icon

Ako jej odpustiť?

srdciar
22. aug 2022

Ahojte, už od malička som mal dobré srdce a miloval som ženy. Nebol som nikdy za čudáka alebo namacerovaného chlapa. Ale vždy to u mňa skončilo rovnako. Ružové okuliare, všetko je krásne, v posteli to klape a zrazu bum... Si zlatý ale toto, ale tamto... Vždy sa opierali o jedno a to isté že chcú to, čo nemôžu mať. Po xy vzťahoch a rokoch som si nedávno našiel priateľku, konečne to vyzeralo nádejne, že sa nebudú opakovať tie isté to nebude opakovať a tu to skončilo po 3 mesiacoch. Ešte tesne pred rozchodom bolo všetko vpohode, tešila sa na mňa, mali sme plán kam vyraziť na víkend a z ničoho nič ma začala ignorovať, a po týždni mi napísala len sms: Už v tom nechcem pokračovať!
Na moju odpoveď mi nechala videné a viac už som ju nestretol.
Zobrala všetky moje sekery z chrbta z minulosti, urobila z nej jednu obrovskú kotvu a hlboko mi zasiahla chrbát...
Je to už 4 mesiace po vzťahu a ja som si uvedomil strašne veľa veci a posúva ma to vpred, ale je tu jedna vec ktorá mi nedá spať, ktorá ma desí pri akejkoľvek situácii.
-Keď idem napr. do potravín tak sa bojím že ju stretnem, keď idem cvičiť sa bojím že ju stretnem... a tak je to všade, ešte aj na dovolenke pri mori som sa stále po nej obzeral, ale nerobím to naschvál, mam v hlave niečo nevyriešené... Chcem jej odpustiť aby som mal pokoj v hlave, ale bez toho aby som sa ku nej musel prihovárať...
Poraďte mi, ako mam prestať myslieť na niekoho, kto mi ukázal chrbát bez dôvodu a ktorého som tak strašne ľúbil?
Ďakujem.

Strana
z2
srdciar
autor
22. aug 2022

@evaachesa Trpezlivosť ruže prináša. Ďakujem ti veľmi pekne. Baby hore mi dali užitočné rady, ktorým sa budem držať 🙂

vandicka7
22. aug 2022

@srdciar presne ako si napisal, niektore veci proste treba nechat plynut a cas ukaze co ako ma byt a mozno to je problem, ze niekoho chces na cely zivot a niektore veci hrotis, tlacis a mozno si to ani neuvedomujes, ze niekomu davas az moc lasky a cloveka to moze vydesit.

srdciar
autor
22. aug 2022

@vandicka7 Je to možné že na niektorých veciach dávam až príliš veľa úsilia. Dám sa už do kľudu a verím že sa nájde očarujúca slečna s ktorou budeme mať krásny život 🙂
-Nečakal som takúto odozvu od vás, až ma to zahrialo na srdci že ľudia sú ochotný pomôcť a poradiť aj keď sa jedná o takúto banalitu ktorou si prechádzam ja. Ruka hore, všetkým vám prajem všetko šťastie sveta 🙂

h2
22. aug 2022

@srdciar Už keď som si prečítala toto: "Zobrala všetky moje sekery z chrbta z minulosti, urobila z nej jednu obrovskú kotvu a hlboko mi zasiahla chrbát..." , veľa mi to o tebe napovedalo. Príliš dramatizuješ, príliš ideš do extrému. Si s babou 3 mesiace a ďalšie 4 sa trápiš hľadaním dôvodov. Pomohlo by ti, keby ti vtedy ten dôvod napísala? Po trojmesačnom vzťahu to môže byť naozaj hocičo. Ľudia sa stretávajú, spoznávajú, hľadajú pre seba toho ideálneho partnera. Keď niekoho spoznajú a po čase zistia, že to nie je ono, tak radšej to ukončia a hľadajú ďalej, to je predsa normálne a prirodzené. Prečo sa bojíš, že ju stretneš? Čo by sa stalo, keby k tomu došlo?

bluka2
22. aug 2022

@h2 presne to si myslím
@autor však je to normálne, že takých 3-6 mesiacov sa ľudia len spoznávajú. Zistila, že to nie je nič pre ňu, tak čo ti má písať, nejaké analýzy? Aj žiadna odpoveď je odpoveď. Rovná sa = nemám záujem. A to je všetko, čo potrebuješ vedieť - nič z toho nebude, hľadaj ďalej.
A presne tak by si to mal brať a nie sa zaoberať tym, či ju stretneš. Silný človek sa pozerá dopredu a nie sa utápa v minulosti.
Ďalšia vec, čo ma zaujala je, že píšeš (dva krát), že to a to, ale nepovedal si nič/nedal si nič najavo. Tak zvyčajne práve opak by som čakala od potenciálneho partnera a to úplne otvorenú komunikáciu a aj o menej príjemných veciach, s ktorými môžeme spolu rast. To robí dojem úprimného človeka s osobnou integritou. Takto to zvykne pôsobiť čudne, lebo druhá strana podvedome cíti, že sú medzi vami nevypovedané veci. Pôsobí to buď čudne alebo neúprimne alebo sa to nedá pomenovať, len to proste ničí tu atmosféru medzi dvoma ľuďmi. Možno ani nevie, prečo ťa nechce, vie len, že nie. Nemusia to byť racionálne dôvody, ktoré ti má napísať na rozlúčku, môže to byť iba pocit (= s týmto radšej nie), ktorý sa ťažko opisuje.

miadi
22. aug 2022

Mne pripominas jednu postavicku z Shreck spooky stories ., ginger bread man isiel za pekarom a poziadal ho nech mu upecie priatelku.. no chcel aby bola velmi sladka tak tam vysypal privela cukru., a ta priatelka bola too much needy nedala mu dychat nemohol byt chvilku sam a za jeden vecer jej mal dost ., ty si Asi ako ona . Beries to moc intenzivne. Prehnane. Aj to ze ste boli spolu len 3m este ste sa len spoznavali a ty teraz mas z toho tragediu aj po 4m . Mozno mas len 20r? Taky teenagerky styl . Trochu dospej ( nic v zlom)

katkami123
22. aug 2022

Vieš, napríklad z môjho pohladu ja vzťah nepovažujem za vážny, keď trval iba 3 mesiace. Z môjho pohladu sa fixuješ až prilíš na ľudí, ktorých vôbec nepoznáš. Z teba kričí, že až zúfalo túžiš po láske. Čo keby si sa upol na nejaký zaujímavý koníček? A neboj, čas zahojí všetky rany. Len si každú začínajúcu partnerku prehnane neidealizuj, bez to ako spoznávanie, nie, ze pri každej už rozmýšľaš nad menami vasich deti.

marca12
22. aug 2022

@srdciar a co jej chces odpustit? Hadzes vsetku vinu aj z predoslych vztahoch na nu. Kazdy ma pravo sa rozhodnut, s kym bude. Musis sa naucit byt silnym,aby ta nieco taketo nezlomilo.

marca12
22. aug 2022

@katkami123 to je pravda,ale tym,ze zaciatku su take krasne,mas ruzove okuliare,motyliky v bruchu,tesis sa na kazde stretnutie,vsetko mas zidealizovane a potom bum zrazu rozchod,tak to dokaze boliet viacej ako zrelsi vztah,kedy uz vidis nedostatky a rozdiely

katkami123
22. aug 2022

@marca12
Áno, ale zas z časového hľadiska sa tak na toho človeka nezafixuješ, lebo nemáte dokopy nič odžité. Pre mna je tragédia, napríklad 20-rocne manželstvo a zo dňa na deň ten človek odide (napr.zomrie). Toto je len žena, ktorých sa v jeho živote prestrieda možno ešte dosť, kým nájde tu spravnu. Sú aj správne, len to chce čas stretnúť niekoho na rovnakej vlnovej dĺžke. Ale určite odporúčam rozšíriť okruh záujmov, spoznas nových ľudí, nájdeš niečo, co by ta napĺňalo.

Strana
z2