icon

Ako citlivo oznámiť deťom rozvod?

12. mar 2024

Ahojte žienky, som v koncoch. Keďže život prináša rôzne situácie, ideme s manželom od seba, dnes odíde preč z domu. Máme 2 deti, maličkých škôlkarov.
Tie, ktoré ste si týmto prešli, ako ste to vysvetlili takýmto malinkym deťom? Trhá mi srdce pri predstave ako im to ublíži, preto by som to chcela vysvetliť čo najcitlivejšie, aby to malo čo najmenej devastujúce účinky na tie malé dušičky ktoré za nič nemôžu.
Čo ste deťom povedali vy? Rada by som sa inšpirovala...

rfrd12
12. mar 2024

Syn mal 4 roky. Povedala so mu, ze tatino uz nebude byvat s nami a dala som prec jeho postel. Pochopil, pretoze posledne tyzdne pred rozchodom sme sa len hadali, co vnimal aj syn.

ada_alica
12. mar 2024

Veľmi, veľmi opatrne, sú malí rozumejú len na svojej úrovni, treba ich hlvne uistiť,že ste tu obaja pre nich, naďalej ich budete ľúbiť, nemaj komentáre negatívne na otcovu adresu- nikdy..... treba sa pripraviť na možné náročné situácie, moja si chcela kúpiť kufor na hračky a odsťahovať sa..... želám veľmi veľa trpezlivosti a lásky

tanickalab
12. mar 2024

Myslím že pokiaľ sa v poslednej dobe hádate a je tam to napätie cítiť tak to pochopia bezproblémov, možno budú aj z časti radi že bude doma čistý vzduch. Avšak treba ich ubezpečiť že nič sa na tom nemení že by ich tatino neľúbil alebo že sa s ním nebudú vídať.

betulinka1
12. mar 2024

Neublizi im to ak ty nepodas so slzami v ociach ako najväčšiu tragediu sveta. Normalne im to povedz ako keby isiel do prace. Ze tatko s nami nebude byvat, musi ist prec ale samozrejme bude za vami chodi vtedy a vtedy. Budete k nemu chodit aj u neho spinkat. Proste mi opises ako sa s nim budu stretavat. Ze vas samozrejme tatko lubi aj ked tu nebude spinkat. Hotovo. Spytaj sa ich ci je to takto pre nich ok? Ked sa spýtajú preco, tak im povedz, ze aby ste sa ako dospeli nemusili stale hadat, bude to takto lepsie a obaja budete mat na nich cas. Nerozoberaj to zbytocne, neplač, usmievaj sa aby citili, ze tato situacia nie je tragédia. Ze hocikedy mozu tatkovi zavolat, nech sa neboja, ze by tatko tu nebol pre nich, jedina zmena ja, ze nebude s vami byvat. Hotovo

egonsk
12. mar 2024

Hlavne deti proti nemu nestvi a nenadavaj na neho, lebo sa ti to casom vypomsti. Male deti to este dobre vedia vstrebat, nemaj obav. Tvar sa, ze proste nic strasneho sa nedeje, fungujte normalne, iba detom povedz, ze tatino nema dostatok casu teraz na nich a preto budete len vy spolu ... Deti su vnimave a ty ked budes nestastna, prenesie sa to na nich.. A neboj, neskor aj sami pochopia aka je realita.

martul
12. mar 2024

A doteraz ste ako spolu s mužom žili? Deti si nič nevšimli, nijako nevnímajú čo sa deje?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
damian85
12. mar 2024

Vo všetkej počestnosti , ale nepoznám deti , ktoré by rozvod v útlom veku nepoznamenal. Žiadne dieťa v dospelosti nespomína v dobrom na to , ako malo 2 x domácnosť. Ale dá sa to prežiť. Čo dieťa viac poznačí nie je ani samotný odchod - rozvod - rozchod ale následné ťahanice. O deti o majetok a to kto viac " chyboval ". Ja vlastne poznám páriky na jednej ruke by som ich spočítal , ktorý sa " nenaťahovali " o nič , jednoducho prestali sa mať radi , šli od seba , akceptujú sa v rodičovskej rovine , nespochybňuju sa .

janinah
12. mar 2024

Hlavne im to povedzte obaja spolu .

arasidka123
12. mar 2024

Že sa stáva, že si rodičia prestanú rozumieť, ale ich rodičmi ostanete navždy..