Ako motivovať dospelého človeka na prácu?
Baby, je vobec nejaka moznost dostat dospeleho cloveka do prace? Parazituje na rodicoch, ktori budu za 4 roky na dochodku, dochodok vyratany predbezne maju rodicia, ziadna slava. Do toho dotovat dospelych nepracujucich, ktori ziju mimo realitu.
Nie je v mojich moznostiach rodicov financne dotovat, mam manzela a budeme mat rodinu.
@anonym_autor tak v tom aj pokracuj. A ani nad nimi nerozmýšľaj. Chapem, ze ta to trapi, ale naco si odoberat energiu na nieco, co sa neda ovplyvniť? Predpokladam, ze mas svojich starosti dost, tak toto proste vytesni zo svojho zivota a hotovo.
@eleanor2510 Ved ano, ale nie som uplne bez citu, vidim, ze to bude do buducna problem. Keby som mala urobit to, co skutocne citim a chcem, tak tam ani raz za rok nejdem, proste tam vobec nepridem. Lebo nechcem, nepotrebujem ich vidat. Len ta povinnost voci rodicov ma drzi v pasti. To je vsetko.
@anonym_autor a inak autorka, ako si v uvodnom prispevku popisovala svoju materialnu situaciu a vydavky, ze je pre teba tazke rodicom prispevat - toto uz tiez nerob! Neobhajuj sa.
Aj keby si doma stotisice vidlami prehadzovala, ani vtedy nemas ziadnu povinnost podielat sa na tom, ze rodicia sa rozhodli zo svojich synov vychovat vyžierky. To je ich problem. Pomoc znamena, predlzovanie a podporu tohto choreho vzorca.
cokolves das ako pomoc rodicov sa presunie ku bratom. a ani oni ani rodicia nebudu mat dovod nieco menit, este to zacnu povazovat za tvoju povinnost a samozrejmost a budu na teba hnusni, ako to obmedzis.
@negymama Ja som ale mame povedala narovinu, ze ja mam svoju rodinu o ktoru sa staram a o dvoch darebakov a prizivnikov, ktorych si sami vychovali, o tych sa starat nebudem. Lebo mama mi kedysi davno povedala, ze mi zostanu na krku.
@basullinka do akej miery?
napriklad 6 rocne dievcatko nosilo na stol taniere a jedlo, aj s mamou a starsi brat aj s otcom a dedom, za vrchstolom ako pani sa davali obsluzit. To boli svagrovci
Alebo moja svokra , ktora sa uprimne rozplakala /najprv som myslela ze zartuje/, ked sa dozvedela ze "zensku" pracu ako tlacenie kapusty do suda som nerobila ja ako zena /len tak mmch v 7 mesiaci teh./ ale moj muz, jej syn.
Mojho muza alebo synov svokra na navsteve okrikovala ked sa isli chytit umyt riad po sebe /doma ich tak ucime/, že ci su tepli , pupuši, ked idu robit zensku pracu.
ech...a ine a ine.
Napr. v nasej rodine sa nikdy pojem "zenska" praca ani nepouzival. vzdy sa pomenovalo konkretne...treba umyt riad, podlahu, kosit atd. Urobil to ten kto vedel a bol schopny, podla veku, zdravia a sily.
@negymama Ako tak čítam, viaceré máme skúsenosti s takýmto správaním. Aj ja u svokrovcov - sú 4 chalani. A tie komentáre na nás nevesty je des.
@eleanor2510 Ved ano, ale nie som uplne bez citu, vidim, ze to bude do buducna problem. Keby som mala urobit to, co skutocne citim a chcem, tak tam ani raz za rok nejdem, proste tam vobec nepridem. Lebo nechcem, nepotrebujem ich vidat. Len ta povinnost voci rodicov ma drzi v pasti. To je vsetko.
@anonym_autor ak chces skutocne pomoct rodicom, tak jedine tak, ze stopnes akukolvek materialnu ci pracovnu pomoc. Cim skor pocitia dosledky, tym lepsie.
Lebo toho co sa obavas, ze rodicia to budu mat v dochodku tazsie. mozno bude prave tym jedinym oknom prilezitosti, ked si uvedomia , ze urobili chybu.
Jedine ked si clovek uvedomi chybu, moze dojst aspon k ciastocnej naprave. akakolvek pomoc to len predlzuje, aby si to nemuseli uvedomit.
Paradoxne mozu prist zdr. ci dusevne problemy skor u tych chlapov , nez u rodicov. To hlivenie a izolacia moze priniest dusevne problemy, alebo aj fyzicke. takze rodicia dospeju k tomu, ze nie synovia sa o nich postaraju na starobu, ale oni budu musiet sa starat o nich.
Mojej tete tak ostal na starosti neozeneny brat. Babka bola pekne povedane, tazkej natury, hystercila, ked si nasiel pracu, ze ona sa boji sama v dome, odpudila kazdu nevestu, takze jej syn cele roky hlivel sam s mamou na opatrovatelskom prispevku. Zhlupol, zanedbal sa, ziadne socialne kontakty, dal sa na pitie. A ked babka zomrela, ostal na krku svojej dospelej sestre, ktora k tomu sama zivila ako vdova dve deti. "Nastastie" dlho nezil, ala aj tak vyslobodenie pre sestru prislo az skoro na jej dochodok. Bol to mladsi brat.
@negymama Ja som ale mame povedala narovinu, ze ja mam svoju rodinu o ktoru sa staram a o dvoch darebakov a prizivnikov, ktorych si sami vychovali, o tych sa starat nebudem. Lebo mama mi kedysi davno povedala, ze mi zostanu na krku.
@anonym_autor preco by ti mali ostat na krku.
Ani ked rodicia pomru, co moze byt aj dost neskoro, ja mam este rodicov a maju 78 a 83 rokov, a su plne samostatni, culi, pracuju na zahradke, maju zaluby. Bratia nech sa po smrti rodicov staraju sami o seba. Nebudu mat dochodok z titulu nepracovania? Ich vec, mozu zit na davkach , predat dom, hocico, Je to ich vec. Nemas na nich vyzivoaciu povinnosti.
Od mamy to je doslova citove vydieranie, aby ta zlomili. Taku hru nehraj.
To nie je sebectvo, ale sebaucta.
@anonym_autor Nezostanu. Po smrti rodicov vyrobia dlh na byte, ten sa preda v drazbe a dostanete kazdy po 1/3. Bratia skoncia na ulici. Preto radim vyriesit to vopred, lenze na to tvoja mam nikdy nepristane, aby ti byt darovala.
Rodičia sa sami rozhodli bratov dotovať a sami to môžu zmeniť keby chceli. Ty sa nemusíš nijak trápiť, budú žiť ako sa oni sami rozhodnú. Na tvojom mieste by som tam išla maximálne raz za rok.
@anonym_autor Nezostanu. Po smrti rodicov vyrobia dlh na byte, ten sa preda v drazbe a dostanete kazdy po 1/3. Bratia skoncia na ulici. Preto radim vyriesit to vopred, lenze na to tvoja mam nikdy nepristane, aby ti byt darovala.
@patrike skôr myslím,ze autorka nedostane nič ,byt bude prepísaný na bratov
Ja ich nedotujem nie, nemozem si to ani dovolit, mam svoju rodinu. Len ma hneva, ze co bude na dochodku, neutiahnu to z dochodku.
@anonym_autor ale to je ich problem, nie tvoj
kolko majú tí dvaja bratia rokov? Nemajú diagnózy o ktorých ty nevieš? ak áno tak potom skúste ID.
@basullinka do akej miery?
napriklad 6 rocne dievcatko nosilo na stol taniere a jedlo, aj s mamou a starsi brat aj s otcom a dedom, za vrchstolom ako pani sa davali obsluzit. To boli svagrovci
Alebo moja svokra , ktora sa uprimne rozplakala /najprv som myslela ze zartuje/, ked sa dozvedela ze "zensku" pracu ako tlacenie kapusty do suda som nerobila ja ako zena /len tak mmch v 7 mesiaci teh./ ale moj muz, jej syn.
Mojho muza alebo synov svokra na navsteve okrikovala ked sa isli chytit umyt riad po sebe /doma ich tak ucime/, že ci su tepli , pupuši, ked idu robit zensku pracu.
ech...a ine a ine.
Napr. v nasej rodine sa nikdy pojem "zenska" praca ani nepouzival. vzdy sa pomenovalo konkretne...treba umyt riad, podlahu, kosit atd. Urobil to ten kto vedel a bol schopny, podla veku, zdravia a sily.
@negymama aj môj ex bol z takej rodiny. Neschopný ani odniesť svoj tanier zo stola. Lenivý, pohodlný, dva roky nezamestnaný. Nevedel vôbec nič, maximálne povysával byt, aj to iba okolo vecí na zemi. Až mi raz rupli nervy a vrátila som ho mamičke, nech si ho obskakuje sama.
kolko majú tí dvaja bratia rokov? Nemajú diagnózy o ktorých ty nevieš? ak áno tak potom skúste ID.
@anonym_4434f2 Nemaju diagnozy, aj ked uz nejaku socialnu fobiu iste maju. Na ID by museli k lekarovi a tam oni nepojdu.
@anonym_4434f2 Nemaju diagnozy, aj ked uz nejaku socialnu fobiu iste maju. Na ID by museli k lekarovi a tam oni nepojdu.
@anonym_autor vek?
@anonym_autor vek?
@anonym_4434f2 34
@anonym_4434f2 34
@anonym_autor OMG! 34 a to doteraz nikde nepracovali?
Keby mali diagnozy, uz davno im rodicia vybavia invalidni. asi su len zanedbani alebo co.
@anonym_autor OMG! 34 a to doteraz nikde nepracovali?
Keby mali diagnozy, uz davno im rodicia vybavia invalidni. asi su len zanedbani alebo co.
@negymama Rozmaznani, nic nikdy nemuseli. Nie, nepracovali nikdy.
@anonym_4434f2 34
@anonym_autor Napis vek vsetkych zucastnenych : teba, rodicov, bratov.
@anonym_autor Napis vek vsetkych zucastnenych : teba, rodicov, bratov.
@patrike Bratia maju 34, ja budem mat coskoro 36, otec 61, mama 59
@anonym_autor Na krku Ti sice neostanu, mozes sa na nich vykaslat, ale na dedicstvo rovno zabudni. Tvoji rodicia su tak zadubeni, ze aj tak prepisu byt na synov, aby neskoncili bezdomovcami po ich smrti.
@anonym_autor Na krku Ti sice neostanu, mozes sa na nich vykaslat, ale na dedicstvo rovno zabudni. Tvoji rodicia su tak zadubeni, ze aj tak prepisu byt na synov, aby neskoncili bezdomovcami po ich smrti.
@anonym_15bb61 Su, to mas pravdu. Ja s tym ani nepocitam, nech si robia co chcu.
A neboli by bratia ochotni aspon brigadu - nejakeho telefonistu robit?
@negymama Rozmaznani, nic nikdy nemuseli. Nie, nepracovali nikdy.
@anonym_autor takze nemaju ani odpracovane roky, nic...uhm, to este bude zabava. Tvoji rodicia kludne mozu zit este 20 rokov...co cakaju, ze potom 54 rocni mamlasi vstanu a zacnu na seba pracovat??
To je taka opicia laska rodicov, ktora viac skodi ako pomaha.
Paradoxne, ty ako to dievca pre vsetko, si dopadla lepsie. Aspon sa vies o seba postarat.
@anonym_15bb61 Skoncia tak ci tak, lebo z davky v hmotnej nudzi (ak ju vobec poberaju), byt nezaplatia a po dlhu nad cca 5000 ich da spravca do drazby.
A neboli by bratia ochotni aspon brigadu - nejakeho telefonistu robit?
@anonym_15bb61 Dobry vtip.
@anonym_autor takze nemaju ani odpracovane roky, nic...uhm, to este bude zabava. Tvoji rodicia kludne mozu zit este 20 rokov...co cakaju, ze potom 54 rocni mamlasi vstanu a zacnu na seba pracovat??
To je taka opicia laska rodicov, ktora viac skodi ako pomaha.
Paradoxne, ty ako to dievca pre vsetko, si dopadla lepsie. Aspon sa vies o seba postarat.
@negymama Paradoxne mne ich kruta vychova, kde ja som bola hnana do kazdej prace, dopadla dobre. Keby ma rozmaznavali ako ich, mozno by som aj tak dopadla. Takze stastie v nestasti som mala.
@anonym_15bb61 Skoncia tak ci tak, lebo z davky v hmotnej nudzi (ak ju vobec poberaju), byt nezaplatia a po dlhu nad cca 5000 ich da spravca do drazby.
@patrike Nemaju ziadne davky v hmotnej nudzi, ved moji rodicia pracuju, takze by im ani nevysla ziadna davka.
@anonym_autor Skusila by som rodicom pripomenut, ze ci im je jasne, ze cca v 50tke 60tke skoncia ich synovia na ulici ako bezdomovci, ak s nimi teraz nieco drasticke neurobia.
@anonym_autor Skusila by som rodicom pripomenut, ze ci im je jasne, ze cca v 50tke 60tke skoncia ich synovia na ulici ako bezdomovci, ak s nimi teraz nieco drasticke neurobia.
@anonym_15bb61 Otec uz sa s tym zmieril, ze z nich budu bezdomovci. Obaja rodicia sa o to pricinili, vychovavali ich ako nedotknutelnych princov, sestra sluzka a toto je vysledok. Dohnalo ich to na stare kolena.

@eleanor2510 Ano, uz davnejsie.
@anonym_autor a inak autorka, ako si v uvodnom prispevku popisovala svoju materialnu situaciu a vydavky, ze je pre teba tazke rodicom prispevat - toto uz tiez nerob! Neobhajuj sa.
Aj keby si doma stotisice vidlami prehadzovala, ani vtedy nemas ziadnu povinnost podielat sa na tom, ze rodicia sa rozhodli zo svojich synov vychovat vyžierky. To je ich problem. Pomoc znamena, predlzovanie a podporu tohto choreho vzorca.
cokolves das ako pomoc rodicov sa presunie ku bratom. a ani oni ani rodicia nebudu mat dovod nieco menit, este to zacnu povazovat za tvoju povinnost a samozrejmost a budu na teba hnusni, ako to obmedzis.