icon

Ako jej otvoriť oči, že chodí so psychopatom?

oliva5
10. mar 2019

Zdravím, PROSÍM ANONYMNE, cloveka, o ktorom idem napisat, mam tu na fb medzi priateľmi, bohužiaľ..
Prosím, ak niekto máte hocijakú skúsenosť, poraďte 🙏🙏🙏
Kamarátka sa zaľúbila do cloveka, ktory je psychopat. Nemyslim to ako invektivu, on je naozaj chorý. Tak ju zmanipuloval, ze strach, pritom mame dôkazy, ze ju podvádza, aj tu dotycnu poznáme, no dosvedcit to nechce, velmi sa ho boji, vyhrazal sa jej, ze ak niekomu povie, ze spolu spia, ze ju dobije. Dalej vieme, neda sa to nevidiet, ze berie drogy-smrka. Vzdy, ked niekde sme si musi odbehnúť, potom príde naslahany energiou, totalne tiky ma, no otras,no ona je tak zaľúbená, ze to nechce vidiet. Okrem toho je nenormálne agresívny, no nie pred nou(zatiaľ, potrebuje ju uplne mat v hrsti), no zijeme v malom meste a kazdy, kto ho pozna s nim nechce mat nic spolocne, ludia sa ho boja, veľakrát niekoho bezdôvodne domlatil. Dalej ju klame, ze chodi do prace a pritom ho stretneme v meste a XY dalsich veci. Po mesiaci sa k nej nasťahoval a po dalsich 2 mesiacoch ju požiadal o ruku, pretoze pochadza z dobrej rodiny a citi tam peniaze.. Nevieme, co robit, ako jej otvorit oci, aby jej neposral cely zivot. Prosim o akúkoľvek radu 😞🙏

abbey1
10. mar 2019

Nepomôže nič. Mám kamarátku po 40tke. 2 manželov mala typických psychopatov. Keď sa jedného zbaví, vždy si rýchlo nájde rovnakého. Slepá, hluchá, ospravedlňuje. Dlho som vydržala počúvať o jej ex a súčasných, ale už sa len jednoducho vyhýbam stretnutiam s ňou. Každá snaha bola márna.

larisalarisa
10. mar 2019

@marusia12 to vážne?! Je to hlupana??? Nech si to vyzerie?! V tejto chvíli naozaj robíte ženám radosť.....

junovedievca
10. mar 2019

Odfotit ho a naklepat na stroji list a vhodit do schranky.ak nepomoze tak uz to nechat len na nich

oliva5
autor
10. mar 2019

@catherinah áno, presne to chceme urobit

oliva5
autor
10. mar 2019

@abbey1 strašne, snad toto nebude ten pripad..

oliva5
autor
10. mar 2019

@andrea_82 pretoze ho nikto neudal, vravim, ze sa ho ludia boja.. Áno, aj ja suhlasim, samozrejme, ze aj keby ma posle do prdele, tak by som tu bola pre ňu..

0martina0
10. mar 2019

@oliva5 tak mi nehovor že 32 ročna nevidi na nom ked si da do tela drogu,ved nema petnasť,ked jej chceš pomôcť tak s pravdou von,alebo ju nechaj tak,však ked jej nevadi že berie drogy a je agresivny tat prečo to vadi tebe,pokiaľ ho každy pozna aky je tak aj ona to musi vedieť,

oliva5
autor
10. mar 2019

@0martina0 no nevidi to, tak ju zmotal, vzdy si nieco vymysli, naposledy, ze mal 6káv atd.. Tiez to nevieme pochopit, ze to vidime vsetci, okrem nej a pritom ona je velmi inteligentná, vzdelaná baba.. Taku zmanipulovanu som ju nikdy v zivote nevidela.. Urcite jej to povieme, len vymyslieť ako, aby nas potom neprizabil.. Hovado hnusne

evittam
10. mar 2019

@oliva5 Všetci sa ho boja?! Všetci držia "hubu a krok"?? Kto to je?! To kde žijete?! By sa mi raz vyhrážal..Vsetci stw hlupi do radu. Ved nech ho vezmú do parady 2-3 chlapi a bude po nafetovanom frajerovi. Alebo "suchajte nohami naďalej".
Inteligentna a vzdelana?! To co jej ukázal?! Tomu ani sama neverís. Jedine,ze konecne ma o nu niekto záujem a chce za každú cenu dieťa.....inak neverím, že inteligentna,vzdelana 32rocna zena sa necha takto znicit a este aj kamoska ju v tom necha aj s ostatnými lebo sa všetci boja jedneho debila.

mojemenojekika
10. mar 2019

Ak na ňu zavolas políciu a vezmú ho do väzenia začne ta nenávidieť

oliva5
autor
10. mar 2019

@evittam este raz, chápete pojem psychopat? Uznávam, ze z Vasho pohladu vyzera ako soplava pubertacka, co je uplne vytreta, no keby ste v takej situacii Vy, nehovorilo by sa Vam to tak lahko. Nemáme mu ako dokazat, co vsetko vyviedol, kedze nikto s tym nechce nic mat. Ovláda kravmagu, je to kus chlapa, tak co proti takému.. A najhorsie je, ze ked si slahne, je schopny-ako ste pisali-rozbit aj tych 2-3 chlapov.. Chapem Vas názor, no nepísala som sem, aby som sa hadala, naozaj. Keby to bolo take jednoduche, davno by sme to spravili. Tiez by ste nechceli riskovať, ze on potom ublíži kazdemu, od koho si bude mysliet, ze sa to o nom dozvedela, alebo Vasej rodine, rozumiete

abbey1
10. mar 2019

@oliva5 Len pochop, že naozaj človek pochybuje o inteligencii človeka, ktorý vedomé zostáva vo vzťahu s psychopatom a odmieta vidieť fakty. Ja viem, že sa to ale počúva, ale skutočne je najlepšie povedať kamarátke svoj názor a ďalej neriešiť. V tomto si je každý strojcom vlastného šťastia či záhuby.

0izidora0
10. mar 2019

Ak bude svadba ako svadobný dar sa zíde lekárnička,krém na modriny,telefón v prípade volania pomoci. Čo ti na to napísať. Povedz jej to ,ale v niektorých prípadoch ani toto nepomôže.

0izidora0
10. mar 2019

@oliva5 chlap ktorý zaútočí na rodiča ,zautoci neskor aj na ženu . Skôr či neskôr ,keď opadne láska. Už podľa správania sa k rodičom ,vidieť jasné znaky čo pre neho bude aj ona časom znamenať. Je mi jej ľúto. Môj názor iba.

oliva5
autor
10. mar 2019

@abbey1 chapem, samozrejme..

0izidora0
10. mar 2019

Ak ti to pomôže tiež mám takú kamarátku. Raz týždenne jej volá policajt ako sa správa jej chlap na telefón. A ona ho kryla ,kryje. Narodilo sa im dieťa a už pred tehotenstvom sa skrývala v kríkoch v noci a volala mi celá vystrašená. Nebavím sa s ňou ,odrezala som ju zo svojho života,mám tiež svoje dieťa a neohrozim ho. Taktiež mlátil svoju mamu pred jej očami a neskôr ju. A nedala si povedať vôbec netuším čo s ňou je. A dohovárali jej z polície ,ja a rodina ,nepomohlo.

kikaaa444
10. mar 2019

@oliva5 ja viem že si v ťažkej pozícii ale podľa toho čo píšeš zbytočne len seba a tvoju rodinu ohrozujes . Kamarátka je naozaj s prepáčením “ hlúpa “ keď minimálne nedá na vás názor a neberie ho aspoň s rezervou . Ak po tom všetkom čo o nom počula si mysli že je to v pohode chlap tak nech sa páči rob si čo chceš so zivotom . Je to jej život , vy ste sa snažili ak ona je spokojná a verí že bude ta ktorú on nikdy nezbije tak čo vás po nej . Nepočúva vás vôbec si neváži váš názor tak prečo vy by ste mali koli nej riskovať ? Kašlať na ňu.. sama si o to zle koleduje .. nemiešajte sa do toho ona si vybrala taký život .. zrejme príliš lipne na tom že chce mat dieťa a je jej úplne jedno s kým . A vždy to tak býva ti ktorý chcú pomôcť vyviaznu z toho najhoršie . Vy ste jej svoje povedali nepočúva vás nechajte ju tak a sama príde za vami a ospravedlní sa Vám keď padne na hubu .

oliva5
autor
10. mar 2019

@0izidora0 ježiši, to ma mrzí.. Uvidime, ako zareaguje, ked sa jej to povie. Su len dve možnosti, bud mu bude verit dalej a dopadne zle, alebo otvori oci, za co sa vsetci modlime.. Podujali sa na to jej 2 najbližší priatelia, na ktorych vzdy dala, tak som zvedava.. A dakujem

oliva5
autor
10. mar 2019

@kikaaa444 dakujem za radu/nazor, este jej yo len ideme povedat, dozvedeli sme sa to pred 2 dnami od jeho rodiny, známych a nebolo kedy jej to povedat, bola prec a napisat jej to do správy sme nechceli, chápete

0izidora0
10. mar 2019

@oliva5 Áno ešte ti napíšem takúto pikošku. Tvrdila ,že tehotenstvo zistila až v 6 mesiaci ,aby sa nehanbila si to takto naplánovala. Ten jej exot mi opitý povedal ,že sa snažia o dieťa dlhé mesiace. Klamala mi.Rok neviem čo s ňou je ,či je on už konečne v base ,alebo či žijú . Niektoré ženy sa asi príliš nudia inak si to vysvetliť neviem. A to je jej už druhé dieťa. Aj prvý ju bil. Hrozne cele zle. Snáď váš prípad dopadne lepšie.

abbey1
10. mar 2019

@0izidora0 Akoby som o tej svojej známej čítala. Opakovane zlý výber partnera, dieťa,....

evittam
10. mar 2019

@oliva5 Ale ja chapem. A zdieľam nazor
@abbey1
A psychopat nepsychopat-tak nech ho zavrú kam patrí a hotovo. "Nikto s tym nic nechce mat".....kym naozaj niekoho nezabije....

kikaaa444
10. mar 2019

@oliva5 no dajte vedieť ako to dopadlo držíme palce

mogaa
10. mar 2019

@oliva5 okrem toho že to poviete "jej", povedzte to aj niekomu z jej rodiny(rodičia, súrodenci)....nejde o to jej ho vyhovárať, len to aby počkala so svadbou.......na svoju "chybu"(teda akého má partnera) musí prísť sama, inak neuverí....treba ju len presvečiť(rodina aj priatelia) aby so svadbou počkala....treba jej povedať aký naozaj je, neodhovárať ju aby sa s ním rozišla(na to musí prísť sama) len aby sa so svadbou neponáhlala......možno by ľahšie zbadala aký je, keby spolu žili...

evittam
10. mar 2019

@oliva5 A ja sa nikde nehadam. A prepáč ale ak to vidite vsetci a len ona nie tak naozaj nie je ani inteligentna a ani vzdelana. Ale bud viac sprostá ako hlupa. Alebo ako som uz napísala-proste ma 32, chce dieta a sa niekto konecne vyskytol a je jej uz jedno kto. Som len uprimna. Držím prsty nech sa cim skor spamata.

evittam
Autor odpoveď zmazal
oliva5
autor
10. mar 2019

@0izidora0 boze, to je strasne.. Preco su tie baby take slepé.. Ja viem, ze srdcu nerozkazes ,ale toto..

evittam
10. mar 2019

@oliva5 To nie je o slepote. Bohužiaľ.😉

mala_hobitka
10. mar 2019

@oliva5 Ak s tvojou kamarátkou chodí iba alebo najmä pre peniaze z rodiny tak by som sa porozprávala s jej rodičmi nech pred ním alebo tak aby sa to dozvedel rázne povedali, že ak dokiaľ bude žiť s ním hoci aj v manželstve tak od nich žiadne peniaze neuvidia. A ak ju dotujú tak nech prestanú. Často to je tak, že pokiaľ dojdú peniaze tak sa minie aj "láska". Kamarátke môžeš otvoriť oči iba tým, na čo máš dôkazy. Ak ju nani rukolapné dôkazy nepreberú tak už nie je čo robiť. Prípadne nedá sa zariadiť aby chlapíka s milenkou "prichytila"?

mala_hobitka
10. mar 2019

Jaj a ak má napr. chlap dlhy a preto ide po peniazoch tak veľká časť sa dá verejne dohladať. Všetko nie ale poistenie, dane, súdne poplatky... áno.