Ako môže jedna žena opustiť malého synčeka kvôli frajerovi?
Maminky, chcem sa Vás spýtať, či by ste dokázali opustiť svoje maličké troj ročné dieťa, kvôli frajerovi. Normálne ho nechať bývalému manželovi, nezaujímať sa o neho, nebrať ho na výlety, na dovolenky, tráviť s ním iba jeden deň v týždni, zvládli by ste to? Aj keď otec dieťaťa sa o neho vzorne stará, ale nedokážem pochopiť tie myšlienkové pochody ženy, matky, čo toto dokáže. Jedného nechá svojmu ex, a dcérku si zoberie so sebou. Aký je rozdiel medzi dvoma vlastnými deťmi? Ja to proste nechápem, a chcem vedieť, ako to vidíte vy.
@certik21009 v poho
@vejula
@barcelona94901 poplietla som kliknutie odpovedat..barcelona prepacten koment patril vyssie
@barcelona94901 ma to treosku rozhodilo
Tak mne sa nepáči v tejto téme to že sa očakáva zhrozenie nad konaním matky , očakáva sa že si to matka prečíta a otvorí oči , ale za toho pána mi ešte neodpovedala zakladatelka témy k čomu toto otvorenie očí má viesť ...... ok k manželovi sa vrátit nechce, on ju nechce tak potom čooo ?
Má príst tá nehanebnica a zobrat si aj syna k sebe ? Alebo čo má teda urobit aby nerobila rodine hanbu ? Kam smeruju tie prosby a plač .... bohužial na toto som nedostala stále odpoved.
@maminuska presne..stale sa tu len omiela aka je ta matka strasna a ten otec uzasny a ked nieto zastane zenu je zly..nemyslite ze pre to dieta by asi v danej situacii bolo mozno najhorsie keby sa vratila a poculo by doma len krik vycitky a vyrastalo by s rodicmi co sa nenavidia? a komentare ze matku nic nenahradi a vsetko je len nahrada a nic nie je dobre..dost znevazuju zeny co sa podujali vychovat cudzie dieta..davaju mu lasku..venuju mu cas..vstavaju k nemu v noci..fukaju mu boliestky..podla niektorych tu to uz nie je ono..a znevazuju aj tych otcov co sa staraju o svoje deti bez matky..vymienaju plienky krmia..miluju..odznel tu nazor ze to uz je len nahrada a nie je to to prave..lepsie milujuci cudzi clovek ako nemilujuca matka co porodila..tym nechcem povedat ze tato matka svoje dieta nemiluje..to len na margo urcitych komentarov
@certik21009 ja nikoho nesudim v prvom rade. Absolutne nikde som nenapisala, že ked matka nedojči svoje dieťa tak ho nemiluje ani nič podobne. Ja sa vyjadrujem velmi všeobecne, nikoho neodsudzujem, len mam svoj nazor na toto. Upozornujem jedine na jednu vec. A to tu, ako to akože priroda zariadila. To, že my ludia, často musime konať mimo toho ako je podla prirody je v poriadku, lebo je to vyvoj ludskej spločnosti a vlastne tym eliminueme niečo zle, čo sa už stalo. Samozrejme nenechame umierať slabších, len preto, že to je prirodzene a príroda to tak zariadila, aby sa zachovali len tí najsilnejší. Samozrejme, to beriem. Tak isto nenechame umrieť dieťa od hladu, ked matka z nejakeho dôvodu nema mliečko. A netvrdím, že také matky miluju svoje deti menej. Tvrdim len jedno, že je to nahrada. Tak isto ako adoptívny rodičia nahradili biologickych, lebo tí neboli schopní alebo sa nechceli starať o svoje deti, vždy je to až to druhé riešenie. To musíš predsa uznať. Nikdy sa predsa nebudu deti vytrhavať od milujucich rodičov, a davať odoptívnym, ako prvá a ta najspravnejšia volba. K adopcii dojde vždy až vtedy, ked biorodina z nejakého dôvodu zlyhava a nevie alebo nechce sa postarať o dieťa. Chapeš čo tym chcem povedať? Tak isto ako dojčenie je prvá volba a ked toto zlyha nastava flaša. Proste len som chcela poukazať, že od prirody je dieťa viac fixované na matku, preto priroda zariadila to, že rodí, dojči a tak dalej, proste aj cele tehotenstvo je obrovská zmena v tele ale aj psychike matky, tie hormony ktoré sa v nej vyplavuju, ju pripravuju a predurčuju na materstvo. U muža k tomuto nedochadza. JEdnoducho otec je otec a matka je matka. A v matke sa odohravaju všetky tie zmeny všetky tie udalosti v jej tele a psychike, ktoré jej davaju ten matersky inštinkt ten matersky pud, pod vplyvom ktorého sa niekedy chova ako šelma, ked ide o jej dieťa. Toto je to o čom ja pišem.
Tymto vlastne vzdavam hold všetkym adoptívnym matkam ktoré napriek tomu, že v nich toto všetko neprebehlo nadovšetko miluju A STAraju sa o svoje detičky.
@maminuska PREPAč Nemala som ešte čas prečitať celu diskusiu tak ti neviem odpovedať, ja som reagovala len na konkretny príspevok, kde sa piše, že je to to iste ked opusti otec ako ked opusti matka. Len tolko že podla mna to vôbec nieje to isté a potom sa na to nabalovali pripsevky podla mna z nepochopenia
@vejula zakladatelka písala že celá rodina jej dohovára , prosby , slzy , surodenci a aj rodičia , spôsobuje "hanbu " rodine, tak sa pýtam opakovane zakaldatelky teda v čom jej dohováraju a teda ich slzy a prosby maju mat aký efekt ?
Aby sa vrátila k manželovi ? To vieme že nejde , nechce ona a nechce ani on alebo teda aby si zobrala syna k sebe alebo teda čo má urobit aby odstránila tu hanbu ?
Má si vziat obe deti so sebou a manžel ich mám mat jeden deň v týždni alebo ako si to teda predstavuju ?
maminuska,teraz som prišla z roboty,a netrpezlivo hladám odpoved.Zatial tu žiadna nieje.Skúsim skočiť do vane,a hádam sa zakladatelka zatial vymáčkne.
@maminuska tak to ja neviem čo od nej očakava rodina. čo sa hanby týka tak tipujem, že sa habia za nu, že bola schopna kvôli frajerovi sa vzdať dieťaťa. Teda tak som to pochopila ja. Je mi jasne, že tato diskusia nič nevyrieši a je zbytočne o tom nejkako debatovať či to tu analyzovať. My tu nemôžme vedieť ako to je. JA len tolko, že bohužial su ženy, pre ktorých je ten sexualny pud silnejší ako materinsky a bohužial su schopné vzdať sa aj dieťaťa aby si mohli v plnej miere uživať vzrušo s novym objavom 😔 je mi jasne že my to neporiešime. Ale chapem, ako to zakladatelku bolí, ked sa synček zhána po maminke, ktorá nema zaujem. Mne srdce drasa, len to vidim niekde v telke či na nete. nieto naživo. Skutočne si neviem predstaviť situaciu, že by som opustila dieťa. Ani hrdosť ani pomsta, nič nič nie. By som umrela bez jedneho z mojich detí
@vejula vidíš a ja som to vôbec takto nepochopila. Ona sa syna nevzdala, len ho nechala u otca. Navštevuje ho a berie si ho k sebe. To je vzdanie sa dietata ? Má si podla teba syna vziat k sebe ? Čo otec ? Dovolí jej to ? Berie vôbec niekto do uvahy tento detail ?
Odišlak inému mužovi tak ako milionu mužov odíde k inej žene. Ani žena ktorá pri rozvode ponechá deti otcovi sa detí nevzdáva.
JA len tolko, že bohužial su ženy, pre ktorých je ten sexualny pudy - dôvodom na odchod ženy od muža v 99 % nie su sexuálne pudy ako u muža ale nepochopenie, necitlivé zaobchádzanie , tyrania, lakomstvo.
Čo ked našla u neho to čo nie u manžela ? Pochopenie, lásku , toleranciu ...
@maminuska či to dovoli otec to tu neriešim, ale zrejme zakladatelka lepšie vie ako to je ako my, kedže je s nou v kontakte.
A z môjho pohladu, ak matka dobrovolne necha jedno dieťa pri otcovi, nieje to celkom normalne. Navyše TROJROCNE!!!! Ani sa nečudujem, že sa stale pyta na maminku, ved to je malé dieťa, ktoré svoju matku ešte velmi potrebuje. Môj troročny syn ma isť od septembra do škôlky a ja už večer nemôžem spavať, a v hlave mi prebieha ako to zvladne, či bude zo začiatku plačkať, či nepociti krivdu, či sa nebude citiť sam. PRemyšlam ako prvy den odisť, ako dlho ho tam zo začiatku nechavať. Občas do polnoci kvôli tomu nemôžem zaspať. A to ho dam do škôlky na nejakych 5 hodin v dni. Ale som matka, je normalne, že ma trapi, čo citi moje dieťa. Ak sa ten chlapček za každou blondinkou otača s tym, že kriči mama, neviem si predstaviť čo za kamen musí mať namiesto srdca, že to dokaže ignorovať. Ako musi ten materinsky pud zlyhavať, je to absolutne neprirodzene. Ešte raz opakujem, to čo sa v matke vytvara behom celeho tehotenstva po pôrode, pri dojčení to su objektívne zmeny, ktoré maju zabezpečiť to, že dieťa bude absolutnou matkinou prioritou. NEda sa to porovnať s tym, ked otec opusti a necha deti žene. To je uplne niečo iné..
@vejula plne súhlasím s tebou, nie je to v poriadku, ak matka dobrovoľne opustí dieťa, a kto si myslí niečo iné, jeho problém, potom bude taký istý ako je tá žena, čo sa dokáže dobrovoľne vzdať svojho dieťatka. Ja tiež, keď som dávala syna do škôlky som sa naplakala, nakúkala som cez plot, či sa hrá, či je spokojný, a len tak sa ho vzdať, NIKDY......
@maminuska prepáč, ale ako som si prečítala tieto príspevky, ty všetko moc analyzuješ, ale nechápeš podstatu, čo tým chcel autor povedať, veď autorka možno mala potrebu iba sa s niekým o tom, čo ju ťaží porozprávať, v rodine to určite všetci riešia, možno chcela počuť nestranné názory, ona neuviedla, že ju odsudzuje, ale skôr myslím, že nechápe jej konanie, čo naozaj nechápem ani ja. Ozaj a ty čakáš už štvrté dieťa? a otec je jeden? 😉
@angela200 otec nie je jeden 😀 . Každý ma po dva kusky odo mňa, deti vychovávam s druhým manželom,
A od prvého manžela som neodišla kvôli sexuálnm pudom , ale preto že som s ním nevedela žiť a odišla som k druhému mužovi , tak ako odišiel môj exmanžel k druhej žene. Deti nechcel k sebe a dodnes o ne nejaví záujem- nijako.
Toto by sa dalo klasifikovat že sa detí vzdal .
Ja jej konanie dokážem pochopiť, môže existovat xy variant prečo to urobila a napriek tomu ju ja nepovažujem ani za nehanebnicu a ani za zlu matku.
Podstatu veľmi dobre chápem , autorka nemala len potrebu sa o tom verejne porozprávat, jej potreba tkvela aj vo verejnom odsúdení tohto kroku ,len narazila aj na iné pohľady, a morálnom dotlačení nehanebnice ( v prípade že by si to prečítala ) ku kroku , ktorý ale bohužial nevie definovať teda čo by teraz tá hnusná mater mala urobit.
Vlastne všetky čo tu tak tvrdo apelujete na materské pudy sa tejto otázke vyhýbate ako čert krížu.
Má si zobrat obidve deti k sebe ? Pýtam sa opätovne čo otec ?
angela 200 ty si mi akurát ukradnutá,ty nežiješ moj život,tak si tie chytré reči nechaj pre kamarátky.
@anatalia77 no a to je presne o tom , nikto sa nepýta prečo , jednoducho nemáš deti = si sviňa, mrcha, rajda, nie matka a ja neviem čo ešte.
Otec má deti - svätožiara okolo hlavy, slzy v očiach od dojatia, srdiiečka len tak lietaju , pritom to môže byť manipulátor , lakomec a psychopat.
áno aj tak to može byť ako píšeš.Ale ja sa nejdem zaoberať mladými matkami,oni možno ešte precitnú,však nie je všetkým dňom koniec.Tiež som bola radikalistka a visela som na detoch ako náhrdelník.Dnes sa len smejem ako som si svojimi názormi pritiahla do života riadnu skúšku.
@vejula moja dcéra (najmladšia ) išla do škôlky - jasličiek ked mala 12 mesiacov. Na rozdiel od teba ja som spávala uplne dobre a nijak ma to netrápilo , pretože som vedela že ju dávam do vhodného prostredia, kde sa mnoho naučí od starších detičiek , bude sa správne sociálne vyvíjať a naučí sa kopec vecí. Od jej dvoch týždňov som pracovala najprv doma a potom som ju vozila so sebou , teda nie som štandardná matka hrdinka , ktorá chodí do MC centra, hovorí len o papaní , grckaní , tap tap tapušky a v podstate celkovo veci ako organizované plávanie batoliat , cvičenie a podobné kraviny nemám rada. V prípade potreby som dcérku uplne bez problémov nechala s opatrovatelkou alebo jej oteckom, ktorý dokoca s nou bol celé dva týždne , ked som bola na dovolenke so staršími detmi a chcela som sa naplno venovat iba im.
Podĺa niektorých som karieristka, mám nízky materinský pud a ja neviem čo ešte , lenže moje deti maju so mnou pekný otvorený vzťah aký ja napríklad som so svojou matkou nikdy nemala, napriek tomu že bola s nami doma tromi 8 rokov. Takže nie dlžka stráveného času ale intenzita strávenéhé času určuje vzťahy a naviazanie sa.
Sila materisného pudu sa ukazuje práve vo vyhrotených situáciach ak je dieta v ohrození života, v prijatí postihnutého dieťaťa a mnoho iných .
Ponechanie dieťata u druhého rodiča a to ešte možno len dočasne , kde dieta má dobré podmienky na vývoj , ja nepovažujem za poruchu materinského pudu, za poruchu by som to považovala ak by ho nechala v lese, v kontajnery, u bezdákov , otca alkoholika...
@maminuska nepovažujem sa tiež za hrdinku a dokažem diskutovať aj o inych veciach ako papkani a grckani. To nieje o tom. Malu by som samu nenechala, ani s ocinom, lebo citim, že mi je absolutne prirodzene nosiť ju na sebe, nech potrebujem isť kamkolvek (okrem lekara)
No myslim, že dnes sa všeobecne robí vela opatrení, aby nahodou dieťa nebolo priliš naviazané na matku, čo je podla mna absolutne mimo, ale budiš o tom nieje tato tema. Ja si stojim za tym, že matka ma v živote dieťaťa nenahraditelnu ulohu, ktoru plnohodnotne nemôže prevziať otec. Myslim, že izolacia dieťaťa od matky je pren ovela väčší šok, myslim, že to tak príroda zariadila. Všetky tie veci, ktoré môže robiť iba matka su podla mna zo strany prírody taka poistka, že ostanu splu. Ak niekto ide proti tomu, je to jeho volba, ale jednoznačne to nieje prirodzene pre človeka. A odnesie si to najviac prave dieťa.
@maminuska ešte chcem reagovať na tuto vetu : Otec má deti - svätožiara okolo hlavy, slzy v očiach od dojatia, srdiiečka len tak lietaju , pritom to môže byť manipulátor , lakomec a psychopat.
Ak matka necha dieťa v starostlivosti otca - psychopata, tak potom je rovnaka psychopatka aj ona
@vejula nemusí , psychopat dokáže zmanipulovat ludí kolo seba , dokáže tak zdecimovat a rozložit psychiku toho druhého , že jediná šanca ako sa zachrániť je jednoducho odísť a z diaľky o tie deti zabojovať.
Na to aby matka zabojovala o svoje deti , musí predovšetkým sa ona postaviť na nohy.
" No myslim, že dnes sa všeobecne robí vela opatrení, aby nahodou dieťa nebolo priliš naviazané na matku, čo je podla mna absolutne mimo " - tak ja si to zas nemyslím , skôr si myslím že si dnes a v blízkej minulosti si matky deti až príliš priputavaju k sebe a nedovolia im sa plne rozvinut, byť samostatným a výsledkom sú 30 tnici ktorí su doma s maminkami v ich mamahoteli. Taktiež si myslím že dnes sa dieta glorifikuje a často mu je plne všetko podriadené, preto vyrastá tak mnoho " malých tyranov " . Tieto matky potom nemaju mieru kedy pustit dieta samé do života a umožnit mu učit sa na vlastných chybách, zasahuju do vztahu s umyslom toho najlepšieho , nevedia pretnut pupočnu šnuru.
V minulých storočiach množstvo žien ponechalo svoje deti pred bránami kostolov , fár a iných "sociálnych " inštituciach . Pochybujem že by boli horšie matky aké su dnes , práve naopak, chceli aby ich deti žili, aby mali čo jest atd. práve tu sa prejavuje tá výška materinského neegoistického citu. Vzdali sa dietata v jeho prospech, aby nezahynulo.
Pozitívna intenzita vztahu matky a dietata sa ukáže vtedy , ked dieta spraví hocičo a vie že sa o pomoc môže obrátit na ňu, teda vie že ho nesklame, neodbije kecami .... a to sa skutočne prejaví vo vyhrotených situáciach . A takéto niečo sa nebuduje cez neustále nosenie a nepustenie dietata z ruk ale v reálnych situáciach ktoré v živote nastanu .
A položila si tá "matka" otázku, či to malé 3ročné dieťa pochopí jej konanie? Ako si má ono vo svojom veku vysvetliť, že maminka s ním práve nie je, že si ho len sem tam vezme?
To je naozaj niekto presvedčený, že to to dieť chápe? Oháňa sa tu pocitmi matky a jej dôvodmi, ale kto bral ohľad na pocity dieťaťa? Či to sa vzhľadomna vek nemá právo vyjadriť?
Čo sa stalo neodstane sa, dieťa má šťastie, že otec plní úlohu rodiča snáď zodpovedne.
Ale dôvod matky, nech už bol akýkoľvek, sa pochopiť nedá. Ak mala s manželom problémy, nikto jej nekáže v vzťahu zotrvať, ale ak milujem svoje dieťa, tak ho neopustím vo veku, kedy nie je schopné pochopiť dôvody konania. Inak by sa situácia dala riešiť s podstatne straším dieťaťom, ktoré rozchod partnerov dokáže pochopiť. Ale nik ma nepresvedčí, že matka, ktorá miluje svoje dieťa, ho opustí.
Ak by bol partner násilník a podobne, tak mu predsa dieťa už naozaj nemôžem nechať. A že ju ľudia odsudzujú? Môže sa im niekto čudovať?
@simcika11
Presne @sense tvojim prvym prispevkom Presne!!!
A kolko zien ide na potrat rocne? Kolke aj za zivot viac krat? A aj v akom neskorom stadiu? 12 tyzdnove, a nelegalne aj do 20 tyzdna.
Vtedy sa ma porovnavat... Muzi odchadzaju casto od rodin, zeny menej casto ale stava sa... ale co tie miliony deti co sa nenarodi? Kto ich opustil? (toto nie je otazka, aka je zem preludnena teraz, a ze dobre ze idu tie zeny na potrat) teraz hovorime o charaktere ludi. Taka zena sa nesudi? Lebo je to legalne? Nie vsetko co je Legalne je Moralne.... ale vela Legalnych veci je = Nemoralnych.
@mariuskaa o čom točíš? ako môžeš porovnávať zárodok s troj ročným človekom? Ja osobne by som na interupciu nešla, ale neodsudzujem tie ženy, čo to urobia, majú sami čo do roboty sa s tým vyrovnať. Ale tú matku, čo opustí dieťa odsudzujem a nechápem ju, nie je na zemi chlap, kvôli ktorému by som odišla od tak maličkého dieťatka. Keď si nerozumela s manželom, prosím, nech odíde, ale preboha, kde sme to, nechá mu dieťa?Nejde o to, že on sa oň možno postará lepšie ako ona, keď má hlavu pomútenú, ale ide o ten princíp, že prepáčte za výraz "nevrhnem" dieťa a nechám ho bez mojej lásky, opatery? Čo to je jeden deň v týždni ak je s ním? To ho akurát tak popletie, že veď tá mama niekde je a prečo nie je s nami? A to, čo si písala, že je legálne či nelegálne, aj tento prípad je legálny, ako autorka niekde spomínala, že sa dohodli a majú deti rozdelené, to nie je tým, či to je legálne, alebo nelegálne, ale ja by som povedala, že ide o ten materinský cit, ktorý evidentne tej pani chýba. To je môj názor, analyzuj si čo chceš, mudruj si nad čím chceš. Pre mňa nie sú dôležité otázky prečo odišla, ale to, že nezobrala svoje vlastné vlastné dieťa so sebou.

@barcelona94901 mas pravdu..zle som klikla odpovedat..prepac🙂