zhodli s manželom, že na ňu moji rodičia majú zlý vplyv .. oni ju poslúchajú, nie ona ich, tak to potom vyzerá, dôjde od nich a chce aj nam diktovať, čo mame robiť .. a to má len 4 roky
@anonym_autor je to na nervy ale je to normálne 😏 starí rodičia sú na rozmaznávanie 🤷🏻♀️ rodičia udržiavajú disciplínu
Ked som chcela mat klud isla dcerka k nasim aj na dve noci 😁
Kazdy druhy den sme tam boli. Vsak ju lubia a a aj ona ich 🤷 boli spolu kolko chceli 😊
Nemáme nastavené žiadne hranice🙄keď sú naši v meste pridubou nám, inak raz za mesiac dva sme u nich na tri dni decká niekedy aj najdlhšie cez prázdniny aj dva týždne. Svokra býva v meste keď ma manžel potrebu ide za ňou ju pozrieť,raz do týždňa sa snažíme všetci na kávu na dve hodinky porozprávať. A idem iba vtedy keď chcem. Takisto aj on k našim. Ak nemám chuť ide len s chalanmi. Ale to musím byť úplne KO napr z roboty alebo iné aby som nešla.a nie je to pre mňa povinnosť.
Mama chodi skoro denne na hodinku, dve(ale muz robi v zahranici, takze mi aspon postrazi malu, kym si dam sprchu, navarim) a svokrovci raz za 3-4tyzdne v nedelu.
Bývame v tom istom meste navštevujeme raz do týždňa, obvykle v nedeľu.
@anonym_autor bývame v jednej dedine takže denne, niekedy každý druhý deň 😃
Uz som po materskej a rodicovskej, takze raz za tyzden, volame si denne. Na RD viac, bolo viac casu.
To aký kľud chcete mať? Byť s rodičmi je niečo nekľudné? To som nikdy nepoznala a ako suseda denne som sa s nimi stýkala a teraz susedím so všetkými svojimi deťmi a je to to isté. Isté je, že nevysedávam zbytočne u nich ani oni u mňa, ale ak niečo treba z obchodu, s deťmi, atď., tak bez akýchkoľvek problémov. Na zbytočné vysedávanie nemajú času mladí a ani ja, lebo všetko, čo robím mi trvá dlhšie, takže 24 hod. deň je pre starých ľudí krátky.
S mamou sme sa vídali cca 5 krát týždenne, chodila pre deti do škôlky/ školy , počkala ma, kým prídem z práce a dali sme si spolu kávu. Chodili sme spolu aj na dovolenky, trávili spolu sviatky. Dcéry ju mali rady a mne veľmi pomohla. Žiaľ v máji zomrela a veľmi nám chýba. Spätne som vďačná za každú chvíľu,ktorú sme s ňou strávili.
Na toto sa nedá vseobecne odpovedať. Závisí to od toho, koľko rokov ma dcérka, či by tie stretnutia boli u vas alebo u nich, ako sa cítite počas stretnuti - ci komfortné a uvoľnené, alebo je tam nejaké napätie. My sa stretávame ca 1x za týždeň a mne to celkom stačí. K svokre chodíme jeden víkend z mesiaca a to je podlamna tiež tak akurát, aj keď môj muž by tam chodil aj častejšie. Ale toto je naša špecifická situacia
Moji rodičia bývajú od nás 50km v dome. V lete sme tam skoro každý víkend aj preto že im treba pomôcť okolo domu a záhrady aj preto, že deti maju bazén a trampolínu atď. Vždy tam chodíme jeseň zima tak možno 1x za mesiac a na jar už častejšie a v lete ešte viac. Napr som tam bola s deťmi 4dni cez jesenné prázdniny. Cez jarné tiež na pád dní a aj medzitým. Ale mama k nám občas príde na 1-2dni alebo aj keď je syn chorý. Otcovi sa už nechce sem chodiť. Deti su v lete u našich aj týždeň vkuse
zalezi na tom ako daleko od seba byvate a ake je stare dieta.Ak chodi do skoly tak nech ju stary rodicia niekedy vyzdvihnu zo skoly/skolky, davajte im ju na prazdniny. My sme od rodicov 150km a pocas materskej som tam chodila kazde 4 tyzdne tak na tyzden cca. Teraz ked chodia deti do skoly ten mesacny kontakt udrziavame hoci len na vikend ( niekedy pridu oni, niekedy my). Ked nie sme spolu 2 mesiace tak je to asi pred prazdninami a potom maju deti na 4 dni a na dalsie 3 dni pridem za nimi aj ja. Co sa tyka telefonickeho kontaktu alebo si napiseme tak to je velmi casto. Mame dobry vztah a navzajom by sme si chybali. Su sucastou nasich zivotov . Su rodina (nie navsteva).
Vela zalezi od programu rodiny a fungovani, zdravotnom stave. Je to strasne individualne takto polozit otazku. Mne mama denne strazi dceru lebo je dlhodobo chora a nemoze do skolky no ja do prace ist musim. Takze som mamu mala u nas den co den. Ked chora nebola, chodila na pol dna do skolky a striedala sa moja mama so svokrou a tiez som mala den co den niekoho u nas. Ked boli deti zdravotne ok a mali sme cez vikend program, nevideli sme sa aj niekolko tyzdnov🤷 musis najst komrpomis, ktory vyhovuje obom. Ale uprimne mat den co den niekoho doma, je narocne na moju psychiku, no nemam na vyber.
@anonym_autor od našich sme 50km, mamka zvykne dobehnúť každý štvrtok popráci, my k nej 1-2 mesačne lebo s ňou býva aj moja starká, tak isto s ocinom (2-3 krat mesačne) a jeho rodičmi (tak každé 3 týždne), starkých vždy tak nakopne stretnutie s pravnúčatami, mňa mali rodičia hneď po maturite, tak sú všetci ešte vitálni … mužova mama býva 15km od nás, s ňou sa tiež vidíme 1-2x týždenne, svokor je v ČR, to tak raz za 2-3 mesiace, sle to už aj prespíme u švagrovcov čo bývaju blízko od neho a sme dlhšie
Chceš mať klud ty,alebo tvoj muz ...
Chodíme každú nedeľu k rodičom.
Niečo sa fakt pokazilo s ľuďmi, keď sa žena musí opýtať na fóre, ako často sa má stretávať so svojimi vlastnými rodičmi, lebo chce mať svoj pokoj....
@anonym_02f011 lenze nie su vsetky vztahy v rodinach idealne. Tazko sa to chape cloveku, co vyrastal v harmonickej rodine. Ak neratam bezne prevadzkove nedorozumenia. Ja napr ak mam ist k rodicom, idem tam so stiahnutym zadkom a len kvoli dcere. Vzdy sa mi tam vratia zle spomienky, na ozrateho tatka a histericku mamu a citim sa tam velmi zle. Mozno autorka bojuje s niecim podobnym. A uplne rozumiem tomu vlastnemu kludu, po ktorom tuzi.
@anonym_02f011 lenze nie su vsetky vztahy v rodinach idealne. Tazko sa to chape cloveku, co vyrastal v harmonickej rodine. Ak neratam bezne prevadzkove nedorozumenia. Ja napr ak mam ist k rodicom, idem tam so stiahnutym zadkom a len kvoli dcere. Vzdy sa mi tam vratia zle spomienky, na ozrateho tatka a histericku mamu a citim sa tam velmi zle. Mozno autorka bojuje s niecim podobnym. A uplne rozumiem tomu vlastnemu kludu, po ktorom tuzi.
@anonym_335c7d u nas uplne tak isto. A normalne mam nervy, ake hraju divadielko, ako su super stari rodicia. Ale ja ich poznam aj inak a viem, aki vedia byt. Deti nechapu, preco ich pri takych super ludoch nechcem nechat na dlhsie alebo samych. Parkrat som to riskla, ked boli mali a len som sa utvrdila v tom, ze su nezodpovodni ba priam az nebezpecni. Od mamy som si svoje uz vypocula, teraz len cakam, kym mi aj deti vykricia, ze som im nedopriala vztah s babkou. :(

@anonym_autor s mojimi dva trikrát do týždňa a niekedy sa týždeň nevidíme (500m od nás). Svokra s mužom dvakrát týždenne a so mnou a synom raz - dva razy do mesiaca (60km) - ale jej zas až tak my dvaja nechýbame 😏