Ako docieliť, aby sa manžel priznal?
Ahojte, prosim vás, idem po radu. Než som začala chodiť s manželom tak bol fajčiar. Fajčil krabičku denne. Keď sme sa začali spoznávať tak fajčiť prestal nakoľko som mu povedala ze mi to dosť vadí a nemám to rada. On nemal žiadny problém, prestal zo dňa na deň. No po 7 rokoch z neho opat cítim cigarety, denne. Hocikedy sa ho na to opýtam tak strašne prestarsne zatajuje ze on nefajčíl. Ale nie som sprostá a viem ako smrdí človek ktorý fajčí. Po dlhšom čase mi povie, ze ved vtedy som si dal jednu ale to len raz za mesiac. To by bolo ešte celkom ôk, no teraz je to denne. Denne fajčí a ja ho začínam nenávidieť za to ze to stále zapiera a klame. Neviem si pomôcť ale s fajčiarom neznesiem byť. Aj som mu to povedala no on stále tají ze akože to kolegovia okolo neho v práci. Co mam robiť. Nepíšte mi tu že nie som jeho matka a ze je svojpravny. Keď si ma bral tak to vedel. Ja tiež nerobím to co sa jemu nepáči a rešpektujem ho. On mňa rešpektovať prestal.
miešať dve rozdielne veci. Fajčenie je droga. Ťažko ovládateľná. Asi má nejaký dôvod, prečo začal. A dospelá žena sa asi vie ovládať a rozhodnúť sa či sa pôjde ku...ť alebo nie. Prestal - ktožvie či ozaj prestal. Toto je ozaj detinské niečo také od druhého žiadať. Je dospelý, svojprávny, sná´d si dospelý človek nemusí pýtať od druhého povolenie, či si môže zapáliť alebo nie. Hocikedy sa závislosť môže vrátiť späť. Ty asi nemáš žiadnu keď od neho žiadaš aby prestal. To, že ti klame, ja sa ani nečudujem. Ak ho čakajú výsluchy a nervy z tvojej strany. Neviem prečo si zostala s ním keď fajčil. Každý predsa vie, že raz závislák, navždy závíslák (na hocičom) a nie každý to vydrží celý život.
tak ho začni mučiť nech sa prizná, alebo sa na to vykašli.
nevážiš si ho, nestojíš oňho tak asi preto začal, že to cíti, zrejme k tomu rozvodu spejete
autorka a čo ženatí sa stávajú nesvojprávnymi? A ty si prečo nemôžeš kúpiť šlapky? Čo ťa doma priviazal?
@lucka_ke ja si ho nevážim? Ma všetko čo mu na očiach vidím, platím ja za neho kadejaké jeho poistky somariny a kraviny. Starám sa mu o všetko. Niekedy keď ma požiada mu ešte aj do prace idem pomôcť. A on sa mi takto odvdaci??
@kvetinka75 dala som aj iný príklad,. Ze si chcem dat urobiť prsia, on nesúhlasí tak ako ja nesúhlasím s jeho fajčením. Tiež je to moja vec nie? Keď už si ho tu všetky tak zastávate
panebože ty fakt nie si normálna. Myslím, že problém je niekde úplne ale úúlne inde
a silikony a fajčenie sú zase rozdielne veci. A po ďalšie ty si tiež nesvojprávna, že si nevieš spraviť po svojom? Podľa mňa ste obaja úplne mimo a vidím to na vážnejší a iný problém než fajčenie. Nezastáva sa ho nikto ale už len z tohto tvojho prejavu mám dosť.
@katarinaba Veď to. Rozviesť sa kvôli cigaretám a pri ďalšej žene možno prestane fajčiť, pretože nebude pod tlakom a nebude ani klamať.
@kvetinka75 kde no povedz? Ja nemôžem to co chcem ale on môže. Tak ja pôjdem tiež potajomky na operáciu a on co potom urobí? ZNenávidí ma tak ako ja jeho kvôli fajceniu
A ty si sa ho pytala ci ti dovoli dat silikony? Alebo ci si mozes kupit slapky? Fakt sa toto pytas muza? ved ked chcem tak si to kupim a nepotrebujem na to muzove schvalenie..on sa teba tiez zjavne nepyta ci si moze kupit cigarety. Takze ak je problem to ze on moze a ty nie, tak sa odputaj od nastavenia ze ideme si vsetko schvalovat..ved preboha nemate 5 rokov aby si si pytala dovolenie na slapky
autorka- tak prečo ste spolu? Ty si asi neuvedomuješ čo je operácia. Na čo to sem ťaháš. On si kupuje cigarety ty si kúp šlapky . Ešte si nedopovedala čo ti v tom bráni, aby si sa teraz vybrala do obchdu a kúpila si si ich
Vyries nedostatocnu doveru a komunikaciu vo vztahu, vzajomny respekt a uctu, nerealnu direktivnu snahu o zmenu spravania partnera a problem s fajcenim zmizne.
Stále mi tu píšete ze to sú úplne iné veci. Nie všetko je to rovnaké, bud nebude mať nič ani jeden alebo budú mať obaja to co chcú. Ci akože som si vzala nejakého panovníka ktorý si bude robiť čo chce a ja sa budem podriaďovať?
Jasneee,komentare sa ti nepacia,tak pribeh graduje. Co este ti zakazuje?! Ja sa mu divim,ze s tebou je. Ty si hrozna osoba,a tk len tu citam co pises
Pozri, si dospela, mozes si robit co chces, chod, daj si urobit prsia - pochybujem, ze ta kvoli tomu opusti. Ak by aj ano, tak vas vztah nestoji za nic a je lepsie ist od seba.
Naco spolu ziju dvaja ludia, ktori sa nenavidia uz len pri pomysleni, ze by druhy urobil volaco, co sa druhemu nepaci?
nikto neprestane fajcit zo dna na den..urcite si obcas este aj potom zapalil...keby to bolo take lahke,tak by miliony ludi na svete nemali problem s tym skoncit...vtedy to urobil,lebo ta nechcel stratit...ale rozvadzat sa s nim kvoli cigaretam?!? ved to nie je chlast ani nejaka droga,ze by po nich zmenil spravanie a robil bordel...aj ja som pred casom zacala po 9 rokoch opat fajcit,hoci som myslela,ze sa ich uz niky nedotknem a boli mi hnusne..ale prislo velmi narocne obdobie a nech si hovori kto co chce-cigareta pomaha pri ukludnovani...tam ti robit drepy ani zelene smoothie nepomozu...napr, moj byvaly je zaryty abstinent..od zaciatku som respektovala,ze doma som si ani plechovku piva nemohla vypit....ked som chcela,tak som vysla von,vypila a nechala to zo seba vyprchat,aby to necitil-ale nemala som problem mu to povedat a on to takto respektoval tiez...ked sa tvoj muz boji povedat pravdu,tak hladaj dovod aj u seba..obzvlast,ked sa kvoli fajceniu chces rozvadzat...lebo ty nielen kvoli klamstvu,ale kvoli fajceniu..,a to ti ani nefajci doma,ze by si to musela dychat...a pridavas mu tym dalsi stres a bude fajcit este viac...su to len cigarety,preboha...aby si raz nebola s nefajciarom,ale zato ta bude podvadzat,rozhajdaka peniaze alebo mu budu kamarati prednejsi nez ty...vsetci mame chyby...a vy mate hlavne problem s komunikaciou...fakt sa lubite?...
Vrdela si ze je fajciar a je otazka casu kedy sa k tomu vrati je to zavislost.
@lenka1208 predstav si ze som s ahoj na to pýtala. Pretože jeho názor je dôležitý keďže je to muž s ktorým žijem. On povedal ze silikóny sa mu hnusia a ze si nepraje aby som nad niečím takým uvažovala.
a ty si stále neodpovedala čo ti bráni aby si teraz zdvihla riť a zrak od mobilu a išla si tei šlapky kúpiť
Takáto podobná téma tu už bola pár týždňov dozadu. Zjavne máš svojho muža už po krk, tak sa rozved a máš po problémoch. A daj pozor pri výbere nového partnera, nespravaj sa k nemu ako jeho matka.
tvoje vyjadrenia sú rozporuplné, najskôr plačeš, že ti nedovolí kúpiť šľapky a potom, že ho v podstate financuješ, chceš sa rozvádzať lebo smrdí a potom že ho ľúbiš, ja fakt neviem kde je pravda a čo vlastne riešiš teraz... fajčenie alebo to, že sa nevie postarať o peniaze? alebo čo vlastne?
No troch stranách si ešte stále nepochopila,že išlo o nevhodný výber partnera? Že každý z vás má úplne iné preferencie a očakávania od toho druhého? Začni žiť svoj život a jeho nechaj,nech si žije svoj.
@kvetinka75 bol to príklad tak prosím ta už sa ukludni. Lebo dostaneš tou slapkou po hlave trapka
autorka - myslíš tou, ktorú ti nedovolí si kúpiť, toho sa obávam najmenej 😂
Až mi je ľúto, že musím ísť do práce, perlíš jedna radosť 😂
@kvetinka75 som rada
autor- no snáď som ti aspoň zlepšila deň, už keď muža máš takéto hrozného 😂
mimochodom - nie si na nejakej diete? nechýba ti cukor?
Mila autorka, myslim, ze viacere tu zaujima, aky mas problem so slapkami. Idem do obchodu a kupim si ich 😁
@kvetinka75 chyba mi môj starý manžel s ktorým sme sa rešpektovali a neklamali si
autorka - tak vidíš , vieš kde je problém a nie v šlapkách. TAk potom nechápem, prečo stále zostávaš s týmto

Prečo si nemozes kupit slapky za 10 EUR?