Ako dokázať nevinu v prípade krádeže?
Dobry vecer chcem sa opytat..chodila som k jednemu staremu panovi ,jemu zmizlo dost penazi ..ako dokazem svoju nevinu..ked som sa tam jednoducho bola a dotykala sa vsetkeho? Mozu ma obvinit?
Veď ale na tom mieste nebolo mŕtve telo 😁 aby zisťovali DNA. A ty si nevinná pokiaľ sa ti nedokáže vina 😁 a na to potrebujú konkrétne dôkazy alebo svedkov.
A dedo ti verí alebo nie? Boli dušičky, nebola u neho nejaká rodina cestou na hroby alebo z hrobov aj vzdialená alebo bližšia (čo nemá záujem o neho zjavne ak sa staráš ty) ale o peniaze záujem mali a mohli mu ich zobrať? Vieš sa s ním porozprávať a opýtať sa ho a nasmerovať políciu týmto smerom? Samozrejme si podozrivá ako cudzia a ak to nerobíš ešte profesionálne, že nemôžeš argumentovať, že sa staráš o starých ľudí roky a nikdy nič nezmizlo. Ale zároveň, nie je to ani nič nezvyčajnú, že takto osamelému seniorovi nejaká žena pomáha za finančnú odmenu neoficiálne, že nakúpi, uprace a tak.
@klaudi77 a koľko dedkovi zmizlo?? Len pre zaujímavosť, že koľko držal doma v ponožke. 😀
@lenkakravcova 20000 ze vraj
@klaudi77 Tak to je blbec, že toto mal doma len tak odložené. Ach ti dôchodcovia..
@klaudi77 No byť v kategórii podozrivá nie je príjemné ale ešte to nie je žiadna tragédia. Znamená to, že ešte proti tebe nemajú žiadne priame dôkazy. Teraz len dávajú dohromady všetky informácie, výpovede a dôkazový materiál. Potom sa rozhodne, či sa z toho dá vytvoriť nejaké obvinenie voči konkrétnej osobe, alebo osobám. Bude záležať na každom jednom kroku a slove, ktoré povieš. Zbytočne o tom s nikým nehovor, iba s najbližšími, čo sa ti deje a požiadaj ich aby sa o tom nerozprávali. Odporúčam poodkladať si všetky dôkazy, ktoré v tejto súvislosti máš. Ak ťa napríklad dedo volal k sebe a máš to niekde v mobile, tak si to nechaj. Čokoľvek ti môže pomôcť. Ak by ti prišlo predvolanie ako obvinenej, tak už by si už možno mohla kontaktovať nejakého právnika. Ak pôjdeš na výsluch ako obvinená, už to nemusí byť taký príjemný zážitok. Policajti na teba môžu dosť intenzívne tlačiť aby si sa priznala. Kedysi si nám z firmy šlohli auto tak, že kolegovi zobrali kľúče, ktoré mal na stole. Vrátil sa z výsluchu dosť rozhodený. Ale nemaj hneď paniku, jeden z možných scenárov ako sa to skončí je aj to, že sa stíhanie zastaví pre nedostatok dôkazov. Ak by dedo menovite teba určil teba, že si to ty, kto tie peniaze ukradol, tak urobil chybu. Odporúčam v takom prípade obratom podať trestné oznámenie za krivé obvinenie.
@mondolina ak tam chodí upratovať napr. tak jej otlačky a vlasy môžu byť všade. a jej vlasy môžu byť aj tam kde nemusela ani byť - stačí že dedko mal jej vlas na rukáve… takže ako píšem- je to dôkaz toho že tam človek bol a nie že niečo ukradol - a dokonca ani toho dôkaz to nemusí byť…
@maciatkolulu mam dceru doma neni nic prijemne byt podozriva
@klaudi77 No OK...a vážne si ho neodmietla? nechcel sex? alebo nedával si predtým nejaké drobné?
Vieš, nie je hanba priznať sa, ak si s tým dedkom niečo mala. Skôr to je pre teba poľahčujúca okolnosť, lebo ak si ho odmietla a urazila jeho ego, tak to môže robiť čisto z pomsty...a ak je to tento prípad, tak by som to aj na výslychu povedala...
Keď budu chcieť uzavrieť prípad tak sa môže stať že ťa obvinia. Veď každá predsa vieme že sa stali aj takéto príbehy ,že odsúdili nevinného. Niekedy nie je dobre chodiť cudzím ľuďom do bytu pretože sa rýchlo toto môže stať. Vyšetrovateľom povedz celú pravdu. Veď možno k nemu chodilo viac ľudí nielen iba ty dcérou.
@klaudi77 ja neviem ale ty odpovedas uplne mimo. Ved sa preboha rozpis. Tebe neprislo cudne, ze ta dedinsky chlap k sebe pozyva??? Ja neviem ale kde si nechala rozum? Nebolo ti to ani trochu cudne?
Daval Ti on nejake peniaze?
A nebolo to tak, ze 2 verzie
Dedo si peniaze vymyslel a hodil to na teba a ak ta obvinia tie peniaze musis vratit
Dedo tie peniaze mal, niekde ich zalozil a nevie ich najst tak obvinil teba? Ako dlho si k nemu chodila?
Prosím tá , toto je čele cudne a zbytočne , pokiaľ aj je to tak ako hovoríš , že si mu chodila upratovať atd, a MÁŠ ČISTÉ SVEDOMIE , tak by si takúto tému nezakladala . Jasne , že nejaké výsluchy nejsu asi príjemne alebo časovo tá môžu nejako obmedzovať , ale pokiaľ MÁŠ ČISTÉ SVEDOMIE , môžeš v klude spávať a aj keby mu zmizlo 10 miliónov , ty sa predsa nemáš čoho báť a keď sa naozaj bojíš nejakých hororových tvojich predstáv že na základe vlasu tvojho nájdeneho uňho ti to nemôžu na teba “našiť”. Jednoducho ešte raz a naposledy , ak máš čisté svedomie , kľudne spávaj , už tá na výsluch a budeš mať pokoj.
@modrykolibrik chodila som k nemu rok ,nebolo mi to cudne absolutne lebo ja ked som isla do obchodu tak som sa zanim zastavila a pozrela ho.. peniaze ked som chcela tak mi pozical ,ba sam to im povedal ze som si od neho pozicala
Ktovie koľko ľudí tam ešte chodilo atď...
Tak peniaze ti pozicial starky a evidentne chce naspat a tak pokial nevratis tak ze si ich ukradla...alebo no hold starky dostal chut mozno aj na mlade mäsko, ty si ho nalakala a teraz ked mas vratit peniazky uz nemas co vratit...no hold poucila si sa, musis sa z toho vykrutit sama...vieme tieto bachorky a rozpravky.
@klaudi77 no tak už sme buchli klinček po hlavičke… požičiavala si si peniaze. Koľko to už je? Vrátila si to?
Vedeli to aj iní ľudia, sama píšeš že im to povedal. A či už teraz naozaj peniaze zmizli, alebo sa dedko nasral a obvinil ťa z krádeže, keď si peniaze nevratila… nuž, to už je vo hviezdach. Každopádne, teraz si myslím, že je šanca už byt aj obvinená, nie len podozrivá. Inak nechápem tvoje pohnútky - požičiavať si od cudzieho starého chlapa z dediny. Buď si mu mala pravidelne upratovať a variť a za to by ti platil. Alebo nič.. nie také “pozeranie po ceste do obchodu a občas upratanie a nakoniec ti peniaze požičal”
@lubkavargova1 pozical mi 100eu nic viav
@klaudi77 preco pises len jednoslovne a nenapises to cele? Mi len hadame. Naco si k nemu chodila? To si len raz si sa rozhodla ze zacnes za nim chodit?
Nechodila si ho opatrovat? On ma nejaku rodinu?
@klaudi77 to si išla okolo nejakého domu,nemala si čo ja práci,robota/deti/rodina,nič,len sedieť u cudzieho starého muža? Nuž,toto sa bude ťažko polícii s tvojou DNA vysvetľovať a k tomu pôžičky....
@zuzinka888 mne je jasne,že žiadnu DNA nemajú

Možno peniaze dedo ani nemal, a ak mal, možno sa o to postarala rodina, ktorá ťa tam nechcela a bála sa o čo ti ide. Každopádne, jedine DNA aké si viem predstavím je vlas, a u nás bežne nájdem vlas aj psí chlp v zavretej skinke… hádam nenašli nejaké sliny, krv a neviem čo ešte všetko je DNA. Každopádne DNA ak vzali, tak jedine muselo byt priamo v tej doze, obálke, pohári. Žiadne iné DNA z miestnosti by nezbierali lebo to nič nedokazuje. Takze je na mieste otázka ako sa dostal ten vlas alebo niečo priamo k peniazom - ak naozaj nejaké boli. Ak dedo neukázal prázdny pohár s tvojom vlasom.