icon

Ako motivovať dospelého človeka na prácu?

Dnes o 06:47

Baby, je vobec nejaka moznost dostat dospeleho cloveka do prace? Parazituje na rodicoch, ktori budu za 4 roky na dochodku, dochodok vyratany predbezne maju rodicia, ziadna slava. Do toho dotovat dospelych nepracujucich, ktori ziju mimo realitu.
Nie je v mojich moznostiach rodicov financne dotovat, mam manzela a budeme mat rodinu.

Strana
z4
anonym_252faa
•
Dnes o 06:49

Samozrejme, ale to musia chciet TVOJI RODICIA. Kym oni nebudu chciet a neurobia si poriadky s Tvojim surodencom, darmo to Ty budes riesit.

Keby nemal tolerovany mamahotel, zistil by, ze na ulici nevyzije a jest nebude mat co. Hned by nasiel aj pracu, aj podnajom, aj sa vzchopil.

anonym_e0c40a
•
Dnes o 06:49

Rodičom to evidentne nevadí. Nie sú to žiadni starci ktorí už nevedia kde je sever, že majú 80+ a nevedia čo, čiže títo chápu, že majú doma parazita, sle ak by im to vadilo, riešili by to

Pýtali by na nájom, energie, stravu. A ak nezaplatia svoju čiastku tak si musíš hľadať iný hotel

autor
•
Dnes o 06:57

Toto ale nasi neurobia, neurobili to doteraz, budu okolo nich skakat stale. Ja som rodicom povedala, ze ja pracujem v obore, ktory nie je nijak dobre plateny a nemam financie na to, aby som im posielala peniaze. A z 1 300 euro 4-clennu rodinu neuzivia.

minenkaa
•
Dnes o 06:59
@anonym_autor

Toto ale nasi neurobia, neurobili to doteraz, budu okolo nich skakat stale. Ja som rodicom povedala, ze ja pracujem v obore, ktory nie je nijak dobre plateny a nemam financie na to, aby som im posielala peniaze. A z 1 300 euro 4-clennu rodinu neuzivia.

@anonym_autor prečo by si mala ty posielať peniaze ,veď ich nechaj ,keď chcú rodičia živiť aj iných nech ti robia

anonym_e0c40a
•
Dnes o 07:01
@anonym_autor

@anonym_autor ale veď nie si povinná vašich + ich prívesok nijako dotovať. Ja byt tvojim muzom, tak to ani nedovolím.

Vaši nich meniť nechcú, tak sa s tým musia sami vysporiadať tak aby im to vychádzalo
Ale budú robiť aj na dôchodku. Je to na nich

anonym_1c4f33
•
Dnes o 07:02

Tak za prvé, majú tvoji rodičia dosť pomýlené zmýšľanie a teba majú za debila, čo ich bude dotovať a za druhé, ani by som o takejto možnosti s nimi nediskutovala ak mám mať takúto rodidinu, tak radšej žiadnu. Ja by som s takýmito pijavicami prerušila všetky kontakty. Ty si im doteraz fin.pomáhala?

anonym_56e542
•
Dnes o 07:03

@anonym_autor tvoji rodicia su na vine, ked si syna pestuju v bavlnke, je to jedine ich chyba a to on samozrejme zneuziva...

autor
•
Dnes o 07:08

Ja ich nedotujem nie, nemozem si to ani dovolit, mam svoju rodinu. Len ma hneva, ze co bude na dochodku, neutiahnu to z dochodku.

anonym_e0c40a
•
Dnes o 07:11
@anonym_autor

Ja ich nedotujem nie, nemozem si to ani dovolit, mam svoju rodinu. Len ma hneva, ze co bude na dochodku, neutiahnu to z dochodku.

@anonym_autor budú robiť. Tak ako kopec iných rodičov sú takto vychovali deti

anonym_1c4f33
•
Dnes o 07:13
@anonym_autor

@anonym_autor ja mám kopec kolegov, čo sú už na dôchodku a robia ďalej. Ide o fyz. náročnú prácu. Nie preto, že nemajú na výber, ale preto, že chcú. Dobre si našetria, sú medzi ľuďmi at´d. Neupadajú. No a ak nebudú zvládať svoju prácu, ešte vždy môžu vziať nejakú brigádu na pár hodín, pomocné práce, vrátnika, strážnika . Všetko ide, nerob zo seba osla prosím ťa.

sidicek
•
Dnes o 07:16
@anonym_autor

@anonym_autor ked to nehneva tvojich rodicov ,tak preco sa tym trapis ty? Oni si tento model zvolili ty s tym nic nespravis.Ide teda o 2 bratov co im visia na krku? Su postihnuti ze nepracuju? Ak nie , tak by som sa tym prestala zaoberat.

2691
•
Dnes o 07:17
@anonym_autor

@anonym_autor akú 4-clennu rodinu neužíva?
Nerozumiem tomu

autor
•
Dnes o 07:19

Boli tak vychovavani, ze nic nemusia. A vsetci sa im prisposobia. Ked idem raz za cas pozriet na navstevu, tak mama ma hned ukoluje, ze mam ist umyt chodbu vo vchode, lebo maju zrovna sluzbu.

autor
•
Dnes o 07:19
@2691

@anonym_autor akú 4-clennu rodinu neužíva?
Nerozumiem tomu

@2691 A comu? Mama + otec + dvaja bratia, ktori nepracuju a zivia ich rodicia.

autor
•
Dnes o 07:20
@anonym_1c4f33

@anonym_autor ja mám kopec kolegov, čo sú už na dôchodku a robia ďalej. Ide o fyz. náročnú prácu. Nie preto, že nemajú na výber, ale preto, že chcú. Dobre si našetria, sú medzi ľuďmi at´d. Neupadajú. No a ak nebudú zvládať svoju prácu, ešte vždy môžu vziať nejakú brigádu na pár hodín, pomocné práce, vrátnika, strážnika . Všetko ide, nerob zo seba osla prosím ťa.

@anonym_1c4f33 Rodicia na dochodku uz pracovat nechcu, otec ma velmi tazku pracu, je to automechanik, uz ma v cudu krize, kolena..

anonym_1c4f33
•
Dnes o 07:21
@anonym_autor

@anonym_1c4f33 Rodicia na dochodku uz pracovat nechcu, otec ma velmi tazku pracu, je to automechanik, uz ma v cudu krize, kolena..

@anonym_autor To nie je len tvoj problém, máš dospelého súrodenca, ktorý váľa doma tie zamradené vajcia namiesto práce. Takže nie, nedotovala by som ich a ani by som k nim nechodila.

anonym_e0c40a
•
Dnes o 07:23
@anonym_autor

Boli tak vychovavani, ze nic nemusia. A vsetci sa im prisposobia. Ked idem raz za cas pozriet na navstevu, tak mama ma hned ukoluje, ze mam ist umyt chodbu vo vchode, lebo maju zrovna sluzbu.

@anonym_autor a ty dospela žena hneď poslušne nacupitas? Ja byt na tvojim mieste povie: mami ďakujem za návštevu, rada som vás videla, dovidenia inokedy a odchod

Podľa mna to príliš prežívaš, veď ich nechaj. Nech si žijú ako chcú. Ty máš svoju rodinu

anonym_e0c40a
•
Dnes o 07:24
@anonym_autor

@anonym_autor ale chcú. Keby nechceli tak to rieisia. Veď môže robiť čokoľvek iné.

anonym_727e75
•
Dnes o 07:25

@anonym_autor tak nedotuj. Daj si hranicu, nie si matka Tereza ani charita. Na prvom mieste si ty a tvoja rodina. Potom vsetci ostatni, vratane rodicov ci surodencov. Kym nepadnu na hubu tak sa nespamataju lebo to za nich vzdy niekto nejako vyriesi.

anonym_fa296a
•
Dnes o 07:26

co ty s tym chces pravit, ak sa nerozhybu tvoji rodicia a chcu ist zivit a starat sa o nich tak nech to robia nech ta to netrapi ako vyziju z dochodku. oni si to zvolili a urcite by som im nepomahala v domacnosti typu teraz mam sluzbu uprac mi - nie tam su dvaja mladi chalani nech to spravia oni, ty tam nebyvat ty si nenaspinila... drzim palceky aby si sa vedel odosobnit

anonym_727e75
•
Dnes o 07:27
@anonym_autor

@anonym_autor to su ti dvaja bratia? Ty si tu uz pisala vsak?

minenkaa
•
Dnes o 07:28

Ja vôbec nechápem prečo to riešiš a ako to chceš vyriešiť

autor
•
Dnes o 07:29
@anonym_727e75

@anonym_autor to su ti dvaja bratia? Ty si tu uz pisala vsak?

@anonym_727e75 Uz davnejsie.

autor
•
Dnes o 07:30
@minenkaa

Ja vôbec nechápem prečo to riešiš a ako to chceš vyriešiť

@minenkaa Tak vies co, nebude mi prijemne, ked rodicia budu zit z ruky do ust.

xenia65
•
Dnes o 07:31
@anonym_autor

@anonym_autor koľko rokov majú bratia? Ešte vôbec nepracovali?

simsalabim
•
Dnes o 07:31
@anonym_autor

@anonym_autor lenze ty nie si zodpovedna za dospelych ludi. Ich rozhodnutie, ich zivot.

anonym_56cacd
•
Dnes o 07:33

@anonym_autor je moznost = stopnut peniaze zadarmo, ak nebud emat peniaze na jedlo a prispevok na byvanie tak smer ulica ale to vzdy musi riesit ten, kto dava peniaze a nie tretia osoba.

anonym_1387e3
•
Dnes o 07:33

nepreberaj zodpovednost za dospelych svojpravnych ludi, zi si svoj zivot, a asi by som obmedzila kontakt s nimi
ked maju 4 roky do dochodku, tak nech si co najviac nasetria, budu to potrebovat

minenkaa
•
Dnes o 07:34
@anonym_autor

@anonym_autor a ako to chceš vyriešiť

anonym_4434f2
•
Dnes o 07:53

to sú dvaja ? ak áno tak rodičia potom niekde vo výchove spravili chybu.
Ty s tým nenarobíš takmer nič. s tebou nebývajú, od teba eurá nedostávajú, nemáš ich v nejakej starostlivosti. Sú to asi normálny zdr. ľudia ktorým sa len bezdôvodne nechce do práce.
čo tomu nerozumiem ako chcú prežiť a z čoho žiť.

Strana
z4