Ako jemne naznačiť priateľovi, že má zubný kameň?
A nedotknut sa jeho citov, ze by si mohol umyvat zuby a tak sa zbavit zubneho kamena?
Aby sa neurazil.
No normalne mu povedz, ze nech poprosi zubara ci zubnu hygienicku o jeho odstranenie. Zda sa mi to normalne upozornit blizkeho cloveka na nejaky problem. Zeby som ja bola nenormalna? Kefkou a pastou si ho sam neodstrani @viestta.
Daruj mu poukážku na dentálnu hygienu 🙂 a to si vôbec neumýva zuby?
Aj ľuďom, čo si umývajú zuby sa tvori zubný kameň. Len je správne občas navštíviť zubára a on ho odstráni. Normálne mu povedz, že to nevyzerá dobre a nech zájde k zubárke.
@ibrunova tu ide o zlozenie slin. Mne sa tvori zubny kamen dost vela na spodnych prednych a zubar mi povedal, ze s tym vobec nic nenarobim, lebo to je o slinach, nie o hygiene. Na kontrolach mi to on vzdy zoskrabe, ak chodim kazdeho pol roka, je to videtelne viac menej len pre neho, ja ho nevidim, ani necitim. Ale mala som raz obdobie, pred cca 30 rokmi, ze som bola vyse roka v zahranici a u zubara som nebola cely cas, lebo som bola bez problemov az po navrate na SR. A to ten zubny kamen bolo jazykom na dotyk citit a aj v zrkadle vidiet, ked som sa pozrela zrkadielkom. Zubar mi vtedy povedal, ze sa vobec nemam kvoli tomu trapit ani hanbit, zuby, dasna zdrave, len kvoli slinam ten kamen.
@viestta prepac, to som si nevsimla. Mas pravdu.
zlatinko zajtra idem ja ku dentálnej hygieničke....vieš pomáha mi to - však pozri aké mám pekné zdravé zuby, tam to super robia.... Môžem aj teba prihlásiť, lebo sa mi zdá že máš na zúbkoch taký menší kaz, alebo kameň.....ak máš strach tak sa objednáme spolu v jeden deň a uvidíš nič to nie je...no jasné že potom spolu pôjdeme na prechádzku, alebo víno....do obchodu a aj do kina.....posľubovať môžeš - a niečo aj splniť...
Len pekne hladiť a chváliť donekonečna....Mám to doma - dostanem ho tak kde ja chcem...😉
musíš nahodiť pekný milý príjemný ton , pohladiť , pusu dať , pousmiať sa.... 😉
Ze by si mohol umyvat zuby? Takze on si zuby vobec neumyva?
Lebo je rozdiel ci naozaj kasle na zubnu hygienu, alebo si zuby pravidelne umyva a len sa mu proste tvori viac zubneho kamena a mal by chodit castejsie na dentalnu hygienu.
Kup vam obom sonicke zubne kefky - tie vyrazne znizuju tvorbu zubneho kamena ;)
@simsalabim ja som tiež ten prípad. Ale z toho jej príspevku vyplýva, že on si zuby vôbec neumýva.
Ak už má kameň, umývať nepomôže. Objednaj ho na dentálnu hygienu.
Poslat ho na dentalnu hygienu.
@simsalabim skusila som to vcera. Povedal mi, ze tento rok volal a sestricka mu povedala, ze preventivky nerobia, lebo v roku 2020 su neni povinne. A tak mu nedala ziadny termin.
Pritom minuly rok mu davali zubny kamen prec zo zubov, ale za rok a pol sa to znovu vytvorilo.... nepouziva zubnu nit ani medzizubku, co je urcite na skodu. By mu to aspon trochu pomohlo...
Umyva, ale ide o zubny kamen, to da dolu iba dentista.
Nemusí k zubárovi, dentálnu hygienu mu urobi aj dentálny hygienik
Prečo si mysliš, že ho urazíš? On to nevidí sám?
To, ze tento rok nieje preventivka povinna, neznamena, ze ju neurobia. A ak ju odmietli urobit, tak nech sa objedna inde na dentalnu hygienu.
Normálne ho objednaj na dentalnu. Alebo objednaj seba a do toho aj jeho. Proste mu povedz že myslíš na jeho zdravie. A ak je v unione alebo dôvere a nájdete zazmluvneheho hygienika tak vám to ešte aj poisťovňa preplatí
Ako mu to povedať? Napríklad takto: "Zlatko, všimla som si, že máš na zuboch zubný kameň. Vieš o tom, že je to škodlivé? Objednaj sa na dentálnu hygienu, prosím Ťa, tam Ti to bezbolestne odstránia." 😉
Ahoj, riešila som niečo podobné doma. Povedala som mužovi, že mi na nom záleží a ze kto iný by mu to mal povedať, ak nie najbližšia osoba. Ze radšej mu to hovorím ja, ako by mu to povedal niekto "cudzí" a bolo by mu to ešte trapnejsie
Takze mas frajera uz viac ako rok a pol a ty stale nevies, ako s nim mas komunikovat? To je naozaj zvlastne, ved zubny kamen nie je ziadna hakliva tema, normalne mu povedz, ze ma zubny kamen a nepaci sa ti to. Nerozumiem, co je na tom na zakladanie temy.
@lindusss2016 sme spolu tri mesiace.
Tak ako vies, ze ored rokom bol na dentalnej? To ste sa o tom bavili? Cize o tom, ze tam bol sa mozte bavit a ze by tam mal znovu ist sa uz bavit nemozte? A dalsia vec, ze preco ti to tak velmi vadi? Ved ho nechaj, nech sa sam o seba stara, snad mu nebudes zuby umyvat ty...
Ja som môjmu mužovi normálne povedala že choď na dentálnu zasa máš kameň na zuboch 😂 a nebolo to trápne ani jednému z nás.
naco chodit okolo horucej kase proste mu to povedz a hotovo nemas co stratit a jeho treba len prebudit. ak to ma take zle naml by sa ani urazit
Juuj, povedz mu to. Ja si umývam zuby 4.roznymi kefkami a aj tam mam zvyšenu tvorbu kameňa aj silnejší pigemnentaciu (normálne potvrdene). Na hygienu preto chodím 3x do roka.
Podľa mňa je normálne povedať človeku, ktorého máš rád, že má nejaký problém. Že mu s ním chceš pomôcť 🙂
Ste spolu tri mesiace, tam sa nič spraviť nedá.
Ja by som to skúsila tak, že kamoška ti vybavila dentálnu hygienu. Že je strašne dobrá a tak. A že či nechce ísť aj on.
ak si neumyva zuby, tak by som sa o to vobec nesnazila jemne aby sa neurazil.. normalne by som mu povedala, nech si ide umyt zuby a skor sa ani nepriblizuje ku mne :D