Ako dlho ste vydržali nerozprávať sa s mužom?
Treti den sa s mojim nebavim,prvy krat v zivote som vydrzala byt ticho.ja co som vzdy kazdemu prizvukovala,ze rozpravat sa musi,lebo co ak sa tomu druhemu nieco stane a na druhy svet pojdeme pohadani... nezhody sme si vzdy vyriesili hned viac menej z mojej iniciativy.no teraz som sa rozhodla,ze vydrzim a som zvedava,kedy sa on pride ospravedlnit,lebo to nikdy nerobi.len ma stve,ze hnev ma presiel hned a uz mi aj kutikmi ust skrbe od smiechu,ale vydrzim.on sa nema k nicomu,chodi si akoby sa nic nestalo.pozdravi sa,prejde okolo mna,ale zeby povedal prepac,mrzi ma to,to nie...
@natalym on uz den predtym drankal a vtipkoval len ja som hrala formu.viem,ze to myslel vazne.poznam ho a viem,kedy nieco hra a kedy to mysli naozaj.
@sunshineka No veď preto. 😀
A teraz si došla teda na čo? Budeš vždy držať dekór a byť ticho?
@natalym vydrzim zase pol roka nepindat a potom sa uvidi 😀
@canama Samozrejme ze vzdy je chyba oboch stranach. Ale nieco je spustacom. U nas sa ospravedlni prvy tenn co to dobabral. Ale zas my s drahym vieme ze ked jeden povie prepac druhy sa ospravedlni tiez. To niekde chyba. Ja by som sa neospravedlnovala chlapovi ktory mi pritaka 'ano je tvoja chyba' hoci tiez ma na tom podiel. Ale zas taky chlap by mi naco bol? 😀
@sunshineka veď on svoju vinu teraz uznal len preto, lebo od teba niečo potreboval. Neprišiel sám od seba, aby sa ti ospravedlnil, ale ty si ho vydierala tým, že mu to nedáš, kým sa ti neospravedlní a to je rozdiel. Dôležité je však, že komunikujete, tichá domácnosť nevedie k ničomu, ani krik, veď sa dá normálne povedať, čo mi prekáža, nie?
@timea7 den predtym uz za mnou chodil,navaril obed,upratal,spravil mi punding,takze uz jeho ciny hovorili,ze sa ospravedlnuje.ano vyslovil slovom ospravedlnenie az ked som mu povedala,ale aj to nieco znamena.on nikdy nepovedal,ze sa ospravedlnuje.prvy krat to vyslovil 😀
@sunshineka a to považuješ za svoje víťazstvo? Vy spolu súperíte? Prepáč, ja tomuto nerozumiem, som za komunikáciu, nie za tichú domácnosť. Neviem si predstaviť, že zaspávame tak, že sa nerozprávame, alebo, že ráno odídeme do práce a jednému z nás by sa niečo stalo a nerozprávame sa. Je jedno krásne príslovie - nad hádkou manželov by nemalo slnko zapadnúť. Ale tak každému vyhovuje niečo iné.
@timea7 nikde nepisem o supereni.vies si predstavit,ze by ti muz chodil domov z prace a ani slovo nepovedal a len lezal na gauci a prepinal tv??? komunikacia vo vztahu musi byt,chapes?my sme sa uz poriadne skoro 2 roky nerozpravali,lebo on si potrebuje oddychnut.a ked lezi pred tv,predsa par slov moze prehodit.nepomohlo ani pekne slovo,ani krik,tak som PRVY KRAT v zivote zvolila tichu domacnost.tak mi nevkladaj slova do ust,ktore som nikdy nepovedala.ja nie som typ zeny hysterky,co jaci na muza za kazdu blbost.sme rovnocenni partneri,respektujeme sa.ta ticha domacnost pomohla v tom,ze si uvedomil,ze sa asi nieco deje,ked to dospelo az do stadia,ze som prestala rozpravat.urcite to nebudem teraz praktizovat pri hadkach,lebo sa mi to nepaci.a ticha domacnost strati svoj ucel
@sunshineka ja ti nič do úst nevkladám, to, že ste sa dva roky neporozprávali a partner len leží pred TV a prepína, bolo asi treba riešiť skôr, nie až po dvoch rokoch. Ja ti nič do úst nevkladám a ak máš pocit, že ste problém vyriešili, tak je to potom OK.
@sunshineka, dobre si urobila. Lebo niekedy je to vzťahoch tak, že jeden má "navrch" len kvôli tomu, že sa spolieha na to, že ten druhý bude rozumný, bude chcieť všetko vyriešiť, nebude sa hnevať.. Môj názor je taký, že niekedy (nie zas pri každej blbosti), je treba sa aj uraziť.. a dať najavo, že určité správanie sa ma už veľmi dotklo.. a to mám z vlastnej skúsenosti, že niektorí ľudia (či už muži alebo ženy) si neuvedomia, že prestrelili, dokiaľ to takto nedáš najavo.. nech je trošku ticho v domácnosti, nech trošku uvažuje, že to nie je automatické, že všetko pôjde ďalej akoby nič..
my par hodin, ale moj muz tiez ked sa pohadame robi, akokeby sa nic nestalo, aaaa furt mi prizvukuje ze hadam sa ja s nim a ne obaja... 😀 co ma nasere este viac 😒 😀 ale ja vravim, ze co sa nevyriesi hned o tri dni bude este vacsi problem.. 😝
dokedy? kým som si neuvedomila, že sa tým trápim len ja a že je to hodné správania malých trucujúcich detí...áno, prečo by si mala vždy ustupovať ty? pretože chceš vaše manželstvo udržať pokope, pottebuješ svojho muža, pokoj, istotu a chceš niečo investovať...druhá strana je aká je, možno sa nikdy nezmení, možno práve keď uvidí pokoru a otvorený prístup z tvojej strany...je ťažké komunikovať ako rovnocenní partneri keď človek vidí neochotu druhého...no o tom to presne je..zaťať zuby, nasadiť úsmev a skúsiť sa opýtať prečo so mnou nechceš riešiť veci? Ja ťa potrebujem a záleží mi na našej komunikácii...atď...je to ťažké, ale účinné, veľa šťastia a žiadne súperenie 😉
Noo, tak ja sa so svojim nerozpravam od vcera...mam problemy v praci, ktore sa tahaju uz nejaku dobu a stupnuju sa z tyzdna na tyzden a on namiesto podpory bud nepocuva, alebo odfrkne akoby to bola malichernost a vcera, ked som mala debatu so sefom a problemovou kolegynou a riesili sme tie problemy, tak sedel vedla, vsetko pocul a namiesto toho, aby sa bud zastal svojej zeny, tak bol ticho a cestou domov sa na mna este oboril, ze to ja som na vine, ze ake divadlo a blaaa blaa, najviac ma dorazilo, ked povedal "A az mi bolo do smiechu z teba, ked si vytiahla este svoje tehotenstvo, ze ja chudinka, som tehotna, vsetci ma lutujte" ☹ Zeny, vazne mi bolo do placu, ze vlastny manzel mi nie je oporou a potom, co mi nalozia, tak si este aj on s chutou do mna kopne...takze teraz ticha domacnost a bude trvat asi velmi dlho, lebo toto nie je o hadke, ale ze som totalne sklamana 😢 S ospravedlnenim iste nepride, lebo on si chybu neprizna, to on nevie...nanajvys to svoje, ze obaja za to mozeme...tak ale tentokrat nie, pretoze videl, ze som jak zbity pes a este na mna navrieskal...
Moze to mat aj cisto na zaklade povahy, ze si neuvedomuje problem a nevidi dovod, preco by sa mal ospravedlnit 🙂 Mozno prave toto nie je jeho silna stranka a prave ty mu v tom mozes pomahat. Predpokladam, ze ma ine silne vlastnosti, ktorymi Ti zase on moze pomahat. Poznam jeden manzelsky par, ktory sa rozpraval len vtedy, ked to bolo nevyhnutne a dostalo sa to do bodu, ze sa rozviedli. Mozno prave vo vasom manzelstve si prave ty ta, ktora ma v komunikacii robit prvy krok. Ale neviem to dobre posudit, pretoze nepoznam vasu situaciu viac do hlbky. Nech sa vam podari najst cestu k sebe co najskor, aby ste sa opat mohli tesit zo vzajomneho vtahu 🙂
@trubelka13 No veď to....."udobrovanie" je potom najlešie 🙂
moj manzel sa somnou nerozpraval najdlhsie 2 mesiace.a to len preto,ze chcel ist niekam von na bicykly a ten nebol doma...je to smutné,a u nas je to tak zakazdym,on sa pre nieco oduje a prestane sa bavit a caka,ze ja budem za nim chodit prva. 😒 a este to nebolo inak.

@sunshineka nevadí, že sa Ti ospravedlnil len preto aby to dostal? A možno vôbec nie preto, lebo sa chcel ospravedlniť?