Ako motivovať dospelého človeka na prácu?
Baby, je vobec nejaka moznost dostat dospeleho cloveka do prace? Parazituje na rodicoch, ktori budu za 4 roky na dochodku, dochodok vyratany predbezne maju rodicia, ziadna slava. Do toho dotovat dospelych nepracujucich, ktori ziju mimo realitu.
Nie je v mojich moznostiach rodicov financne dotovat, mam manzela a budeme mat rodinu.
A keby im zrusili trvaly pobyt, poriesili aj sudne vystahovanie (maju casu do dochodku dost sa po sudoch vlacit) a potom im proste zaplatili ubytovnu na 2 mesiace, dali 100 vku vreckove a 20 trvanlivych chlebov a konzerv a nechali ich tak. Ak sa maju aspon ako tak postavit na vlastne nohy, tak fakt vela casu nemaju.
@anonym_15bb61 Oni nemaju pracovne navyky a schopnost makat 8 hodin. Vyletia v skusobnej dobe.
@anonym_15bb61 Otec uz sa s tym zmieril, ze z nich budu bezdomovci. Obaja rodicia sa o to pricinili, vychovavali ich ako nedotknutelnych princov, sestra sluzka a toto je vysledok. Dohnalo ich to na stare kolena.
@anonym_autor Neries to, netrap sa, nepis to sem. Nevies im pomoct, len ta to zoziera. S rodicmi sa stretavaj mimo ich domacnosti, napriklad ich pozvi raz mesacne na obed. Debatu o bratoch utni v zarodku.
@anonym_autor motivovať dospelého? Rozratať INKASO na 3 casti, nech prispeje rovnakým dielom, zároveň po nákupe rozratať nákup všetko potraviny, čistiace prostriedky aj iné náklady domácnosti. Dať mu ultimátum, že do mesiaca musí prispieť. Ak nie, musí sa vystahovat, je jedno kam pôjde. Takto chce žiť väčšina mladých po škole. To musia rodičia povedať, aby synáčik zistil, že oni na neho robiť nebudú. A kto mu platí odvody do zdravotnej a sociálnej poisťovne? Mamka s ockom?
@negymama Ja som ale mame povedala narovinu, ze ja mam svoju rodinu o ktoru sa staram a o dvoch darebakov a prizivnikov, ktorych si sami vychovali, o tych sa starat nebudem. Lebo mama mi kedysi davno povedala, ze mi zostanu na krku.
@anonym_autor prečo tebe? Veď sú dospelý. Nech si aspoň brigádu nájdi. Chýba je v mamke, že od nich nepýta peniaze za jedlo a energie. To fakt dospelému človeku vyhovuje, aby rodič chodil do práce a živil ho? Inak sú v zdravom stave hej? Ruky, nohy fungujú, len hlava ide s prepáčením debilnym smerom? Žiadna úcta voči rodičom.
@minenkaa Tak vies co, nebude mi prijemne, ked rodicia budu zit z ruky do ust.
@anonym_autor Keď rodičov nebudeš dotovať, možno sa budeš cítiť previnilo,ale nemáš sa prečo tak cítiť.Ty nie si za nich zodpovedná,ale chápem máš ich rada a je ti ich ľúto.
Ale keď ich budeš dotovať,bude to žrať a škreť, lebo to pôjde aj na " prizivníkov".
@patrike no uz vidim ako sa hlasia na urade prace, ked nejdu ani do obchodu, ani k lekarovi. a plus tolke roky v evidencii? maju 34, takze najmenej 13-14 rokov po strednej skole. neverim ze maju vš. ..
uz davno by ich vyradili, ak neprijmu ponuknutu pracu.
@negymama Ano, to znie logicky, tapakovcov obtazuje aj registracia a navstevy uradu. Otazke je, ci potrebuju nejake zdravotne zakroky a co potom u lekara, ked nemaju poistku. Vzhladom na vek teoreticky este nemusia mat choroby, ktore by ich dotlacili k lekarovi.
Zase ak mas pravdu ty, tak by som cakal plno listov od poistovne a nasledne exekutora. Oni keby niekde nastupili, vacsina platu by sla na dlh voci ZP a SP.
@patrike no uz vidim ako sa hlasia na urade prace, ked nejdu ani do obchodu, ani k lekarovi. a plus tolke roky v evidencii? maju 34, takze najmenej 13-14 rokov po strednej skole. neverim ze maju vš. ..
uz davno by ich vyradili, ak neprijmu ponuknutu pracu.
@negymama Mas pravdu, na urad prace nechodia, tam by ich hanli do prace. Nemaju pracovne navyky, urcite nejaka socialni fobia sa rozvinula za tie roky doma. ZP platia rodicia.
@negymama Mas pravdu, na urad prace nechodia, tam by ich hanli do prace. Nemaju pracovne navyky, urcite nejaka socialni fobia sa rozvinula za tie roky doma. ZP platia rodicia.
@anonym_autor je to oresne ako som si myslela. rodicia zacvakaju za nich oboch dokopy 240 mesacne za zdravotku a este ich aj komplet zivia...no krasa
no aby este v tejto situacii mama na mna kricala, nech zmyvam chodbu...😖
@anonym_15bb61 Oni nemaju pracovne navyky a schopnost makat 8 hodin. Vyletia v skusobnej dobe.
@patrike OK, par dni o hlade a na ulici by ich mohlo motivovat a nasli by aj pracovne navyky, 2 zdravi mladi chlapi si musia byt schopni najst aspon mizerny job s ubytovanim.
@anonym_autor život je krátky na to aby si sa celý trápila, ja chápem že sú to tvoji rodičia, ale aj rodičia aj bratia sú dospelí ľudia a proste je to na nich ako si to doma zariadia, ty z tým neurobíš nič. Zbytočne sa budeš trápiť. Proste ak rodičia na dôchodku budú jesť suché rožky lebo budú živiť tvojich bratov je to smutné, ale je to ich rozhodnutie...
A inak na hmotnú núdzu majú nárok, nad 25 rokov sa už osoba neposudzuje s rodičmi ak aj u nich býva... Teda dobré by bolo keby si ju vybavia, mali by nejaké eurá plus rodičia by nemuseli platiť 240 eur mesačne za nich zdravotku, lebo by platil štát...
A inak na hmotnú núdzu majú nárok, nad 25 rokov sa už osoba neposudzuje s rodičmi ak aj u nich býva... Teda dobré by bolo keby si ju vybavia, mali by nejaké eurá plus rodičia by nemuseli platiť 240 eur mesačne za nich zdravotku, lebo by platil štát...
@marsmykkok Tie peniaze by rodicom aj tak nedali, na jedlo alebo tak.
@marsmykkok Aby mali narok na davku v hmotnej nudzi, museli by byt zaevidovani na urade prace, to oni nie su, nebudu, nechce sa im tam chodit.
@anonym_autor Katastrofa. 250 eur mesacne von kominom len za ZP.
@patrike keby len tých 250...... +všetko ostatné. Rozum sa mi zastavuje keď to čítam 🤨
@patrike OK, par dni o hlade a na ulici by ich mohlo motivovat a nasli by aj pracovne navyky, 2 zdravi mladi chlapi si musia byt schopni najst aspon mizerny job s ubytovanim.
@anonym_15bb61 Skor nie, ako ano, po rokoch zahnivania doma nevydrzia ani 3 hodky suvisle makat a taki tazko ziskaju nejaku bufet relax pracu v kancelarii, ich caka tvrda fyzicka makacka 8 hodin. Oni by museli najprv prejst nejakym adaptacnym procesom.
Ludi ako oni, ked ich vyhodis, budu zobrat pred Tescom a povedia ti svoj upraveny zivotny pribeh, ako maju hroznu rodinu a ako bez vlastnej viny su bezdomovcami.
@marsmykkok Aby mali narok na davku v hmotnej nudzi, museli by byt zaevidovani na urade prace, to oni nie su, nebudu, nechce sa im tam chodit.
@anonym_autor a keď im povieš ze by mali ísť pracovať, či nemyslia aspoň na budúcnosť, tak co hovoria?
@anonym_autor a rodičom to vôbec nevadí ,že ich komplet živia?
@anonym_autor tvojich bratov už nijako.Zaostali v mentálnom vyvine na 10 r to je chyba rodičov, že ich po škole nikam nehnali.A možno za to môže mama, že z nich spravili večne deti v izbičke čakajúce na rodičov.Oni sú už zacykleni a nezmenia sa Nemaju nejakú poruchu aspergeri, alebo psychickú?
To je život ani kamaráti, frajerka nič?To sú dvojičky vystačia si asi sami.Ked sa bratov spýtas čo bude ďalej aká je odpoveď?O rodičov sa bude treba starať časom nevieš kedy a budeš to ty s veľkou pravdepodobnosťou.Mama sa o nich postara oni to tak berú, ale že nemajú nejaký cieľ v živote myslíš, že mama z nich spravila také neschopné telce?Niekedy rodičia nedovolia svojim deťom dospieť a hovoria im, že nič nedokážu, ty to nevies a pod len, aby boli doma a rodičia nezostali sami toto nemôže byť ten prípad?Určite ťa to trápi, ale nepomôže a si ešte, keď majú bratia podporu rodicov
Ja ich nedotujem nie, nemozem si to ani dovolit, mam svoju rodinu. Len ma hneva, ze co bude na dochodku, neutiahnu to z dochodku.
@anonym_autor Ich problem, nie tvoj.
Toto su istotne jedni z tych typkov, co vykrikuju, ze zeny su zatokopky a maju zaujem o 20% top muzov😄
Ale inak su bratia este v pohode, poznam rodinu, kde takeho nemehla maju hned 3x (ano, zo 4 deti su 3 "netáhla"), a este mame v sirsej rodine jedneho 55- rocneho, kde do obchodu chodi krivajuca 85-rocna matka. Ta nosi aj drevo a vlastne robi vsetko.
A este mame dvoch bratov (30 rocny a 29), ktori "studuju" a cakaju na mamu cely den, co im spravi jest.
Inak je svet v poriadku😄😆
@marsmykkok Tie peniaze by rodicom aj tak nedali, na jedlo alebo tak.
@anonym_autor Tak to je jedno, keby aj hodili do rieky tie peniaze čo dostanú, ale aspoň by neplatili rodičia odvody každý mesiac 240 eur za nich, však to je za rok 3000 eur skoro a určite od Nového Roka bude zase viac o desiatky eur... Však to za tie roky čo im platia tie odvody mohli za tie peniaze rodičia mať aj malú investičnú nehnuteľnosť čo by prenajímali...
Píšeš že na úrad nepôjdú, ja chápem že majú sociálnu fóbiu a tak, ale fakt ani tie zdravotné odvody že by nemuseli rodičia za nich platiť by neboli motivácia? Však to je veľa peňazí pre rodičov vyhodených a proste je to povinné, ak im to rodičia prestanú platiť stanú sa dlžníkmi a raz ak zdedia bývanie exekútor im zoberie aj to a skončia na ulici... Sú fakt retardovaní alebo čo aby aspoň toto nepochopili ak robiť už nechcú? Lebo nemakačenkov je plno, ale aspoň proste na úrad idú, aby štát platil za nich zdravotku, ak ani toho nie sú schopní to je fakt už cez čiaru. A také ako energie to rodičia aj tak platiť musia keby tam aj bratia nebývali (hoci chápem že spotreba je vyššia trochu aj za nich) , jedlo už im nejako dajú a navaria viac, naozaj keby len tie odvody neplatili im by im to veľmi pomohlo finančne.
@anonym_autor to su ti dvaja bratia? Ty si tu uz pisala vsak?
@anonym_727e75 hneď mi to naskočilo. Doteraz to nevyriešili
@anonym_autor Najlepšia motivácia je ho kopnúť do riti, nedať mu najesť, vypnúť energie, kým sám neprispeje. Prípadne ho vyhodiť na ulicu. Lebo takých rozmaznanych dospelých tZv." chlapov" je dnes mrte, chcipaci leniví, nezodpovedni. U mňa by žiadnu milosť nedostal. Nastaviť podmienky a pravidlá a ak nie, pekne mu pobaliť fidlatka a zbohom

A keby im zrusili trvaly pobyt, poriesili aj sudne vystahovanie (maju casu do dochodku dost sa po sudoch vlacit) a potom im proste zaplatili ubytovnu na 2 mesiace, dali 100 vku vreckove a 20 trvanlivych chlebov a konzerv a nechali ich tak. Ak sa maju aspon ako tak postavit na vlastne nohy, tak fakt vela casu nemaju.