Ako ďalej?

katikast
3. okt 2015

Ahojte, fu je to tazke ale rada by som pocula nestranny nazor
Som vydata 12 rokov a manzelstvo bolo vzdy velmi fajn...teda az do mojho druheho tehotenstva. V prvom trimestri si nasiel manzel milenku. Citila sim to dlho ale az v osmom mesiaci sa mi to podarilo 100% zistit. Moj manzel-dokonaly otec, velmi prosperujuci podnikatel sa neskutocne zmenil. Cele dni aj vikendy bol s fesandou, mala nase auto, kupoval jej veci, uplne na nas kaslal a ked som ho vyrazila z domu tak odmietol poslat aj 20€ synovi na desiatu. Asi to boli hormony ale zobtala som ho naspat a dalsieho pol roka trvalo kym sa vsetko opravilo. Ale na jeho hlupost sme doplatili vsetci... Kym si on uzival, jeho spolocnik ( inak velmi chudobny chlapec, ktory bol len papierovo koli uveru ) nas obral o vsetko. Zrazu zablokovany ucet, gorili pred domom prisli pre auta a to co sme budovali 10rokov bolo zrazu fuc. To ze mi klesla zivotna uroven z 80tis eur na nulu by sa dala zvladnut, ale ja sim bola dva mesiace pred porodom, v tazkej manzelskej krize. Rodila sim samozrejme predcasne zo stresu, po tyzdni ked nebolo na plienky aj mlieko zmizlo.
No, sko tak prezivame, manzel dostal strasnu po papuli a velmi sa zmenil-teda co sa tyka rodiny. Mame 2uvery, zacina od zaciatku a klape nam to vo vsetkych smeroch este lepsie ako predtym. Ale teraz prisiel novy problem. Stale bojujeme s financiami ☹ nevieme splacat uver ani leasingy, uz dokonca aj s uctami je to tazke. Predtym stale robil a nemal cas a teraz je ho viac a nasiel si kamosov. Zo zaciatku to bolo kde tu, potom castejsie, obcas potiahne do rana. Viem ze maka, pomaha mi straaasne a je uzasny k detom aj kumne ale uz sa to zintenzivnuje a vzdy vecer zacne mat stres len aby vypadol. Je ti len mesiac ale bud je vonku alebo spi celeee dni. Je tazke vysvetlovat velkemu synovi ze tato je unaveny a krit ho ked chodi rano alebo doobeda. Doteraz som brala ze by sa zblaznil a nechce antidepresiva aby to prezil ale uz mi pretieklo. Dva dni som trosku bez nalady, lebo sa nechcem hadat ale zasa nech vie ze stacilo a dnes uz ohen na streche a samozrejme za to mozem ja lebo som vraj zduta. Moj muz je velmi tazka povaha a nevie komunikovat! Nechcem ho obhajovat...ale napriek tomu ze tak taha tak nikdy nie je opity, da sa nanho spolahnut a drie jak magor ☹( Ale fakt uz nevladzem. Som stvrty rok na MD lebo deti tazki alergici.
Dakujem za kazdy nazor a radu 😘

zdena12345
4. okt 2015

Dostali ste riadnu ranu. Z vysoko nadpriemerneho prijmu (co si ja teda ani len nedokazem predstavit) na pre vas takmer nic. Ale uvedomte si ze vascina ludi takto zije cely zivot. Su na to nauceni a prisposobeni tomu, z coho musia vyzit, zatial co vy nie. Kopa parov zije z 200e materskej a platu muza 400 v cistom 😒 ... Lenze pre manzela to bol zrejme moc velky kopanec a nevie sa s tym zmierit. Mozno to vnima ako zlyhanie, co teda aj bolo a riadne. Hlavne ohladom milenky. Asi sa ventiluje v bare. Este by som len doplnila, vzhladom na minulost, ci ozaj chodi po baroch a nie inde...
Ak nemate peniaze, tak logicky nemate ani na to aby vysedaval do rana niekde. Na jednej strane drie jak magor a na druhej mate pozicky co nestihate splacat. Zrejme nepoznate hodnotu penazi. Ved ked Vas obral o spolocnost, tak Vas hadam neobral o cely dom aj so zariadenim, takze nejdete od nuly. Nechapem naco si brat obrovske pozicky, zvlast ked nemate istotu zarobku a ty si na materskej. Cele je to napr pre ludi s rodinnym prijmom 600e uplne nepochopitelne. Jednoznacne doporucujem nejaku poradnu/psychologa. Chlap nevie, co chce a urcit si smer k vysledku.

bonaqa2013
4. okt 2015

obdivujem ťa, ja neviem či by som s takým človek dokázala po tom všetko ešte fungovať. Milenka, prísť o majetok, o príjem.... A čo nato vaši najbližší. Čo rodičia? Jeho , tvoji.... ako sa oni pozerajú na celú situáciu.. Či o ničom ani len nemajú potuchy...

mihula
4. okt 2015

@bonaqa2013 a co na to prosim ta obdivujes?Su predsa ludia bez chrbtovej kosti,ktorí svoj cely zivot prisposobia len a len prachom.ozno ty,tvoji blizky,rodina kamosi,robili u nich za minimalku a ty ju obdivujes?
No ja teda urcite nie.

mihula
4. okt 2015

@katikast Bobo cici zobral.nech sa pači,aspon sa po 12rokoch pozries ako žiju ludia v tvojom okoli.
A ze mas doma alergigov?Su zeny,ktore zapasia s inoch chorobou a nevyplakavaju.
Skus prehodnotit svoje priority a prides na to,preco sa toto vsetko stalo

macamac
4. okt 2015

A prečo ste to neriešili s tým veľmi chudobným chlapcom, ktorý vás obral o všetko? ak ste mali dôkazy? nechali ste ho len tak odísť s vašim majetkom?
poznáš vlastne pravdu?
a čo robí tvoj muž celé noci, keď je mimo dom? nehrá náhodou automaty? možno zo zúfalstva verí, že takto nadobudne veľké prachy....
nechápem, prečo by si mala ty, ak si v tom nevinne, vyžierať túto tragédiu s ním. on si užil, zatiaľ vraj prišiel o všetko, čo ste 10 !!! rokov budovali a zrazu si mu dobrá, aby si s ním ťahala túto situáciu, ktorú by neťahal nik. ponížil vás frajerkou - ok, nie ste prví ani poslední, ale pritom pripravil teba aj tvoje deti o slušný život, o všetko, dostal vás na mizinu.
ja by som riešila okamžité zrušenie BSM - vážne dôvody na to máš + nevieš, či nehazarduje s peniazmi a nenarobí ďalšie dlhy.
alergikov mám aj ja a šla som do práce z RD skôr. takže deti do jasiel - škôlky a šup pracovať. nič iné sa tu nedá.
mužovi zatrhnúť nočné výlety, očividne má depku, do ktorej sa dostal sám.
jasne určiť pravidlá. ak chceš zostať s ním, tak nech sa ide v prvom rade liečiť, aby dokázal fungovať v práci aj doma. inak to nepôjde.
no a pomaly, veľmi pomaly a ťažko splácať a splácať...robiť a robiť...bohužiaľ....
ľudia robia chyby...ale toto je teda sila

mihula
4. okt 2015

@macamac
@macamac ake BSM,ved o vsetko prisli.A ze chudobny chlapec ich o vsetko obral?Ale myslou chodobny asi nebol ci?
A ze jej klesla zivotna uroven z 80tisic na to aby prosila o 20e na desiatu pre syna?
Mamičky,ale uprimne,kolke z vas date decku 20e na desiatu?

sissy27
4. okt 2015

@katikast som jediná, komu tu pár vecí nesedí? 😅
mesačný príjem bol 80 tisíc a zrazu nie je ani na mlieko a plienky, lebo nič ušetrené?
spoločník vás oberie o všetko a chlap to nechá len tak?
donedávna extrémne schopný pán podnikateľ, ktorý dokázal vyrobiť zisk 80tis mesačne a zrazu nevie? preboha veď s jeho schopnosťami keby aj založil novú firmu, tak to musí ísť...
je úžasný k deťom aj ku mne - ale ako mám vysvetliť synovi, že tato je unavený a už je oheň na streche, že som zdutá - to je k vám fakt "úžasný"...
neviem, možno si to len zle napísala, ale pre mňa si v niektorých veciach protirečíš, nepíšeš celú pravdu, alebo ju možno ani ty sama nevieš...
každopádne mali by ste si s manželom v kľude sadnúť a spraviť nejaký plán čo a ako bude s financiami, ako budete postupovať, vymáhať peniaze od bývalého spoločníka, ako si on rozvrhne čas medzi podnikanie, rodinu a kamarátov, ktoré úvery a leasingy je nevyhnutné mať a platiť a ktorých sa môžete zbaviť...

timea7
4. okt 2015

@sissy27 no mne tu nesedí skoro všetko. Asi by som sa so založenými rukami nepozerala na to, ako ma niekto obral o majetok, ja ani na to, ako milenka môjho manžela používa naše auto. A už vôbec by som netolerovala, aby človek, ktorý nás dostal tam, kde sme, vysedával po nociach v bare ( zadarmo tam nesedí) a my nemáme na účty. A vyhovárať sa na to, že deti sú ťažkí alergici, tak som štvrtý rok na MD....aj osamelé ženy majú ťažkých alergikov a nemôžu si dovoliť byť štyri roky doma.

alaguema
4. okt 2015

@sissy27 nie si 🙂

sissy27
4. okt 2015

@timea7 zas keď máš mesačne 80tis tak asi prekusneš aj nejakú flandru vo vašom aute 😅 čo budeš pindať, ešte zavrie kohútik tebe... vieš ako to je - každý má svoju cenu... inak si to vysvetliť neviem...

timea7
4. okt 2015

@sissy27 ja nie, to ma nepoznáš, ale keby som mala mesačne 80000, tak mám naodkladané toľko, že ma takáto situácia nemôže zaskočiť a pošlem ho do čerta aj s milenkou a ešte vysúdim kráľovské výživné. Len mám pocit, že toto nebol mesačný príjem, skôr hodnota podielu vo firme, alebo tu naozaj nesedí vôbec nič.

janickacrazy
4. okt 2015

@timea7 Lenže nevieme, či mala ona prístup k peniazom, aby si mohla naodkladať, možno je vydelil každý mesiac na domácnosť a dovi dopo.

sissy27
4. okt 2015

@timea7 vieš ako som to myslela 😉 nie že priamo ty, ale zakladateľka... ale to je jedno, proste táto story je celá nejaká divná...

timea7
4. okt 2015

@janickacrazy to je už jej problém, ak by sa nechala takto zahnať do kúta, na svete nie je takých peňazí, ktoré by ma donútili stratiť samú seba. Viem, čo je to starať sa sama o seba a o dieťa, nie je to také hrozné, len menej pohodlné, záleží, aké má človek priority.

timea7
4. okt 2015

@sissy27 jasné, že viem 😉

natalym
4. okt 2015

Niekedy človek musí padnúť na na dno, aby sa z toho dna odrazil. Držím palce. Všetko sa dá prežiť.

moonlight1210
4. okt 2015

@sissy27 ak si niekedy rozbkehala firmu a dostala sa scojpomocne na zarobook 80000 mesacne, tak musis vediet, ze to nejaky cas trva (obvykle par rokov). a ze lusknutim prsta sa na ten isty stanxard nedostanes.

a mne nie je z prispevku jasne ci 80000 boli uspory ci mesacny prijem.

a otazkou je aj ako a v akej sfere podnikal.
niekedy sa fakt da spadnut dole a doslova na nulu. napr vo financnej sfere. burzovy makler. tam je to vecne hop alebo trop. da sa krachnut jednym zlym rozhodnutim.

a mozes sa sudit, mozno sa aj sudiA, mozno radsej nie, kvoli tomu, ze napr. prijmy neboli vsetky az take ciste.
a sudy nieco tiez stoja. aj ked sa firma sudi o mizernu fakturu, tak najprv plati a potom caka, kedy sud konecne rozhodne. potom odberatel aj sudne rozhodnutie odignoruje a mozes sa sudit do aleluja.
par takych poznam, co dlzia velke sumy, a mozno raz pojdu aj sediet, ale zatial su uz roky na slobode a akurat chodia po sudoch a v podstate sa nic take nedeje. veritelia maju akurat dlhy nos a dlznici klud.

mne tutiez viac veci nesedi, ale moze byt, ze autorka to podala tak klasicky - akoo keby kecala s kamoskou, co jej situaciu pozna. ona pozna pozadie, tak nevnima, ze ostatnym mnoho suvislosti unika.
az doplni, tak uvidime, ci to dostava tvar alebo si protireci.

macamac
4. okt 2015

@mihula to je fuk, že o všetko prišli
BSM by som zrušila
lebo ak robí teraz niekde mirnix dirnix ďalšie dlhy, spadá to do BSM
snáď nebude splácať do konca života ďalšie a ďalšie dlhy?

mima4
4. okt 2015

@katikast
no vitaj v realnom zivote... takto drie a zivori vacsina slovenska ☹

ono je to zmena, ked cloveku rapidne klesne zivotna uroven, ale mozno vtedy sa ukaze, ake su jeho skutocne hodnoty...

proste len bojovat ako sa da...podporovat manzela, povzbudzovat ho... byt mu pomocou...

raz aj toto narocne obdobie vo vasom zivote polavi...

miciluci
4. okt 2015

@mihula fuha,a odkial vies ci pre nich a za kolko niekto pracoval?odkial vies ci si tie prachy nevydrel sam svojou sikovnostou a pracovitostou.nie kazdy je zlodej a podvodnik.tak prosim ta nesud!!!!kazdy ma rovnaku sancu sa vypracovat a zarabat vela penazi.je to o SIKOVNOSTI a SCHOPNOSTIACH cloveka.

mihula
4. okt 2015

@sissy27 80tisc,ved to sa ani neda minut

sissy27
4. okt 2015

@mihula pfff by si sa čudovala...

mihula
4. okt 2015

@miciluci na to aby niekto zarabal take prachy potrebuje za sebou tím ludi,ale ty by si to urcite dala sama,tak vela stastia

miciluci
4. okt 2015

@mihula no zrejme sa vyznáš 😜

mysicka36
4. okt 2015

@katikast
Veľkého podnikateľa obral o majetok "biely kôň"? 😀 😝

Tvoj príspevok s tvojou gramatikou je žalostný. 😎

jeannna
4. okt 2015

@katikast Aj by sme ti cosi poradili, ale Tvoj prispevok je pre nas viacere jeden velky chaos 😒

katikast
autor
4. okt 2015

@zdena12345
Zdenka, ja som len ozrejmila situaciu...serem peniaze a chcem len stastnu rodinu a uz fakt neviem ako na to! Je mudre radit ale auto na leasink predat nemozete a uver bol aby sme nejaky cas prezili. Mozno je to divne ale to je ten najmensi problem nemat prachy na vymetanie butikov 🙂) my sme zacinali od nuly a sami sa vypracovali takze urcite prezijem bez nakupov u Vuittona
Poprosim poradit k veci a ak nie tak nemusite

katikast
autor
4. okt 2015

Juj, tu su teda uboziaci, konecne som sa niekomu vykecala a tu ludske hyeny!!!!!
Dakujem tim par za mile povzbudenie a ostatni......... Ani nebudem komentovat
Chcela som ukazat len to co som bola ochotna tolerovat kloli stastnej rodine a ako v tom dalej pokracovat.

katikast
autor
4. okt 2015

@bonaqa2013
Dakujem moc

katikast
autor
4. okt 2015

@mihula
Haloooo, co tu piseme?!