Ako ďalej?
6 rokov sme spolu chodili, manželia sme 7 rokov, 2 deti ... Obaja sme vyrastali v disfunkčnych rodinách. Jeho rodičia sa našťastie rozišli, i keď nenormálne vzťahy medzi rodičmi pokračujú dodnes. Moji rodičia spolu žijú, ale je to katastrofa...o manželstve sa už ani nedá rozprávať...je to iba spolunažívane.trpí tým celá rodina.
Pýtam sa sama seba: nemôžu takyto dvaja ľudia ako my spolu normálne žiť? Či je to tak, keď rodičia nefungovali ako rodina...tak ani my nikdy nebudeme?
Pamätám si, ako mi môj muž rozprával o otcovi, ktorý bol despota a nikdy by nedopustil, aby sme my tak žili....
No medzi časom sa z neho taký človek stáva - bezcitný, radšej je ticho ako by mal niečo povedať, hneď sa na všetko urazí a len on ma pravdu. Celé dni počúvam iba to aka som ja neschopná, čo som zasa neurobila, kde som niečo položila a a nemala...deti nemajú voči mne žiaden rešpekt. Vždy, keď ich za niečo vyhresim...najskôr obviní mňa...
Zachráň seba, zachrániš aj deti..veď
možeš zatial ostať v spoločnom dome keď nemáš kam odísť, ale odstrihni sa od neho úplne..neviem aký je presne postup, tá Dobrý kouč je podľa mňa ideálna terapeutka pre teba v tom stave v ako si teraz..
Ked sa ti bude chciet napis mi. Pokecame..ja som z rodiny fungujecej a v zivotr by ma nenapadlo zr js budem mat rodinu inu…nechcem tu verejne ale proste moj manzel nemal mat deti ani rodinu…
Vela sa rozpravat,snazit menit,konat inac,mysliet inac,stretavat inych ludi,funkcne manzelstva a vztahy..To je celozivotny proces. Jasne,ze aj vase deti budu mat nieco z toho ale mozu pokracovat v procese. Tak to beriem ja. ;) Kazdy mame v rodine zlozvyky,kt vidime alebo nevidime..
@elizabet173 bohužiaľ toto muži si to neuvedomujú. Takže tudy cesta nevede.
Zrejme si to neuvedomuje, že sa tak správa, skús mu to povedať, ale na nejakom príklade aby to pochopil, aby sa neurazil hneď. Pri tomto je komunikácia základ. Aj u nás to bolo tak, že nechcel muž byť ako jeho otec. Lebo ten ani nepochváli ani nič a aj si dával na to veľký pozor, ale teraz miestami už chytá také maniere, ale to ho hneď zastavím a mu poviem.
Ja aj priateľ sme obaja s rozvratenych rodín, kde obaja otcovia boli alkoholici, gambleri a nasilnici. My obaja však žijeme úplne inak. Už na začiatku sme si povedali, že my budeme mat normálny vzťah, ani jeden nepijeme, nefajcime, peniaze nosíme domov a užívame si ich spolu. Takže je to skôr o nastavení v hlave. Priateľ hneď na začiatku povedal, že nikdy nebude ako jeho otec a naozaj nie je.