Ako komunikovať s človekom, ktorý si myslí, že nad neho nie je?
Pekny večer, mate niekto vo svojom okoli takehoto človeka? Ja mam, a je to clovek, ktory vzdy vsetko vie najlepsie, on jediny veci zvladne, on jedina vie co je spravne, on najlepsie vyzera, on je najschopnejsi …. Vsetci ostatni su nemozni, neschopni, nahlavu a podobne …. Ako na takuto osobu reagovat? Čo je najlepšia taktika?
Ja mam na to taku taktiku, ze ked stale rozprava blbosti tiez mam takeho v okoli po iem len je to pekne ale ja mam na to uplne iny nazor ako ty. A nech si robi co chce aj rozprava.
@majkamasar no len tento clovek by ti na to odpovedal, ze no na to nemozes mat iny nazor, lebo ten moj je spravny …. To extrem osoba uplne … uz som skusala take hocijake odpovede, ale to vzdy reakcia ….
na toto je jedina odpoved ---- a pekne s usmevom na perach ---- samozrejme ze mam na to svoj nazor, a aj mam, som predsa svojpravna bytost.
kto to je? svokra?
@kaktusik007 ano, je a teda ona je schopna ti na toto odpovedat, ze no podla tych nazorov o tej svojpravnosti pochybujem 🙈 proste uplne to otoci cele zasa proti
No povedala by som mu len: Uzasne, vsetci su debilni hlavne ze ty si lietadlo! A tym by moja lomunikacia s nim nadobro skoncila 😁 Este ich vie nasrať:
Si uzasny! Chod sa pozriet dovzrkaldla a poklep sa po pleci za to, aky si super mudry pekny a ako vsetko zvladas a vies lepsie ako druhý 🤪
To s jasným sarkazmom a patricnym vyrazom tvare od teba - vnutorne ho pojde rozhodit.
A potom by som vazne zrusila kontakt a pri stretavani max pozdravila akebo vobec na stretavky nechodila.
@elizabet173 je to svokra …. Asi zahajim to mlačanie a usmievanie, lebo tam na kazdu moju odpoved len reakcia a este horšie
Ked jej nebudes oponovat, naseries ju este viac. Ale vsak si to uzi. S usmevom. Raz dojde aj k tomz, ze uplne strati text a to bude tvoje prve vitazstvo
@viestta ano, ja si tak hovorim, ze keby som v jej kozi a stale sa prezentujem ako naj naj a vychvalujem a povysujem a kfe čo, asi by ma sralo keby niekto je ticho, leno takyto clovek podla mna potrebuje tu dpatnu vazbu, aby to mohol robit … ze asi musim fakt skusit byt ticho a len usmev a to ju viac asi vytoci
Najlepší, najmúdrejší, najšikovnejší, všade bol, všetko videl, všetko vie? Môj muž! 😁
a co takto absolutna zmena temy? ked bude rozpravat cokolvek, v momente ako sa nadychne povedz " a co si dnes varila/ videla si novy letak lidlu/ ej ci je teplo dnes 😃
a toto ked parkrat po sebe zrobis minimalne ju naseries, ze preukazes nezaujem o jej dristy
Je to porucha osobnosti, tak asi tak, nebrat ho vazne, nenechat sa vtiahnuť do jeho choreho sveta, youtube porucha osobnosti Ján Praško, top video
Najlepsie je dat tymto ludom najavo, ze vam na ich nazore nezalezi. Odist v polke jejo/jej vety, v polke vety sa nieco uplne odveci spytat niekoho dalsieho... toto mu bude uberat na jeho "dolezitosti"😊😊
Chváliť, obdivovat, híkať nad jeho dokonalosťou, poľutovať ho ze musi dýchať jeden vzduch s takými neschopnými ľuďmi, vyzdvihovat ho vrámci rodiny aky je dokonalý, múdry a bohorovný. No a bud mu dôjde ze si z neho robíš prču a stiahne sa alebo sa este viac bude naduvat a ty sa aspon zabavis.
Ja som párkrát použila aj “tak musíme byt aj my neschopní aby ste vy dokonali mohli vyniknúť” alebo “a nechceš ísť do telky ked si taky dokonalý? Nech sa o tom dozvie cely svet” a vačšinou potom taka “hviezda” sklapla.
Este mas moznost ho poslat do pécka a budes mat pokoj, ver mi taketo typy sa lahko oduju.
bolo mi poradene, ze tie veci co ten clovek pusta z ust sa ta nemozu vobec dotknut. Lebo ta osoba nevie kto si, nepozna ta. Iba ty poznas svoju hodnotu a taky clovek, ktory sa ta snazi ponizit, ti ju vlastne ani vziat nemoze. Aj to napriklad o tej svojpravnosti, mozej o nej povedat to isté- tiez o nej pochybujes. Pozeraj sa na nu ako na choreho cloveka.
@elizabet173 ano moze byt a nech rozmysla preco som ticho a len sa usmievam 😅
@h2 a aku pouzivas na neho taktiku? 😅
@lija22 ano ano, to asi tiez cloveka naserie, ked clovek da najavo ze ho nezaujimaju jej reči, to by tiez mohlo zabrat 😅
@queen_mary jeeej to su ake dobre rady toto, no idem dnes po tom 😅
@tykat dnes sa normalne tesim na stretko s nou, tie napady, mlcat, usmievat sa, neodpovedta na jej dristy, uplne odveci zacat ine, v polle vety skocit do reci s niecim inym alebo toto chvaaalit az prehnane a nech pochopi 😅😅😅
Ja som tak robila svagrinej. Ona rozpravala, tym tonom ze vie najlepsie, a ja som sa otocila na muza a opytala: co budeme dnes varit? Alebo odid v polke preslovu, bez si zobrat napriklad letak, alebo skontrolovat telefon. A ked sa vratis, tak mozes len tak prehodit: hovorila si nieco? Alebo co si hovorila?
Alebo jezismarja, musim ist este do obchodu kupit slamky (nieco totalne nedolezite). 😊
Zmes humoru, sarkazmu, irónie a ignorácie. 😏
Nedolezite v polke vety "aj u vas tak prsalo?" alebo "joj kolko komarov, aj u vas ich tolko je?" 😁
@queen_mary joooj to je dobre fakt, ten telefon vyskusam urcite 😅😅😅
@tykat dobree vety, to si zapisem 😅😅😅 ona urcite sa bude vracat, lebo ona je taka, ze ked aj skocim tak ona sa vrati a tak to spravim zasa

@ndrag je to blizsi clovek praveze …. No skusim bud byt ticho alebo povedat ze sa mi to nepaci a hotovo …. Pripadne nejako zneistit jeho, take zrkadlenie