icon

Ako komunikovať s človekom, ktorý si myslí, že nad neho nie je?

10. jún 2023

Pekny večer, mate niekto vo svojom okoli takehoto človeka? Ja mam, a je to clovek, ktory vzdy vsetko vie najlepsie, on jediny veci zvladne, on jedina vie co je spravne, on najlepsie vyzera, on je najschopnejsi …. Vsetci ostatni su nemozni, neschopni, nahlavu a podobne …. Ako na takuto osobu reagovat? Čo je najlepšia taktika?

Strana
z3
eeffka
11. jún 2023

Sak jej neromalne pozri do oci a ako papagaj NEZAUJIMA MA TO, hoci aj 6x, poker face a kto z koho 🤣🤣🤣 by som si ju vychutnala. Oooo vsemocna dakujeme ti o tvoj zaujem o nas biednych cervov 🤣

sono2
11. jún 2023

Ja osobne poznám asi 3 ľudí takýchto a nesťahujem sa v komunikácii, normálne sa viem rozprávať a poviem si svoj názor.

greensea
11. jún 2023

Ahoj. Písala si, že je to svokra. Vždy taká bola? Tvoj manžel ti vie potvrdiť, že ju takú pozná od mala? On ako na ňu reaguje? Nestavia sa medzi vás?
K starobe pribúdajú takéto poruchy ( či iné) možno keby ste sa s manželom dohodli a vzali ju na vyšetrenie a možno k psychológovi? Teda ak to stojí za to.. neviem koľko krát do týždňa musíš trpieť jej poruchu.
Držím ti palce, aby si sa dobre obrnila a nenechala aby sa ťa to dotklo. Ona pravdepodobne nemôže za to a nedokáže pojat jej mozog, že ubližuje.

autor
11. jún 2023

@greensea ona sa tak sprava stale, ale moj manzel to tal nevnima …. Je to jeho matka, tak voci nemu taka neni

michaela329
11. jún 2023

Môj svokor....osvedčilo sa mi okato ignorovať a meniť tému. Obrátiť sa na iného človeka v miestnosti. Hádať sa a ním nebudem, jeho preslovy au totálne dlhé a každý je rad, keď ich utnem.

scorpionflower1
11. jún 2023

Zavisi v akej vztahovej vazbe si s nim. Ale ticho urazat by som sa nenechala, to nefunguje, ja mam takeho rodiča, takze viem o com pises. A ked som bola ticho tak zachadzal stale dalej a dalej, treba si stanovit hranicu a otvorene komunikovat, ze ti vadi ako sa sprava a co hovori a byt pevna vo svojom postoji. Nepochopi to na 1x a mozno ani na 20x, ale raz snad ano. Aj ked, niekedy pomoze len odist a nestykat sa s nim, nic ine. Ale nechat sa utarazat nie je urcite dobry sposob.

dadulkaf
11. jún 2023

Jooj. Poznám. V práci sedí priamo oproti mne.

aidan133
11. jún 2023

Ano mam, otca. Z mojej skusenosti je fakt asi najlepsie ustupit pretoze taky clovek si proste neda povedat, on bude mat vzdy pravdu aj keby si polozila pred neho dokaz cierne na bielom ze pravdu nema 🤷 dalsi priklad moja dlhorocna kamaratka, len sa mi utvrdilo to iste - komunikovat naozaj len povrchovo a ked zacnu nejaku temu v ktorej vies ze si nerozumiete, odignorovat, nechat nech si idu svoje, hlavne to nerozvijat...nech maju pocit ze 'vyhrali' argument. Je to smutne a niekedy sa fakt musim drzat na uzde ale po tych rokoch som si uvedomila ze to je ta najlepsia cesta pre moje psychicke zdravie a pre udrzanie 'dobrych' vztahov 😅

matussara
11. jún 2023

Nic tym neziskate...on ano-vasu energiu, kt.mu dobrovolne odovzdate ak vas to vytoci, dotkne...

matussara
11. jún 2023

Ten clovek zrejme potrebuje doplnit vlastne sebavedomie....ponizovanim druhych. A povedzme si pravdu, to ako robite bude vzdy inak ako ona poklada za spravne. Je presvedcena, ze jedine to jej je spravne, nulova tolerancia voci inym moznostiam. Pochvalte aka je super svojra, chodte ku nej po radu....ziska dolezitost a mozno aj kamosky budete

luba28
11. jún 2023

a tvoj muz je zrejme dokonaly,,ci??,,ak nie,tak by som jej povedala,ze ako to je mozne,,kedze ty si zrejme jedina pod slnkom dokonalost sama a syn je uplne normalny aj chybami,,kde pak soudruzi udelali chybu??

veronikani
11. jún 2023

ja mám takú kolegyňu 😅 buď jej len pritakávam alebo som ticho, jednym uchom dnu - druhym von inak sa to nedá 🤷‍♀️

damira90
11. jún 2023

Ja mam toto tiež. A keď ideš danemu povedat co mu je nepríjemné- tomu človeku, tak odíde z miestnosti.
Podľa mňa odid z miestnosti ty ..na čas na pol minúty - zakazdym. Keby snou musis sedet odpovedaj si v duchu ale mlc. Ak odpovedas na provokácie- naplnas ho.. bude ta to bolet rypanice lebo bude provokovať a skúšať ta ale bud silná niekedy naozaj bud ticho. Ak bude veľmi neúnosné ta osoba a útočí aj na reakciu ticho - tak potvrduj. Napr si neschopná odpoveď áno som,neschopná.. alebo reaguj : "veru aj "
Potvrd lebo ona čaká opak že povieš opak nej.

Prídeš nato len pozor občas takýto ľudia narcistický alebo s veľkým egom idú na psychic. zdravie...a veľa mladých a iných ludi citlivých koli tomu trpí. Tieto osoby bývajú občas aj choré ale vo svojej hlave. Prajem všetko dobre sama prídeš na to co pomôže...... a to si zauzi ako zvyk.

autor
11. jún 2023

@veronikani ano je asi fajn nejako nerozvijat s takymito ludmi ich debaty, tak ich uzemnit ….

autor
11. jún 2023

@damira90 ano, presne ako pises, ona len vska na reakciu, aby sa mohla hadat dalej a presviedcat ma o svojom, cize lepsie asi povedat ano mate pravdu a tym ju uzemnit a zacat neodpovedamim

natasha1988
11. jún 2023

no jeej takych ludi mam okolo seba vela 😏 a tip na komunikačnu strategiu: musis toho človeka začat zrkadlit ☺️ a nie sa pred nim zhadzovat, potom si ta oblubi, ziskas sympatie a po nejakom čase ked bude ta povazobat za doveryhodnu osobu odokryje svoje slabosti a chyby a je to tam. Jednoducho taky ludia niečo skryvaju, su falošni, tak pozor na to‼️

0silvia0
11. jún 2023

Ako dopadlo dnesne stretko? Pouzila si nejake strategie? Fungovali?

autor
11. jún 2023

@0silvia0 ano, bola som ticho a usmievala som sa, svokra nemala moznost rozvijat svoje uzasnosti o sebe a este som ako strategiu zvolila, ze som sebavedomo opisala to aka som uzasna ja sama a moje dieta, aby som ju zrkadlila 😅😅😅

0silvia0
11. jún 2023

A prezila to? Alebo este predychava?

autor
11. jún 2023

@0silvia0 no na chvaly mna a deti odpovedala stylom mmm a som si v duchu hovorila, len to pocuvaj moja 😅 aspon vidis ake to je …. A na mlcanie sa snazila zacinat viackrat, ale potom skoncila, ked videla, ze nic, nepokračujem

majulino
11. jún 2023

Ja mám takého otca. Do určitého veku som sa snažila nepresviedcat ho o opaku pre pokoj v rodine. Už pár rokov to robím tak, že mu poviem ako to v skutočnosti je. Aj sa pohadame kvôli tomu. Normálne mu poviem nesplietaj pičoviny alebo posmesnym tónom jasné jasné ty máš pravdu. Začína sa uvedomovať

damira90
11. jún 2023

Áno tým ze ju potvrdíš ak naozaj ( ta bud berie že nič nevieš ako mladšia alebo cítiš že to jej správanie je fakt smutné k tebe) tak naozaj povieš nakonci jej monologu "áno presne tak"
Alebo niekde som čítala v psychológii že
"Samozrejme"...MOZNO to bude arogantne ale nato nemôže nič nieje to nadavka odpor ani argument . Je to slušné a výstižne.
Použi "samozrejme". Čiže ona bude len pozerať že ako to ze súhlasíš odrazu až nebude mať nič ďalej pokračovať....lebo na samozrejme ani není moc možností proti tebe. Skus ja ti zato chcem poradiť lebo viem ako to človeka zoziera aj hodiny po stretnutí...dokonca v noci vie človek rozmýšľať ako sa ho to dotkne. Možno cíti že si dobracka a tak si ta zapamätala pravdepodobne nemá respekt ju nezaujíma tvoj názor. Tak jedine co si zaslúži je tvoje " Samozrejme"... a prajem ti aby si bola co najviac zdravá a pohode. Nie si sama neboj

ikuska27
11. jún 2023

Aj ja mám susedu...s ňou sa proste nedá..nekomunikujem s ňou keď nemusím..a keď niečo povie viac, ignorujem to..vôbec na to nereagujem

mvis
11. jún 2023

@blancheporte presne aj ja tak mám. Odstrihnúť úplne a keď už sa musime stretnuť tak isto pozdravím a ignorujem. Strašný vysávač energie ešte k tomu. Som rada že som ju odstrihla inak neviem ako by to u nás dopadlo...

blancheporte
11. jún 2023

@mvis strašná osoba!! Stará dievka, bezdetná.....ani chlapa nemá,lebo nikto s ňou nevydrží.

lilitela
12. jún 2023

a ako sa to prejavuje, ze nieco robis a ona zacne ze to mas robit inak? alebo ti vravi, ze cosi mala robit inak, ci sa priamo chvali, ze ona to robi takto a takto a niet nad lepsiu metodu, tu jej?

simca06022011
12. jún 2023

mala som napisany prispevok, a potom som si precitala, ze to svokra.. jaaaj moja zlata. JEDNYM UCHOM DNU a druhym VON. Neriesit, robit si podla seba. Velmi utocna nebud, ja som si vyskusala slusne "nehnevajte sa, ale mna to naozaj nezaujima" a skoncilo to velmi zle a na velmi dlhe roky :DD vymysleli si ako som ju dourazala a bolo o zabavu postarane... PRoste fakt, neriesit. Nechaj ju, aj ked pride s teoriou, z pochybneho netu, tak proste nechaj ju nech si robi ako chce.

stevvvka
12. jún 2023

@h2 tak toto je stopercentne, u niekoho treba viac humoru, u niekoho ignoracie, ale toto je účinný recept.

Ja najradšej humorom, keď dotyčný takto začne...tak reagujem : "aj pekný som, aj múdry som, hotový Ivan, aj skromnosti mi nadelili za triiii vreciaaaa" zakončiť ideálne spevom

poppy22
13. jún 2023

okrem spominaneho-uprostred jej radenia zacat hovorit nieco uplne ine sa osvedcilo aj takehoto uzasneho cloveka bombardovat telefonatmi typu-ahoj,ty sa v tomto urcite vyznas,ved vies tolko veci-neporadis?a robit to tak casto ako sa da,aby ten dotycny najmudrejsi na svete uz nechcel svoju mudrost nikomu ukazovat,len aby mal pokoj😂

Strana
z3