Ako nabrať silu na dennodenné povinnosti?
Ahojte,ak prácu na 8 hodín, 2 deti, domácnosť, zvieratá, záhrada, plus pol roka robím aj brigádu navyše. Aby sme mali viac peňazí. Síce spraví to plus 100 eur mesačne do rozpočtu, no aj to sú peniaze.
Problém je že som skoro stále unavená, večer padám do postele a ráno zas kolotoč. Neviem kde si ubrať, možno by som sa mala vykašľať na brigádu neviem.
Ako zvládate všetko vy, ako naberate novú silu na povinnosti a prácu? Ja som niekedy už na koncoch čo nevládzem.
@dominikamacakova pýtam sa.
@janickacrazy niekto má vždy málo...
@babulkomale Manžel zarobí 1300 mesačne v cistom
A to má plný úväzok alebo jeden a pol, keď je toľko v práci? Či aj on má brigádu?
Zarabas velmi malo,aj muz,skusit inu pracu aby si nemusela brigadovat
@babulkomale to žiaľ nemajú ľudia v zahraničí. Muž mi tiež toľko robí a teda 3 tisíc v čistom by si fakt zaslúžil. Nechcem viac písať konkrétne.
@sono2 co nemaju ludia v zahranici?
Robí každý deň 10hodin?
@babulkomale žiaľ sú aj profesie, kde si neoddýchneš a makáš a nemáš fakt ani 1500 eur. A fakt musia byť aj ľudia, ktorí nemajú vysokú školu a robia aj menej obľúbenú prácu.
U nás z roboty odchádzali chlapi, lebo 700 eur bolo málo /čo uznávam, toto je ale minulý čas/, a išli za lepším. Lebo tam nepôjdu pod tisícku. Áno mali pravdu, len akosi až postupne sa človek dozvedel, že mali aj 1200 eur, ale za cenu, že tam neboli osem hodín ako u nás /6-14hod, Po-Pi/, ale veľakrát do neskorého večera a aj často soboty a nedele.
Takže častokrát je to niečo za niečo.
Vôbec nie si sama v takom kolotoči.. ráno idem z domu o 7mej a prídem domov o 18tej,dat mužovi a synovi jest,spratat to najnutnejšie, umyť sa,navečerat a som zrelá do postele,nevládzem,cely týždeň takto...cez víkend riadim,cez týždeň nestíham. Ale mne v domácnosti muž pomôže občas tým,že navarí.. inak nič.
Autorka
Nespomínam manžela a deti lebo deti sú ešte malé musím sa im venovať - jasne ze deti sa nedajú vypnúť, ale škôlkari už nepotrebujú pozornost nonstop. Ved ste na nich dvaja, nejako si to podelte
A manžel chodí do práce na 10 hodín tiež si potrebuje oddýchnuť. Áno potrebuje, ale aj ty si potrebuješ oddýchnuť. Obidvaja máte nárok na oddych ale tak isto máte obidvaja povinnosti voči svojim deťom a domu kde žijete.
Nerob tu chybu ako niektoré ženy ktoré ťahajú celu domácnosť aj starostlivosť o deti same popri práci.
A z kuchyne si nevies zobrat stravu domov, aby si aspon nemusela varit? Ako pisali ostatne, tych 100 eur nestoji za to, casom ta zdravie bude stat viac ako ten zisk teraz. Dlhodobo toto tempo zdravotne neutiahnes.
Ja tiez padam na hubu, lenze ja som sama, bez muza. 2 deti, zver, byt, len ciastocny uvazok, ale aj tak to nedavam. Snazim sa ubrat, kde sa da, upratujem len raz do tyzdna, nezabijam cas extra varenim, cez tyzden sa stravujem po vyvarovnach, decka v skole, vecere suche. Neviem kolko to utiehnem este, vela ma stoja vyzivove doplnky, aby som dokazala fungovat a neochorela.
Uber co nie je nevyhnutne
@babulkomale na východe je to bežná mzda u nás v kuchyni majú dievčatá 680€ v čistom, muži tu bežne zarobia 1300€ nemôžu byť všetci ITčkari s platom 3000€
@janka146 unás nie len v kuchyni ale niekde aj v administratíve 700 v čistom. A to som západ SK a kamarátka toľko dostane na úrade. Veľmi nízke platy sú.
Ako vsetko zvladat? Nijak, to nejde. Vzdy to bude kompromis a risk vlasteho zdravia. Rozhodne si nenechat nahovorit, ze zenska ma zvladat vsetko. Deti maju dvoch rodicov, obaja rodicia maju pravo odpocinut si po praci. Brigadu premysliet, poziadat o pomoc rodinu, ak nie je moznost zaplatit si niekoho na nejake veci, a ziadne dalsie zvierata.
@manzanillaa dat muzovi a synovi jest znamena co?
Rozumiem ti. Ja pracujem 12ky krátky a dlhý týždeň, do toho ešte brigádu a začínam robiť ďalšiu VŠ. A to stále niečo treba platiť, stále sa zdražuje. A to nemám deti. Mám manžela, ale padám tiež na hubu, ale obdivujem Ťa, že to dávaš s deťmi.
@ljzozv je velka chyba ze ludia sklonia hlavu a nechaju na sebe orat. Keby vsetci odmietli robit za takych podmienok, zamestnavatelia by sa zbadali.
Zvlast teraz ked vsade chybaju ludia.
Ale vzdy je mlciaca vacsina co taha ako muly a este sa pcha vedeniu do riti a kto sa vzoprie, je persona non grata.
@janka146 to je aj na zapade, neboj sa. Tato vecna vychodna ublizenost sa odkial berie?
@babulkomale 3 tisíc za 10 hodín práce.
Nie to na Slovensku, ok, na nejakej vyššej pozícii
Ake zvierata? Zahrada uzitkova, ci okrasna?
Bude vam tych 100e bytostne chybat?
Na toto si odpovedz a potom nieco vypust..
Ja by som vypustila brigadu, cas s detmi ti nic nevynahradi...
Ešte raz sa opýtam, manžel robí každý deň 10hodin? Alebo robí dlhý a krátky týždeň, na zmeny, alebo turnusy? Lebo ak robí každý deň 10 hodín, tak zarobí žalostne málo, v Lidli máš na 20 hodinový úväzok(za týždeň) 700e mesačne, v DM tak isto. Takže keď pôjdeš robiť tam, tak kľudne môžeš vziať aj 35hod úväzok a máš možno 900e. Keď potiahnes nejaký ten víkend.
A manžel nech ide s tebou na opačnú zmenu a už máte 2000e príjem a môžete sa prestriedať aj pri domácich prácach aj pri deťoch.
@beronsche Zvieratá psy mačky sliepky zajace máme.
Záhrada úžitková sadim doň čo sa len dá zeleninu a ovocie. Brigádu som začala aby som si prilepšila do rozpočtu, no časom vidím že jednak malo platia a po druhé nedávam všetko časovo.
@vyrovnanaosoba Manžel robí skoro denne 10 hodín má to trochu domotane tie smeny. Robí 3 dní 10 hodín ráno, jeden deň doma, potom 3 dní 10 hodín v noci a deň doma atď.
sliepky by som uvarila postupne do polievky a zajacov, pojedla na omacke so smotanou 😉 Ovocne stromy popilila a v zime si zakurila 😂 A budes o menej starosti so zverincom a zahradou
@katulienkax s ovocnými stromami nemá žiadnu veľkú robotu, tie môže kľudne nechať
A to cez deň spí vkuse 12hodin? Tak ho zobudiť a nech pomáha. Bohužiaľ.

@dominikamacakova To by si autorka asi nehľadala brigádu, keby muž dobre zarobil.