icon

Ako mimosúdne vyriešiť náš problém?

anja27
9. aug 2021

Ako by ste mimosudne riesili takuto situaciu?. Po smrti dedka prebehlo dedicske mal chalupu ktoru ma mamina a jej brat pol na pol. Ale kedze jej brat so zenou boli vzdy chamtivci a vsetko pre seba len nie je tomu inak ani teraz. Hned po jeho smrti si chalupu prisvojili a uzivaju ju len oni kazdy vikend. Nam kluce nechcu dat ani raz za rok ani nam nedovolia ist tam nieco spravit oed treba radsej zaplatia susedovi ked oni nemozu. Predat to nechcu a vyplatit nemaju z coho. Mamina je taka ze najprv nebude riesit ze nech si nechaju ked su priecni bez rodicov uz tal chodit nechcela ale na druhej strane ju skrie ze bratova zena tam je ako jedina pani teraz a nikdy tam nic nerobila na rozdiel od mamy ktora sa tam narobila dost. Taka dost patova situacia a nevieme ako dalej

anja27
autor
9. aug 2021

@miriam11 veomi vela rodin. Aj otec s jeho sestrou sa sudili o majetky po rodicoch tak isto ale to slo nastastie uz mimo nas potom..ja to nechapem lebo my by sme prieky nerobili aj napriek tomu ako sa spravali vzdy k nam. Nie sme take povahy. Ale zial prave kvoli tymto veciam to je v rodinach ako je. Ked sa niekto nevie alebo nechce dohodnut.

anja27
autor
9. aug 2021

@78787878 no co ti poviem. Ja ju aj chapem ked starky zomrel povedala ze co uz tam pojde. Bez rodicov by to nebolo ono a nevedela by to uz uzivat. Ja tam ist takisto uz nechcem. Brat navrhol ze aspon v lete jeden dva vikendy ak by tam sli. Kedze je to dost aj cesta od nas. No sama som zvedava ako to dopadne. Lebo mamka asi aj kvoli nam zmenila nazor zeby nebolo rozumne len tak im to nechat. Navyse nechapem ich pretoze maju dva byty neziju si zle maju len jedno dieta uz samostatne. A aj tak este im treba treti byt aj chatu aj vsetko. Akoby len majetok bol dolezity a nic ine

miadi
9. aug 2021

@anja27 aha tak mama by mala trvat na tom aby ju vyplatili. Mozu predat jeden z bytou alebo chatku a dat jej polku $ jedine tak bude pokoj. Oni by neboli dobri ani Keby vas tam nechali chodit vyhadzovali by vase veci robili vam nervy ..

nttnnt
9. aug 2021

jak si to vobec dovolia nechapem...ak nechce predat nech navali kluce a pekne sa tam budete striedat po vikendoch no jaa by som mu dala aj tej jeho skatuli :D :D

anja27
autor
9. aug 2021

@miadi ved prave mozno aj toho sa bala ze zase este dalsie nervy navyse. Uz beztak ma toho dost takze fakt ju chapem v tomto. No su take povahy bohuzial a to bude asi uz len horsie lebo kym zili starki este ako tak sa zdrzali ale teraz uz im je asi jedno

anja27
autor
9. aug 2021

@nttnnt no clovek musi byt asi povaha na to trosku raznejsia co mama nie je. Este brat je trochu taky zeby mohol vysvetlit ako sa veci maju ale tiez sa nechcel staret pokial mama nezacala inak premyslat. No a s tou skatulou to si vystihla presne to je proste zena co ide za svojim ak cez mrtvoly a je jej jedno len nech ona ma zo vsetkeho prospech. Este neboli so strykom ani zobrati a uz si dovolila svokre teda starkej povedat ze sa jej ich byt velmi paci vi by nehcceli vymenit s tym ich bytom. Starkych 3izbovy za ich 1izbovy. Dobre nie. Tak si vies predstavit aka je to osoba..

78787878
9. aug 2021

Pardón, že reagujem od veci, ale vždy pri podobných témach si spomeniem na obligátnu radu tu na MK: Najlepsie, co mozes dietatu dat, je surodenec 🙂))

anja27
autor
9. aug 2021

@78787878 skoda ze nie vzdy to plati. A je smutne ze surodenci ktori maju drzat spolu su niekedy skor ako superi a najvacsi nepriatelia

anja27
autor
9. aug 2021

@78787878 a my sme si s bratom slubili ze nikdy nebudeme taketo nieco riesit a hadat sa skrz majetky vobec nie. Kazdy sme si zaobstarali svoje a tak sme spokojni a nemame si co zavidiet a ja len dufam a verim ze to tak aj ostane

nttnnt
9. aug 2021

@anja27 noo to je jasne som si myslela chlapa dokaze zena velmi dobre ovplyvnit nebojsa aj ja to mam v rodine my u svokrovcov na chalupe vsetko sme odmakali zaklady na chalupu, rigole na vodu som kopala ja s muzom atd ani uz neratam co vsetko a jeho bratricek namiesto ruk plutvy a on tam chodi so zenou si oddychnut na vikend ked su tam svokrovci a my len makat..ale uz sme si povedali dost skoncilo.. a jeho zene sa tam tiez velmi paaaaaaci ale prstom nepohla este ani raz ...ale maju smolu lebo ja som presne taka povaha ze moze zabudnut chlapcek ja si nenecham nasrat na hlavu rodina nerodina :D

vamajka
9. aug 2021

@anja27 predat svoj podiel na dome najlepsie realitke a ona si uz so svojimi pravnikmi s bratom poradi. S tym ale, ze najskor odpredaj svojho podielu na dome musis ponuknnut bratovi samozrejme pisomnou formou, pokial o to nema zaujem, alebo sa ti tusim do 30 dni neozve to uz neviem presne to si pozistujte, tak potom svoj podiel mozes odpredat komukolvek kto ma o to zaujem. Viem, ze realitky odkupuju

anja27
autor
9. aug 2021

@nttnnt no to sa inak neda len takym pristupom ako pises. Tak vy to mate tiez supet. Takychto prizivnikov lebo ako inak to nazvat by sa naslo vsade dost a ked treba pomoct to uz nie

miadi
9. aug 2021

@78787878 surodenec je to najlepsie co dietatu mozes dat. To je fakt . Len treba vychovat z oboch slusnych ferovych ludi . Nerobit rozdieli. Ked vychovas jedneho egoistu co mysli len na seba tak brat nepozna sestru. ( ako tu autorky stryko) Keby tam bola surodenecka laska tak sa toto nikdy nestane.

78787878
9. aug 2021

@miadi Isteze... idealnych vzorcov na vsetko je habadej.

miadi
9. aug 2021

@78787878 ty mas asi velmi zle vztahy so surodencom? Ze si taka cynicka? Alebo mas len jedno dieta a takto si to ocukrujes ze je to tak “lepsie” . ( nic proti to je kazdeho vec kolko mà deti) Ja mam s bratom silne puto a moje deti sa zboznuju.😁Takze ano surodenec je to naj co mi rodicia dali. A moje deti to citia rovnako, Je mi luto tych co take nepoznaju Niektore veci asi ked nezazijes tak nepochopis ..

78787878
9. aug 2021

@miadi Pomoc... zase utocis. Asi sa budes cudovat, ze Tvoje teorie neplatia na vsetko a na vsetkych. So surodencom mam zdrave nomalne vztahy a spolocnu firmu, ktora nam funguje uz dve desatrocia a dufam, ze dalsie dve bude. Ale moj nazor o surodencoch plati aj nadalej, pretoze nesudim podla seba... daj si prosim prestavku s tymi zbytocnymi mudrovackami.

yanni
9. aug 2021

@miadi ono nevrav hop, pokym nepreskocis. Ty mas deti este veeeeelmi male, tak sa zboznuju. Nevies co bude o 10, 20, 50 rokov mozes ich ako super vychovavat. Moj muz je z troch surodencov. Vsetci boli vychovavani rovnako a mali sa ako deti radi. A zrazu ako dospeli sa ako keby spikli bratia proti sestre a len ju ohovaraju. Neviem co sa tam udialo pre "mojou erou", ale ja ako svagrina ju povazujem za celkom milu osobku.

yanni
9. aug 2021

@anja27 precitaj si este raz, co ti radi @draik. Je to pravnik a radi v tomto pripade dobre. Toto mimosudnou cestou nepojde. Ak to chce uzivat sami, bud brat sestru vyplatí alebo sa to preda. A ak nepredaju podobrotky, tak sa to da na drazbu.

miadi
9. aug 2021

@78787878 Ja som vobec neutocila 😀mudrovačky davas ty a neurazam Ta za to. Takze nieco som trafila ked takto reagujes.

miadi
9. aug 2021

@yanni my sme sa s bratom ako mali nezboznovali to nie je samozrejmost. My sme si k sebe cestu nasli casom. Poznam vselijake nezhody medzi surodencami a poznam aj take vztahy kde su naj kamosi na cely zivot . A naopak ako tu pisalo to čisielko Nick nesudim podla seba mam dost rozhlad a skusenosti. Vacsinou je surodenec najlepsi dar pre dieta. Minimalne kym spolu vyrastaju ucia sa jeden od druheho spoznavaju blizku osobnost. Moj nazor je mudrovanie ked je iny ako mà čisielko alebo ine anonymne nicky ktore maju jedine pravo mudrovat 😂a tu su take “dobre” duše co by mi dopriali aby sa deti v dospelosti neznasali uz len preto ze tu pisem nieco ine ako oni.

betulinka1
9. aug 2021

@miadi tak znova

miadi
9. aug 2021

@betulinka1 dalsi anonymny Nick 😁je vas tu vela. Tak šup do mna nech sa citite lepsie v bezpeci vasej anonymity. Sorry uz sa sem nezapojim trollou krmim po troškach. 😝

anja27
autor
10. aug 2021

@miadi no je fakt ze mamina mama robila rozdiely lebo mamina brat bol od mala milacik ktory nic nemusel.robit a ona bola casto ako sluzka. Paradoxne zena robila aj robotu za chlapa. A dovolili si k nej casto vela a k nemu si nemohli lebo hned narobil poriadky. Bol dost uprednostnovany a mozno prave preto si mysli ze vsetko ostalo iba pre neho a jeho zenu..

miadi
10. aug 2021

@anja27 presne z toho prameni jej pocit ze ona mu “mà “ ustupit a nechat mu to. A on mà zas pocit ze to tak mà byt Ved vzdy to tak bolo. 😞ked jemu vzdy vsetko preslo a na nu nemusel brat ohlad preco by to robil teraz? Mà celozivotny pocit nadradenosti. Mamina by potrebovala kurz asertivity alebo nejaku pomoc ako si vazit samu seba. Aby nemala pocit ze vzdy musi ustupit bratovi. Ze je rovnocenna ( Aj ked on toto uz nikdy nepochopi) ze mà rovnako narok na dedicstvo ako on.

anja27
autor
10. aug 2021

@miadi je to tak ako pises a mozno toto je aj skuska pre nu. Ale beriem pozitivne ze si to aspon uvedomila ze to nie je v poriadku. Mozno sa bala ako to bude vyzerat ci je chamtiva na majetok alebo nieco v tom zmysle..co urcite nie je. Ale komu peniaze v dnesnej dobe nepomozu? Navyse ked je sama bez muza plus ine problemy..no je to nepekna situacia ale musi sa odosobnit od toho a nebrat ohlad na to ze je to jej brat vlastna krv. Pretoze on na to ohlad nebral nikdy..

miadi
10. aug 2021

@anja27 mama je Proste dobrak a doplaca na to. Vychovali ju aby bola vo vztahu k nemu submisivnejsia ( takych Rodin bolo v minulosti vela -ze potomok muzskeho rodu je poloboh a dievca služka) Rodicov uz nema a vie aj sama ze to Nebolo spravne ako vyrastali a ako sa on zachoval. Mà moralne aj legalne pravo bojovaf o to co jej patri. Mozes ju v tom len podporit nemusi sa trapit ako to bude vyzerat pre inych . Hlavne ze ty ju chapes. ( a kazdy sudny clovek tiež) mohla by si nieco dopriat -ked ju vyplatia zijeme len raz. Inak ju bude zožierat pocit krivdy.

anja27
autor
10. aug 2021

@miadi presne ako pises tak to je bohuzial rodicia na tom maju tiez podiel viny o tom by ona mohla napisat knihu co sa tam dialo. Nehovoriac o tom ked sme pri majetku ze ona im dala tretinu penazi na byt vtedy teraz je to uz smiesna suma ale vtedy to bol peniaz..samozrejme vsetko slo len tak ustnou dohodou a ze bude mat peniaze ulozene v byte tak to aj brala. no uvidime co bude dalej. kedze to ma napisane aj na katastri na seba polovicu nemaju ju ako obist uz len aby aj ona mala z toho nieco ako pises zijeme len raz..

fiafia
10. aug 2021

@anja27 vzťahy sú už bez tak narušené. Riešila by som to súdne.

betulinka1
10. aug 2021

@miadi do teba??? Ja??? Si si ma musela pomýliť. Nic som ti nenapisala. Iba ze znova by som tie zamky vymenila. Ked si mi odpisala, ze by ich vymenili naspäť. Proste list vlastníctva nepustí.

miadi
10. aug 2021

@betulinka1 prepac ja som zabudla na tu poznamku o zamkoch spojila som si to s inymi komentami vyzsie.😅