Ako mimosúdne vyriešiť náš problém?
Ako by ste mimosudne riesili takuto situaciu?. Po smrti dedka prebehlo dedicske mal chalupu ktoru ma mamina a jej brat pol na pol. Ale kedze jej brat so zenou boli vzdy chamtivci a vsetko pre seba len nie je tomu inak ani teraz. Hned po jeho smrti si chalupu prisvojili a uzivaju ju len oni kazdy vikend. Nam kluce nechcu dat ani raz za rok ani nam nedovolia ist tam nieco spravit oed treba radsej zaplatia susedovi ked oni nemozu. Predat to nechcu a vyplatit nemaju z coho. Mamina je taka ze najprv nebude riesit ze nech si nechaju ked su priecni bez rodicov uz tal chodit nechcela ale na druhej strane ju skrie ze bratova zena tam je ako jedina pani teraz a nikdy tam nic nerobila na rozdiel od mamy ktora sa tam narobila dost. Taka dost patova situacia a nevieme ako dalej
@anja27 Zbytočne sa trápiš. Situáciu vyriešiť chceš ty, nie tvoja mamina. Je to jej rozhodnutie, žiaľ. Akékoľvek kroky budeš robiť, zisťovať postupy a pod. - možno fajn, budete vedieť aké sú možnosti. A tam to končí. Treba však rešpektovať, že každý má právo sa rozhodnúť. Ak budeš tlačiť a prídu aj nepríjemné situácie, ktoré budete musieť riešiť - mohlo by sa to ešte proti tebe zvrtnúť..že ona to vlastne nechcela. Nemyslím v zlom... ale skutočne treba podnet od mamky, že do toho chce ísť. Možno si chce len poťažkať niekomu - a toto jej stačí. Každý sme nejaký.
@betulinka1 hej len si Myslim ze snimi to budu este tahanice ked zmenia zamok tak oni ho zas zmenia a dookola ze skor uradnou cestou snimi nieco dosiahnu. A autorky mama je single keby mala chlapa co by jej bol v tomto boji oporou bolo by to lepsie. Ale tak skusit to stym zamkom mozu a uvidia co dalej.
Pardon za otazku mimo - ale aky vztah mali medzi sebou surodenci, ze dokaze brat sestre robit takto zle? Nikdy nepochopim.....a uz sa "tesim", kedze mam 2 bratov 😃
@anja27
Ano ten uprednostnovaci model moze byt tym dovodom...ze on si fakt mysli ze to je iba jeho.
Ja by som to riesila sudnou cestou...tam mimosudne nepojde.on nsbude mat zaujem

@miadi v pohode myslela som si. Každopádne je to nepríjemna situácia ale má svoje riešenia.