Ako komunikovať s partnerom o spoločnom bývaní?
Ahojte začala by som v krátkosti …
Som vo vzťahu s partnerom s ktorým plánujeme spoločne byvanie … začiatkom poviem ze viem s kým som sa dala do vzťahu. Problém tohto vzťahu ak sa to dá nazvať problémom je to že môj partner ale niekoľko rokov úspešne pracuje podniká ja som len teda nedávno skončený absolvent vysokej školy síce s dobrou prácou ale vyžadujúci určitý rozbeh kariéry živote. Problémom je to že partner teda nechce ísť bývať do spoločného podnájmu ale zvažuje resp. prídem mu ekonomickejšie skrz hypotéku si zariadiť vlastné bývanie čo čo mu veľmi chápem problém však je to že tým že som v podstate na začiatku svojej pracovnej kariéry nejako to vnútorne nepociťujem aby som všetky svoje úspory ktoré som si vlastne odkladala na nejaký štart v živote utratila na spoločné bývanie Skrz jeho vysoký životný štandard o ktorom som si to vedela ale nepríde mi to nejako rozumne. Ja teda chápem že nemá význam investuje peniaze niekeho Bývanie a zbytočne to preplácať a je lepšie bývať vo svojom no zase som toho názoru že ak dvaja chcú byť spolu tak budú spolu bývať aj možno menej náročnejších podmienkach a bývaní.
A teda som sa dostala do nejakého začarovaného kruhu ktorý ktorý mi nepríde veľmi ideálny zmysle a teda utratenie všetkých svojich finančných prostriedkov na Bývanie o ktorom v podstate nie som presvedčená a priateľ si chce zachovať Bývanie v rovnakom vysokom štandarde ako zvyknutý. Zaujíma ma váš názor teda ako by ste postupovali v tejto situácii možno ako to od komunikovať pretože kebyže dáme finančné prostriedky vložím na budovanie možno kariéry a podobne tak sa mi to vie vrátiť ale úplne s vyhádzať podstate Zo všetkých peňazí na Bývanie ktoré vlastne mi ne zarába na život mi príde absurdné.
Nedala by som ani cent do toho bývania.ak má tam chce mať budem platiť podnájom ...do svadby prip.rozchodu.
Sme na zenskom fore, je jasne ze sa vam to nepaci, ale je to rokmi a generaciami overeny holy fakt. Vztah kde udava smer zena je uz z pohladu prirody divny a nehovorim, ze nemoze fungovat ale vyzaduje dvoch divnych jedincov. Ak sa takito stretnu tak v pohode.
Zvysnych 98 percent parov funguje na principe chlap zabezpecuje vacsinu prostriedkov, byvanie a udava smer, zena len podporuje, stara sa o deti a je "zenska". Ak sa nahodou tito dvaja rozidu, na 99 percent deti ostavaju zene, a chlap na ne plati. Tu mas odpoved aj na otazku, preco chlapi zarabaju viac, pretoze MUSIA. Chlap nesie vo vztahu vacsie financne riziko, zena vacsie emocne.
Uz z hladiska tychto zivotnych paradoxov, je normalne ze chlap si prioritne hlada zenu ktora nasleduje jeho kroky a je mu napisem to hlupo do urcitej miery "podriadena". Treba si trochu nastudovat dynamiku vztahov, trochu postudovat vztahovych poradcov a zamysliet sa nad fungovanim sveta a tieto veci potom budu kazdemu jasne.
Su aj vynimky kde uspesnejsia zena ma chlapa podriadeneho ako napriklad Cibulkova, ale tych je ako maku a povacsine to funguje tak preto, lebo si vymenili ulohy a asi to z nejakeho dovodu obidvom vyhovuje.
@tttbb tento model za mňa platil tak pred 15 a viac rokmi. V dnešnej dobe slobodne ženy ktoré poznám si po škole kúpili vlastné nehnuteľnosti, zarábajú tak ako muži, niektoré ešte viac co veľa muzov nevie prežiť .
Kamarátky ktoré mam a sú rozvedene majú v 100 percentách striedavu starostlivosť, aj to vymysleli chlapi , aby nemuseli platiť alimenty , ale nedomysleli, že o tie deti sa toho pol mesiaca treba aj starať.
Chlapi v posledných rokoch sú extrémne lakomi česť výnimkám a vidíš to aj tu v tých fórach. Radšej ostanú na materskej a nech žena zarába, aby jej nemuseli dat ani cent.
Takže doba sa zmenila chlapi si za to môžu z veľkej časti sami všetko hádžu na ženskú emancipaciu, tak nech sa teraz nesťažuju, že ženy, ktoré zistili , že si vedia same zabezpečiť nehnuteľnost, uživiť dieťa a postarať sa krásne o peniaze si budú v tom vzťahu budovať väčšiu autoritu ako kedysi a určovať si podmienky
@lakebabe
https://www.instagram.com/reel/C0Z40Digybv
https://www.instagram.com/reel/Cxnbp5oAMEr
https://www.instagram.com/reel/Cx1KfPCgBcS
https://www.instagram.com/reel/C1hcJ2mA7yc
https://www.instagram.com/reel/C0WdP-DAkKr
Porozmyslaj ;) Z mojej praxe su tie reelsy 1000 percentna pravda.
@tttbb ja nad tým nejdem rozmýšľať tieto videa su pekné, ale v dnešnej dobe plnej lakomych chlapov , ktorí si potrebujú všetko uplatňovať 50 50 ,chcú od ženy každý cent za všetko alebo chlapov do 40 tky v mama hoteli je absolútne zbytočne sa nad tým zamýšľať. Mam skoro 40 dosť som zažila a videla v okolí a rodine a dnes sa dá klasicky model že chlap ma navrch uplatniť málokde.
@tttbb tak v tomto storoci a kontinente uz prisla rovnopravnost. Takze naozaj nevidim dovod, aby kolega, s rovnakym vzdelanim a pracovnou naplnou mal zarabat viac, len preto, ze je muz 🤦🏻♀️
Tebe teraz muz povie, ze pod ideme sa stahovat do tramtarie a ty povies, ano dobre, len on udava smer?
Ved snad v normalnych vztahoch si dvaja sadnu, povedia svoje nazory a dohodnu sa.
A nie, moj muz nie je podpapucnik 😃 a ano, mam uz dost rokov, aby som za zivotne pravdy povazovala reels z instagramu.
@tttbb A Ty si z ktoreho storocia pribehla?
@dskjhfdlkdjhl 👍💪😅😅😅
@dskjhfdlkdjhl to je muž
@demodun no, tak v takom pripade uz len dodam, ze hlupy muz je ovela horsi ako hlupa zena😉
Kazdopadne k teme.. Ak mate vazny dlhsi vztah, nemate vazne nezhody, chlap chce s tebou kupovat byt 50:50 s vyhliadkou svadby, mate spolocne ciele, je dobre zarabajuci - bola by si vyslovene hlupa keby si toto odmietla. Mas jednu sancu v zivote najst si chlapa s ktorym si budete spolocne budovat svoj zivot a buducnost a ty ju zahodis, lebo ti na konikovy slobodne mamicky povedia, ze si mas kupit zalozny byt len pre seba? Good luck v buducnosti potom.
@tttbb konikove slobodne mamičky su vacsinou vydáte a s bohatými skúsenosťami ako ich ktosi v minulosti odrbal. Prečo by malo vadiť ze bude mat vlastný byt.
Keď som sa s mužom zoznámila mala som vlastný byt on vlastné dva domy. Môj byt sme dali do nájmu a mame ho ako záložný zdroj financií na dôchodku predáme ho a dovtedy ho mame ako pasívny prijem.
Pre psychicky vyrovnaného muža nie je problém ze ma žena vlastný majetok príp financie a nemá z toho žiadne komplexy
@tttbb A este, aby som upresnila, netvrdim, ze vo viacerych veciach nemas pravdu, ale tvrdim, ze viac zarabat nerovna sa udavat smer. Ide o to, kto primarne navrhuje a prijima rozhodnutia, napr.o tom, ako sa tie zarobene peniaze investuju, kto je vseobecne ten tahun rodiny. Hovorim, v mojom okoli su to v mnohych pripadoch zeny.
nech si chlapec zariadi byvanie podla svojho standardu a vkusu. Ak do toho nechces investovat (vobec), tak neinvestuj (ak by si investovala, zabezpec si dokazy kvoli prip. rozchodu - inak nedostanes nikdy nic spat). Ak chces napriek tomu byvat s nim, tak sa dohodnite, ze mu budes platit iste najomne a v pripade rozchodu si nebudete moct nic vycitat...
@tttbb ty si odkial? z 19. storocia? take blbosti som uz ani na MK dlho necitala...
@princezna_bosorka Nemyslim si, ze som z 19 storocia. Aby sme sa nechapali zle jasne ze ked som s partnerkou spravam sa k nej empaticky, chcem aby bola spokojna, vypocuta najviac ako sa len da.. Zaroven vsak ako chlap nikdy v zivote nedovolim aby som nemal premyslene zasadne zivotne rozhodnutia a vedel sa za ne postavit. Tipujem, ze ako zena nebudes riesit pokazene auto, opravovat dom, platit alimenty ked nahodou vztah nevyjde, alebo platit hypoteku ked nahodou budes dlhodobo PN. Najhorsiu chybu v zivote ktoru chlap moze spravit je ratat s "pomocou" zeny a to nemyslim nijak proti zenam, to je holy fakt, my ako chlapi musime garantovat nejaku kvalitu zivota vo vztahu, posun vpred a zaroven byt pripraveny ked sa veci pokazia hocijakym sposobom to vyriesit a opravit.. A hadaj preco tak rozpravam? Naucil ma zivot tzv "hard way". To je moj nazor a stojim si za nim kedze nemam uz 20 rokov a coto som prezil.
@tttbb A ako to teda u vas vyzera s prijimanim zasadnych rozhodnuti? Ako vyrazne beries do uvahy partnerku? A to sa nepytam konfliktne, normalne ma to zaujima. Keby u vas prislo na temu kupy nehnutelnosti a ona by nesuhlasila s tvojou viziou, presadil by si si svoje? Lebo v tejto povodnej teme podla mna ide o to, ze by mali obaja urobit kompromis. Mozu investovat do spolocneho byvania, ale mozno by partner mohol este na istu dobu zlavnit zo svojich luxusnych predstav, ist do niecoho prijatelneho aj pre nu a popripade o par rokov upgradovat. Ci ako by si to riesil ty? Trval by si na luxusnom mezonete, aj ked sa partnerka nanho neciti? A stale nevieme, aky vazny je ich vztah, ako dlho su spolu, ako realne vidia svadbu/dlhodobe spoluzitie...
@tttbb A napr.u nas je manzel ten, ktory 1.prinasa peniaze, 2.prichadza so vselijakymi napadmi. Splna to, co si ty predstavujes u muza. Lenze, potrebuje mna, aby som tie jeho napady a predstavy filtrovala a obvas tlmila. Keby bolo vsetko po jeho, peniaze by leteli vsetkymi moznymi smermi, mnohokrat impulzivne a neuvazene. Aj teraz mam obcas pocit, ze ma do niektorych rozhodnuti dotlacil, a nepaci sa mi to. No pri vacsine rozhodnuti berie do uvahy moj nazor a ked som zasadne proti, napad sa nekona. Teda on prichadza s napadmi, no na rozhodovani sa podielame obaja. Toto je za mna optimalne a nenechala by som sa dotlacit do obrovskych investicii, keby som o nich nebola ozaj presvedcena (co autorka zjavne nie je).
@tttbb ja napríklad s tebou súhlasím a to som žena 21 storočia , premerane karierne zameraná . Tu nejde o to že má chlap zarobiť viac alebo byť despotickým článkom v rodine , ale má tvoriť ochranný dáždnik ako finančný tak aj osobný . Teda ak je problém rieši ho chlap , neposúva ho žene ale rieši ho on . Žena ak nabehne do tejto mužskej energie a stáva sa ťahúňom , teda je orientovaná na výkon tak ju to vyčerpá , nie teraz hneď, ale o 10-15 rokov určite . Nie sme na to stavané, jednoducho nie sme , je to biologický fakt . Samozrejme že ženy do tejto role vstupujú ale preto lebo často musia , lebo ten muž u nich jednoducho nefunguje, nerieši problémy , nevníma ich , necháva to všetko vyhnívať. Aby rodina fungovala ,musí to prevziať žena a nastáva otočenie rolí čo je pre vzťah dlhdobo zhubné . Chorobou tejto doby je extrémna emancipácia a slabnutie mužov .
ked on chce vysoky standard tak nech to zabezpeci on aby to bolo dobre aj pre teba financne
ja akosi nerozumiem tomu, že priateľ niekoľko rokov úspešne podniká, peniaze má a darí sa mu, ale na zaobstaranie si vlastného bývania potrebuje teba... Veď nech si kúpi. Bývať spolu môžete u neho, ty mu budeš priespievať na bývanie ako keby ste boli v nájme a hotovo. Ak to vyjde, poriešite si to potom inak. Ak to nevyjde nevadí. Zbalíš kufor a čau.

@tenerifka dôvodom sú hlavne samotné ženy, ktoré za normálnosť považujú sebaobetovanie