icon

Ako často sa navštevujete s rodičmi?

19. dec 2025

Dobrý večer, ako často sa navštevujete s rodičmi ? Moji rodičia sú veľmi naviazaný na našu dcéru, nakoľko sme tam dlhý čas bývali s nimi, ako sme sa odsťahovali, veľmi im chýba, a ťažko znášajú, že sa často nenaštevujeme. Viem, ze je to veľmi individuálne, ale premýšľam nad tým, ako rozumne v tomto nastaviť hranice. Aby to nebolo príliš často (povedzme raz do týždňa) alebo zase príliš dlhá doba ( raz za 2-3 mesiace povedzme). Dcéra im chýba, a radi by boli s ňou, my zase chceme mať svoj kľud.

Strana
z2
anonym_f2c0b2
19. dec 2025

@anonym_autor cca 1x/3-4 týždne , na poobedie alebo doobedie

mullerova46
19. dec 2025

@anonym_autor sme od seba 500km tak chodíme na 2 týždne každé 2-3 mesiace dokým nie je v škôlke. Potom sa to už zmení na kratšie návštevy

anonym_ba533b
19. dec 2025

Ku mne chodí dcéra s vnučkou (1r.) od narodenia na 2-3 dni každý týždeň, lebo chce.... No však koľko je prijateľné pre teba a dohodni sa s rodičmi na kompromise.

oceanahory
19. dec 2025

@anonym_autor Niekedy 2x do tyzdna, inokedy 1x za mesiac...ono je to velmi individualne, ale nemame to nejako fixne dane a ani si to neviem predstavit 🤷.

anonym_c6e846
19. dec 2025

Dcéru nechať u starých rodičov a s manželom si urobiť rande. Aj vlk sýty aj ovca celá.

ivik4
19. dec 2025

Idem k rodicom raz mesacne na 2 noci so synom 🙂

oceanahory
19. dec 2025
@anonym_c6e846

Dcéru nechať u starých rodičov a s manželom si urobiť rande. Aj vlk sýty aj ovca celá.

@anonym_c6e846 Mudro ☝️😁

reanda
19. dec 2025

a dcera co na to?

anonym_dc5a36
19. dec 2025

@anonym_autor čo znamená mať svoj kľud? Sestra žije v UK a chodí domov s deťmi 4x ročné ja bývam na rovnakej ulici a keď som bola na materskej tak som tam bola takmer denne alebo chodila mama k nám. A v žiadnom prípade som nepociťovala že by som nemala svoj kľud

anonym_cd7787
19. dec 2025

Na tvojom mieste by som tam isla 1x za mesiac všetci spolu a 1x im nechala dcéru samu a vy si s mužom urobte program.

anonym_02f011
19. dec 2025

Niečo sa fakt pokazilo s ľuďmi, keď sa žena musí opýtať na fóre, ako často sa má stretávať so svojimi vlastnými rodičmi, lebo chce mať svoj pokoj....

anonym_8d565d
19. dec 2025

Snažíme sa raz do týždňa na cca tri hodky, cez leto niekedy aj dvakrat prídeme. Vzdialenosť mala 6-7 km.

anonym_988b74
19. dec 2025

Aj niekoľkokrát denne 😂,keďže bývame v jednej dedine

ibrunova
19. dec 2025

Záleží od toho, ako ďaleko od seba bývate. My sa hocikedy zastavíme cestou z práce aspoň na chvíľku sa potešia.

anonym_3dd460
19. dec 2025

Aj ja mám dcéru, ktorá chce mať svoj kľud. Ju aj keď karma dobehne, nebude to poznať z toho kľudu. A ja som smutná 😢

anonym_c5aa48
19. dec 2025

@anonym_autor Tak záleží ako ste od seba ďaleko .Veľa od toho závisí. Ny sme blízko tak každý deň.

anonym_c5aa48
19. dec 2025
@anonym_c6e846

@anonym_c6e846 No presne. Deťom treba dopriať aj starých rodičov a naopak.Nech majú do budúcna pekné vzťahy. Potom pochopíme keď budeme na uch miesto, alebo nám odídu.

anonym_c5aa48
19. dec 2025
@anonym_dc5a36

@anonym_autor čo znamená mať svoj kľud? Sestra žije v UK a chodí domov s deťmi 4x ročné ja bývam na rovnakej ulici a keď som bola na materskej tak som tam bola takmer denne alebo chodila mama k nám. A v žiadnom prípade som nepociťovala že by som nemala svoj kľud

@anonym_dc5a36 To je vysoko individuálne. My sme blízko a vždy sme boli denne spolu Výnimky iba keď sa popri práci nedalo, ale vždy som aspoň zavolala, alebo každý druhý deň išla. Aj oni aj svokrovci chodia kedy chcú.

anonym_4be394
19. dec 2025
@anonym_02f011

Niečo sa fakt pokazilo s ľuďmi, keď sa žena musí opýtať na fóre, ako často sa má stretávať so svojimi vlastnými rodičmi, lebo chce mať svoj pokoj....

@anonym_02f011 Preto ma kazdy byvat sam. Takto sa stari rodicia naviazali az prilis na vnucku a rodicia zase chcu mat klud, ked sa im podarilo konecne odstahovat.

anonym_7b1e4d
20. dec 2025

@anonym_autor moji boli tiež naviazaní, ale skola, práca, moje výhovorky😀 a zredukovala som to na 2-3x ročne.

marca12
20. dec 2025
@anonym_3dd460

Aj ja mám dcéru, ktorá chce mať svoj kľud. Ju aj keď karma dobehne, nebude to poznať z toho kľudu. A ja som smutná 😢

@anonym_3dd460 Tak si najdi konicky a nelipni na vnucatach. Niektore babky su uz uplne pomatene,co dorabaju,lebo tyzden nevidia vnuca alebo svoje deti.

anonym_f0510f
20. dec 2025

Som najmladšia, chodím ich pozrieť každú nedeľu. Asi tak na 2 hodiny. Vždy im niečo prinesiem, hlavne sa porozprávame, spýtam sa čo potrebujú. Keďže majú ťažké diagnózy, kedy tu nemusia byť obaja zo dňa na deň tak mi je to vzácne. Svokrovcov už nemám. Súrodenci chodia veľmi málinko počas roka 😉

konikkon
20. dec 2025

@anonym_autor navštevujeme sa vtedy, keď chceme, alebo potrebujeme. O akých hraniciach je reč? Na stretávanie s rodičmi nepotrebuješ harmonogram. Pôjdeš tam vtedy keď všetky zúčastnené strany budú chcieť.

anonym_3dd460
20. dec 2025
@marca12

@anonym_3dd460 Tak si najdi konicky a nelipni na vnucatach. Niektore babky su uz uplne pomatene,co dorabaju,lebo tyzden nevidia vnuca alebo svoje deti.

@marca12ďakujem za nevyžiadanú radu. Poznám aj také, ako ty, ktoré majú svoje deti a vnúčatá v paži. Dcéry a nevesty tu o nich píšu často.

podbel2512
20. dec 2025

Ako kedy. Cca 4 x tyzdenne

natalka13
20. dec 2025

Podla nalady vzdialenosti veku deti.
V 1 meste 1-2x tyzdenne, 500km 3-4x do roka.

rayla
20. dec 2025

Často, ako nám to povinnosti dovolia. Ideme spolu na obed, alebo my k nim, oni k nám, sviatkujeme všetci spolu na chalupe.. hranice s rodičmi predsa netreba stanovovať ak máte normálny vzťah. Dcéru u nich nechaj, budú radi a ty maj svoj kľud.. oni tu raz nebudú, aj dcéra raz odíde a kľudu si užijes až jaj..

zafir01
20. dec 2025

@anonym_autor ja si to vzmem opacne ..... najstarsi ma 14 ,chce ist na internat . Moje deti ked sa odstahuju .... ako casto je fajn ich vidiet ? Su to moje deti ,milujem ich a chybat mi budu ,strach o nich bude .ak sa tu ktorekolvek dieta zastavi aj kazdy den na kavu ,lebo ma cestu okolo ,budem stastna . Ak pridu na vikend s rodinami ,tiez budem stastna . Raz za 3 mes ? Ak budu byvat tak daleko ,ze cesta je dlha a maju mnozstvo povinnosti .... pre mna ako mamu jr to dlha doba ,ale navsteve budem stastna

S otcom som nemala.dobry vztah . Dostal porazku . Stala som pri nom .odvtedy su to 4 roky a chcem vediet ,ze je v poroadku .byvam 5 km od neho cca kazdy druhy den sme spolu ,obcas sj len zavolame .obcas aj tyzden nie smr spolu ked su ppvinnosti pracovne .a niekedy kazdy den . A som vdacna za kazdy jeden ,ktory s nim mozem zazit a on s mojimi detmi

64jarka64
20. dec 2025
@anonym_3dd460

@anonym_3dd460 presne ako u nás😪

aurelia2000
20. dec 2025

Snáď sa dozijes, keď tebe tvoje deti "nastavia hranice"🙄 aj toho "kľudu" budeš mať plné zuby

Strana
z2