Ako motivovať deti, aby pomáhali v domácnosti?
Práve som si poplakala. Není to po prvý raz.Urcite je chýba vo mne.Moje deti nerobia v domácnosti absolútne nič a ak konečne niečo začnú robiť, vydrží im to 5 - 10 minút a sadnú si.Ex bol taký istý.Doma nikdy nič.Zacinam si myslieť že je chyba vo mne.Akym spôsobom mám toto vyriešiť? Skúšala som už všetko možné.Dokonca aj keď mám nejaký zdravotný problém tak nepomôžu.Od malička som ich viedla ku práci, pokým boli malí tak s radosťou pomáhali.Upratali si hračky, dávali oblečenie do pračky, miešali cesto alebo umývali stôl a podobne.Prisla puberta a koniec.Po príchode domov sa nepreoblečú, oblečenie hádžu rovno na podlahu.Nedopiju mlieko a nechajú ho skysnuť, kópia sa odpadky a riady v ich izbách.Čokolvek vyberú, nevrátia naspäť.Vzdy keď prídem z práce len si vzdychnem aký je opäť bordel v obývačke, kuchyni, kúpeľni.Mam zamestnanie kde pracujem manuálne, celú smenu stojím a pracujem.Vela razy v preplnenom autobuse stojím.Pridem domov a opäť robota.A ak to neurobím, tak iba trpnem kto príde do bordelu a budem v hanbe.
Ja by som isla aspoň na 2 tyzdne niekde do kúpeľov. Si kôpka nervov a ani sa ti nečudujem. By som im dala. Vziat mobil, vypnúť WiFi. Vianoce idú, to je super obdobie. Nič by som nenachystala. Ani stromcek, ani večeru, ani darceky. Lenivcom? Normálne mam nervy za teba. Alebo by som pozvala ich kamarátov k vám domov, nech vidia bordel, nech sa hanbia, možno ich trkne...
To čo máš za vzťah s nimi ? Asi nič moc keď s takto chovajú
@anonym_autor a co tak sa ich opýtať na rovinu prečo ti nepomôžu? nevidia ze nevladzes? povedať im, že sa tešíš na obdobie keď odídu z domu a osamostatnia sa atď..
@anonym_b29b15 Vidia že nevládzem. Aj im hovorím často že každý človek starne a ubúdajú sily.
@anonym_autor a co tak sa ich opýtať na rovinu prečo ti nepomôžu? nevidia ze nevladzes? povedať im, že sa tešíš na obdobie keď odídu z domu a osamostatnia sa atď..
@anonym_b29b15 Staršie dieťa hovorieva že ho nebaví upratovanie a to mladšie opakuje po ňom.
To čo máš za vzťah s nimi ? Asi nič moc keď s takto chovajú
@anonym_fa84c6 Ja dúfam že vzťah s deťmi mám výborný ale len dovtedy pokým nepoviem o upratovaní.Nemám autoritu asi som nebola v minulosti dôsledná.
Akože staršie má pomaly 18 a mladšie 15.to by mali už robiť doma všetko však nevar ruky.maju beuoratuj
@anonym_autor nevšímaj si ,,múdre " odpovede.ja som mojich od malicka viedla aby si robili pi sebe poriadok, u dcéry to bol vždy boj ale syn bol do puberty super.
Žiaľ obaja sú dospelí a nemajú potrebu mať poriadok. Dcéra je vysokoskolacka a dúfam, že keď bude žiť sama, pride na svoj systém. Takisto ma moja sestra. Staršia bordelar neskutočný a mladšia parádny poriadok.
Za mesiac su vianoce. Zbal deti hned prvy den prazdnin a odnes ich otcovi. Nie je to tvoj problem,ze nemaju pre ne miesto.
Keby si teraz ochorela a Isla do nemocnice kludne aj na 3 tyzdne, Kam by isli? Ty tam toho byvaleho muza mas, tak ho vyuzi. Ja som vdova, ja SA Muslim vynajst Sama.
Ja som mala takuto humusacku spolubyvajucu, som si musela hrnce kupit,lebo SA tam kopili jej plesnive jedlo.
Dala som do hranateho lavora, volakedy pred umyvackami ho v UK Mal kazdy v umyvadle, a odsunula do rohu kuchyne. Potom som SA od jej bordelu odosobnila. Chodili Ku mne aj kamosky, tak som kazdej vzdy povedala, ze to neni mij jebnik. Hanbila SA ako pes.
Daj si policu s trvanlivymi vecami do izby pre seba. Ja by som si tam aj chladnicku presunula, ale ja ked SA naseriem, tak som besna a hlavne idem do dosledkov.
V kuchyni by Bola ryza, balik baked beans, nejake korenie, chleba a Maslo. Zbytok nech si kupia, alebo navaris Ty, ale kuchyna Bude upratana a Ty navaris a Oni potom spracu.
Ziadne vyhednavanie, ano, nie a zhasla fajka.
Toto musis teraz dat a vyhrat, lebo za mesiac si tam dovezu frajerku a budes Este aj spinave vlozky riesit.
@anonym_autor ako si si vychovala, tak mas. Bud budeš plakať, alebo im vysvetlíš, ze doma budu pomáhať. Spôsob je už len a len na tebe...a najmä im nezabudni robiť sluzku aj naďalej, lebo si neupracu, nepomôžu.
@anonym_autor nevšímaj si ,,múdre " odpovede.ja som mojich od malicka viedla aby si robili pi sebe poriadok, u dcéry to bol vždy boj ale syn bol do puberty super.
Žiaľ obaja sú dospelí a nemajú potrebu mať poriadok. Dcéra je vysokoskolacka a dúfam, že keď bude žiť sama, pride na svoj systém. Takisto ma moja sestra. Staršia bordelar neskutočný a mladšia parádny poriadok.
@nelili1978 ked tebe nevadi jebnik tak ho nerad druhej. Autorku ten mrdnik vycerpava, preto sem pise.
Ja som teraz district nurse, DN, a teda videla som uz vselico,vacsinou ti najcistejsi ludia , co hraju divadielko na ulici maju doma s prepacenim nasrate na dlazke.
Ja som SA vzdy divila, ked mojho neboheho manzela chodili DN pozerat, ze preco kazda pouzila WC. Teraz viem,ze to bolo preto, lebo mam cisty Dom.
Ja mam tiez svojich vytipovanych pacientov, kam idem na WC.
A teda musim povedat, ze u poniektorych si nejdem ani ruky umyt, lebo by som si ich na tocke zaspinila.
Hentaky jebnik strasne mentalne unavuje, vsak clovek SA ma doma citit prijemne a nie ze kde SA kukne, tam ho s prepacenim mrdne.
Áno, uvedomujem si to že som bola málo dôsledná.Vždy som vydržala pár hodín alebo aj dní a povolila som, ustúpila, pre pokoj v rodine ale aj niekedy z únavy.Vyskúšala som kadečo.Ale zaujala ma rada od @oslo1 a to som sa aj nad tým z chuti zasmiala.Kúpiť 2 lavóre a šupnúť deťom špinavé riady do ich izby.Izbu majú spoločnú, tak nech sa na to pozerajú.Škoda že striedavka neprichádza do úvahy.Lebo ich otec žije takmer 40km od nás a deti by museli dochádzať.On má ďalšie 2 deti a byt majú 2 izbový.Obyvačka s kuchyňou a spálňu, kde majú postielku aj menšiu posteľ pre staršie dieťa.Ex mi ani striedavku nenavrhol a naše deti u nich ani neprespávajú.Určite im chýba aj otcovská autorita, vidia že som na ne sama.
@anonym_autor to ale neznamená že im nemôže urobit kázen ,bud laskavo pohne prstom aj on alebo si ich bude bravat na vikend na gauč aby si si oddychla
neboj ta jeho mu to hned vysvetli , len ty si proste po sebe nechaš šlapat
prečo ho vo všetkom ospravedlnuješ ? chudatko ex ?
ide to len treba vydržat, zrovna si prezlieka 16 periny, ano bolo mu treba pripomenut že zazipsovat a tak dat do pračky, ale robí .. nebudem 16 r preboha prezliekat periny to sme kde
najmladšie vybera myčku , s tým kde nedočiahne alebo nevie necha na linke ,vybere polku ale vybere
@anonym_b29b15 Staršie dieťa hovorieva že ho nebaví upratovanie a to mladšie opakuje po ňom.
@anonym_autor a koho prosim ta ako baví ? nikoho ? možno par exemplarov
každy ma radšej veget v upratanom
akože ich chudatka nebavi ale teba musi ?
Ale ona nemusi robot kazen. Prave tie kazne tych mladych ludi vycerpacaju.
Poviem, prosim ta chod si tie ready umyt, mas na to pol hodiny, inak ti to svacnem do postele. Po pol hodine je jebnik v kuchyni , pridem a svacnem riady do postele.
Ja som za onych cias sefovala oddeleniu v nemocnici, uz dva mesiace pred skoncenim SA na man vsetci tesili, lebo napriek omu, ze som prisna, tak oddelenie slapalo, bol tam poriadok a kazdy vedel, co SA robi. A to je u Nas materska iba do roka.
Ja ale nerobim kazne a nevyhrazam SA. Slusne poprosim a podakujem.
A ako hovorime, ludia ta budu dovtedy tlacit k muru, kym nevybuchnes a potom si ta zla. Ked ich nezaujimal tvoje mentalne zdravie, ze SA k tebe takto , Bez respektu , spravaju. Preco by mna zaujimalo ako sa Oni citia po mojej reakcij na ich ne/akciu.
Začni tým, že sa spolu budete rozprávať - nie o tom, čo musia. Ale navzájom sa počúvať, aký ste mali deň...a oni pochopia, že mama má toho veľa, musia aj oni pomôcť. Keď budete mať navzájom úctu k sebe, budete si blízki, nebudú ťa brať ako ich slúžku. Nechaj ich zdôveriť sa ti a potom urob ty to isté.
Kým im nepovieš: viete, som unavená z neustáleho upratovania a nemám čas Vas vypočuť. Skúste mi pomôcť a budem tu viac pre vás.
@nelili1978 ked tebe nevadi jebnik tak ho nerad druhej. Autorku ten mrdnik vycerpava, preto sem pise.
Ja som teraz district nurse, DN, a teda videla som uz vselico,vacsinou ti najcistejsi ludia , co hraju divadielko na ulici maju doma s prepacenim nasrate na dlazke.
Ja som SA vzdy divila, ked mojho neboheho manzela chodili DN pozerat, ze preco kazda pouzila WC. Teraz viem,ze to bolo preto, lebo mam cisty Dom.
A teda musim povedat, ze u poniektorych si nejdem ani ruky umyt, lebo by som si ich na tocke zaspinila.
Hentaky jebnik strasne mentalne unavuje, vsak clovek SA ma doma citit prijemne a nie ze kde SA kukne, tam ho s prepacenim mrdne.
@oslo1 väčšinou radia o pubertakoch také múdre, čo ešte pubertakov nemali
@oslo1 a ešte poprosím ťa o slušne vyjadrovanie
Vypnes wifi a idu ku kamaratom? No nie, nejdu. Preco by si im nemohla zobrat mobili? Kto ich plati? Kto ich im kupil? To 17,5 rocne "dieta" uz davno v puberte nie je, netreba sa vyhovarat na to. Jednoducho je lenive lebo vie, ze to nakoniec spravis ty. Sice tvrdis, ze si skusala vsetko ale nie si v tom dosledna. Mobil by som nevratila dokym si neurobia co im nakazes. Treba im kazdy den zadelovat povinnosti. Jeden bude mat na starosti smeti a druhy napr. riady. Zial toto si nechala zajst tam kde to je TY. A ak sa im pacit nebude, nech sa pacit, mozu ist byvat k tatkovi.
@oslo1 a ešte poprosím ťa o slušne vyjadrovanie
@nelili1978 co som trafila klinec po hlavicke? Doma zijes v mrdniku, tak to odporucas aj tuto autorke. Si mozte fotky mrdniku prepislat a rochnit sa vo vlastnej sebalutosti.
A nie pubertiaka nemam, ale roky sharovania ma naucili aj z tych humusnych ludi urobit cloveka. Apropo , prave ta mija spolubyvajuca, co mala plesne v hrnci, SA naucila dokonalemu poriadku, ked som SA odstahovala a k nej SA prestahovala taka ista spindira.
Tak si Tu prosim ta hubu o mna neutieraj. Ja uz som ine veci zazila a urcite si nebudem pytat ready od teba, co SA chvali, ze ma dceru spindiru.
Autorka uz davno presvihla hranice rozpravania. Doma si vychovala narcisov, co na nu zvysoka kadia a predpokladam, ze ten jebnik doma je jej najmensia starost.
To čo mi tu píšete už som všetko za tie roky vyskúšala a nič s nimi nepohlo.Maju 14 a 17 a pol roka.Momentalne im už niekoľko mesiacov nedávam vreckové a dnes som im povedala že na Mikuláša dostanú 1 sladkosť a nič viac.
@anonym_autor ja by som im dala do čižmy varechu a cibuľu. Nič iné.
Začni tým, že sa spolu budete rozprávať - nie o tom, čo musia. Ale navzájom sa počúvať, aký ste mali deň...a oni pochopia, že mama má toho veľa, musia aj oni pomôcť. Keď budete mať navzájom úctu k sebe, budete si blízki, nebudú ťa brať ako ich slúžku. Nechaj ich zdôveriť sa ti a potom urob ty to isté.
Kým im nepovieš: viete, som unavená z neustáleho upratovania a nemám čas Vas vypočuť. Skúste mi pomôcť a budem tu viac pre vás.
@dupinka 😂😂odpoved pubertaka ideš s nami na kopec nie, ideš do divadla nie, ideš nie . im sa už nechce byt až tak s rodičom ako napr najmladší , ten si to priam pyta kedy si spravime den pre seba
rozpravanie, vysvetlovanie,kazanie u nás na pubertaka absolutne nezabralo
@anonym_21bd81 Ver, že som vyskúšala hovičo. Vypnutá wifi, nedávam vreckové, dokonca som nezaplatila školský výlet za vulgárny prejav a silné trieskanie dvermi. Nič nepomáha.Asi si aj vydýchnem keď budú dospelí a budú bývať inde.Takto si ani cez víkendy neoddýchnem
@anonym_autor a tú je ta výchova hlavne ho necapnite po plienke preboha za všetko hladkať. Polož si otázku keď si bola malá alebo si bola v ich veku aj stenou sa rodičia tutulkali? Ja som syna od mala viedla ze musí jasne ze keď bol v puberte priečinka sa ale ja so. Sa veru nehrala raz keď bol malý dostal po plienke plesnutie nie tak ze skončil na pohotovosti a raz dostal veru aj facku keď ma cca 17 drží vulgárny ziapal po mne. Od vtedy nič mame spolu úžasný vzah pokecame zo všetkým za mnou príde úplná pohoda ja nezabudnem na jeho sviatok on na môj. Vydz mal však hranice cez ktoré nesmel prejsť. Nenadava nefajčí iste obdobie áno ale sám prišiel. Na to ze je to somarina. Takže tak. Tebe no už sú veľký mam. Pocit ze tebe by ani ta facka nepomohla nemajú hranice od mala tak si ich ľúbila ze sa ti to vymklo z rúk. Skus si sadnúť raz z jedným potom druhým osamote porozprávať s ako z dospelák mi. Inak neviem no stmi zákazmi v ich veku urobíš viac zla ako dobrá ešte viac sa budú stavať na zadné. Držím veľmi palce aby sa ti to podarilo ukocirovat.
@anonym_autor a tú je ta výchova hlavne ho necapnite po plienke preboha za všetko hladkať. Polož si otázku keď si bola malá alebo si bola v ich veku aj stenou sa rodičia tutulkali? Ja som syna od mala viedla ze musí jasne ze keď bol v puberte priečinka sa ale ja so. Sa veru nehrala raz keď bol malý dostal po plienke plesnutie nie tak ze skončil na pohotovosti a raz dostal veru aj facku keď ma cca 17 drží vulgárny ziapal po mne. Od vtedy nič mame spolu úžasný vzah pokecame zo všetkým za mnou príde úplná pohoda ja nezabudnem na jeho sviatok on na môj. Vydz mal však hranice cez ktoré nesmel prejsť. Nenadava nefajčí iste obdobie áno ale sám prišiel. Na to ze je to somarina. Takže tak. Tebe no už sú veľký mam. Pocit ze tebe by ani ta facka nepomohla nemajú hranice od mala tak si ich ľúbila ze sa ti to vymklo z rúk. Skus si sadnúť raz z jedným potom druhým osamote porozprávať s ako z dospelák mi. Inak neviem no stmi zákazmi v ich veku urobíš viac zla ako dobrá ešte viac sa budú stavať na zadné. Držím veľmi palce aby sa ti to podarilo ukocirovat.
@majka2 ja mam z nej pocit, ze ona s nimi bola skor kamoska ako mama
Inak tuto je najhorsie to, ze chalani SA casom nastahuju k frajerkam a tam taktonusto budu fungovat. Teda pokial si nenajdu rovnake spindire.
A potom Tu mame generacie mladych muzov, ktori su Sami, ziadna Baba o nich ani Len bicykel neoprie a ich matka SA Bude tvarit, ze Oni su dokonali a to Len nemaju stastie na partnerku.
Ja to vidim na synovych kamaratoch, ked Ku nam pridu, lebo matka I'm okolo rite beha.
U Nas tazke sci fi, ked maju po jedle upratat, nedajboze dat cisty obrus na stol a povysavat podlahu. To take doma ani nepoznaju.
Ako som písala, na moje deti doteraz nič nepomohlo.Vyskúšala som hocičo.Vyskúšam ešte toto.Pôjdeme v sobotu na celotýždňový nákup ale s tým že ja donesiem iba vajcia a pečivo.Všetko ostatné ponesú deti.A bude to ťažké.Mäso, zemiaky, ryža, minerálky, mlieko, ovocie,zelenina.Doteraz som nakupovala sama, po práci.Malokedy pomohli s nákupom.Povedala som im že keď nechcú doma nič robiť tak odnesú nákup.Ale nebudeme nakupovať tu kúsok od nás v malom obchodíku kde je to drahé.Zoberú si ruksaky a každý po 2 tašky.Ked nechcú upratovať, tak odnesú nákup.Kolko nakúpia, toľko budú jesť.Buď sa poučia alebo nie.Ale mama hotel skončil.
Auto nemáme a do obchodu je ďaleko a cestou domov pôjdeme aj časť cesty do kopca.Nebude to pre ne jednoduché.
To čo mi tu píšete už som všetko za tie roky vyskúšala a nič s nimi nepohlo.Maju 14 a 17 a pol roka.Momentalne im už niekoľko mesiacov nedávam vreckové a dnes som im povedala že na Mikuláša dostanú 1 sladkosť a nič viac.
@anonym_autor na Mikuláša nedostanú nič.....nedostanú ani prístup na internet,ani čas s kamarátmi ani nič iné,pretože to všetko nieje samozrejmosť,je to privilégium a oni si ho musia zaslúžiť .

@ukgirls Nikdy nechceli upratovať denne, toto sa mi nijako nepodarilo.A tak každý víkend je celý byt v hroznom stave.Ale skúsim rozpis na chladničku.Lebo ak to len poviem tak nastanú výhovorky typu, zabudli sme.