Ako jemne vysvetliť trojročnému synovi, že ho otec nechce?
Ahojte. Myslím, že nadpis hovorí za všetko, ale aspoň Vám vysvetlím moju situáciu. Už ako tehotná som ostala na všetko sama. Ako sa mi narodil syn, tak jeho otec ho videl dokopy 2krat. Naposledy to bolo, keď mal malý 4 mesiace. Odvtedy sa neobjavil, dokonca výživné som si musela poriešiť súdnou cestou a cez políciu. Robil všetko preto, aby sa zbavil otcovstva a mal od nás pokoj.
Keď mal malý pár mesiacov, tak som to neriešila, lenže teraz vníma, chodí do škôlky a každý deň čakám na tu strašidelnú otázku “kde je môj ocko?”. Doteraz som nevymyslela nič, čo by bolo vhodne mu povedat. Nechcem mu ublížiť a narovinu mu povedat, že ho nechce a ani nikdy chcieť nebude. Zas na druhej strane mu nechcem klamať a zbytočne ho zavádzať, že ocko príde. Keď viem, že sa tak nestane. Len by čakal a bol v nádejí, že sa niekedy objaví...prosím poraďte, čo mu mám povedat, keď príde ten deň?
Ďakujem.
Moj sa na to nejak nepytal,vlastne len raz nieco v tom zmysle- a my nemame ocka? Povedala som mu ze- nie,nemame sme len my dvaja,ale budeme ho hladat a najdeme si niekoho,kto nas bude velmi lubit a ty mi pomozes s vyberom,zatial budeme mat na chlapske veci dedka a uja(mojho brata). Ked som o par rokov stretla terajsieho manzela ,tak prva otazka ked sa zoznamovali bola-tak ty si ten nas novy ocko? 😄 neboj,deti nad tym nerozmyslaju tak ako dospeli a ani to tolko neanalyzuju.
Vies, ja som v takej istej situacii, neviem ti poradit, iba sucitit. Tiez to neni dobre pre mojho maleho, ked vidi chodit pre ine deti oteckov a on take nemá. Tiez nikdy neviem, co mam odpovedat. Tak to zahovorim a bavime sa o sladkostiach, bicykli a o tom, co má rád.
@lily39 jej, to je zlaté 😉👍
Úprimne mu povedať tak ako to je. Že ocka nemáte, že odišiel to trojročnému stačí. Neskôr vysvetlit že ocko sa tak rozhodol a odišiel. Možno časom stretnete niekoho kto rád zastúpi jeho miesto a nebudete musieť nič vysvetlovat
Tento strach máš len preto, že vnímaš rodinu ako muž, žena, dieťa. Lenže doba pokročila, môže to byť úplne inak. Mojím deťom úplne stačí vedieť, že rodinka môže byť aj mama a deti, otec a deti, dve ženy a deti, atď. atď. viac kombinácií. Ešte nemajú také predsudky posúvane tradičnou spoločnostou, takže nie je problém... Analyzovat to budú až o dosť neskôr než v troch rokoch

Ahoj. Bezne na tieto diskusie nereagujem 🙂 zaskocilo ma preco zvazujes len v intenciach “ocko ta nechce” alebo “ocko pride raz”. Myslim ze aj trojrocnemu dietatu sa da povedat pravda v ramci jeho chapania. Napriklad ze proste s jeho otcom nie ste spolu lebo ste si nerozumeli, ze nevies kde je, a ze proste nie vsetk deticky maju ocka aj mamu. Niektore maju len mamu, niektore len otca. A keby sa opytal ci ocko niekedy pride by som povedala pravdu: “neviem”. Netreba to nijak prekomplikovat a motat s v tom.