Ako dlho ste vydržali nerozprávať sa s mužom?
Treti den sa s mojim nebavim,prvy krat v zivote som vydrzala byt ticho.ja co som vzdy kazdemu prizvukovala,ze rozpravat sa musi,lebo co ak sa tomu druhemu nieco stane a na druhy svet pojdeme pohadani... nezhody sme si vzdy vyriesili hned viac menej z mojej iniciativy.no teraz som sa rozhodla,ze vydrzim a som zvedava,kedy sa on pride ospravedlnit,lebo to nikdy nerobi.len ma stve,ze hnev ma presiel hned a uz mi aj kutikmi ust skrbe od smiechu,ale vydrzim.on sa nema k nicomu,chodi si akoby sa nic nestalo.pozdravi sa,prejde okolo mna,ale zeby povedal prepac,mrzi ma to,to nie...
@sunshineka Zalezi na tom, kto je v prave a kto sa ma ospravedlnit. Ak on, tak si pripominaj preco sa s nim nebavis a hned to lahsie vydrzis (predsa sa nebudes ospravedlnovat ked chybu urobil on). Ak ale je chyba na tvojej strane tak neblbni a vyrieste to.
Len tak pre priklad poznam par co je spolu 5 rokov a chlap sa nikdy nikdy neospravedlnil. Za nic, nikdy. Mladej tazko teraz vysvetlit jak si si naucila tak mas. Lebo jemu nebavit sa nevadi, ale prezije aj byt tyzden na parkoch. Ale podla mna by neprezil ze nema oprate :D
@natalym presne tak ciny hovoria za vsetko.ale ak nie su ciny a skutky ani rec,tak potom co?to sa mam stale ja podlizovat a snazit?
aj ja som vacsinou bola ta, co rozpravala a riesila.. ale bolo obdobie, ked ma to jednoducho prestalo bavit a vydrzala som sa s nim nebavit tyzden.. on bol vtedy ako med a tvaril sa, ze si nevsima tichu domacnost.. iritovalo ma to este viac, ale cim dlhsie som bola ticho, tym viac mi to prislo normalne.. inak ani jeho ani netrklo sa ospravedlnit a potom ked som sa s nim zacala znova bavit, som mu v klude vsetko povedala co si myslim a co ma sere.. vtedy sa ospravedlnil.. ja myslim, ze muzi proste nevedia pochopit presne co zena ocakava, vsetko sa im musi vysvetlit..
@sunshineka Keby som Ti vedela poradiť moja a dať jasnú odpoveď, ale neviem. Ja sama mám tiež nemám v mnohých veciach jasno. Jeden sa musí podvoliť, či jeho to stále baví? Vôbec mu to nevadí?
@sunshineka Ženy si myslia, že nerozprávaním muža potrestajú, to je velký OMYL. Mám to vyskúšané osobne s mojím bývalým, vydržala som 3 mesiace a zatial čo moj bývalý bol v naprostej pohode a vôbec mu to nevadilo, ja som bola čím dalej tým viac frustrovaná. Ale vydržala som. 😀 Potom neskor som si naštudovala nejaké tie knižky o mužoch z Marsu a pochopila som, že muži riešia konflikty mlčaním, zalezením si do svojej jaskyne a tam si v klude drepia, dokým to ženu neprejde. Naopak každá normálna žena rieši konflikty tým, že sa potrebuje o tom rozprávat. Preto mlčaním muža netrestáme, ale vlastne odmenujeme. Takže sunshineka pekne mu povedz, čo ta trápi a porádne nanho naziap, nech si to chlapec užije.
@sunshineka
no berieme situaciu, ze nespime 😀
Asi tak 20 minut po spore... nevidim totiz zmysel v nerozpravani sa... zvysuje to iba napatie, k nicomu nevedie...
@janickacrazy presne tak... sú radi, že sme ticho 😀
@janickacrazy ja si zas myslim,ze kazdy by sa mal spravat podla svojich pocitov a nie podla knih.uz neviem kolky krat pisem,ze on vie,co spravil aj som nakricala,ale nie som verklik,aby som hucala od rana do vecera. mam rada konstruktivne dialogy,jasné bez zbytocnych reci a omielani fraz dookola,to nevedie k nicomu.baby ten moj je ale fakt hrozny chmulo,nanho by ani palica nepomohla.chapete,ze on bol tak vychovavany?proste sebec,ktory vidi len seba.
@sunshineka No ved ja ti nevravím, aby si sa správala podla knihy, tá kniha ti može len pomoct pochopit trochu chlapov a prečo nemá zmysel ich "trestat" mlčaním. Možno keby si mu to opakovala ako ten verklík, tak ho to k niečomu nakopne skor ako to ticho, neviem. Alebo mu skús napísat svoje pocity a čo ti vadí, u niekoho to može pomoct. No ved ako chceš, ja ti nič nevnucujem, ja som to myslela v dobrom, že treba všetko poskúšat. 😉
@janickacrazy vobec si nemyslim, ze vsetci chlapi reaguju rovnako. Napriklad ja som bola skor v situacii, ze ja som sa zasekla, nekomunikovala a ani nemala chut komunikovat. Manzel bol ten, ktory prvy prelomil mlcanie, vzdy zacal komunikovat ako prvy, pretoze uz sa nechcel hnevat. Takze v nasom pripade som z Marsu asi ja 🙂
Ale cim dalej tym viac uz tiche domacnosti neriesime, uz sme sa naucili fungovat aj bez tichej domacnosti.
@0silvia0 Výnimka potvrdzuje pravidlo, vitaj na Zemi, Marťanka 😀 😀 😀
@janickacrazy Mars mi je aj tak sympatickejsi ako Venusa 😀 😀 😀
@sunshineka Toto nemám z mojej hlavy, ale opýtam sa: A prečo teda s ním si?
@natalym prave aj koli tomu,ze nic neriesi 🙂 neobmedzuje ma,nebuzeruje,nepinda....som pri nom sama sebou a nemusim sa pretvarovat.ma vela dobrych vlastnosti,ale tato jedna jeho zla ma dost trapi.vydrzim to prehliadat no potom to na mna dolahne.je mi luto,ked kamosky chlapi zahrnaju neznostami,uznanim,prekvapeniami a tento moj sa nezmoze ani na kvety k sviatku
@sunshineka Jáj ale to nie len Tvoj. Ten môj tiež nič. Ak je tých dobrých vlastností viac, tak tú jednu nerieš. Každý má niečo. Usmej sa naňho a hotovo. Môj kvety nič, prekvapenie nič, uznanie nič. Ale zase sem tam je veľmi zlatý.
@sunshineka tak max dva dni som sa s ním nerozprávala ...ja ... on sa tvrálil, že nič sa nedeje a že je všetko ok ... niekedy je tak nad vecou, že tíško čaká, kým sa neozvem ...t.j. nechá ma, kým ma neprejde hnev ...a žeby sa hneď ospravedlnil? ...no, to by som sa načakala😀 ... ospravedlní sa až vtedy, keď sa začneme rozprávať ... ak som bola tá "zlá" ja, tak to riešim hneď a poviem prepáč ... a našťastie, nie je ten môj chlap taký ješitný, žeby ma niekam poslal, ale v podstate je rád, že sa "nemusí na mňa hnevať" .... 😀
mňa nebaví trucovať mlčaním ... a načo... zbytočne takto strácame čas, ktorý sme mohli prežiť spolu😉 a ruku na srdce, neverím, že chlapa potrestáme mlčaním...🙂 skôr ho tým odmeníme ... 😀
Môj sa minule so mnou nebavil, ja viem prečo som ho naštvala a keď som sa tvárila akože nič tak ma obvinil, že ja sa s ním nebavím................... Chápete to? A ja som chcela aby nebol ticho aby mi to povedal, čo ho konkrétne serie, opica jedna, marťan jeden škaredý.
u nas 5 dni. nebola to vyslovene ticha domacnost po hadke, skor som len nemala chut sa s nim rozpravat, riesit s nim urcitu zalezitost.
@sunshineka a neberie to ten tvoj muz ako dar z neba ? 😀 😀
Tak ja som z Venuše. Viem sa nasrať, vybuchnem veľmi, veľmi zriedka (vianoce sú častejšie) ale potom to naozaj stojí za to, to je ako erupcia, ale za 10 minút si poviem že veď vždy mám aspoň pár percent viny a už si to chcem vydiskutovať aby k problému nedochádzalo. Moja žena sa vie nafúknuť na hodne dlho a v minulosti ma tichom trestala - mal som nakoniec vždy pocit viny že jej ubližujem. Bol som mladší a sprostý.
@sunshineka ja ti neanalizujem tvoju osobnost 🙂 Si ma nepochopila hnet si to zobrala osobne ked ti vo vseobecnosti poviem ze casto sa zeny vedia urazit alebo chcu trestat chlapa pre malickosti.Ja nehovorim ze situacia ktora je u vas je iba tvoja vina alebo tvoja vina ako taka..ale ze mlcanim a chladom sa toho moc nevyriesi.
Muzov poznam nemam osobnu skusenost iba s mojim. Poznala som vselijakych mala som aj otca a mam brata.Nie su vsetci rovnaki ale viem ako funguje ich rozmyslanie.Je ine ako zenske. A zeny poznam tiez.
Nepoznam teba a tvojho muza ale nie som idiot aby som nevedela ze skor sa veci riesia komunikaciou pochopenim sa navzajom ako pasivne agresivnym chladom mozno tym nieco dosiahnes ale je to skor emocionalne vydieranie. Kym neurobis co chcem tak sa stebou bavit nebudem..? Mozno raz za cas to funguje ale ked toto robia ludia pravidelne vznikne u nich ticha domacnost vztahu to nijak neprospieva. Raz je ticho on potom ona a potom sa objavy niekto treti kto to ticho zaplni milymi recami a rozpadne sa rodina..
5 minút.😜
uz sme sa pomerili 🙂 vcera sa ma nenapadne vypytoval a mne bolo tak smiesne,musela som sa uskrnat a dnes chcel odo mna nieco pozicat,tak som mu povedala,ze mu to dam az ked sa ospravedlni a ospravedlnil sa.a zistila som,ze nanho plati ticha domacnost 😀 ked kricim,nevnima ma a neuzna svoju vinu.
@sunshineka My sme takí málovravní, že by sme hádam tie tri dni aj vydržali, len sme obaja také povahy, že si už na druhý deň vôbec nepamätáme nie len, čo sa stalo, ale ani, že sa niečo stalo 😀 To by som tri dni čušala zbytočne a zas raz za hodinu treba prevetrať hlasivky. Asi dvakrát sa stalo, že sme sa večer pre niečo chytili a šli sme spať s tým, že sme pohádaní a ráno sme vstali ako že nič a haha hihi a po hodine som sa sama pred sebou cítila trápne, lebo som si spomenula, že som s ním predsa pohádaná 😀 Aaaale, to som mala 20 rokov, pocit trápnosti rýchlo prešiel.
ja som sa vydržala nebaviť s priateľom asi deň :D ale on doliezal,on sa proste musí ospravedlniť.a naozaj by sa mohol tvoj ospravedlniť,len tak dalej !! vydrž to ,kludne aj dva týždne ,až pokým sa neospraveldní ,najmä neurob prvý krok ! ja viem,že sa nedá tolko vydržať,a že sa to nerieši tichou domácnosťou,ale nech ho trošku vytrestáš aspon,možno si uvedomí,čo urobil ,teda predpokladám,že niečo urobil...držím palce,nedaj sa !🙂až ky nekupi cokoladku a neudobri si ťa
inak,prečo sa tak strašne neradi chlapi ospravedlnuju ?prečo si nedokážu priznať vinu?prečo sa tváriaže oni nikdy nič zle neurobili/nepovedali?prečo aj ked vie,že spravil chybu,a prizna si ju ,tak nedokáže úprimne povedať prepáč ,mrzí ma to ?prečo je to tak,máte aj vy takého ???
4 dni a isiel ma slak trafit 😀
@sunshineka Tak toto by som ja nevydrzala. Ja by som ani nedokazala zaspat vecer keby sa pohadame a nevydiskutujeme si to. Ale je to o Vasich povahach. Mala som kedysi frajera co bol schopny sa oduvat aj tyzden, pre mna to bolo peklo...a poznam viacero rodin kde sa praktikuje "ticha" domacnost. Co sa tyka toho, kto pride po hadke prvy...raz jeden raz druhy, snazime sa nehrat na to ze niekto konkretny je na vine, vacsina problemov vo vztahu je viac o nedorozumeni, nez o snahe tohmu druhemu ublizit...dolezite je to ze ked odzneju emocie, sme schopni si sadnut a prebrat problem racionalne a dospiet k nejakemu konstruktivnemu zaveru.
@mala_hobitka No ale to je prave kamen urazu...logicky spor vznika vtedy ked si obe strany myslia ze maju pravdu, alebo sa citia ublizene ci ohrozene tou druhou stranou....cize o akom priznani si viny alebo ospravedlneni hovorime? Obe strany maju pocit ze su v prave. Na absolutne drvivej vacsine vztahovych problemov maju podiel viny obaja a o tom kto ma vacsi a mensi je velmi diskutabilne polemizovat a hlavne uplne zbytocne...lebo to nijaky konstruktivny vysledok neprinesie.

@blahowoman moj je v tomto ako tutmak.o nicom nediskutuje,ked je naznak hadky ostane ticho.skusala som nanho uz vsetko,ale nepohnem s nim.proste nie je chlap,ktory sa o problemoch rozprava.s nim sa neda ani pohadat.za tie roky sme sa ani raz nepohadali.proste sa oduje,cusi a ja v ramci svojho zdravia nemam zaujem kricat a rozpravat sa so stenami.