Ako čeliť nátlaku rodiny ohľadom detí?
Ahojte. Som trochu už zúfalá. Mám 29 rokov, muž má 32. Rozhodli sme sa už keď sme spolu začali randiť na výške, že nebudeme mať deti. Nemáme radi deti, máme svojho psa, ktorý nám stačí a nie sme proste ochotní obetovať svoj komfort pre dieťa. Moji rodičia aj jeho rodičia sa už odkedy sme spolu boli asi 3 roky pýtali, kedy plánujeme deti. Za posledné roky je to už neskutočný nátlak a vždy keď sme im vysvetlili, že deti nechceme, tak nám buď dali prednášku o tom, že prečo máme mať deti, alebo to ukončili tým, že to príde, keď budeme starší.
No a teraz prichádza moja otázka. Na Vianoce som našich odbila tým, že sa snažíme, ale zatiaľ nič. (Nemala som proste náladu sa o tom baviť, myslela som, že dajú pokoj). Teraz ma mama bombarduje s rôznymi klinikami, pretože očividne máme problém otehotnieť a ja už neviem ako z toho von. Jedna lož sa otočila na pol roka šikany. Mám chuť im povedať, že zistili, že som neplodná. Myslíte, že je to z mojej strany zákerné alebo kruté?
Inak som si všimla poslednú dobu že je viac príspevkov od ľudí ktorí nechcú deti. Čo ako my s tým máme? Založia tému a prezentujú tu svoje rozhodnutie nemať deti a nechávajú si hladkať ego od ľudí ktorí s nimi súhlasia. Akokeby si potrebovali dokázať že sa správne rozhodli. Prečo mamičky nezakladajú témy ohľadom ich rozhodnutia mať deti? Aby každý vedel aké super rozhodnutie to bolo.
Veď keď som dospelá a viem že nechcem deti tak nebudem zosr*tá z rodičov a svokrovcov lebo chcú vnúčatá. A autorka je z toho až tak pos*atá , že klame rodičov namiesto toho aby si stála za svojím rozhodnutím a preto prišla sem na MK aby si potvrdila že jej rozhodnutie je správne.
@anonym_719a61 mamičky sa tu radšej sťažujú ako padajú na hubu pri jednom dieťati nič nestíhajú manžel ich podvádza atď atď.. 😂🙈
@anonym_autor len tak mimo, ja zase neznasam psov. Keď ich jebnuti majitelia venčia bez voditka a idú ku mne, mat vtedy pištoľ... do výťahu už každý vie, že ku mne pes nepatrí ani k mojim deťom. Raz sa mi susedia natlačili so psom do výťahu, hneď som ich vyhodil
@anonym_735838 vidíš ja mám podobné POCITY z nebychovanych parchantov.. 🤔🤗
@hylary celkom smutné mat decká len preto aby ste sa mali s. Mužom o com baviť
. To musí byť pekne nudný vzťah
@anonym_f6d4c6 spadla si z čerešne? Neviem o com tocis. bud si uplne blba alebo provokujes.. vsetci vedia ako to myslim len ty jediná si akoze nepochopila.. tvoje IQ nebude na vysokom cisle ked nechápeš myšlienku ktorú som chcela vyjadrit
@anonym_f6d4c6 spadla si z čerešne? Neviem o com tocis. bud si uplne blba alebo provokujes.. vsetci vedia ako to myslim len ty jediná si akoze nepochopila.. tvoje IQ nebude na vysokom cisle ked nechápeš myšlienku ktorú som chcela vyjadrit
@hylary napísala ti presne to, čo si napísala ty. My s mužom žijeme krásny plnohodnotný život. Cestujeme, užívame si, každé leto pracujeme z nejakej inej destinácie, nič nás neobmedzuje. Ani ten pes, svokra je celá šťastná, že ho dostane na pár týždňov na “prázdniny” a môže sa z neho tešiť. S manželom sa máme o čom baviť, sme inteligentní vzdelaní ľudia, ktorí sa nebavia iba o deťoch a netočí sa celý náš život okolo niekoho iného. Už to tu nejdem riešiť. Ďakujem už tretíkrát za prínosné komentáre.
@anonym_autor Pozri, ak deti nechcete, tak chod na steril. al. muz na vazekt. A je to, povies ze si neplodna. Aj pravda to bude. A vybavene. Ale nezabudni dodat, ze ta to ani nemrzi, kedze ste deti nikdy nechceli. Sak ste dospelí, normalne to rodicom vysvetlite. A hotovo.
@anonym_autor Pozri, ak deti nechcete, tak chod na steril. al. muz na vazekt. A je to, povies ze si neplodna. Aj pravda to bude. A vybavene. Ale nezabudni dodat, ze ta to ani nemrzi, kedze ste deti nikdy nechceli. Sak ste dospelí, normalne to rodicom vysvetlite. A hotovo.
@anonym_b3ae3b preco by mala ist na sterilizaciu? Lebo nechce deti? Ja tiez deti nechcem, ale na sterilizaciu nepojdem, pretoze to ma vela zaporov aj po hormonálnej stranke napriklad. Ak by to bolo bez rizik a neziaducich ucinkov, idem hned. Ale take lahke to nie je. Nie kazda, co nechce deti, musi ist na sterilizaciu, tak neviem, co sa tym ohanas. A muzova vazektomia - tak snad ona rozhoduje sama za seba a nie za muza a s jej nazorom a rozhodnutim predsa nema nic spolocne, ci muz vazektomiu podstupi alebo nie. Dokonca aj keby sa neskor rozhodol, ze on deti mat chce - znamena to automaticky, ze mu musi preto vyjst v ustrety a deti mat? U nas to tak bolo. Muz si to po case rozmyslel a nie, nebuchala som si hlavu o stenu, ze sme deti nemali, lebo jeho zmena rozhodnutia neznamena, ze som svoje rozhodnutie zmenila aj ja.
@anonym_b3ae3b preco by mala ist na sterilizaciu? Lebo nechce deti? Ja tiez deti nechcem, ale na sterilizaciu nepojdem, pretoze to ma vela zaporov aj po hormonálnej stranke napriklad. Ak by to bolo bez rizik a neziaducich ucinkov, idem hned. Ale take lahke to nie je. Nie kazda, co nechce deti, musi ist na sterilizaciu, tak neviem, co sa tym ohanas. A muzova vazektomia - tak snad ona rozhoduje sama za seba a nie za muza a s jej nazorom a rozhodnutim predsa nema nic spolocne, ci muz vazektomiu podstupi alebo nie. Dokonca aj keby sa neskor rozhodol, ze on deti mat chce - znamena to automaticky, ze mu musi preto vyjst v ustrety a deti mat? U nas to tak bolo. Muz si to po case rozmyslel a nie, nebuchala som si hlavu o stenu, ze sme deti nemali, lebo jeho zmena rozhodnutia neznamena, ze som svoje rozhodnutie zmenila aj ja.
@anonym_d4e4d0 čiže ty si ten pripad že ťa muž nechal a mal dieta s inou nakoniec ?
Ved ti muzi vas len odrbavaju že nechcu deti aby ste boli kludne a presne v krize veku vsetok natlak z nich opadne a idu za zenou s ktorou si zalozia rodinu. A vy stare nestastne ostavate na ocot…. Alebo holduju alkoholu. Ach moj ty …🥲
@anonym_d4e4d0 čiže ty si ten pripad že ťa muž nechal a mal dieta s inou nakoniec ?
Ved ti muzi vas len odrbavaju že nechcu deti aby ste boli kludne a presne v krize veku vsetok natlak z nich opadne a idu za zenou s ktorou si zalozia rodinu. A vy stare nestastne ostavate na ocot…. Alebo holduju alkoholu. Ach moj ty …🥲
@anonym_a8ffe6 nie, muz ma nenechal. Ja som nechala jeho, ked som videla, ze tuzi po rodine. Chcela som mu ju dopriat. Ja som deti nechcela a nechcela som byt ani dovodom, preco by ich nemal on. Nemohla by som s tym zit, trapilo by ma to a mal by som vycitky, ze si to kvoli mne nesplnil. Rovnako by som mala vycitky, ak by som ja dieta chcela a partnera, ktory deti nechce, by som do nich dotlacila. Pre mna je toto zasadna vec vo vztahu a k jeden hoci aj zmeni nazor, tak pre mna to bol dovod na to rozist sa a umoznit druhemu zit zivot, aky ho bude naplnat. Nie vzdy je vsetko take ciernobiele.
@hylary napísala ti presne to, čo si napísala ty. My s mužom žijeme krásny plnohodnotný život. Cestujeme, užívame si, každé leto pracujeme z nejakej inej destinácie, nič nás neobmedzuje. Ani ten pes, svokra je celá šťastná, že ho dostane na pár týždňov na “prázdniny” a môže sa z neho tešiť. S manželom sa máme o čom baviť, sme inteligentní vzdelaní ľudia, ktorí sa nebavia iba o deťoch a netočí sa celý náš život okolo niekoho iného. Už to tu nejdem riešiť. Ďakujem už tretíkrát za prínosné komentáre.
@anonym_autor
@anonym_autor to ona nepochopí keď jedine o com sa doma vedia porozprávať sú deti.. Keď. Odídu z domu zistia ze si nemajú čo doma povedat.... 🤪
Vidim, ze autorku mam bloknutu. Aka *** na koni, taka *** aj v realnom zivote. Este ze ma len psa a nie dieta.
@anonym_735838 vidíš ja mám podobné POCITY z nebychovanych parchantov.. 🤔🤗
@anonym_f6d4c6 máš pravdu, že veľa detí je nevychovanych, treba im dat po riti a psíkom dobre spekaciky s klincami ci ako to robia 🤣🤣🤣🤣
@anonym_autor len tak mimo, ja zase neznasam psov. Keď ich jebnuti majitelia venčia bez voditka a idú ku mne, mat vtedy pištoľ... do výťahu už každý vie, že ku mne pes nepatrí ani k mojim deťom. Raz sa mi susedia natlačili so psom do výťahu, hneď som ich vyhodil
@anonym_735838 ty mas nejaku poruchu? Akym pravom ty niekoho vyhadzujes z vytahu? No na mna by si to skusil len raz. Ja pochopim vsetko. Ak ma niekto fobiu, alergiu, alebo hocijaky iny problem so psom a nechce s nim byt vo vytahu, da sa to povedat aj inak, popripade mozes uplne slusne vystupit aj sam. Ale ty mas problem a ty niekoho vyhodis z vytahu, to kde sme? Uvedomujes si, ze sa prejavujes ako primitiv?
@anonym_d4e4d0 Aky zapor po hormonalnej stranke ma steril. ?
@anonym_d4e4d0 Aky zapor po hormonalnej stranke ma steril. ?
@anonym_b3ae3b Sterilizácia zvyčajne nemení menštruačný cyklus ani hladinu hormónov, pretože vaječníky zostávajú funkčné. Nemala by ani spôsobovať predčasnú menopauzu.
@anonym_b3ae3b Sterilizácia zvyčajne nemení menštruačný cyklus ani hladinu hormónov, pretože vaječníky zostávajú funkčné. Nemala by ani spôsobovať predčasnú menopauzu.
@sisska96 Presne takto to viem aj ja, preto sa dotycnej anonym_d4e4d0 pytam, aky zapor ma steril. Reagovala som na jej prispevok, kde sa vehementne brani sterilizicii, lebo ma negativa. Okrem bezneho rizika ktore je pri akomkolvek zakroku, si myslim, ze steril. nema vplyv na hladinu hormonov.
@anonym_735838 ty mas nejaku poruchu? Akym pravom ty niekoho vyhadzujes z vytahu? No na mna by si to skusil len raz. Ja pochopim vsetko. Ak ma niekto fobiu, alergiu, alebo hocijaky iny problem so psom a nechce s nim byt vo vytahu, da sa to povedat aj inak, popripade mozes uplne slusne vystupit aj sam. Ale ty mas problem a ty niekoho vyhodis z vytahu, to kde sme? Uvedomujes si, ze sa prejavujes ako primitiv?
@lindusss2016 nie, ja som čakal na výťah prvý až potom prišiel sused so psom a tlačil sa so mnou, tak som.mu povedal aby počkal kým sa ja odveziem
V momente mi napadlo, ze si si pripravila perfektnu podu na vychodisko. Povedali na klinike, ze pre teba je to nemozne mat deti. :D medicinsky vylucene! :Ddd
@anonym_autor prepac strasne sa smejem 🤣 ze svokra sa tesi ze ma.vasho psa na prázdniny.. no nic.. porovnávať psa s dietatom je uz naozaj vrchol.. ale apson si ma rozosmiala.. diky 🤗
@anonym_autor prepac strasne sa smejem 🤣 ze svokra sa tesi ze ma.vasho psa na prázdniny.. no nic.. porovnávať psa s dietatom je uz naozaj vrchol.. ale apson si ma rozosmiala.. diky 🤗
@hylary neporovnávam psa s dieťaťom 🙂 povedala som, že máme psa. To je celé. A áno, svokra je psíčkarka a strašne sa vždy na nášho psa teší. Čo je na tom smiešne nechápem.
akoze tieto nazory, ze v 40-tke budete lutovat. ja sa tam blizim, mam jedno dieta(ano, aj mne vraveli, ze budem lutovat ze mame jedinacika a chuda dieta) a ja zacinam lutovat aj to jedno. milujem ho najviac na svete, zivot by som zanho dala keby sa da vybrat/vymenit pri nejakej tragedii. ale to co sa so svetom deje ma na mna vplyv a bojim sa, aky bude mat zivot. ako si raz poradi. ako bude vyzerat planeta o par rokov, ake bude socialne zlozenie obyvatelstva, ake budu v tomto pip state podmienky na zivot o par rokov. europa je najrychlejsie sa oteplujuci kontinent, za rohom mame vojnu, nas najvyssi sa brata s cinanmi, stredna vrstva tu pomaly zanika, valia sa nam sem utecenci, pripadne sa rozmahaju ti uz prisli(vid nemecko a francuzsko) a vy si robte dalsie deti 😉
ps co je zle na tom mat psa? ved nikto z neho nerobi dieta. moje dieta je uz pomaly vo veku ze viac ho zaujimaju kamarati ako rodicia. tiez uz rozmyslam nad psom. ti navyse neziju tak dlho. takze ak tu o 20-30 rokov bude pustatina, chudoba a zeny budu chodit v burkach bez prav, tak autorku nebude trapit ako sa jej dieta prebije zivotom.
@hylary neporovnávam psa s dieťaťom 🙂 povedala som, že máme psa. To je celé. A áno, svokra je psíčkarka a strašne sa vždy na nášho psa teší. Čo je na tom smiešne nechápem.
@anonym_autor ma sa tešiť na vnúča a nie na psa.. ale to ty nikdy nepochopís.. tak ako nepochopis nic z toho co sme ti tu viaceré pisali, škoda... raz na to prídeš ale uz bude neskoro.. muž ta omrzí a ostaneš sama, a vtedy pochopíš o kolko šťastia a radosti si vedome prišla.. nikomu to neprajem, len konštatujem..
@anonym_a8ffe6 nie, muz ma nenechal. Ja som nechala jeho, ked som videla, ze tuzi po rodine. Chcela som mu ju dopriat. Ja som deti nechcela a nechcela som byt ani dovodom, preco by ich nemal on. Nemohla by som s tym zit, trapilo by ma to a mal by som vycitky, ze si to kvoli mne nesplnil. Rovnako by som mala vycitky, ak by som ja dieta chcela a partnera, ktory deti nechce, by som do nich dotlacila. Pre mna je toto zasadna vec vo vztahu a k jeden hoci aj zmeni nazor, tak pre mna to bol dovod na to rozist sa a umoznit druhemu zit zivot, aky ho bude naplnat. Nie vzdy je vsetko take ciernobiele.
@anonym_d4e4d0 Dobre ze si ukazala aj tuto stranku 👏🏻a klobuk dole pred tebou lebo si charakter nie je lahke rozhodnutie ked niekoho milujes. Autorka aspon uvidi aj realitu.
@anonym_autor ma sa tešiť na vnúča a nie na psa.. ale to ty nikdy nepochopís.. tak ako nepochopis nic z toho co sme ti tu viaceré pisali, škoda... raz na to prídeš ale uz bude neskoro.. muž ta omrzí a ostaneš sama, a vtedy pochopíš o kolko šťastia a radosti si vedome prišla.. nikomu to neprajem, len konštatujem..
@hylary áno, lebo ty presne vieš čo sa mne stane a ako sa ja budem cítiť. Vy mamičky si musíte uvedomiť, že nie každý potrebuje ku šťastiu deti. Ja byť vami, tak som strašne zúfalá už len z toho, že mám ostať na materskej, mať vyťahané prsia, zničené telo, žiadny čas pre seba, neustály chaos, bordel a všetok svoj čas prispôsobovať deckám. Nie každý sa narodil s materinským citom a každý má iné ciele a sny.
@hylary uz si pocula take, ze deti nemaju v dospelosti dobre vztahy s rodicmi? kolke tu v lete pisu, ze nemaju kam dat deti na prazdniny. lebo stari rodicia daleko, lebo nemaju dobre vztahy, lebo rodicia chcu mat uz svoj klud na dochodku... stari rodicia pytaju vnucata, zo zaciatku sa s nimi par krat pohraju, potesia. a potom to ide: nedavajte mi ho, ja nezvladam mat ho tyzden vkuse. je to rozmaznane dieta(lebo babka nezvlada, ked ma dieta vlastny nazor, ona svoje deti vychovavala tak, ze spravili aj to co im bolo proti srsti, lebo rodicia sa musia posluchat), ja nemam cas sa mu stale venovat, potrebujem si aj doma porobit. chod na ocr ked je chore, ja si nemozem vziat volno z prace atd.
pripadne buzeracia rodicov ohladne vychovy.
Nechapem, preco sa tu jedna skupina neustale snazi presvedcit druhu, ze zije zle. Kazdy je zodpovedny za svoje vlastne rozhodnutia a je vylucne jeho vec, ci bude mat deti, nebude mat deti alebo bude mat psa.
Po precitani mnohych agresivnych a netolerantnych komentarov mam skor pocit, ze pri takomto pristupe by sa ludstvo radsej ani nemalo mnozit. A uprimne, ake hodnoty chcu niektori rodicia odovzdat svojim detom, ked im samotnym chyba zakladny respekt k druhym a k ich slobodnym rozhodnutiam?
ja osobne, aj ked nemusim suhlasit s tvojim rozhodnutim, chapem to a byt na tovjim mieste, tieto debaty surovo ignorujeme, nekomentujeme. S maamouo v sukromi by som to prebrala jasne, ze som si vymyslela, ze sa snazime aby som mala pokoj, ze deti nechceme a viac by som to nerozmazavala. uplne by som to ignorovala.
@hylary áno, lebo ty presne vieš čo sa mne stane a ako sa ja budem cítiť. Vy mamičky si musíte uvedomiť, že nie každý potrebuje ku šťastiu deti. Ja byť vami, tak som strašne zúfalá už len z toho, že mám ostať na materskej, mať vyťahané prsia, zničené telo, žiadny čas pre seba, neustály chaos, bordel a všetok svoj čas prispôsobovať deckám. Nie každý sa narodil s materinským citom a každý má iné ciele a sny.
@anonym_autor to, co tu popisujes, su absolutne egoisticke hrozne veci a ty si mentalne velmi nezrela...absolutne nechapes, o com je materstvo...zrejme to ma hlboke korene v niecom strasnom...vlastne ta lutujem, no zrejme za to nemozes, za tieto prizemne argumenty....ALE, co robis na mamickovskom fore? ...ved teba tu vsetko musi iritovat...v prospech tvojho vlastneho dusevneho zdravia by som radsej odisla....alebo si/nam musis nieco dokazovat??
@anonym_autor uff velmi trapny a zufaly pokus opisat materstvo. Ak nechces dieta je to v poriadku, nemusis ho mat. Ale taketo trapne komentare by si si naozaj mohla odpustit.

@anonym_autor nebudete si mat co povedat po pár rokoch.. prídete z roboty a co budete riešiť? Ci pes zral? Teraz ma.urazas ale potom si na to spomenieš ked sa nebudeš mať o com.bavit s mužom, ver mi
@hylary celkom smutné mat decká len preto aby ste sa mali s. Mužom o com baviť
. To musí byť pekne nudný vzťah