icon

Ako čeliť nátlaku rodiny ohľadom detí?

3. aug 2026

Ahojte. Som trochu už zúfalá. Mám 29 rokov, muž má 32. Rozhodli sme sa už keď sme spolu začali randiť na výške, že nebudeme mať deti. Nemáme radi deti, máme svojho psa, ktorý nám stačí a nie sme proste ochotní obetovať svoj komfort pre dieťa. Moji rodičia aj jeho rodičia sa už odkedy sme spolu boli asi 3 roky pýtali, kedy plánujeme deti. Za posledné roky je to už neskutočný nátlak a vždy keď sme im vysvetlili, že deti nechceme, tak nám buď dali prednášku o tom, že prečo máme mať deti, alebo to ukončili tým, že to príde, keď budeme starší.

No a teraz prichádza moja otázka. Na Vianoce som našich odbila tým, že sa snažíme, ale zatiaľ nič. (Nemala som proste náladu sa o tom baviť, myslela som, že dajú pokoj). Teraz ma mama bombarduje s rôznymi klinikami, pretože očividne máme problém otehotnieť a ja už neviem ako z toho von. Jedna lož sa otočila na pol roka šikany. Mám chuť im povedať, že zistili, že som neplodná. Myslíte, že je to z mojej strany zákerné alebo kruté?

autor
4. aug 2026
@anonym_8bd358

@anonym_autor uff velmi trapny a zufaly pokus opisat materstvo. Ak nechces dieta je to v poriadku, nemusis ho mat. Ale taketo trapne komentare by si si naozaj mohla odpustit.

@anonym_15df85
@anonym_8bd358

To je úplne to isté ako napísať o niekom, kto nechce deti, že je nezrelý egoista, urcite to ma “korene v niecom strasnom” - nie nemá. Ja som mala detstvo krásne, s mojimi rodičmi prvý a jediný konflikt je práve tento. Akurát mám príliš rada svoj život taký aký je, aby som si ho ničila materstvom. Pre vás to môže byť úplne najlepšia vec na svete, pre mňa sú to iné veci, aj pre môjho manžela. Takže ak idete urážať vy mňa, tak aj ja vám napíšem svoj názor na vaše rozhodnutia.

anonym_15df85
4. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_15df85
@anonym_8bd358

To je úplne to isté ako napísať o niekom, kto nechce deti, že je nezrelý egoista, urcite to ma “korene v niecom strasnom” - nie nemá. Ja som mala detstvo krásne, s mojimi rodičmi prvý a jediný konflikt je práve tento. Akurát mám príliš rada svoj život taký aký je, aby som si ho ničila materstvom. Pre vás to môže byť úplne najlepšia vec na svete, pre mňa sú to iné veci, aj pre môjho manžela. Takže ak idete urážať vy mňa, tak aj ja vám napíšem svoj názor na vaše rozhodnutia.

@anonym_autor akosi si si nevsimla, ze ten koment nasledoval az po tvojom dehonestujucom...ale to ty cez svoje egoisticke okuliare nevidis

anonym_719a61
4. aug 2026
@anonym_15df85

@anonym_autor to, co tu popisujes, su absolutne egoisticke hrozne veci a ty si mentalne velmi nezrela...absolutne nechapes, o com je materstvo...zrejme to ma hlboke korene v niecom strasnom...vlastne ta lutujem, no zrejme za to nemozes, za tieto prizemne argumenty....ALE, co robis na mamickovskom fore? ...ved teba tu vsetko musi iritovat...v prospech tvojho vlastneho dusevneho zdravia by som radsej odisla....alebo si/nam musis nieco dokazovat??

@anonym_15df85 áno autorka si sem prišla dokázať že jej rozhodnutie je správne 🙂 a nemohla to urobiť nikde inde než na mamičkovskom fóre čo je v celku hlúpe. Sú aj iné diskusné fóra kde sa mohla vyplakať že nechce deti. Už by sa mohlo konečne založiť aj fórum na vyplakávanie pre bezdetných keďže my mamičky už svoje máme 😀 a potom my budeme chodiť tam a zakladať témy že sme chceli deti a že je to najlepšie rozhodnutie na svete.

cacianka
4. aug 2026
@anonym_719a61

@anonym_15df85 áno autorka si sem prišla dokázať že jej rozhodnutie je správne 🙂 a nemohla to urobiť nikde inde než na mamičkovskom fóre čo je v celku hlúpe. Sú aj iné diskusné fóra kde sa mohla vyplakať že nechce deti. Už by sa mohlo konečne založiť aj fórum na vyplakávanie pre bezdetných keďže my mamičky už svoje máme 😀 a potom my budeme chodiť tam a zakladať témy že sme chceli deti a že je to najlepšie rozhodnutie na svete.

@anonym_719a61 toto už nie je výslovne mamičkovské fórum. takže si neosobujte kde môže a kde nemôže písať.
autorka sa neprišla vyplakať že nechce dieťa, ale sa rozumne porozprávať a poradiť , ako má riešiť komunikáciu a nátlak s rodinou v tomto smere.
hmm, ale to by sliepky museli čítať s porozumením, že ?

autor
4. aug 2026
@cacianka

@anonym_719a61 toto už nie je výslovne mamičkovské fórum. takže si neosobujte kde môže a kde nemôže písať.
autorka sa neprišla vyplakať že nechce dieťa, ale sa rozumne porozprávať a poradiť , ako má riešiť komunikáciu a nátlak s rodinou v tomto smere.

@cacianka ĎAKUJEM

hylary
4. aug 2026
@anonym_autor

@hylary áno, lebo ty presne vieš čo sa mne stane a ako sa ja budem cítiť. Vy mamičky si musíte uvedomiť, že nie každý potrebuje ku šťastiu deti. Ja byť vami, tak som strašne zúfalá už len z toho, že mám ostať na materskej, mať vyťahané prsia, zničené telo, žiadny čas pre seba, neustály chaos, bordel a všetok svoj čas prispôsobovať deckám. Nie každý sa narodil s materinským citom a každý má iné ciele a sny.

@anonym_autor proste si jedným slovom SEBEC.. to je cele.. toto co si opísala a este plus ovela viac je toho.. a ano stalo mi to za to si predstav.. pretože žiaden pes mačka ani nijaky muž na svete mi nevynahradi lasku dietata.. nikto na svete chapes? Vlastne prepáč ty to nepochopis keďže si sebec, zbytocne ti to vysvetľujem

autor
4. aug 2026
@hylary

@anonym_autor proste si jedným slovom SEBEC.. to je cele.. toto co si opísala a este plus ovela viac je toho.. a ano stalo mi to za to si predstav.. pretože žiaden pes mačka ani nijaky muž na svete mi nevynahradi lasku dietata.. nikto na svete chapes? Vlastne prepáč ty to nepochopis keďže si sebec, zbytocne ti to vysvetľujem

@hylary 😀😂 dobre

taktotedanie
4. aug 2026

@anonym_autor moja znama povedala, ze deti mat nechce, je to pre nu uzavreta tema a pokial sa jej budu na deti pytat prestane s nimi uplne komunikovat
Bolo to pred 10 rokmi, deti nema, turo temu uz nikto nikdy neotvoril v rodine a vsetci su spokojni
Mala si to s nimi vykomunikovat lepsie

anonym_e5b9bf
4. aug 2026

Tak v 40 lutovat mozno budes, mozno nebudes, to nikto nevie. Ja mam 42, zatial nelutujem ze deti nemam, ja som sa tak.rozhodla z financnych a zdravotnych dovodov, mne sa zije dobre, mam cely zivot na to aby som sa pripravila na starobu. Ja som nikdy necitila tu potrebu byt mamou, mozno chvilku a potom ma to preslo. Ja mam tuto temu tiez uzavretu, zivot mam naplneny, citim zmysel zivota v inom ako v materstve a tesim sa z toho, ze mam cas a priestor objavovat svet, samu seba, obzeram sa po moznostiach dobrovolnicenia. Zmyslom zivota je zit, prezit naplneny zivot a to pre kazdeho moze znamenat nieco ine. Niekoho naplna rodicovstvo, niekoho Len zivot s partnerom. Mne je nesympaticke, ked rodicia a bezdetni medzi sebou sutazia, kto je stastnejsi, kto bude lutovat, kto ma lepsi zivot. Pride mi to nezrele.

hylary
4. aug 2026
@anonym_autor

@hylary 😀😂 dobre

@anonym_autor to je skôr do plaču nie do smiechu

anonym_719a61
4. aug 2026
@cacianka

@cacianka no hlavne že autorka nie je sliepka keď odrbáva vlastných rodičov a dáva im falošnú nádej že budú mať vnúčatá a teraz nevie ako sa má vykrútiť z vlastného klamstva 😀
Ako inak by asi mala riešiť takmer 30 ročná žena nátlak s rodinou ? No jedine tak že im nebude klamať že sa snaží o dieťa ktoré nikdy nechce ale povie narovinu že nikdy žiadne dieťa mať nebude lebo nechce . A ak im to už vravela viackrát a oni to nevedia pochopiť tak treba urobiť to čo tu bolo pred chvíľou spomenuté, prestať s nimi komunikovať. Snáď by pochopili 🤷

lia2929
4. aug 2026
@anonym_719a61

@anonym_719a61 top❤️👏🏻

anonym_f6d4c6
Včera o 04:01
@hylary

@hylary vidíš a niekomu príde sebecké urobiť si dieťa do tejto doby kedy je vojna sa rohom.. Máš dieťa len kvôli tomu aby ta ľúbilo fakt super 😂😂😂😂

hylary
Včera o 07:38
@anonym_f6d4c6

@hylary vidíš a niekomu príde sebecké urobiť si dieťa do tejto doby kedy je vojna sa rohom.. Máš dieťa len kvôli tomu aby ta ľúbilo fakt super 😂😂😂😂

@anonym_f6d4c6
@anonym_f6d4c6 dalsia co nechape, nevadí, aj pre takých je tento svet 🍀

cacianka
Včera o 07:48
@hylary

@hylary ty si sebestredný sebec, ked ideš diktovať inej žene ako sa má cítiť a túžiť , a ze deti mať musí. hlavne že chápeš ty, ale naozaj zvrátene. čo teba do toho !?

anonym_f6d4c6
Včera o 07:52
@anonym_autor

@hylary áno, lebo ty presne vieš čo sa mne stane a ako sa ja budem cítiť. Vy mamičky si musíte uvedomiť, že nie každý potrebuje ku šťastiu deti. Ja byť vami, tak som strašne zúfalá už len z toho, že mám ostať na materskej, mať vyťahané prsia, zničené telo, žiadny čas pre seba, neustály chaos, bordel a všetok svoj čas prispôsobovať deckám. Nie každý sa narodil s materinským citom a každý má iné ciele a sny.

@anonym_autor súhlasím do bodky

cacianka
Včera o 07:54
@anonym_719a61

@cacianka no hlavne že autorka nie je sliepka keď odrbáva vlastných rodičov a dáva im falošnú nádej že budú mať vnúčatá a teraz nevie ako sa má vykrútiť z vlastného klamstva 😀
Ako inak by asi mala riešiť takmer 30 ročná žena nátlak s rodinou ? No jedine tak že im nebude klamať že sa snaží o dieťa ktoré nikdy nechce ale povie narovinu že nikdy žiadne dieťa mať nebude lebo nechce . A ak im to už vravela viackrát a oni to nevedia pochopiť tak treba urobiť to čo tu bolo pred chvíľou spomenuté, prestať s nimi komunikovať. Snáď by pochopili 🤷

@anonym_719a61 ty si nikdy v živote nezažila situáciu, že si zahnaná do pomyselného kúta netresla nejakú blbosť, len aby bol v tú chvíľu klud ?! niečo ako milosrdná lož, odpútanie pozornosti, oddialenie šoku !? jááááj, ty si dokonalá a už od narodenia, alebo najneskôr deň po dovŕšení 18. narodenín tvoje ústa vypúšťajú len a len samé múdrosti a vysokosofistikované vyjadrenia !? tak to si potom najdokonalejšia bytosť na planéte

anonym_a8ffe6
Včera o 09:26

Tiež nechapem prečo tieto ženy zakladaju schvalne akoby provokacne diskusie na mamickovskom fore. A ano je to primarne forum pre matky a stale bolo. Naco to akoze my mame tu riesit a citat? Ze nejaka nesvojpravna nana nevie povedat rodicom ze nechce deti. Tebe treba autorka este hracky do ruky babyborn nie deti, sama si deckom. To su dnesne deri co sa hraju na dospelakov..

cacianka
Včera o 10:09
@anonym_a8ffe6

Tiež nechapem prečo tieto ženy zakladaju schvalne akoby provokacne diskusie na mamickovskom fore. A ano je to primarne forum pre matky a stale bolo. Naco to akoze my mame tu riesit a citat? Ze nejaka nesvojpravna nana nevie povedat rodicom ze nechce deti. Tebe treba autorka este hracky do ruky babyborn nie deti, sama si deckom. To su dnesne deri co sa hraju na dospelakov..

@anonym_a8ffe6 máš problém diskusiu ignorovať, nečítať , preskočiť ?

anonym_a8ffe6
Včera o 10:37
@cacianka

@anonym_a8ffe6 máš problém diskusiu ignorovať, nečítať , preskočiť ?

@cacianka tu ide o tú logiku že buď sú to iba falošné témy alebo zbytočné provokácie. Kto chce bude mať aj 200 detí a kto nechce tak nech si žije život bezdetný.

či máme prísť za jej matkou a povedať že vaša nesvojprávna dcéra nechce deti alebo čo tu máme akože my vyriešiť ?

cacianka
Včera o 10:40
@anonym_a8ffe6

@cacianka tu ide o tú logiku že buď sú to iba falošné témy alebo zbytočné provokácie. Kto chce bude mať aj 200 detí a kto nechce tak nech si žije život bezdetný.

či máme prísť za jej matkou a povedať že vaša nesvojprávna dcéra nechce deti alebo čo tu máme akože my vyriešiť ?

@anonym_a8ffe6 škoda slov

autor
Včera o 12:41
@cacianka

@anonym_a8ffe6 škoda slov

@cacianka ďakujem, aspoň niekto tu má rozum

anonym_719a61
Včera o 13:12
@cacianka

@anonym_719a61 ty si nikdy v živote nezažila situáciu, že si zahnaná do pomyselného kúta netresla nejakú blbosť, len aby bol v tú chvíľu klud ?! niečo ako milosrdná lož, odpútanie pozornosti, oddialenie šoku !? jááááj, ty si dokonalá a už od narodenia, alebo najneskôr deň po dovŕšení 18. narodenín tvoje ústa vypúšťajú len a len samé múdrosti a vysokosofistikované vyjadrenia !? tak to si potom najdokonalejšia bytosť na planéte

@cacianka zažila 🙂 ako pubertiačka keď som potrebovala niečo skrývať a tak

galadriel90
Včera o 21:58

@anonym_autor "nie sme proste ochotní obetovať svoj komfort pre dieťa.." - škoda ze si pred 30timi rokmi toto aj tvoja mama nepovedala... 😂 Pes ti vodu v starobe nepodá... A kto bude robiť na tvoj dôchodok? Na teba to raz príde ale už budeš vyschnuta bohužiaľ

hylary
Dnes o 06:33
@cacianka

@hylary ty si sebestredný sebec, ked ideš diktovať inej žene ako sa má cítiť a túžiť , a ze deti mať musí. hlavne že chápeš ty, ale naozaj zvrátene. čo teba do toho !?

@cacianka az po tebe moja 😘

sisska96
Dnes o 06:59

🍿🍿🍿🍿 😂😂😂

anonym_05e84b
Dnes o 12:34
@galadriel90

@anonym_autor "nie sme proste ochotní obetovať svoj komfort pre dieťa.." - škoda ze si pred 30timi rokmi toto aj tvoja mama nepovedala... 😂 Pes ti vodu v starobe nepodá... A kto bude robiť na tvoj dôchodok? Na teba to raz príde ale už budeš vyschnuta bohužiaľ

@galadriel90 a ty prečo nemáš aspúoň 5 detí ? už vidím koľko tvojich detí ti podá pohár vody, takže to je logika že deti si vyrobím preto, aby som mohla piť vodu ?!
aj tie urážky že bude vyschnutá si strč za klobúk, raz budeš suchá aj ty ... bohužiaľ niektoré bunky zamerané na EQ máš suché už teraz

darmasiswa
Dnes o 13:00
@hylary

@hylary Sebec voci komu? Voci dietatu, ktore ani neexistuje? Sebectvo je skor ocakavat, ze niekto bude mat dieta len preto, aby splnil tuzbu rodicov po vnucati alebo aby sa mal o koho opriet v starobe. Rozhodnutie mat alebo nemat deti je vylucne osobna vec, nie prejav sebectva.

darmasiswa
Dnes o 13:05
@galadriel90

@galadriel90 Hovorite o sebectve, ale jediny sebecky argument tu zaznel od vas. "Kto mi poda vodu v starobe?" To naozaj povazujete za dovod priviest na svet dieta? Dieta predsa nevznika preto, aby raz sluzilo rodicom.

anonym_8505fb
Dnes o 13:07
@darmasiswa

@galadriel90 Hovorite o sebectve, ale jediny sebecky argument tu zaznel od vas. "Kto mi poda vodu v starobe?" To naozaj povazujete za dovod priviest na svet dieta? Dieta predsa nevznika preto, aby raz sluzilo rodicom.

@darmasiswa a este ked "tu vodu nepoda", lebo bude mat vlastne starosti a svoju rodinu, tak bude vina na dietati, lebo ona mu dala zivot predsa...