Ako ďalej so svokrou?
Ahojte baby, píšem anonymne, keďže ma tu možno niektoré poznáte. Dlhšie ma však trápi jedna vec a to je správanie svokry. Nejde o problémový vzťah nevesta -svokra. Paradoxne, vychádzam s ňou dobre, je milá, obetavá, starostlivá. Problém je však ona a môj muž, čiže ona a jej syn. Vždy, keď sme u nich, nikdy sa to nezaobíde bez hádok a sporov. Všetko by bolo okej, keby to boli len nejaké žabomyšie vojny, no ich konflikty idú do neuveriteľných extrémov. Svokra sa dokáže uraziť/nahnevať na hocijakú hlúposť a potom začína peklo. Doslova a do písmena. Každá hádka končí jej neuveriteľným krikom na celý dom, plačom, hnusnými slovami, vulgarizmami a jej slovník je v štýle: "vypadni z tohto domu; nenávidím ťa; nie si môj syn; nemáš tu viac čo robiť; nechcem byť tvoja matka; si obyčajný debil, na čo si sem chodil" atď. No poviem vám úprimne ja len pozerám a neverím vlastným očiam/ušiam. Môj muž zvyčajne už potom na to nereaguje, ale ona v návale zlosti nemá konca. Od toho momentu je celý víkend pokazený a už nič nepomôže. Takáto hádka sa dokáže strhnúť pre úplnú banalitu, keď ju môj muž za niečo napomenie alebo jej protirečí, proste nejde o žiadne seriózne témy. Každá jedna návšteva takto skončí, a teda ja som nikdy nebola zvyknutá na konflikty v rodine. No obávam sa, kam to ešte zájde, nechcem, aby raz naše dieťa bolo svedkom takýchto situácií a celkovo sa obávam o vzťahy do budúcna. Úprimne, v mojich očiach ona klesá každou návštevou a pristihnem sa pri tom, že rozmýšľam, či chcem byť súčasťou takejto rodiny. Psychológa samozrejme odmieta a ja neviem, čo ďalej..
Nie je tvoja svokra Anka Buckova? :D... (Vtip).. ale podobne ohnive reakcie no... Ktovie co vsetkym je za tym. Mozno nedostatok sebadovery, neznesie kritiku, mozno ju kritizuje cela rodina a potom aj najmensia drobnost ju vznieti.. kazdopadne pri prvej nadavke by som sa aspon zdvihla a odisla do zahrady a vratila sa az ked skoncia.
Nikdy som nepochopila niekolkodňové návštevy u rodičov. Obzvlášť ak návšteva skončí takto, tak nabudúce káva, zákusok a odchod
@jarmilaj tak ak máte cestovať 150km na návštevu kvôli zakusku, tak si to dvakrát premyslite kedy a kam pôjdete.. nie každý býva 10km od rodičov
Pozrieť rodičov, s ktorými sú počas návštevy nejaké nedorozumenia sa dá aj bez prespatia, nehovor, že nie. Ráno o 6:00 odchod z domu, cesta 2 hodky, obed, zákusok, káva, večer o 21:00 doma. Žiadny problém. Ovšem, ak niekto očakáva trojdňový zdarma servis +opateru detí, jeden deň sa neoplatí, to je fakt
Reaguješ iba o zákusku a 150km, skús napísať ako ste riešili tých 2,5 roka od založenia témy doteraz a
@jarmilaj nech sa páči, vyskúšajte si toto absolvovať s dvoma deťmi, medzi ktorými je 18m rozdiel, keď ma každý iný režim, jedno v aute vôbec nezaspi, druhému je vkuse zle a zároveň keď musíte aspoň 2x po ceste zastaviť, lebo jedno potrebuje každú hodinu ísť na wecko, druhému treba zarábať umelé mlieko alebo dať mu obed.. a zároveň s týmito dvoma deťmi máte navštíviť svokrovcov, svagrovcov a prastarých rodičov vašich deti, medzi ktorými sa samozrejme treba presúvať autom, keďže bývajú v okolitých dedinách.. ale ťažko vysvetliť človeku, ktorý to nezažil a nemusí riešiť logistiku s dvoma maličkými deťmi
@jarmilaj a ja rozhodne neočakávam žiadny servis, o svoje deti sa starám sama bez ohľadu na to, či sme doma alebo u rodiny
@cacianka máme to už dávno vyriešené, nemám potrebu to verejne riešiť..
Keď som mala malé deti ja, nemali sme dokonca ani to auto, to bola iná logistika.
Keď sa niekde necítim dobre, tak tam neidem. Citujem teba: "nikdy sa to nezaobíde bez hádok". Viac nemám čo dodať.

@cacianka aj zvedavosti (prip.poucenie) ako tie osudy ludi sa nakoniec vyvinu.