Ako mu to mám odpustiť?
Potrebujem poradiť súrne !!! Vydávala som sa dosť narýchlo ale z lásky. Manžela som spoznala v októbri a hneď som vedela, že je ten pravý. V decembri ma požiadal o ruku, v marci som zistila, že čakáme vytúžený poklad ( dieťa sme chceli len prišlo skôr ako sme predpokladali 🙂 ) a v máji sme už boli svoji ... Manželstvo aj tehotenstvo prebiehalo v pohode až na pár maličkostí ( napr. svokra s nami pod jednou strechou 🙂 ) ale všetko sme spolu zvládli . Počas tehotenstva som mala občas depky z pôrodu ale ktorá prvorodička nemá, môj manžel mi však na to vždy nejak odvrkol, že to bude dobré čo mňa nesmierne rozčulovalo ale nejak som to neriešila. Zlom nastal po pôrode, pri ktorom manžel bol a bol mi naozaj veľkou oporou. Po pôrode som čakala, že sa niečo stane, myslím kvety a tak. Moja mama mi opisovala ako pri kadom dieťati niečo dostala a ako sa jej otec odvďačil za pôrod. Ja však nič, ani ďakujem, ani kvety ani nič. Manžel tri dni oslavoval takže nič nestíhal, skoro ani prísť po nás. Doma ma čakal bordel, premúdrelá svokra, detská izba hore nohami ... Ja ubolená a uslzená som pekne krásne po príchode začala variť aby som mala čo jesť, manžel na rýchlo zbúchal izbu aby mal malý kde spať a svokra mudrovala... Ja viem, že dieťa sme chceli spoločne a nemala by som za to chcieť niečo na viac, ale ja mám asi tak blbo napozerané telenovely 🙂 že som čakala ako mi môj manžel prinesie tú najväčšiu kyticu na svete, doma bude všetko vyluxované ( teda podľa možností chlapa ), detská izba pripravená, tam veľkým vitajte alebo niečo podobné, na posteli malý darček a tak ... Asi som fakt strelená ale ja mu to neviem dodnes odpustiť, už som mu to niekoľko krát pripomenula aj popkala si a čakala som, že ho trkne a donesie niečo aj keď oneskorene a on nič ... Cítim sa ako by som nič nespravila, ako by to bral ako samozrejmosť ( aj keď videl ako som 18 hodín trpela ), proste ako by si ma vôbec nevážil ... Neviem sa cez to preniesť ... A neviem či mu chcem porodiť ďalšie dieťa ... Inak otec je super s malým pomáha ... Len tento môj blok ... Viete mi pomôcť ako sa s tým mám vysporiadať a zmieriť ???? Prosím o rady, nie o útoky na moju osobu . Ďakujem 🙂
Takže kočky 🙂 dnes sme sa s mm pekne na rovinu porozprávali, síce len po telefóne lebo som u našich aj s malým na prázdninách ale aj tak mi to dobre padlo ... nie všetko sme si ešte vydiskutovali ale v podstate to najdôležitejšie ... priznal chybu, vlastne aj ja ... dúfam, že to už bude len lepšie ... myslím, že nám pomohlo aj to, že som daleko a mám čas premýšľať ...
Ďakujem za príspevky do diskusie a povzbudivé slová 🙂
Júúúúúúúúj baby a ja že čo mi to v živote chýba a to snáď briliantový prsteň dáky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja som po pôrode dostala len lásku, porozumenie, pomoc a podobné zbytočnosti 🙄 🙄 🙄 🙄
vdacne a za co?za to,ze bol s vami pri porode,za to,ze vam pomaha v noci ,za to ,ze sa vobec stara preboha ved je to aj jeho dieta,to by mala byt samozrejmost ,toto sa mo zda chore vobec riesit,ale to ze zena ocakava po dlhodobom a bolestivom porode neaky darcek to mi pride normalne.Ja som dostala vela darcekov,a teda ex pomahal so synom vzdy a vsade a brala som to tak,ze to tak ma byt...byt vdacna za veci ktore maju byt samozrejmostou u zdraveho normalneho muza-otca,toto sa mi zda ,ze je problem v rodine...radost ale aj strost-jednoznacne delba medzi dvoch
sirinka-ja som vdacna aj za malickosti,ale kdo je vdacny zene ktora sa stara o svoje dieta,je to samozrejmost,nutnost,povinnost a preco teda staranie sa o svoje dieta u muza-manzela ,je nieco za co by sme mali byt vdacne...spolocne dieta -spolocne starosti aj radosti
@misinka26 ak ta to upokoji, ja som ani po dvojickach nedostala nic... ale, ani som nic necakala. Poznam mojho muza, viem, ze nie je na nejake prudke romanticke vylevy.... ale zase od deviatich mesiacov bol s nimi na rodicovskej "dovolenke"... takze co je lespie?? Chlap, co ti da velikansku kyticu a na to, ze mate dieta pride az po 3 rokoch, alebo taky, co sice neda nic hmotne, ale mas v nom oporu a dava lasku tebe a detom? Ale aby som mu neublizila... ked som bola tehotna, mala som straaasnu chut na vanilkovu zmrzlinu s horucimi malinami.. a on nastartoval auto a isiel na nakupy.. byvame v malej dedine, takze musel do najblizsieho mesta 🙂 🙂 kedze som bola s nimi na rizikovom, tak nijaka navsteva najblizsej cukrarne nehrozila... 😉
Ja som zazila presne toto iste 🙂 a trvalo pekne dlhy cas,kym som sa cez to preniesla..ale to mne este moj ked som.povedala,ze by bolo aj nejake porodne,tak mi povedal,ze aj on mal dostat skocne,ze predsa take krasne dieta by mi neurobil hocikto..a bola som vybavena 🙂 takze bud rada,ze ti povedal,ze nabuduce to bude cele kvetinarsco,a ako baby pisu,neber si to tak 🙂 chlapom ako martuska napisala treba jasne povedat,a nie naznacovat,lebo su to proste dilinkovia 🙂🙂 cest vynimkam samozrejme 🙂
ja som pôrodné nedostala ani pri jednom pôrode a možno som zvláštna ale vôbec mi to nechýba, neviem čo je to za móda dávať žene pôrodné 😕 😅 mne manžel so slzami v očiach ďakoval že som mu dala ten najkrajší dar v živote a to bolo to najkrajšie pôrodné čo mi mohol dať 🙂 to že ti doma nepomohol ani trochu a nič nenachystal je druhá vec, môj nie je žiadny upratovací typ, o varení ani nevravím, ale snažil sa všetko nachystať, aj vymaľoval kým som bola v pôrodnici, takže toto skôr by som zazlievala a povedala by som mu z mosta do prosta čo si od neho očakávala a hlavne ak sa rozhodnete pre druhé bábo tak mu to niekoľkokrát zopakuj a daj mu možnosť to napraviť 🙂 isto to nespravil v zlom úmysle, len proste chlapi nemôžu vedieť čo my od nich očakávame keď im to nepovieme, žiaľ myslia inak ako my a v tom je väčšina partnerských problémov potom...
Mne doniesol manžel obrovsku kyticu tulipanov (moje najoblubenejsie kvietky), ale darček ziaden. Aj sa pytal, ze co by som chcela, ale pride mi to scestne, ze co si asi tak vypytam? Hodinky? Nausnice? Naramok? Prsten? To akoze zlato sa hodnotou vyrovna synovi + bolestiam, co som prezila???? Ale pytat si to sama - resp. si to ,, vynucovat nenapadne,, mi pride prinajmensom divne a chore. Maminky mali by ste byt vdacne, ze ste vsetko zvladni a ste aj s detickami zdrave......
nechapem, preco niektore zeny cakaju, pozaduju, pokladaju za nevyhnutnost darcek, za to ze poradia dieta. Tvoje dieta to nie je? tak si mala chlapovi dat darcek za to, ze ti to dieta urobil. prepac, mozno hnusne, ale tak mi to pripada.
a cakat nausnice, sperky za to... ja neviem, mne to pride divne.
@marcelatje Ja ani to☹((
@franta87 ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@misinka26 ja čakám na bolestné už 14 mesiacov a nič. 🙂 to su chlapi oni su iný. Mala som 36 hodinový pôrod manžel bol pri mne takže vie ako som sa trápila. Bola som v nemocnici už 5 týždňov pred pôrodom. Našťastie som si dopredu prichystala všetko pre babo a aj postielku. Ja som sice darčeky nečakala ale očakávala som ze manzel bude aspoň týždeň s nami doma. Prišiel pre nás do nemocky. Doviezol nás a išiel späť do roboty. To bol piatok. Tak som čakala ze aspoň cez víkend no nestalo sa. Tak som ostala sama doma ubolena s novorodencom s kopou riadu a prachu.dúfam ze po druhom pôrode ho trkne aspoň toľko ze pár dni by mohol byť s nami doma a ze ho budem potrebovať.
keď som svojmu mužovi povedala o tom, že sa ženy bavia o "bolestnom" za pôrod, vôbec o tom nevedel, v živote o tom nepočul. a to nie je žiadny blbec. vo vzťahu asi najlepšie povedať si veci priamo 😉
niektore dostanu tu najuzasnejsiu kyticu, darcek, atd. vsetko pred verejnostou. doma uz potom ale nepohne prstom a caka fullservis ako ked dieta nebolo. proste on si svoje urobil, za dieta "zaplatil", tak ma odbyto.
ale vezmi si to z druhej strany. si skvela manzelka, domacnost v pohode, dieta v pohode, stihas, si mila, atd. ale manzel rozmysla, ze by si mal najst milenku, lebo - mu nedas kazdy den pri prichode domov pusu, len sa na neho usmejes.
oboje je to o nenaplnenych ocakavaniach, ktore si vymyslime vo svojej hlave ako "potrebne" k dokonalosti. kedze totiz doma sa dobre mame, stale si vymyslame, co este by nam chybalo k tej "skutocnej" dokonalosti.
Každá z nás ma na túto problematiku iný pohľad, 100 ľudí 100 chutí ... a to, že som sa tu zdôverila so svojím problémom neznamená, že nemám doma čo napráci ale to, že som chcela počuť aj názor iných a hlavne som čakala radu ... ĎAKUJEM tým, ktoré ma pochopili a dali radu a aj tým čo si potrebovali ,,feministicky,, ukázať, že oni nič nepotrebujú a nečakajú a zakrývajú tým len neohrabanosť svojich polovičiek ...
hm..zaujimava téma 🙂 mne minule spomenul nejaké bolestné manžel. ja že čo?? bolestné za čo? tak mi to vysvetlil...ja nechcem bolestné 🙂 len mať doma milujuceho manžela a najlepšieho tatina na svete.. 🙂
@misinka26 Ja som si nepotrebovala nic feministicky dokazovat, neviem, prečo takto označuješ ludi, ktorí maju iny nazor....Nechápem taketo mamičky, ktore zakladaju nejake temy a ked nahodou niekto nenapise nieco co oni cakaju, tak hned na ne utocia. Sama pises, ze si chcela pocut nazor aj inych. Naco? Ked obratom urazas ludi, ktorí ho maju iny? Akože mame neohrabane polovicky? To si kde vzala? Ja si len myslim, ze to, co Ty volas problemom je somarina. Kolko rodin sa trapi s vaznejsimi vecami.....choroby, nevery, existencne problemy,strata zamestnania......
@mia18112 tak tak...tiež som toho názoru že zlate naušnice a naramky nie sú dôkazom lásky -aj ked.....priznajme sa dobre to padne 🙂 😀 -ale vážne...ja slovo bolestné neuznávam....kolkokrat mal aj on preplnené gule počas tohoto tehotenstva.. 😀 musel znášať moju náladovosť 😒 je to neporovnatelne s tým že ja vynosím to dieťa..ale nie je to všetko jedno keď je to vytúžene už na svete&?????!!!! ok...ak niekoho trápi taka vec že nedostala kyticu..prsteň..uznám...ale názor inych si tiež treba vypočuť a možno sa poučiť aj z tychto veci....že nie vždy tie materialne veci sú dôležité... môj manžel pracuje v zahraničí...som v 8.mesiaci a pre mňa je spasenie keď je vôbec doma 🙂 to prichaádza raz za mesiac na 3 dni... aked mi oznamil že mení robotu na 2 týždňovky pred pôrodom...tak to sú veci ktore tešia mna .... nie bolestne za to že som dala život nášmu dieťaťu....ktoré sme chceli obaja...... nechcem nikoho naozaj uraziť len som chcela vyjadriť svoj názor..
@misinka26 ty mas nejaku predstavu, ako by sa mala dokazat laska, vdacnost, atd za porod dietata. Ak ta to ma trapit a ako cervicek neustale vrtat a vyskakovat pri kazdej vasej krize (ze ani len ten dar za porod si nedostala), tak ok, ries to. ak to on pochopil a suhlasil, ze nabuduce ta obdaruje, tiez dobre. dolezity je sulad medzi vami a nie, co kto poklada za dolezite/nedolezite a na com by trval/netrval.
vy ste si to vyriesili.
ze si sa poucila, ze tajne sa zhryzat a dusit v sebe lutost nad nepochopenim, je nezmysel a veci sa maju povedat priamo, nie naznacovat sposobom, ktory je len tebe jasny, tiez dobre. a pamataj, ze vo VSETKOM a vzdy. dusit v sebe veci im potom vnutorne dava neskutocne dolezite rozmery a stavia medzi vami mur. uplne zbytocne. urob si poznamku - "uz ziadne dymove signaly".
vsak si videla. uz ako dlho si riesila, ze dar ti nedal, zhryzala si sa a stacilo povedat a vsetko je ok.
a maj viac sebavedomia. naco rypnut do druhych, ze oni si rypli do teba. su veci, ktore sa daju jednoducho prejst mlcanim. 😉
@misinka26 Vieš, celá táto tradícia bolestného, alebo daru za pôrod, je len tradícia, je to zvyk, ktorý má miesto v našej spoločnosti. Nič viac, nič menej. Niekde túto tradíciu poznajú a dodržiavajú, niekde o nej nemajú ani potuchy a príde im prinajlepšom trochu zvláštna. Hodiť to paušálne do jedného vreca, že by to takto malo byť... veď to nieje jedenáste prikázanie. Vy ste si to vyriešili a to je super, o to predsa išlo. To, že niektoré kočky ,,nepochopili", neznamená, že sú feministky s neohrabanými manželmi. Znamená to len toľko,že to vnímajú a prežívajú inak ako ty, že zvyky a tradície v ich rodine sú iné, než v tej tvojej....mimochodom, v niektorej zo severských krajín majú tradíciu, vyvesiť štátnu vlajku do okna, keď sa narodí dieťatko. Vyvesili ste? Asi nie, nie je to vaša tradícia a je vám to cudzie. Nikto nie je povinný dodržiavať tradície, ktoré nepozná. To z neho nerobí feministku.
@misinka26 verím že je to niekedy na nervy,ja som kvety,dostala aj prsten,aj sa o maleho stará ale mám iný problem:niekedy si ma ani v ri...... nevšimne.Ak ti z malým pomáha avie prejavit lasku k tvojej osobe tak by som to ani neriešila,to su chlapy ked ich k niečomu nedokopeš tak nemáš nič,mna sa moj pýta či si želám na narodeniny kvety,čo je už trochu choré
@misinka26 od zaciatku som si citala tuto temu, kedze ma zaujal nazov. Predstavila som si ze ta podviedol, urobil si druhe dieta atd, a jedine co ty mu nedokazes odpustit je to ze ti nedal dar za porod. Pre mna je to strasne smiesne ale nevadi, moj nazor na vec bol doteraz taky ze ok niekoho to trapi atd, po poslednom prispevku co si napisala mi neda nereagovat. Takze ja som za porod necakala naozaj nic, a nejdem obranovat neohrabanu polovicku, lebo nakoniec som dostala moj milovany, vysnivany kavovar jura za 2000 euro, ale od srdca poviem ze zato ze som mu porodila dietatko som naozaj nic necakala.
Kto nepochopil túto časťmojích úvodných slov ( Prosím o rady, nie o útoky na moju osobu ) prosím nech sa neunúva ani písať ... ja nepotrebujem vaše útoky ... a niektorým kočkám odkazujem nech si prečítajú všetko čo som napísala ... neviem kde ste nabrali tie zlaté či aké šperky ja som o to nič nepísala ...
Neviem prečo sa tu vždy nájdu také, ktoré majú tendenciu prispievať do diskusie aj napriek tomu, že nechcú a nemajú v úmysle pomôcť ...

@patkovamama Ďakujem ... aj ja držím palčeky tebe ... veľa zravíčka prajem ...