icon

Ako ďalej s bývaním

elcoro
30. máj 2021

Ahojte, neviem ako ďalej s otcom s ktorým bývame spolu v jednej domácnosti, on ma síce samostatnú obývaciu jednotku, čiže ma vlastnú kuchyňu, kúpeľňu spálňu a aj vchod. Ide o to ze ja s manželom a 2 deťmi sme si prerobili jeho rodičovský dom po smrti mamičky.... Odvtedy v kuse na nás kyda kadiaľ chodí, vymýšľa si totálne nezmysly, všetko prekruca, aký sme k nemu zlý a pod. My mu nič nerobíme len to ze ja sa už nemám po toľkých rokoch s nim ani o com baviť a nemôžem už naňho ani pozerať co všetko na rozprával na nás.... Sém tam popíja, s kým telefonuje len na nás kyda a ohovára.... Do domu sme vrátili aj cez 80 tisíc je komplet prerobený. Je mi ťažko ho teraz predávať keď už aj mame detičky...... Ale ja ho už neznesiem, neznesiem vlastného otca,,,, čo všetko na mňa. Na nás hovorí,.... Peniaze nám dá akurát tak na elektriku vodu a plyn.... Stravuje sa sám, ja mu max vyperiem a ozehlim...... Prečo vlastný otec ma potrebu si vymýšľať a klamať na vlastné dieťa na jej rodinu keď mu nič nerobím? Aj keď sa sním bavím normálne tak aj tak hocikedy počujem KO niekomu vraví na nás samé klamstvá... Ako postupovať ďalej? Psychicky ma to už ničí, chcem aby zomrel aby nám dal svätý pokoj

elizabet173
30. máj 2021

@elcoro no nepríde mi to fér, aby ste ho z domu vysáčkovali, aj keď mi je jasné, že spolužitie s ním musí byť náročné. Ale ak ide len o to, že vás ohovára, na to by som sa vykašlala. Uvedom si, že on vám veľmi dopomohol k vlastnému bývaniu.

sasa1310
30. máj 2021

@elcoro no ty si chytrá tiež. Tak pri dedičskom ti to veľmi vyhovovalo, že ti prenechal svoj podiel a teraz keď si si prerobila, už ti vadí. Otec ti vyšiel v ústrety, tak ti veril, že netrval na vecnom bremene a ty napíše, že chceš, aby zomrel. Je jedno aký je. Aj keď na dom nemá už právny nárok, ale morálny má väčší ako ty.

tncka
30. máj 2021

@sasa1310 vzdal sa ho a robi problemy tak dovi

sasa1310
30. máj 2021

@tncka si si pomýlila dojmy aj ty. On nebýva s nimi. To oni ostali bývať u neho. On im nechal svoj podiel. A keď sa im nepáči, tak nech idú oni do podnájmu. Prečo by mal ísť on.

elcoro
autor
30. máj 2021

@mircalla tak sa tu nevyjadrum keď ti niesom príjemná, prišla by som ti takú situáciu ci ty by si bola po toľkých rokoch príjemná a aké myšlienky by si mala ty

marsmykkok
30. máj 2021

@elcoro tak prepáč, ale potom sa chodte liečiť vy s mužom. Ako Vám on môže vidieť do hlavy čo myslíte vážne a čo nie? Tiež si myslím že tu bude pravda uprostred. Otec je sám bez ženy, koníčkov, bez dobrého vzťahu s dcérou a jej rodinou tak je zatrpknutý, negativistický. Ale zároveň Vám tiež prekáža že tam je, nepodporíte ho aby trocha pookrial, ale naopak vidí, že Vám tam len prekáža.

mircalla
30. máj 2021

Este tolko ti poviem: moj otec uz ku koncu nebol tiez ok, tiez vselico rozpraval, bol nervny, casto uz hovoril z cesty, nebol zrovna prijemeny atd...Museli sme byt extremne tolerantni, nie vzdy sa to darilo. Napokon lekari zistili, ze mal problemy s plucami a s okyslicovanim mozgu, co sposobilo zmeny v jeho spravani. Plus mal obrovske bolesti. Doteraz som sa s jeho smrtou nevyrovanala, takze radsej zvazuj slova..

pribinak
30. máj 2021

@tncka z 1 dôchodku platiť podnájom, stravu, ošatenie, obuv, lieky, .. skvelý plán
Človeka čo postavil dom, strávil život v dome na staré kolena vytrhnúť z jeho prostredia a zatvoriť do bytu...

sasa1310
30. máj 2021

@tncka len aby tie problémy nerobila autorka. A keby aj robil problémy. On je stále viac doma ako oni. Teba dúfam, tiež raz tvoje deti vyhodia z vlastného

elcoro
autor
30. máj 2021

@elizabet173 písala som niekde že ho vyhadzujem?

trixi12
30. máj 2021

môžeš sa ísť poradiť k doktorovi/psychiatrovi že čo by sa s ním prípadne dalo robiť, ale nemyslím, že sa pôjde liečiť. Starí ľudia si to neuvedomujú, hlavne takí ako tvoj otec, oni si myslia, že je všetko ok ako keď mali 30 a že mladí im chcú zle, dokonca svojim vymysleným klamstvám aj veria. Ak vám nerobí nič horšie ako to, že do telefónu ohovára, tak si zisti, komu volá, a ak je to nejaká rodina, alebo niekto koho poznáš, treba im otcov stav vysvetliť. Myslím, že ak sú normálni, pochopia čo je vo veci. Ani ich nebude večne baviť počúvať, ako on na vás stále kydá. Iné by bolo, ak by sa to s ním zhoršovalo a začal napríklad vykrikovať po vás, po deťoch, alebo robiť naprieky, potom by ste to museli riešiť radikálnejšie.

sasa1310
30. máj 2021

@elcoro no keď napíšeš verejne na net, že chceš, aby zomrel, tak ti určite budeme veriť, že si na neho milá. A to, že on hovorí všade, že ste na neho zlí. To je isto výmysel.

elcoro
autor
30. máj 2021

@marsmykkok aha dobre kebyže ti tu začnem rozpisovať ako celé Vianoce bol pri nás, jedol s nami, od rána do večera bol pri nás, a niekomu do tel povedal ze bol celé Vianoce sám a ze sme ho ani nezavolali k sebe... Ale dobre končím debatu nemá to tu význam

pribinak
30. máj 2021

@tncka ty keď budeš v jeho veku tak mizno budeš na tom oveľa oveľa horšie, tak chcem vidieť ako sa budeš tváriť keď tvoje deti vyhlásia: robí problemy, tak nech ide niekam preč

elcoro
autor
30. máj 2021

@sasa1310 áno chcem aby zomrel neznášam ho zato co robí ako sa chová co o nás rozpráva..... Je mi jedno ze je to môj otec.... Nech sa aj tak správa ako otec

tncka
30. máj 2021

@sasa1310 jaaj no uz ta vidim ked ti niekto robi problemy ako ho v pohode nechas byvat🤣 Hej kooec reci okolo ako chudak otec ale ani jedna z vas tu by to netolerovala. Keby boli normalna milujuca rodina,toto sa tu neriesi.

sasa1310
30. máj 2021

@elcoro keď ho neznášaš, tak sa odsťahuj do svojho. Kúpte niečo iné a nech otec dožije v dome, ktorý daroval dcére.

sasa1310
30. máj 2021

@tncka mne nikto problémy nerobí. Nie som odkázaná, aby som rodiča obrala o nehnuteľnosť a samozrejme aj o ich vlastné súkromie

mircalla
30. máj 2021

@elcoro Otazka je, ci sa spravas ty ako dcera. Podla toho, co pises, si pekna bitch

elizabet173
30. máj 2021

@elcoro ty fakt nie si normálna!!!! Doopatrovala som oboch rodičov, aj partnerovho otca a bolo to niekedy nesmierne ťažké, ty si strašná krava a to by som napísala niečo iné, ale vymazali by ma. Dúfam, že aj tebe budú raz tvoje deti robiť to, čo vidia, že ty robíš otcovi a želať si tvoju smrť. Keby nebolo jeho, šúchala by si pätami v byte, nie v dome, trúba!

sasa1310
30. máj 2021

@elcoro on presne vie prečo to o vás rozpráva. My ťa ani nepoznáme a názor sme si spravili na teba za 2 strany. Pevne dúfam, že toto tvoje správanie vidia aj tvoje deti. Ono sa tomu hovorí karma, alebo bumerang. Sa ti toto správanie vráti skôr ako si myslíš.

elcoro
autor
30. máj 2021

@mircalla ako sa mam spravat? Navarene ma, upratané ma, vyzehlene ma, má všetko dom prerobený už len pekne dožiť s vnúčatámi, deťom smrdí lebo sa nekupe a smrdí za alkoholom.... Co mu mam ešte robí ako dobrá dcéra? Celé Vianoce bol pri nás, a do telefónu povedal e sme ho ani nezavolali a bol celé Vianoce sám

elcoro
autor
30. máj 2021

@elizabet173 mala som peniaze na vlastný dom, ľutoval som ho aby tu nebol sám tak sme ostali tu a asi to bola chyba

pribinak
30. máj 2021

@elcoro ty tiež potrebuješ lieky 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ toto povedať na otca🤮🤮🤮🤮 nepoviem keby tá fyzicky napadal, robil bordel, bil tvoje deti, ničil majetok, ...ale len zato že tára hovadiny?

sasa1310
30. máj 2021

@elcoro keď si mala peniaze na vlastný dom, prečo si brala hypotéku na prerábku?

elizabet173
30. máj 2021

@elcoro nechápeš, že možno za to nemôže, čo hovorí? Naštuduj si, čo je to starecká demencia. Urobila si chybu, za chyby sa pyká. A keby si aj bývala inde, nechala by si ho napospas? Že popíja, nie je OK, ale je to stále otec, ktorý vám pomohol, so starými ľuďmi je to horšie, ako s malými deťmi, viem, o čom píšem, Aj pri deťoch si želáš, aby zomreli, keď ťa vytočia?

januarova
30. máj 2021

@elcoro a aký bol, keď si bola dieťa, alebo kým žila mama. Vtedy ste mali aký vzťah?

elcoro
autor
30. máj 2021

@januarova klamal celý život mamu končím debatu akurát som sa tuu vytočil aká ja som nakoniec zla,,,,

sasa1310
30. máj 2021

@elcoro tak potom nechápem prečo si vrazila 80 000 eur do domu, v ktorom je dedo, ktorý klamal celý život, pije a chceš aby zomrel. Si masochistka?

elizabet173
30. máj 2021

@elcoro klamal mamu, mala si to s ním vyriešiť mama, keď bol pre teba klamárom, na čo si sa mu tam nasáčkovala? Vtedy vyhovovalo, teraz už menej, že?