icon

Ako často sa vaši rodičia stretávajú s deťmi?

22. feb 2026

Ahoj, žienky. Ako často sa stretávajú vaši rodičia s vašimi deťmi?

Strana
z2
anonym_2b2831
22. feb 2026

Každý týždeň, niekedy raz, niekedy 2x do týždňa.

anonym_f6d382
22. feb 2026

Víkend každý,sobota nedeľa ale nie moji, keďže neziju ale svokrovci

anonym_cf28ac
22. feb 2026

Priemerne raz za mesiac. Žijú od nás ďaleko. V meste, kde žijeme, rodinu nemáme.

anonym_5627f4
22. feb 2026

Raz ročne, na týždeň. Aj to musíme ísť my tam. Za hranice cez 1000km. Oni neboli ani raz odkedy máme deti. Svokrovci majú 65r a sú pohodlní. Tento rok nejdeme už ani my tam. Ten týždeň vzťah medzi starými rodičmi s vnúčatami nezachráni.

anonym_95918b
22. feb 2026

Stretnú sa len vtedy keď tam prídeme my. Nezavolajú, neprídu na návštevu, nevedia poriadne ani aké majú zaľuby ani kam chodia do školy. Sú to 70-nici. Mám ich rada ale nikdy neboli na budovanie vzťahov ani medzi nami deťmi ani našimi deťmi. Keď boli deti malé neskutočne ma to ubíjalo, toľko som sa naplakala. Ale už to beriem ako to je 😊 S rodičmi si rozumiem inak veľmi dobre.

autor
22. feb 2026

Lebo moje dieťa má veľmi pekný vzťah s mojimi rodičmi. Bývali sme tam, teraz sme sa odsťahovali tak sa snažím nájsť zdravý kompromis.

marhulka13
22. feb 2026

Cca 4krat do roka na par hodin

marca12
22. feb 2026

@anonym_autor To sa neda zovseobecnovat. Ak je rodina aktivna,deti sportuju a nebyvaju blizko seba,tak logicky sa vidia menej. My sme mali dlho zauzivane kazdy vikend navstivit rodicov,ale nedalo sa to zvladat,ked sme chceli aj nieco doma porobit a aj nieco zazit,niekam ist.

anonym_278521
22. feb 2026

Zväčša raz do týždňa na 2-3 hod ( niekedy sme preč, tak raz za 2 týždne ) , bývame do 6 km od všetkých. Chodíme len myk svokrovcom, naši prídu sem tam aj k nam

anonym_b8c135
22. feb 2026

S mojou mamkou je takmer každý deň na chvíľku. Mamka ju doprevádza aj do školy, aby nemusela vstávať s nami o 5 a býva 5 minút pešo od nás. So svokrovcami je tak raz za týždeň. Tiež bývajú blízko, ale robia na smeny a tak sa prispôsobujeme.

anonym_473e7d
22. feb 2026

S mojimi rodicmi funguje stretavane cca na tyzdennej baze, bud prideme my alebo oni, ked sa nam alebo im nechce, neprideme, nepridu. Rodicia su starsi od svokrovcov, byvame v rovnakom meste, su pracujuci a viacmenej sa im da len cez vikend a stravia u nas alebo my u nich tak 2, max 3 hodiny.
Svokrovci k nam pridu len na narodeniny, meniny. Svokra sa este ako tak premoze a pride sama raz za mesiac az mesiac a pol na 2-3 hod. Svokra nepracuje, ma auto, svokor ma flexibilnu pracu, tiez ma svoje auto, byvaju v tom istom meste ako my. Pokial my k nim neprideme, neprejavuju zaujem o navstevy.

rachel36a
22. feb 2026

Kým žila moja mama, tak niekolkokrat týždenne...svokrovci raz týždenne keď tam ideme na návštevu...

andrejka1974
22. feb 2026

@anonym_autor moje deti na striedačku boli cez víkend u mojich rodičov svokrovci nejavili záujem

janinah
22. feb 2026

V tvojom pripade tak často ako budu ochotni a schopni sa stretnuť.Ak je vzťah dobrý tak to prospieva obom stranam.

anonym_eaaa21
22. feb 2026

Byvame daleko, vidime sa zhruba po 4-7 tyzdnoch. Chodime zvycajne na dlhsie, bud na predlzeny vikend alebo na cely tyzden.

majlo1234
22. feb 2026

Ked ich dovezieme. Ale vtedy vydatne, 24/7 su s nimi, az su radi, ked ideme prec

anonym_e2a188
22. feb 2026

@anonym_autor v akom veku?, keď boli malé tak denne, od puberty trochu menej, teraz sú dospelé tak 2-4krat za mesiac ale niekedy aj viac

anonym_cd348d
22. feb 2026

@anonym_autor Kym boli mali 2x do tyzdna sa stretavali so starymi rodicmi z oboch stran - 2x s mojimi, 2x s muzovymi( ak boli deti chore, tak nasi chodili kazdy pracovny den k nim, aby sme si my nemuseli brat ocr). Teraz v puberte je to ine... Syn chodi k babke denne ( byva kusok od nas), dcera tam chodi cxa 1x, s nasimi sa vidavaju menej.. dcera zvacsa raz za tyzden dva, syn parkrat do roka.

anonym_9bbfc3
22. feb 2026

Minimálne 2x týždenne. Bývame blízko. Každý musí nájsť taký balans, ktorý vyhovuje všetkým 3 stranám- deti, starí rodičia a rodičia. Niekto je ako my a niekomu stačí raz za pár mesiacov, takže univerzálne správna odpoveď neexistuje.

anonym_5dc3df
22. feb 2026
@anonym_autor

Lebo moje dieťa má veľmi pekný vzťah s mojimi rodičmi. Bývali sme tam, teraz sme sa odsťahovali tak sa snažím nájsť zdravý kompromis.

@anonym_autor Zdravý kompromis predstavuje pre každého niečo iné. Kto sa toleruje, majú dobré vzťahy môžu tráviť čas aj každý deň. Ak to samozrejme vzdialenosť dovolí.My bývame všetci blízko a kým boli deti malé tak starý rodičia chodili aj denne, alebo my k nim prehodiť pár slov. Keď vyrástli a máme prácu co to nedovoľuje tak menej, ale vždy dobehneme a vieme o sebe.

biba_18
22. feb 2026

keď mal 1,5 roka moja mama s ním bola denne, ja som bola v práci. keď chodil do škôlky tak každý týždeň sme chodili na obedy v nedeľu. keď bol vačší a chodil na súťaže, tak v nedeľu podľa toho či sme mali voľnú sobotu, ale mama ho nosila na krúžky, takže boli spolu často…
svokrovci boli ďaleko, ale chodili sme tam tak 3-4 x do roka, plus tam chodil bez nás na zimné aj letné prázdniny. keď sa presťahovali do nášho mesta, tak ho svokra nosila na krúžky na striedačku s mojou mamou…
dodnes má skvelý vzťah, s oboma babkami. dedkov už nemá - ale ak by žili, aj s nimi by mal, mali sa veľmi radi…

biba_18
22. feb 2026

ale okrem tých nedeľných obedov chodil k mojej mame aj spať občas, aj so sesternicou…

anonym_5fdee3
23. feb 2026

@anonym_autor Moje deti sa stretávajú so starými rodičmi tak 3-4 krát do roka na sviatky, aj to ideme my k nim. Ináč nezáujem. Moja mama nemá vzťah k deťom ani ku mne nemala. A svokra tiež nič moc. Obe bývajú 30 km od nás, podľa mňa to neni tak ďaleko. Volala som ich neraz aby došli na návštevu alebo cez leto aby postrážili pokiaľ ja s manželom sme v robote. Myslíš že došli a pomohli, ale kdeže.
Zo začiatku ma to veľmi trápilo že nebudú mať vzťah moje deti so starými rodičmi, ale keď ony nemajú záujem. Aspoň viem že ja budem úplne iná babka a ja budem sa zaujímať o svoje vnúčatá.

anonym_80830b
23. feb 2026

Cca 4 krat do tyzdna.

3009
23. feb 2026

Ja mám vnučku pubertiačku a tiež skoro každý deň cez týždeň a vnuk dospelý niekoľkokrát do týždňa.

amelie2017
23. feb 2026

Sme v zahranici, svokra byva na vedlajsej ulici, deti nam strazi, ked sme v praci, cize je s nimi tak 4 krat tyzdenne. Mimo toho si ich 1-2 krat do mesiaca vezme na noc, na vsetky narodeninove oslavy chodi ona s nimi, ak je program v kniznici alebo nieco v meste pre deti, berie ich. Starsiu dceru brava aj na dovolenky. Ja vidim svokru tak raz tyzdenne, bud pri prebierke deti, alebo ju pozveme na obed, ideme niekam na veceru, na vylet. Mamina byva na Slovensku, chodila tu na dlhsie, ale situacia sa skomplikovala, ale snazime sa, nech sa vidia s detmi aspon 3-4 krat rocne na dlhsie. Ked syn trosku dozreje, zatial je na mna moc naviazany, poslem ich aj na prazdniny.

autor
23. feb 2026

Ďakujem za odpovede. My sme sa dohodli na 2 krát týždenne návšteva a 1 krát týždenne spanie. Vidím že je normálny takýto častejší kontakt.

tiezjedna
23. feb 2026

@anonym_autor tak raz štvrť roka. Vzdialenosť je prevít:/

anonym_ba5630
23. feb 2026

@anonym_autor tak raz za dva tri mesiace. Bývame blizko

simca06022011
23. feb 2026

podla veku, podla zaujmov/skoly,... raz za par mesiacov zvacsa, cez prazdniny na dlhsie aj tyzden-dva, kolko chcu a maju cas. Zvacsa cez rok na vianoce, sviatky, takto pravidelne bezne vobec.. prespavacky cez prazdniny, predtym kedbola mala tiez velmi nic, vztah maju super aj bez toho. Aktualne ale napr 2x do tyzdna chodi s dedom cvicit dcera = cize su spolu viac ako za cely jej zivot :DD len tak nejak rozvrhovo by som to nikdy neriesila.

Strana
z2