icon

Ako ďalej s rodičmi a súrodencami?

demslavka
28. mar 2017

Ahojte, chcem sa s vami poradit ohladom problemov v mojej rodine. zacnem po poriadku s manzelom sme spolu ž6rokov, spociatku s mojimi rodicmi a surodencami vychadzal velmi dobre, mal ich rad, ale len do casu, kym to nezacali zneuzivat. Moje upozornenia nebral vazne.
tak si od nich zacal drzat zdravy odstup, naucil sa im povedat nie, dokonca zistil ze ak my potrebujeme pomoc, tak sa tvaria ze oni su ochotní, len vkuse cosi do toho dolezitejsie pride...

postupom casu im na mojom manzelovi zacalo vsetko prekazat, odrazu vtipy, ktore hovoril brali osobne(najma mama) oco mi zacal vyvolavat ako sa manzel sprava a ze chce aby im hovoril otec a mama(mne trvalo 5rokov kym som svokrovi povedala oco)

neskor sa pridali aj moje sestri, podla ktorych je moj manzel hulvat, nevazi si rodicov, mna a ani ich, ublizuje kazdemu, kazdeho uraza atd..

vsetko sa zatial vzdy ututlalo, az na sobotu...

v sobotu sa hral na dvore s neterami synovcami a mojim mal7m 7 rocnym surodencom, po 1 a pol ddni sme sa dozvedelio, ze vraj schytil mojmu surodencovi ruky a vykrutil mu ich, ze ho zatvoril do dvora kopal do brany a vrieskal po nom ze je zasran...

vymysleli si to deti(5, 7, 10 r) moja rodina bez toho aby sa cosi opytala ihned manzela obvinila a povedali mu ze si nezelaju aby viac s mojou nAjmladsou prehovoril, lebo ju nema rad a stale ju slovne provokuje a robi si z nej zarty

nepopieram, ze manzel si zo sestry utahuje, vzdy v norme, nikdy jej nic zle nepovedal, neublizil ani nic podobne. sestea je prilis precitlivela, rozmaznanana nami starsimi surodencami a konieckoncov aj rodicmi...

manzela tie ich excesy uz tak nasrsalize im zavolal a povedal, ze si nezela aby nas kontaktovali a chodili sem...

mna sa nikto nic nepytal, ako sa citim a co si o tom myslim, obe strany ma postavili pred hotovu vec, doteraz sa dozvedam, ze maju x milion dalsich problem nielen s mm ale aj somnou(mm sa nepozdravi dostatocne nahlas, rozprava sa s nimi, nerozprava s nimi, hra sa s detmi, nehra...) podotykam manzel ma 40, ja 30

k tomu vykruteniu ruk mi mm povedal, ze jej iba pretocil ruku v ktorej drzala konarik s nejakeho maminho ostnateho keru a bila ho nim po chrbte a rukach, tak ze jej chytil zapastie a pretocil ruku dlanou hore a ten ker jej namieril k zapastiu... ze nic nasilim, ze jednoducho jej ukazal ako to to boli, naco moja sestra zobrala papek a snazila sa ho nim udriet, tak ho vytrhol z ruk a hodil ho do zadneho dvora, zobral nasu dceru sadli do auta a odisli bez slova( ani ja som to nevedela) nato si sestra zobrala bicykel a isla sa kludne vozit

Nasim nepomahaju ziadne vysvetlenia iba vkusse ociernuju, veria viac malym detom, ktore dost casto klamu a vymyslaju( to myslim doslovne) co im poviem ja jeden den je hlupost, ktoru som si vymyslela( ze sestra je pocas hier prilis agresivna a zabuda ze je to len hra a nie skutocny boj o zivot) no na druhy den mi to povedia oni, ze dobre viem aka je sestra ze sa nevie hrat a je potom agresivna)

dnes som sa od najstarsej sestry dozvedela aj to ze moju mamu uraza ked sa jej opytam ci pribrala a skonstatujem ze vyzera lepsie( po poslednom porode vazila stale iba 46 kg)

co robit, ak s nimi nechcem prerusit kontakt, deti velmi lubim( byva tam brat s rodinou) nikdy nemal mm problem pri hre s bratovymi detmi len s mojou sestrou a pritom sa spolu hraju vsetci)

na druhej strane, manzela milujem a viem, ze nic z toho co hovoria neurobil, on sam je sklamay z toho ze si nieco take myslia...

dakujem za kazdu radu

Strana
z2
majulino
29. mar 2017

@maslenka aj manžel mi to iste hovorí, občas si to aj ja myslím, len mne je to neskutočne ľúto, naozaj najmä kvôli deťom. Moje deti majú len jednu babku moju mamu, a môžem z úplnou istotou povedať že mama ich veľmi ľúbi, je to aj vidieť, nie láska typu že vnúča tak kúpim, ale napr. Každý deň volá ráno ako deti a večer píše či je all ok a či deti spinkaju, aj im sama od seba hocikedy povie že ich ľúbi... Otec a súrodenci to isté
Len ja a manzel sme pre nich problém,a dôvod si nájdu stále

sarain
29. mar 2017

@majulino no ja by som cakala,ze ak babka tak svoje vnucata miluje, bude schopna sa ked uz pre nic ine tak z lasky k nim aj obcas ovladnut, prisposobit a nenicit vztahy v rodine. Je absurdne,aby ste len vy boli ticho,aby deti neprisli o babku. Na vztahu musi vzdy zalezat obom stranam, inak nie je o com. Svojim sposobom rodicov rozmaznavas podobne ako oni tvoju malu sestru - tiez ti mozu aj po hlave skakat a hranice, dosledky ziadne. Inak.. tvoj manzel ma uplne normalne poziadavky - napr. s tym fajcenim pri detoch. A ma teda slusnu trpezlivost, mnohi ini by uz davno reagovali horsie

katarinapekna
29. mar 2017

@sarain no sorry,zakazovať fajčenie v mojom vlastnom byte je trošku cez,nemyslis? Aby mi cudzí clovek diktoval čo smiem a co nesmiem vo vlastnom byte???? Keď sa ti nepáči,nechaj tak....pochybujem,že aj ked sú fajciari,že si budú zaudzovat dobrovoľne celý byt.minimálne existuje balkón,wc,iná miestnosť,kde sa vetra a kde tie deti práve vtedy nebudú tam mať co hľadať. Vždy je to vec kompromisu,kto nechce nehľadá,len papuluje,potom nech sa nečuduje výsledku. Zakázať fajčenie im môže mlady pan tak akurát u seba doma,nikde inde.

sardinka336
29. mar 2017

samé ,,ja ich lúbim,, ja ich mám tak rada,,....boože moj!!! A oni ťa za tú samú lásku maju za handru s metlou skríženú aj s tvojim chlapom! To čo je za rodina, kde deti mozu všetko? Klamat, vymyšlať si? A ešte im to v klude prejde? Tie deti vidia, ze si mozu dovolovat. Ja by som tam nejaku dobu nechodila, ked chcu prist nech sa páči, spravala by som sa normalne ale ako náhle by začali v mojom dome, byte kydat na mojho muza tak si mozu pobrat caky paky a ist domov. Urči aj ty svojim príbuzným hranice inak ťa budu mat len za nejaku chuderu na ktorej si ventiluju svoje frustracie, problémy.

maslenka
29. mar 2017

@majulino dovod si najdu a vystupuju proti vam, lebo im to dovolite. Obmedz kontakty, vsimnu si, ak sa budu pytat, povedz dovod. Alebo nechaj tak a nestazuj sa.

alaguema
29. mar 2017

@demslavka chyba bude, ako obvykle, na oboch stranách. Rodina asi manžela z nejakého dôvodu začala neznášať a on si z môjho pohľadu dovolil celom dosť, ak ich od vás odstrihol bez toho, aby sa o tom s tebou porozprával.

zuzitko74
29. mar 2017

@katarinapekna Hádam má právo rozhodovať o svojich vlastných deťoch, nie? To,že on im zakázal fajčiť, je iba ich prekrútená verzia. On im len povedal, že ak budú v prítomnosti jeho detí fajčiť, tak ich berie domov.

demslavka
autor
29. mar 2017

@katarinapekna on im to nezakazal, iba im povedal, ze nechce aby v pritomnosti deti fajcili, lebo wc a kupelna je jedine miesto kde nefajcia. oni byvaju v dome, a je im tazko ist fajcit vonku, koj otec fajci aj v noci na posteli
@alaguema myslim si, ze rodina ho zacala neznasat, ked ich prestal dotovat vyvazat a robit nakupy, a mna kvoli tomu, ze som sa im snazila ukazat ze sa da zit aj inak ako len na dlh a vkuse si poziciavat
@sardinka336 zrejme mas pravdu, akosi som stale dufala, ze je to len prechodne

Strana
z2