Ako fungovať v domácnosti, keď vlastne nič nefunguje?
Caute vsetci, moj problem spociva v nevedomosti nacom vlastne som 😔. Spolu sme cez 6 rokov, syn v skolke. Nedavno som schytal do tvare ze odseba ale kvoli malemu ako rodicia byvat spolu. Ako sa da fungovat v domacnosti s podvedomim pocitom ze vlastne nic nefunguje. Ziadna nevera ani minute prachy problemom neboli. Bavime sa, riesime kazdodenne veci, lihame do jednej postele ale toď vse. Riesil z vas niekto nieco podobne?
@trolos no takto sa fungovat neda.
Netusim, ci si zena alebo muz, lebo pises v muzskom rode, ale mas zensky profil.
Ak si zena: tvoj chlap ma pravdepodobne vyhliadnuty novy model, u ktoreho nema este 100% istotu, tak si ta nechava na starostlivost o dieta a full servis v domacnosti, prip.na obcasny sex, ak mu ta druha neda, a aby neprisiel o svoje istoty.
Ak si muz: Tvoja zena ta ma pravdepodobne plne zuby, nechce s tebou spavat ani travit volny cas, dovod zostat spolu z jej strany moze byt ten, ze nechce sa sama starat a platit hypoteku a vsetko okolo domu/bytu a dietata.
Daj tomu cas, pravda sa ukaze
A co ste tych 6 rokov robili ked ste boli spolu? Travili ste spolu cas? Travili ste cas ako rodina, ako par? Mali ste kazdy jeden cas sam na seba, bez toho druheho? Kolko casu si stravil s dietatom prave ty? Ako sa podielate na chode domacnosti a vychove syna? Vas problem zacal niekedy davno, toto uz je len vyvrcholenie megapruseru, ktory sa mozno vlecie roky, len ty si to nevinimal. Mozno si nechcel vnimat, mozno si nemohol.
Nikdy to nebude fungovat, resp. by som povedala, ze to nie je nic normalne. Poznam takych, co takto ziju kvoli detom, ale je to cele zle. A este viem o jednych, co po rozchode zacali zase byvat spolu kvoli financiam, ale dlho im to nevydrzalo, uz maju inych partnerov.
@trolos a kedy si jej naposledy povedal, ze ju milujes? Kedy si jej doniesol len tak pre nic za nic nejaku pozornost? Kedy naposledy ste mali romanticky vecer, vikend vo dvojici? Ono umyvanie riadov je absolutne v poriadku, tak to ma byt, ale o to "navyse" sa musia snazit obidvaja
@trolos dieťa, povinnosti, výlety..
A čo spoločne strávený čas. Bez dieťaťa. Len ty a ona. Budovanie vášho súkromného intímneho vzťahu. Opýtate sa jeden druhého, či nie je ten druhy hladný, či chce uvariť kavu? Ci si večer spolu nalejte vína? Objal si ty ju, alebo ona teba počas dňa, či keď si došiel z prace?
Môžeme byť akokoľvek zamilovaní na začiatku. Ak sa pozabudneme a necháme všetko plynúť len tak, a nebudeme cielene budovať nás vzťah. Starať sa jeden o druhého, hoci nie úplne vždy sa nám chce, aj po intímnej stránke sa možno občas premôcť... Potom sa z dvoch stanú spolubývajúci.
Š mužom razime teóriu, on sa snaží, aby som nebola unavená, hladná, nebola mi zima, aby som bola šťastná, nič mi nechýbalo, a o to isté sa snažím ja, aby sa oň cítil pri mne čo najlepšie. ( jasne, aj k nám po 15,5 roku chodia búrky)
@trolos Povedz jej nech ti narovinu povie v čom je problém. Nenechaj sa odbiť všeobecnými rečami, trvaj na tom nech uvedie konkrétne príklady, situácie, čo sa jej nepáčilo, čo by si priala inak. Samozrejme komunikuj s kľudom bez nadbytočných emócií.
Možno ti v nejakej oblasti vzťahu stále ustupovala, snažíla sa ti ulahodit a už je z toho úplne frustrovana.
Alebo ťa o niečo požiadala a ty si ju vysmial a ignoroval že prečo to rieši.
Príklad malichernosti ktorá škodí vzťahom: Jeden neznesie hubku na riady pohodenu v dreze povie to partnerovi a ten namiesto toho aby si povedal ok je to blbina ale prispôsobím sa povie načo riešiš takú pi**vinu si normálny a just tam tú hubku vždy drbne. Ten prvý tu hubku roky vyberá až ta frustrácia jedného dňa vykypi. Pretože to celé nie je o blbej hubke ale o nerešpektovani partnera.
@trolos to nebude iba tým podráždením zo syna.. Mam 3 deti. Mala som 4. Prežili sme si smrt vlastnej dcéry. Ďalšie 2 potraty. Vtedy sa fyzicky ani psychicky tiež nedalo. Ale stáli sme pri sebe.
Zrejme si treba sadnúť a chcieť vysvetlenie co je vlastne zle. Teda pokiaľ ju miluješ a niečo z toho citu aj u nej ostalo, vždy to ma zmysel vyskúšať dat dokopy.. Ale poriadne. Nie ako ti navrhovala. To je celoživotný trest preboboch a neskôr pre všetkých troch. Deti nie sú hlúpe, syn si všimne, že niečo nie je v poriadku, a nakoniec bude mať výčitky, že len koli nemu ste spolu život "pretrpeli"
Moji rodičia sa rozviedli. Nič ma neoslobodilo viac a ako deti sne boli šťastné. Ostali sme pri otcovi. A to si naši mysleli, akú mam ujmu spôsobia.
@trolos preco sa pochytis so zenou za to,ze ostane podrazdena,ze syn dlho zaspava? Je to pochopitelne,ze po celom dni chce mat klud uz aj ona... Tak si vezmi syna ty, precitaj mu rozpravku, pohladkaj a zavel spat. Ona nebude podrazdena,syn zaspi a budete mat aj cas vecer na seba.
@ayanamirei myslis ze to nerobim?
@trolos myslim,ze nieco nam tu hlavne nehovoris ... lebo raz napises,ze je podrazdena z uspavania dietata a hned na moju otazku,ze ty uspavas🤔 navyse na hadku musia byt dvaja, ak aj jeden vypeni a ten druhy je ok, tak to spokojne zahra do outu a za chvilu je klud.

Netusim. :D To je velmi cudne.