icon

Ako nahovoriť manžela na druhé dieťa?

katka116
12. jan 2012

Ahojte damy, dlho som rozmyslala ci napisem, ale zda sa mi, ze vy tu mate recepty na vsetko. Na tuto temu som diskusiu nenasla, teda ak je, asi ma admin zastavi... Mame 3 rocnu dcerku a ja uz rok naznacujem manzelovi, ze by sme mohli mat druhe dieta. Mam uz svoj vek - 36 rokov a uz sa citim dost unavena, preto si myslim, ze mat druhe je vhodne, aj kvoli dcerke ktora ma 3 roky. Vytvorila som si vlastne podnikanie a dari sa mi, hlavnou zivitelkou som v rodina ja - takze to nie je otazka financii. Muz stale hovori, ze je to o pocite, ze este nie je na to nastaveny, ze sa na to neciti a nechce o tom vobec debatit, ze co tym mysli. On ani nikdy neplanuje takze neviem, ci sa mam popozerat po dietatku, ktore by som si zobrala do staroslivosti. Ja sa uz aj bojim nadhodit temu dieta, lebo hned je zle, uz je na to podrazdeny, ale zaroven rok tuzby po dietati je dost. Mate niektora s tymto skusenost a ako ste chlapa zlomili?

rakywanda
27. apr 2012

@m.i.r.i prepac,ale z tych dovodov som paf.moj muz tiez nechce (zatial) ale povedal len ze to tak citi. Inak bal sa mat aj to prve a teraz su z nich "cecuchy". A este nie je nic stratene,sme mlade a clovek meni nazory.inak prave sa ma muz pytal v akej som teme a povedal mi ze keby sa "pritrafilo" tak sa neobesi skor potesi a ze som este neni dochodkyna a mame cas.to potesi. Aj moja kamoska stale nema prachy na dieta a prave leti na 14 dni do dominikanskej za 3.000E.A za lampu do kuchyne dala 1.500.to moje 3rocne dieta este tolko nestalo.strach zakryva tym ze nan nema.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
m.i.r.i
28. apr 2012

@fidka79 blahozelam a uzivaj si to..a vy ste v tom ale aspon mali jasno od zaciatku...tak sa nemenili podmienky za chodu 😉

@rakywanda tak to mas super..my sme o "vysmyknuti" tiez mali debaty samozrejme..ale to ani nerozvadzam radsej...ta najmenej bolestna je este ta, ze on pojde sa dat sterilizovat, aby sa take nieco nikdy nestalo..a u nas naozaj nie je ziadna sanca ze sa vysmykne 😉 .

rakywanda
28. apr 2012

@m.i.r.i a muza maly neobmedzuje.pytam sa lebo jeden z bodov tusim bol o obmedzovani jedneho dietata druhym.zivot su same kompromisy.podla mna v tom bude nieco ine.taka vec ako mat ci nemat dieta sa neda len tak dat do par bodov.to bud chces alebo nechces lebo to tak citis ako lasku,lubis bez dovodov.a mozno o rok,dva zatuzi aj on.ja som chcela po sebe,lebo ked rozbehnem vlastny biznis,tazko sa dam nahovorit na druhe.

emily76
29. apr 2012

@m.i.r.i Mirka, toto je najlepsi dovod, preco mat dve deticky. 😵 😵 nedavam sem nase fotky, iba ak do nasej uzamknutej temy... ale prva a posledna vynimka len kvoli Tebe 😉

katka116
autor
5. máj 2012

Ahojte damy, opat som tu dlhsie nebola a patrilo by sa kedze som zakladala temu 🙂 Precitala som si mnohe prispevky aj ohladom financii. Ja ale musim skonstatovat, ze ja som kedysi ako manazerka zarabala strasne vela, rozhodla som sa ist cestou podnikania, dost sa venuejm mojemu pokladiku a financii je akurat. Ale zmenila som vztah k financiam, viem ovela lepsie setrit, resp. neminam ako predtym lebo si vazim ten cas s malou a nechcem uz robit 12h denne.
Ja si viem do buducna predstavit, ze by sme nabehli na to, ze keby sme mali nejaky maly domcek plus zahradku, ze by sme si aj nejake veci vypestovali.
Chvalabohu sme sa dostali do statnej skolky, aspon neminieme majland a investujeme to do niecoho ineho.

Moj mm mi dnes zahlasil, ze sa tesi na druhe dieta... len akosi kedze stale nesnazilkujeme... cakam kedy to bude

katka116
autor
5. máj 2012

@emily76 krasne deticky - uz sa tesim kedy budeme mat my take fotky, ale asi s vacsim vekovym rozdielom..

katka116
autor
20. jún 2012

@m.i.r.i
@emily76 @tea333 @anjelicek26 @lauri

Ahojte dievcata, iba som sa chcela ozvat s novinkami a mozno to pomoze do buducna aj inym zenam. Takze ja som zvolila strategiu doma muzovi nic nehovorit a trpezlivo cakat, kazdy den bol peklom a mala som strasnu chut uz byt tehotna. Tak som sa len chcela podelit, ze uz istu dobu snazilkujeme. Prisiel s tym sam muz pred cca 2 mesiacmi ked sme boli na dovolenke. Neviete si predstavit moju radost. Proste som na neho netlacila, lebo uz akakolvek zmienka alebo naznak o dietati ho privadzal do vyvrtky. Potreboval na to dozriet sam, absolvovali sme viacere navstevy rodin, ktore vsetky cakali druhe tretie... alebo mali druhe tretie a vsetci mu nejako dohovarali... ale ja som vydrzala byt ticho, aj ked si viem predstavit, ze to bude pre niekoho ohromne vela prekonanvania sa. Tak mozno to do buducna niekomu tiez pomoze 🙂

Takze huraaaaaa snazilkujeme a dakujem za podporu

m.i.r.i
20. jún 2012

@katka116 no to velmi rada pocujem a velmi sa s tebou tesiiim! Tak uz len nech sa vam aj zadari a ked budes tehulka, prid nam urcite napisat...
A ja s tvojou strategiou suhlasim, ja tiez netlacim..vlastne to vobec nespominam, len to spomina on..vzdy a stale vytahuje, ze "no a ty by si este jedno dieta chcela"..a ja uz o tom vobec nehovorim..minuly tyzden "diskutoval" so susedkou, co je v 7 mesiaci s druhym...ona stale jemu vycitala, ze ako moze chciet nechat nasho maleho bez surodenca a on stale dokola s tymi svojimi argumentami..a ja som stale ticho..ja uz nic..len potom ta susedka/kamoska neskor mi hovori, ze nech sa na nu nehnevam, ze nam nechce zasahovat do sukromia, len reci mojho muza ju vytacali a je jej luto nasho maleho...keby som ja bola toho nazoru co moj muz, tak jej isto aj ja nieco v tom zmysle poviem, ze nech sa nestara, kazdy ma svoju predstavu o pocte deti, ale mne to samozrejme padlo vhod, ze mu ona nieco hovorila..ja len mrtvy chrobak 😒 ale ja tiez verim, ze raz aj sam s tym pride..mozno som naivna, ale take pripady ako tvoj mi davaju nadej🙂

tea333
22. jún 2012

@katka116 u nas tiez pomohla metoda netlacit a nechat rozhodnutie na nom. o chvilu budeme styria a ja tajne dufam, ze bude aj tretie 😵

katka116
autor
22. jún 2012

@tea333 aj ja by som chcela tretie 🙂

emily76
22. jún 2012

@katka116 tak gratulujem, ze to muz sam prehodnotil a prajem, nech snazilkovanie dlho netrva. 🙂

@m.i.r.i Miri, no co s tym tvojim muzom.. ako, je jasne, ze jednomu dietatku mozes dopriat vsetkeho viac, ci uz lasky, starostlivosti, alebo aj financne.. len raz by mohlo aj malemu vadit, ze je sam. viem, ze ani 10 surodencov nezarucuje, ze nebude, ale vzdy je sanca, ze sa budu mat radi a pomahat si aj neskor, ked uz vy nebudete.. my keby smenemali uver, tak by sme kludne aj dalsie babo asi planovali. 😵

m.i.r.i
14. sep 2012

@katka116 ahoj...tak ako sa ti vodi? snazilkujete?

pepinka25
14. sep 2012

@katka116 ahoj ja mam presne to iste teraz,maly ma 3 roky zacal chodit do skôlky ja este nemam pracu zhanam ale tiez ma napadla myslienka na druhe babo ale môj este nechce ze na t neni pripraveny ked sa mi narodil syncek mala som 22 teraz uz mam 25 a chcela by som druhe nech ma surodenca a nemaju medzi sebou velky vekovy rozdiel ale nic stale sa tejto teme vyhyba,som z toho trocha sklamana boji sa financii ci to zvladneme a tak tak som sa snim dohodla ze pojdem do prace a ked bude mat maly 4, 4,5 zacneme sa snazilkovat uvidime mozno sa podari aj skôr

katka116
autor
14. sep 2012

@m.i.r.i
@pepinka25
Ahojte baby, no medzicasom som v juli potratila v 7tt a absolvovala som kyret ☹ teraz je september a uz snazilkujeme. Moj si uvedomil ze to nie je take jednoduche.. Ani pocat ani donosit.. Miri a u vas sa nic nezmenilo?

A pepinka ty si este mlada, kludne chod do prace, ja mam uz 36. Ked si nasetris bude sa na to mm inak pozerat..

pepinka25
15. sep 2012

@katka116 Dakujem uz som sa rozhodla pojdem do prace zarobit korunky budem si odkladat na môj vysnivany kocik 🙂

m.i.r.i
15. sep 2012

@katka116 jooj..to mi je luto Kati..ale mas pravdu...presne o tom to je, ze to nie je take lahke..ja mam pri prvom otehotneni tiez uz tuto nemilu skusenost za sebou..tiez v 7tt..kyret..takze tiez ak by raz, nie je nic iste, ze to pojde hladko..☹
a u nas bez zmeny...syncek zacal chodit do skolky, manzel sa chysta do prace...ale o druhom zatial stale ani pocut..ja som stale ticho, teraz su kadejake zmeny, manzel sa musi v praci zas chytit a tak musim teraz cusat..ale uz by som na buduci rok niekedy chcela tiez o tom zacat hovorit..budem mat 35...a uz by to slo na 4 rocny vekovy rozdiel..tak neviem..zatial ale ziadne obmakcenie u nas

@pepinka25 moja zlata, aby si to nebrala tak, ze mladsie koceny nemate mat tento problem, urcite to nie je o veku, ale na druhej strane ako pise katka, mas este dost vela casu..aj keby ste mali vacsi rozdiel, tak mozes mat este aj 5 deti 🙂 my uz to mame horsie🙂))

pepinka25
15. sep 2012

@m.i.r.i ja som vzdy chcela dve a viem ze ked teraz partner nechce a ja pojdem do prace zarobim aj ja nejaku korunku tak potom sa nam bude snazilkovat dobre lebo bude aj on na to pripraveny a bude to chciet rovanko ako ja nechcem nechat to zivenie rodinky len na nom nech mam aj dobry pocit ze mame nasetrene nejake peniazky spravime malemu krasnu izbu nech ma svoje kralovstvo a casom uvidime co a ako, aspon sa mu budem venovat ked pridem z prace a zoberiem ho zo skôlky 🙂

m.i.r.i
15. sep 2012

@pepinka25 no vidis..to je super..mate este dost casu si to vsetko splnit..my sme toto poriesili este predtym ako sme mali deti..takze po tejto stranke ja uz nemam co riesit..mame kde byvat, mame nasetrene, ja mam dobru pracu, maly peknu izbu..uz len ten surodenec 😉 vy veru teraz trosku zabezpecte rodinku a o to lahsie sa vam bude potom rozhodovat o dalsom dietatku..drzim palceky

t1nka
7. okt 2012

Neda mi nenapisat sem, ved tato tema je o mne ! Manzela som sa snazila presvedcit na druhe dieta pat rokov. A nepomahalo nic: ziadne argumenty, diskusie, ani plac, ani "dat mu pokoj". Cely cas, co sme spolu neberiem antikoncepciu, takze som ju ani nemohla potajomky vysadit (nech si moralisti moralizuju, ale tuzba mat deti je zakladny ludsky pud). A zrazu sa podarilo, sme v 13 tt . Nemohla som tym dvom ciarkam na testovacom papieriku verit. Manzel tvrdi, ze dieta nechce, ze to bude len moje dieta, ale ja som aj tak strasne stastna. Len sa bojim, ci tehotenstvo dobre skonci, lebo je to moja posledna sanca - potom si uz da extra pozor, aby k nicomu nikdy nedoslo. Drzim palce vsetkym nadejnym maminkam, aby to i im vyslo 🙂

m.i.r.i
7. okt 2012

@t1nka ahoj..no tak to je super 🙂 ja tiez neberiem ziadnu antiku a niekedy aj tak dufam, ze to podobne skonci ako u teba..a tiez si viem predstavit, ze rakcia mojho by bola rovnaka, mne hovori, ze ak otehotniem, tak on odchadza.. 😒 ale nejako pravdupovediac mam pocit, ze mu to uz ani neverim, ze to hovori ako zotrvacnik,lebo ved si neprizna, ze uz to nie je take nie ako to bolo kedysi...a verim, ze aj u teba to urcite nebude tak, ze to dieta bude len tvoje...ved ked ho uvidi a vsetko, tak ho musi predsa milovat ako kazdy spravny otec.....este sa asi musi spamatat a hrdost mu zatial nedovoli, ale urcite to bude super..tak drzim velmi palce!

nefertitka
9. okt 2012

tak sa k vam pridavam, cau
@m.i.r.i 😉

m.i.r.i
9. okt 2012

@nefertitka no asi bude lepsie s vylievat srdce na tuto temu tu..je to tu k veci 🙂

nefertitka
9. okt 2012

@m.i.r.i hej je🙂

elize
10. okt 2012

ahojte, tiez by som velmi chcela druhe dietatko, ale moj manzel dalsie nechce. Uz sa pomaly zmierujem s tym, ze budeme len traja a je mi z toho velmi smutno ☹

barca127
11. okt 2012

@elize ahoj tak aj u nas to je rovnake...ja velmi uz tuzim po dalsiom babatku ale MM ze ani za svet ze on uz dalsie nikdy nechce...je to hrozny pocit ale ja sa s tym akosi neviem a nechcem zmierit a preto dufam ze to tak neostane lebo potom neviem ako dopadne nase nazelstvo :( mne to pripada hrozne hroezne sebecke od neho ze on sa proste rozhodol ze nie a basta a je mu to jedno...pripada mi to rovnake ako keby som si povedala ja ze bude a hotovo a nejakym svondlom sa k babatku aj proti jeho voli dopracovala je to nefer ze on ma nemusi presviedcat o tom ze dalsie nebude ale ja ano :(

odrik
11. okt 2012

@elize
@barca127
A ja som si myslela, že som s týmto problémom na svete sama.

barca127
11. okt 2012

@odrik ale kdeze aj ked je to smutne ze nas je tolko s nenaplnenou tuzbou ale je to tak 🙂

odrik
11. okt 2012

@barca127
Ja už viem, že to u nás inak nebude, nezmierim sa s tým nikdy, ale žijem s tým 🙂, mám doma jedného pubertiačika, venujem mu toľko času, koľko ešte on schváli 🙂! Držím palčeky, aby to u Vás dopadlo inak 🙂!!!

m.i.r.i
12. okt 2012

@odrik ani zdaleka nie si sama..zial☹ ja v tom vidim taku nespravodlivost, ze kazdy chce to co nema..a kolko parov ma problemy mat deticky a nasi muzi sa proste zatnu a viac nechcu☹..tak ty uz pubertiacika mas....to veru si riadne dlho vydrzala...ja este stale v sebe nosim nadej...obcas su tu aj pribehy s dobrym koncom, ze nakoniec na to muzik pristupil a vsetko ok, ale obcas aj nie, ked to muz potom vykrikuje..alebo teda ze naozaj nikdy nepristupi..je to take nespravodlive :(