Ako funngovať s deťmi môjho partnera?
Ahojte...rada by som pokecala na tému ako vychádzať s deťmi svojho partnera a Vaše skúsennosti...čo sa týka aj zasahovania jeho ex do našich životov.... Rady ..skúsennosti..postrehy...teším sa...🙂
@adrina prepáč, ale nad tým mal premýšľať tvoj partner pred tým, než sa rozviedol. Príde mi trochu scestné, aby si kázala práve z takejto zamotanej situácii o význame manželstva a rodiny. Verím tomu, že každý, kto si ho naplno uvedomuje, urobí všetko preto, aby fungovalo. Navyše, mohla by si pochopiť, že dieťa môže byť smutné, alebo zmätené zo situácie, ktorú máte, plus trávi s otcom obmedzený čas a vidí, že jej ocko žije s nejakými inými deťmi, tak sa v jeho hlávke a dušičke odohráva zrejme kopec filmov, ktorým možno ani samo nerozumie. Ak je navyše pod tlakom zo strany matky, tak je to celé úplne zle.
Mimochodom, ak budete mať dieťa, tak s deťmi od ex budú súrodenci. Nikto predsa nikde netvrdí, že nie.
@adrina tak potom je sorry ale ze uplne sibnuta, nechapem potom preco tebe vypisuje, to musi byt nejaka fakt mimo zenska.
@guinevre akože ona nebude nič iné, iba biologická matka svojim deťom? Keby sa jedného dňa objavila v nejakom genealogickom strome ako manželka a matka spoločných troch detí, tak tam tak aj ostane, len s poznámkou o neskoršom rozvode. Neviem, či poznáš koncept rodinných konštelácií. Ja osobne nie som žiadny fanúšik tejto terapie, ale chápem podstatu, z ktorej vychádza a síce - nikdy sa úplne neoddelíš od niekoho, s kým ťa spája pokrvné puto. Týmto spôsobom deti spájajú nie len manželov, ale celé rodiny. Tvrdiť, že ex nikdy nebol rodina, lebo sa tak nechoval, je z tohto hľadiska smiešne. Dá sa iba povedať, že sa tak nechoval, ale nie že nebol, keď spolu splodili tri deti.
@alaguema deti budú súrodenci...ale keďže ja sa nemám stretávať s jeho deťmi..lebo majú zmätok po dvoch rokoch ako my žijeme ako rodina...a nebudeme robiť nič..lebo oni si to neprajú..teda ich mama si to nepraje..a budeme to akceptovať..lebo ona vie najlepšie čo je ich deti najlepšie...otec to tiež musí len a len akceptovať..tak budú len súrodenci na papieri...lebo sa nestretnú... alebo naše spoločné dieťa sa bude bezo mňa stretávať so súrodencami..teda všetci sa prispôsobíme...nooo..príde mi to dosť blbé...podľa všetkého ani moje deti by sa nemali stretávať s mojim priateľom....zamotávajme to ešte viacej...nech sa nikto s nikým nestretáva...po rozvode sa všetci izolujme...lenže to tak nefunguje...asi tak k tomu... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
jaj, baby, nerieste definicie, toto je o ludoch, nie o pouckach z knihy...
Ja som dieta z rozvedenej rodiny a zijem s rozvedenym (nebola som dovodom rozvodu).
Ako dieta som bola naucena respektovat otcovu novu rodinu a ziadne mimoriadne vynimky sa kvoli mne nerobili. Moja prestala existovat rozvodom mojich rodicov tak ako prestala existovat rodina mojho draheho ich rozvodom. Nie pred Bohom alebo chlapikom z obecneho uradu... Rodina prestala rozvodom / rozchodom partnerov plnit svoju funkciu...
Problemy s partnerovymi detmi som mala aj ja. Ja blba som sa znazila suplovat - NIE NAHRADIT - ich vlastnu mamu, ktora o nich nemala zaujem - boli u nas 5 noci do tyzdna a to plne dva roky po separacii, az kym sa ex-ka nespamatala. Stale su jej novi priatelia viac doleziti ako vlastne deti (ma uz stvrteho kamarata od rozvodu).
Vychovne metody mame rozne, ja od jej deti necakam nic ine ako by som cakala od mojho vlastneho.
Nefungovalo to, zbytocne vyhodeny cas a energia.
Dnes mam vztah s jej detmi velmi formalny, respektujeme sa, ale tam to konci.
Ja mam len jeden zivot a jedny nervy, su v mojom zivote prednejsi ludia, na ktorych budem 'mrhat' energiou a prostriedkami.
Ja ex-ku skoro nepoznam - len z rozpravania. Nemam voci nej negativne ani pozitivne pocity, ak by sa nahodou chcel niekto do mna obut, ze ju nemam rada alebo kritizujem jej metody. Neriesim. Ak si jej 12-rocna dcera nevie / nechce rano umyt zuby pred cestou do skoly alebo si namiesto umytia / sprchy radsej namaluje nechty (a chuda v tom veku je uz citit), tak to moj problem nie je.
Je len na Tebe, ako velmi chces ustupovat alebo zachranovat situaciu, ale treba poznat mieru...
Drzim place.
@adrina je to smutné, ale neviem ako si predstavuješ, že niekoho prinútiš cítiť to, čo cítiš ty. Chápem, o čo ti ide a asi by som si to priala rovnako, keby som bola v tvojej situácii, ale k tomu treba viacerých. Konkrétne všetkých, ktorých sa to týka. A čím väčší bude tlak, tým väčší bude aj odpor a to ešte asi nebola puberta. Ostáva len veriť, že sa to nejako zvrtne a zmení, ale ty s tým urobiť nevieš asi nič. Jedine otec a matka detí.
@alaguema ja do nikoho ani na nič netlačím...celé sa to pokazilo až keď exka začala sa o mne škaredo vyjadrovať pred ich deťmi...a deti citovo vydierať...keď ma ľúbite..nepôjdete tam....dovtedy bolo všetko ok...
ja tiež môžem len dúfať..že snáď raz...
dovtedy sa budeme takmer denne náhodne stretávať...budem bez rečí tolerovať nadávky všeho druhu od ich matky...a samozrejme nereagovať...a byť za tú hroznú...s ktorou sa nesmú stretávať a pozerať sa na priateľa...ako pri svojej pracovnej zaneprázdnenosti môže robiť čokoľvek pre deti...exka to vyhodnotí ako nepostačujúce a deti budú zdielať jej názor...
@alaguema Vies, funguje to s tym tlakom aj opacne. Cim viac ex a deti tlacia na to, ze deti si brat ale ziadny kontakt s otcovou zenou... to je nezrealizovatelne, ked clovek zije so zenou, ma s nou rodinu, a vylucen sa musi stretavat s detmi z byvaleho manzelstva sam, alebo niektore exky zrejme chcu tiez byt pri tom. Cim viac takeho tlaku, tym je vacsia sanca, ze to otec vzda, a jednoducho sa bude stretavat s detmi menej. Smutne, ale velmi casto chalp nevie inak bojovat proti takej manipulacii.
@adrina Myslela som, že to len dedukuješ z reakcií detí, že pred nimi na teba nadáva, s tým sa ťažko dá niečo robiť, asi len ignorovať. Ale osočovanie na ulici, alebo aj mimo nej, by som netolerovala. Upozornila by som ju najprv písomne, že situáciu mienim riešiť. Ak by to nepomohlo, podala by som na ňu trestné oznámenie. Neexistuje jediný dôvod, prečo by si mala znášať otvorené urážky. Veď za takých okolností sa nedajú budovať žiadne normálne vzťahy ani s tými deťmi.
@guinevre áno, žiaľ, niektorí tak reagujú...stále ale treba vidieť rozdiel medzi dospelým a dieťaťom. Ona tá staršia dcéra je jeho dieťa. Tak kto sa má chovať ako dospelý, zrelý človek?
@alaguema denne dostáva môj priateľ niekoľko smsiek v ktorých sa pani ex realizuje...urážkami na moju aj jeho osobu...
trestné oznámenie neriešim...beriem stále ohľad na dievčence...tie svoju mamu ľúbia a celé by sa to opäť otočilo proti mne...že ja som tá zlá..čo ju nahlásila na polícií...možno som naivná...ale stále verím že raz to predsa musí končiť....
vyskúšali sme už všetko možné i nemožné...okrem výživného platil byt..energie..školu..i školku...treningy...i tak jej bolo málo...vždy lístky..kúp..zaplať...samozrejme cez detí...aby videli aký je ocko zlý lebo nekúpi...a preto to nemajú..preto nepôjdu na výlet...letná dovolenka...nepustí ich s nami...lebo lietadlo je nebezpečné...tak my letecky do Maroka...a oni len do Hrvatska...ja už aby som pomaly ani mojim chlapcom ni nekúpila a nikam s nimi nešla...lebo oni majú...a dievčatá nie...ju nezaujíma..že kupujem za vlastné....ale to je jedno...celéééé zle
@adrina pozri ak pasívne tolerujete otvorené urážky a deti sú toho svedkom, tak im len ukazujete, že ad 1 ich mama má možno aj pravdu, ak sa nebránite a ad 2, že také chovanie je asi ok, ak nikto nič nerobí. Otec nie je schopný deťom vysvetliť, že toto nie je ani možné, ani správne tolerovať? Neviem...niečo v zmysle - mamku ľúbite a tak je to správne, ale všetci niekedy robíme nesprávne veci a vaša mamka nie je výnimkou a ja nemôžem dovoliť, aby nám ubližovala a musíme to riešiť, ale nijak to neovplyvní môj vzťah k vám. Dať si pozor, aby ste o nej pred deťmi hovorili vždy slušne a aby im otec všetko primerane vysvetlil.
Inak trošku mimo tému,sorry, ale neda mi to.....nechápem,ako si môže žena začať so zenatym/rozvedenym mužom...pre mna je muž s detmi a minulosťou tohto druhu asi tak príťažlivý,ako bezdomovec spiaci na lavicke s čučom v ruke. Nikdy by som nemala vzťah s cudzimi deťmi ani by som nič take nechcela riešiť,načo si komplikovať pekný a spokojny život? Radšej navždy sama s mojim dieťaťom.
@winonajedna prečo odcudzuješ vzťah s rozvedeným chlapom, nie vždy je dôvodom chlap, to akože keby si zostala s dieťaťom sama, tak už nebudeš mať nijakého chlapa? veď tak isto sa môže aj na teba pozerať chlap, že si nezačne s rozvedenou ženou, alebo slobodnou matkou, nikdy nehovor nikdy, lebo niekedy vie byť osud nevyspytateľný
@winonajedna no, tak nechápem..... Ja mám S jedným takým Šťastný A spokojný život. A vieš ako sa hovorí "nikdy nehovor nikdy 😉
@alaguema akoby som to napísala...staršia slečna/9r/ je veľmi citovo naviazaná na maminu...ona si uvedomuje,že mamina nie vždy koná správne a tiež rozumie,že je dané súdne rozhodnutie o výške výživného i o styku s ockom....ale keď jej mamina denne masíruje rozum..že mamka nemá peniažky..a ocko radšej kúpi cudzím deťom a novej tete a pre vás neostane...dokáže do hraničnej situácie doviesť aj to,že nezaplatí malej obedy a tá s plačom volá,že už týždeň nemá v škole obedy...lebo ona by aj zaplatila...ale nemá peniažky...no sú to ťažké situácie...
ocko sa jej snaží vysvetlovať argumentovať...ale mamina je vždy na prvom mieste....malá je uplakaná...všetko už berie ako nátlak s otcovej strany..lebo doma počúva samé klamstvá...keď však na druhej strane niečo kúpime...väčšinou im to vyhodí...
a teraz čo??bojovať o striedavku..o zverenie detí...keďže jej bezhranične veria...milujú ju...a kebyže to otec spraví..on bude ten..čo im ukradol maminu...
aj psychologička to neodporúča
je to začarovaný kruh
a ja mám pocit...že jedna ženská dokáže riadiť život aj nám..do prkínka...ani z voza ani na voz 😒 😒 😒
@winonajedna ale veď ty si tiež sama S dieťaťom A žiješ so slobodným bez záväzkov, tomu nevadí, že máš dieťa, ale tebe by vadilo keby on mal. Hm mm.
@fidka79 výživné nemá v malej výške...a úroveň ako má ich otec...nooo..tak to nechcem zhadzovať svojho partnera....ale bývame v mojom byte...a to že je to novostavba..nieje jeho zásluha...on nechal byt kompletne zariadený exke...keby som s ním mala byť kvôli úrovni a evrám...tak nie sme spolu .... 😉 to že som ja niečo vlastnila....z toho automaticky nevyplýva..že teraz ja zo svojich peňazí budem platiť...aby sme mali rovnakú úroveň...nebudem jej vysvetlovať...že môj byt.moje auto..a tiež aj moja hypotéka 😀 😀 😀 ....každý sa ma rovnakou výškou podielať na výchove detí...nielen jedna strana...čiže nielen otec...ale i matka....
ja makám...aby moje deti mali všetko..odriekam si..aby mohli chodiť na lyžiarsky,plavecký a tak...a to že žijem s priateľom,ktorý ma záväzky neznamená že mám na nich aj ja prispievať
nie som proti tomu..keď otec má dostato prostriedkov...aby sa pričinil aj vyššou sumou ako výživné...napr. moj ex mi neplatí ani celé výživné ako má určené súdom...mám ho preto očerňovať pred deťmi nech ho znenávidia????

@alaguema sme zosobaseni a dokonca nam pozehnali aj v kostole. Napriek nasim predchadyjucim manzelstvam uzatvorenými v kostole....