Ako ďalej so svokrou?
Ahojte baby, píšem anonymne, keďže ma tu možno niektoré poznáte. Dlhšie ma však trápi jedna vec a to je správanie svokry. Nejde o problémový vzťah nevesta -svokra. Paradoxne, vychádzam s ňou dobre, je milá, obetavá, starostlivá. Problém je však ona a môj muž, čiže ona a jej syn. Vždy, keď sme u nich, nikdy sa to nezaobíde bez hádok a sporov. Všetko by bolo okej, keby to boli len nejaké žabomyšie vojny, no ich konflikty idú do neuveriteľných extrémov. Svokra sa dokáže uraziť/nahnevať na hocijakú hlúposť a potom začína peklo. Doslova a do písmena. Každá hádka končí jej neuveriteľným krikom na celý dom, plačom, hnusnými slovami, vulgarizmami a jej slovník je v štýle: "vypadni z tohto domu; nenávidím ťa; nie si môj syn; nemáš tu viac čo robiť; nechcem byť tvoja matka; si obyčajný debil, na čo si sem chodil" atď. No poviem vám úprimne ja len pozerám a neverím vlastným očiam/ušiam. Môj muž zvyčajne už potom na to nereaguje, ale ona v návale zlosti nemá konca. Od toho momentu je celý víkend pokazený a už nič nepomôže. Takáto hádka sa dokáže strhnúť pre úplnú banalitu, keď ju môj muž za niečo napomenie alebo jej protirečí, proste nejde o žiadne seriózne témy. Každá jedna návšteva takto skončí, a teda ja som nikdy nebola zvyknutá na konflikty v rodine. No obávam sa, kam to ešte zájde, nechcem, aby raz naše dieťa bolo svedkom takýchto situácií a celkovo sa obávam o vzťahy do budúcna. Úprimne, v mojich očiach ona klesá každou návštevou a pristihnem sa pri tom, že rozmýšľam, či chcem byť súčasťou takejto rodiny. Psychológa samozrejme odmieta a ja neviem, čo ďalej..
Nie je tvoja svokra Anka Buckova? :D... (Vtip).. ale podobne ohnive reakcie no... Ktovie co vsetkym je za tym. Mozno nedostatok sebadovery, neznesie kritiku, mozno ju kritizuje cela rodina a potom aj najmensia drobnost ju vznieti.. kazdopadne pri prvej nadavke by som sa aspon zdvihla a odisla do zahrady a vratila sa az ked skoncia.
Nikdy som nepochopila niekolkodňové návštevy u rodičov. Obzvlášť ak návšteva skončí takto, tak nabudúce káva, zákusok a odchod
@jarmilaj tak ak máte cestovať 150km na návštevu kvôli zakusku, tak si to dvakrát premyslite kedy a kam pôjdete.. nie každý býva 10km od rodičov
Pozrieť rodičov, s ktorými sú počas návštevy nejaké nedorozumenia sa dá aj bez prespatia, nehovor, že nie. Ráno o 6:00 odchod z domu, cesta 2 hodky, obed, zákusok, káva, večer o 21:00 doma. Žiadny problém. Ovšem, ak niekto očakáva trojdňový zdarma servis +opateru detí, jeden deň sa neoplatí, to je fakt
Reaguješ iba o zákusku a 150km, skús napísať ako ste riešili tých 2,5 roka od založenia témy doteraz a
@jarmilaj nech sa páči, vyskúšajte si toto absolvovať s dvoma deťmi, medzi ktorými je 18m rozdiel, keď ma každý iný režim, jedno v aute vôbec nezaspi, druhému je vkuse zle a zároveň keď musíte aspoň 2x po ceste zastaviť, lebo jedno potrebuje každú hodinu ísť na wecko, druhému treba zarábať umelé mlieko alebo dať mu obed.. a zároveň s týmito dvoma deťmi máte navštíviť svokrovcov, svagrovcov a prastarých rodičov vašich deti, medzi ktorými sa samozrejme treba presúvať autom, keďže bývajú v okolitých dedinách.. ale ťažko vysvetliť človeku, ktorý to nezažil a nemusí riešiť logistiku s dvoma maličkými deťmi
@jarmilaj a ja rozhodne neočakávam žiadny servis, o svoje deti sa starám sama bez ohľadu na to, či sme doma alebo u rodiny
Keď som mala malé deti ja, nemali sme dokonca ani to auto, to bola iná logistika.
Keď sa niekde necítim dobre, tak tam neidem. Citujem teba: "nikdy sa to nezaobíde bez hádok". Viac nemám čo dodať.

@cacianka aj zvedavosti (prip.poucenie) ako tie osudy ludi sa nakoniec vyvinu.