Ako motivovať manželku do pracovného života?
Ahojte, podnikám od 2017, posledné roky sa začalo veľmi dariť (nie len finančne, poskytujem ekonomické služby, ale aj iné). Tým, aký si vytváram prístup s investormi aj zhotoviteľmi sa mi otvorili dvere, napríklad teraz začínam podnikať aj Čechách. Problém je, že som na všetko sám. Manželke čoskoro končí materská, urobila si kurz účtovníctva. Každý mesiac je problém, keď pýtam pri pomoci k fakturácii (vystaviť FA, skontrolovať ju, zaniesť na poštu – ale málokedy) sa pohádame. Nevie byť samostatná, všetko jej musím vysvetliť, doteraz bola vždy zamestnanec. Dala si nejaké žiadosti o zamestnanie, kdesi jej ponúkli 1100v hrubom (cca750 v čistom). Cez deň bude v práci a ja budem musieť riešiť nielen firmy, ale aj nečakané udalosti – napríklad problém v školke, zš aj strednej škole (máme tri deti), nemám problém ísť k doktorovi, ale celé dni nemôžem byť doma (navšetko sú termíny a sám živím 5 ľudí). Myslíte, že ju nechať tak, alebo ju nejako motivovať? Mohla by pracovať kedy by sa jej chcelo, kľudne jej prenajmem nejaké autíčko, kanceláriu... Momentálne sa moja sestra rozchádza s frajerom, tak by som vedel zamestnať aj ju, len si to neviem predstaviť, výhody by musela mať aj sestra a žena by chodila do práce.... Podotýkam, že manželka je to najlepšie v mojom živote a nechcem, aby sme sa vzdialili, čo nastane ak budem nonstop robiť.... Poraďte.
Uctovnictvo je specificka praca a zena k tomu vzrah nema. Ja by som s mojim muzom nerovila ani za svet! Ty si vytvoril "vlastne dieta" a ocakavas od zeny tvoj zapal pre tuto pracu. Ceke zke. Co tak zamestnať uctovnicku? Zena kde prwd materskou robila? Nech pracuje mimo. A ry si urob work life balanz.
Ked tvoja zena nema vztah k cislam, nech sa zamestna v obore, kde je dobra a bavi ju to. Ak ma tvoja sestra primerane vzdelanie atd. Nech pracuje pre teba. Ono jedna vec je rodina a druha praca… zenu si si nebral, kvoli uctovnickemu kurzu … ked potrebujes, aby si mal pokoj na dusi - zamestnaj nejaku cudziu osobu pripadne daj to robit nejakej zivnostnicke. Samozrejme rodina vyjde lacnejsie atd … len to, ze je niekto rodina, neznamena, ze ma dane schpnosti alebo hlavu na to, aby sa naucil zrovna to, co potrebujes. Tym, ze zena prispeje do rozpoctu mozes ty zaplatit niekoho ineho zo svojho zisku. Ak by ta slak trafil alebo skrachujes, zena ma stale od teba nezavisly prijem, ma socializaciu s inymi dospelymi atd takze si budete mat aj viac co povedat ako ked si budete 24/7 sediet za chrbtom
Prečo by mala robiť tvoje daňove príznanie.TY jej nič nevysvetľuj nech nastupi do normálneho zamestnania.TY ju akože zamestnaš budeš platiť za nu odvody.SP ZP či len tak na čierno doma. Keby mi muž povedal že má zamestna tak ani za nič každy nech si urobi ako uzna za vhodne.Navyše píšeš že jej musiš vysvetľova ma len kurz tak sa čudujem že sa nebojiš že by niečo urobila zle a bude na teba.Nič jej nevysvetľuj nikdy nikoho by som z rodiny nezamestnala.A ONA nech sa zamestna normálne.Ako si ONA uzna za vhodne.
nejake fa ti mozem aj ja vystavovat =)
@dreamlife nie kazdy je stavany na podnikanie, nie kazdy je stavany robit rodinnej firme. Tvoja manzelka patri asi do tej skupiny. A ozno a ine doody, preco nechce robit pre teba Napriklad mat vlastny prijem. Neznaena to hned nic podrazacke, jednoduho je to psychologie. Nechce byt zavisla od tvojich penazi. Nech sa zamestna, tak to vyhovuje jej naturelu, mal by si to akceptovat.
Nehnevaj sa, ale máte 3 deti a tvoja manželka má na starosti celú domácnosť a ty od nej chceš, aby ti pomáhala vo firme a ešte sa aj zamestnala? Ty jej ako pomáhaš v domácnosti? Aha, ty nemáš čas, lebo podnikáš. Darí sa ti v podnikaní, dobre zarobíš, tak keď chceš, aby išla do práce, tak zaplať slúžku, ktorá sa vám bude starať o deti a domácnosť, lebo tvoja žena nie je ťažná mulica.
@dreamlife nuz ...ked niekto z nechutou raz do mesiaca vystavyje fa, este ju musis aj kontrolovat ci sla na postu!!! V dnesnej dobe elektronickej? Toto nexhces za zamestnanca, zena nezena. Velmi by ma zaujimala ta ponuka co dostala, lebo uprimne vyznieva ako dost neschopna osoba. Co by za takuto moznost dali ine manzelky, fakturacia nie je ziadna raketova veda. Vezmi radsej sestru ak je sikovna a manzelka kedze bude zarabat nic moc, tak bude musiet akceptovat ze je potrebne si starostlivost podelit. 3 deti... to 9r bola doma?

@dreamlife Ty podnikaj a žena nech ide do klasického zamestnaneckého pomeru. Zapracuje sa a bude môcť chodiť aj po lekároch s deťmi, to si rozdelíte. Očividne nie je stavaná na podnikanie, tak ju do toho nenúť, nebude to fungovať, zamestnaj si radšej sestru. A byť spolu nonstop, to tiež vzťahu neprispieva.