Ako mu to mám odpustiť?
Potrebujem poradiť súrne !!! Vydávala som sa dosť narýchlo ale z lásky. Manžela som spoznala v októbri a hneď som vedela, že je ten pravý. V decembri ma požiadal o ruku, v marci som zistila, že čakáme vytúžený poklad ( dieťa sme chceli len prišlo skôr ako sme predpokladali 🙂 ) a v máji sme už boli svoji ... Manželstvo aj tehotenstvo prebiehalo v pohode až na pár maličkostí ( napr. svokra s nami pod jednou strechou 🙂 ) ale všetko sme spolu zvládli . Počas tehotenstva som mala občas depky z pôrodu ale ktorá prvorodička nemá, môj manžel mi však na to vždy nejak odvrkol, že to bude dobré čo mňa nesmierne rozčulovalo ale nejak som to neriešila. Zlom nastal po pôrode, pri ktorom manžel bol a bol mi naozaj veľkou oporou. Po pôrode som čakala, že sa niečo stane, myslím kvety a tak. Moja mama mi opisovala ako pri kadom dieťati niečo dostala a ako sa jej otec odvďačil za pôrod. Ja však nič, ani ďakujem, ani kvety ani nič. Manžel tri dni oslavoval takže nič nestíhal, skoro ani prísť po nás. Doma ma čakal bordel, premúdrelá svokra, detská izba hore nohami ... Ja ubolená a uslzená som pekne krásne po príchode začala variť aby som mala čo jesť, manžel na rýchlo zbúchal izbu aby mal malý kde spať a svokra mudrovala... Ja viem, že dieťa sme chceli spoločne a nemala by som za to chcieť niečo na viac, ale ja mám asi tak blbo napozerané telenovely 🙂 že som čakala ako mi môj manžel prinesie tú najväčšiu kyticu na svete, doma bude všetko vyluxované ( teda podľa možností chlapa ), detská izba pripravená, tam veľkým vitajte alebo niečo podobné, na posteli malý darček a tak ... Asi som fakt strelená ale ja mu to neviem dodnes odpustiť, už som mu to niekoľko krát pripomenula aj popkala si a čakala som, že ho trkne a donesie niečo aj keď oneskorene a on nič ... Cítim sa ako by som nič nespravila, ako by to bral ako samozrejmosť ( aj keď videl ako som 18 hodín trpela ), proste ako by si ma vôbec nevážil ... Neviem sa cez to preniesť ... A neviem či mu chcem porodiť ďalšie dieťa ... Inak otec je super s malým pomáha ... Len tento môj blok ... Viete mi pomôcť ako sa s tým mám vysporiadať a zmieriť ???? Prosím o rady, nie o útoky na moju osobu . Ďakujem 🙂
@misinka26 tebe nedocvaklo, ze preto, lebo tebe povedali, ze si smiesna, ze nieco za porod cakas, si urazila jednou vetou vsetky zeny, co za porod nic nedostali a nechceli.
Vlastne ak mne moj muz nic nedal tak ja som feministka bo som nic nechcela a moj muz neohrabany sedlak, lebo ho netrklo. A v skutocnosti podla tvojho vyjadrenia ja tuzim, aby mi nieco bol dal, ale navonok hram formu silnej zeny.
Toto je urazlive, co si urobila.
Nabuduce proste vaz slova, aby si nezhadzovala svoju inteligenciu. Nezacni teraz s tym, ze kto chcel pochopi atd.
Vidno ze dozvuky poporodnych blues (depku nemas) este neodzneli. Este riesis veci prilis vztahovacne a precitlivelo.
ono vzdy je usmevne sa dozadovat niecoho na co mame len hypoteticky narok a dokonca z tohóurobit realnu dramu, ak to nedostaneme.
Da sa pochopit ze chces, chces, strasne chces vyjadrenie lasky, vdaky, ucty a radosti z toho ze si mu dala dieta aj v podobe hmotneho vzacnejsieho daru. Nielen v podobe citov.
Ale proste je to take detinske dupkanie si - ak toto nemam, moj zivot uz nebude kompletny. Vzdy ma to bude v hlbke duse trapit.
No nie je dovod sa preto odut, ze ti povedia, ze to detinske je a chciet pourazat tiez. To uz bolo od teba hlupe.
Ved ide iba o oblastny zvyk, ani nie vseobecne platny.niekto s nim zacal, dalsi pokracoval a ty sa pre to trapis par mesiacov.
Keby niekto zacal so zvykom, ze zene sa za kazde dieta urobi tetovanie a ty po tetovani zrovna netuzis, tak taky zvyk s radostou ozelies.
Proste ber veci aj z druhej strany.
Kym riesis len taketo problemy, tvoj zivot je viac ako kompletny, poriadne si to vaz a neprovokuj osud drobnostami.
@moonlight1210 dakujem, napisala si na 110 % moj nazor. a tiez si myslim, ze dotycnej pani hormony si este robia co chcu.
Drahe dievcata, chlapi ani my nie sme telepati, ked nieco chcete, tak im to povedzte na rovinu. Ja som mojmu napisala domaci porodny plan (sme sa obaja na tom nasmiali). Ze to ma riadne oslavit, vytriezviet, a potom hlavne vyupratovat byt a pripravit postielku. Dostala som s malou krasnu kyticu, ale pre istotu som mu naznacila, ze do porodnice nech kvety nenosi, ze mi staci, ked ma budu cakat doma 😉 Jedina rada, ked nieco chces, povedz to. Telepatia funguje len v televizii 😀
@moonlight1210 No už len na tvoje vyjadrenie som celý život čakala 🙂 🙂
V prvom rade netreba pozerat tolko telenoviel a romantickych filmov.... ja som ziadne bolestne nedostala od manzela, to spolocne bolestne sme si domov doniesli v autosedacke.. nepotrebovala som po izbe rozhadzane lupene ruzi, 100 balonikov s transparentom vitajte a k tomu nieco zo zlata.. a za to, ze som to nemala tvrdit ze mam neohrabanu polovicku beriem ako drzost.... som rada, ze moj manzel sa neobzre za druhou zenou a neriesim nejake hluposti, ze som nedostala bolestne..
Takze ked si niekto potrpi na materialne veci, tak nech to rovno povie chlapovi co chce..
Ako sorry ale to sa tu mám nechať urážať a len sa prizerať ako zo mňa niektoré robia materialistickú beštiu a ešte neviem čo všetko ... ja sa len bránim ...ja som sa im neprosila o ich názor ale o pomoc ...
@1katkas ja s tebou vôbec nesúhlasím a možno to, že napísala, že sú muži neohrabaní ani sa moooc nemýlila 🙂) vo veľkej väčšine je to tak. Keď žena niečo chce, jasne to musí povedať, lebo že by si niečo domysleli.... TAK TO U NICH JEDNODUCHO NEFUNGUJE!!!!
@adkoalauri netreba kazdeho hadzat do jedneho vreca 😉 teraz za to, ze moj mi ziadne velke oslavy nepripravil tak sa mam fucat cely zivot na neho? cenim si, ze sa za druhou neotoci, mozno pre niekoho zbytocnost, ale pre mna to znamena VELA
@misinka26 neviemci to nie si ty cosi tu uz dala nejaku temu ohladom odvdacenia sa muza zadieta...ale nevadi......moj nazor je taky: nebudem ta odsudzovat, lebo ja sama viem, co z sprostosti ja povymyslam, ked mam slinu 🙂 takze ta chapem a mozem ti kludne povedat ze je to sprostost...ano, mas napozerane telenovely a to je problem..ze stracas kontakt s realitou......totiz: nenapadlo ti, ze mozno zeny, ktore tu vycapia fotky obrovskej kytice a neviemcoho za porod mozno maju doma muza, ktory dieta ani na ruky nevezme, nepovenuje sa ani jemu ani jej, nepomoze, ma ktovieaku povahu, niekdy nie je doa a takto to kompenzuje.....podla toh, co pises, je tvoj muz normalny chlap v pohode,.....takze ja by som neriesila.....tebe by nemala chybat kytica/darcek za porod, ale mala by si povazovat za dar to, zemas zdrave dieta.....ja som nedostala nic, ale darcekom od mojh muza bolo to, ze obidvakrat mi cez svokru vybavil sekciu, ktoru som potrebovala /dovody vynecham, ale u lekara by neobisli/, takze toto je pre mna darcek .....tvoj darcek ma byt tvoj syn a pomoc tvojho musa, jeho vnimavost, pozornost a podobne....naco by ti bol dar z klenostnictva od muza, ktory na vas nema cas, ani naladu? na figu....
@misinka26 Mňa by na tvojom mieste viac mrzelo to, že bol manžel tri dni v liehu, a že doma nebol schopný poupratovať/pripraviť izbu, ako to, že sa mi na prste neleskne zlatý prsteň.... a nie som z tých "feministiek, čo nedostali za pôrod nič" - alebo ako sa to tu už poskupinkovalo, od mm som dostala kvety, aj šperk, ale nič ma nepotešilo tak, ako to, že som si z pôrodnice odnášala naše dieťatko - milované a vytúžené, a to, že mm sa tešil na náš príchod, žiadny neporiadok doma, ale pripravený obed...
Pokiaľ však od manžela očakávaš "bolestné", tak mu to jednoducho povedz, kukni na nete nejaké zlatníctvo, nájdi šperk, aký by si si predstavovala, a postav ho pred hotovú vec... ak mu netrklo pred pôrodom/alebo keď šiel po vás do pôrodnice, žeby ti mal niečo priniesť, sotva ho to trkne teraz, keď už má váš synček 8 mesiacov.
@1katkas vidíš, pre teba to je dôležité...ale keď niekomu vyjadrenie lásky spočíva v tom, že za pôrod chce niečo- veď trpela za to akurát dosť-a nedostane to, tak pre ňu to je dôležité, aby sa vyrozprávala... napr. môj manžel je tiež verný a dobrý človek, ale u nás je to tiež zaužívané, že za pôrod sa niečo kúpi... u nás napr. s veľkou kyticou došiel aj svokor so svokrou do nemocnice.. a to som už fakt nečakala a nechcela 😀 a on telenovely určite nepozerá 😀 !!! Nie sme rovnaké, každá máme iné nároky! To je 100%-ná pravda - a to žena zistí až po viac rokoch spolužitia- a podľa mňa to ešte ona nepochopila-že keď mužovi nepovieš jasne a stručne to, čo od neho očakávaš, sám od seba to nezistí, nepríde na to.
som sa dobre nasmiala. Nečítala som diskusiu, len dávam svoj príspevok.
Buď rada, že máš doma chlapa, ktorý ti pomôže a podrží ťa. Viac by ma štval ten bordel a svokra. Ja som za pôrod nedostala nič, ani som nič nečakala, ale po pár mesiacoch som dostala ešte niečo naviac. A to zistenie, že môj partner si veselo užíva a vedie paralelný vzťah s ďalšou ženou. O jeho ,,starostivosti" o vlastného syna radšej pomlčím.
Toto si v telenovele nevidela?!
Ak chceš šperk tak mu to povedz rovno. Muži nechápu omáčky okolo.
nuž ale podľa mňa milujúci partner, otec, milenec a chlap do slnečna aj dažďa je ten skutočný šperk na celý život.
ženy, ešte dobre že muži nemôžu rodiť, o čom by sme tu potom točili? 😀 😀 😀
Na základe príslovia ,, múdrejší ustúpi ,, sa týmto ospravedlňujem všetkým ženám, ktoré sa našli v slove ,, feministicky ,, uvedenom vyššie a taktiež ich polovičkám, ktoré som označila za ,, neohrabané ,,.
Dúfam, že týmto sa táto diskusia opäť vráti k podstate veci, teda k problému uvedenému v úvode ... Ďakujem
múdrejší ustúpi, to akože misinka, a osol nastúpi (to akože ostatné žienky) dobre sa tu bavím dneska 😀
Len aby ste vedeli, tato slecna, ci pani, ci co je, mi v IP napisala, ze jej nesiaham ani po clenky. Tot na inteligenciu dotycnej, napisat toto o cloveku ktoreho v zivote nevidela, nestretla.

ahojky 🙂 neviem či ta nejako povzbudim ale poviem ti svoje 😀 ja som čakala fanfáry že chlap bude hrdý že ho porazí od štastia 😀 že dostanem riadnu kyticu že mi pomože alebo čo no velke HOV*O som dostala a to telenoveli nepozeram .. no dobre priznám šeherezadu si kuknem ... chlap celý vyklepaný ako nedelný šnicel chytil maleho na ruky lebo ja som mala samozrejme vyparane brucho po cr takže som nevladala 😀 všetkeho sa bal radšej stal v kute a prizeral sa na nááás vypleštený ako kapor .... ja som nechapala revala som uplne hrozneeee žiadnej mojej predstavy sa to nechytalo ... iné ženske tam mali cele rodiny ospevovačky od chlapov kytice ustretovosť všetko .... zavidela som im 😀 neivem možnože nie každý chlap dokaže zniesť hentaký tlak alebo čo... možno tvojho zmenil porod 😀 a ked sme prisli domov?? on si lahol že je unavený a ja s babom a ranou som ostala vo dverach stat 😀 nevravím že sa netešil že matuška nemiluje je mu príkladný otec ale tie prvé chvile boli hmmmm ... dajme tomu divne ... a tiež mu to vyhadzujem na oči ale čo už čas už nič nevrati 😀 tak sa držte hentake maličkost prekuskajte a tešte sa s drobca ... v živote su aj tragickejšie veci ako "to" 🙂 nebojjjj 😀 odpustit ospustis ale nezabudnes 🙂 držte sa