Ako na budovanie vzťahu otca s dcérou?

svadlena
20. máj 2021

Ahojte skúsim vám priblížiť situáciu aby ste vedeli poradiť : Ja mám syna z prvého manželstva 11 ročneho s otcom sa nestretáva otec nemá záujem .Dva a pol roka som s priateľom ktorý má 3 ročnú dcéru (nebola som dôvod na rozchod ) rozišli sa s matkou už počas tehotenstva keď sme spolu začínali s dcérou sa stretával minimálne raz za mesiac dcéra rástla nechcela k nemu ísť plakala ex po ňom kričala že si ju nevie utíšiť odcudzovali sa občas nemohol za ňou ísť lebo bola chorá občas nemohol on choroba pracovná cesta ....nakoniec prišiel covid a pár komplikácií za malou chodil ako sa dalo + ako matka dovolila niekedy raz za 3 mesiace aj to len z diaľky v rúšku nemohol jej dať ani hračku všetko čo doniesol brala mimo vraj vydezinfikovať .Teraz keď je všetko už lepšie dcérka bude mať 3roky chce si s ňou budovať vzťah.Ako nato ? Ako si získať 3 ročnú dcéru aby si ju mohol postupne aj brávat k nám a nestresovali sme ju odlucenim . Viem že každé dieťa je iné ale aké sú vaše skúsenosti ? Mama o ňom nehovorí ako o otcovi neoslovuje ho nijako.... dcéra sa ho viac menej hanbí.

elizabet173
20. máj 2021

@svadlena To musel byť veľmi závažný dôvod, že opustil matku svojho dieťaťa, keď bola tehotná. A že sa s ňou nestretával je aj jeho chyba, minimálne raz za mesiac je nič. Nepísala si, či majú stretávanie určené súdom, alebo nie, ale keby chcel, tak so svojím dieťaťom mohol byť častejšie, aj počas pandémie. To, čo píšeš, sú viac menej len výhovorky. Ale ak má záujem, tak len častým stretávaním, nevnucovaním sa jej, vymýšľaním zaujímavého programu keď je s ňou a teba nech do toho ešte nezaraďuje, pre to malé dieťa by to bolo príliš veľa zmien naraz. Ani brávať ju k vám by som ešte neodporučila, dajte tomu čas.

svadlena
autor
21. máj 2021

@elizabet173 Súdom to určené ma od pol roka
malej každý druhý víkend po dohode ,bravat si ju chce časom ....teraz sa stretávajú častejšie a nie počas pandemie častejšie skutočne nemohol.