icon

Ako nahovoriť manžela na druhé dieťa?

katka116
12. jan 2012

Ahojte damy, dlho som rozmyslala ci napisem, ale zda sa mi, ze vy tu mate recepty na vsetko. Na tuto temu som diskusiu nenasla, teda ak je, asi ma admin zastavi... Mame 3 rocnu dcerku a ja uz rok naznacujem manzelovi, ze by sme mohli mat druhe dieta. Mam uz svoj vek - 36 rokov a uz sa citim dost unavena, preto si myslim, ze mat druhe je vhodne, aj kvoli dcerke ktora ma 3 roky. Vytvorila som si vlastne podnikanie a dari sa mi, hlavnou zivitelkou som v rodina ja - takze to nie je otazka financii. Muz stale hovori, ze je to o pocite, ze este nie je na to nastaveny, ze sa na to neciti a nechce o tom vobec debatit, ze co tym mysli. On ani nikdy neplanuje takze neviem, ci sa mam popozerat po dietatku, ktore by som si zobrala do staroslivosti. Ja sa uz aj bojim nadhodit temu dieta, lebo hned je zle, uz je na to podrazdeny, ale zaroven rok tuzby po dietati je dost. Mate niektora s tymto skusenost a ako ste chlapa zlomili?

odrik
12. okt 2012

@m.i.r.i
No čo už narobíme 🙂? Keď na to musia byť dvaja 🙂! Ale ja verím, že vo väčšine rodiniek to bude mať šťastný koniec!!! Vydržala som veru dlho, a keď som ho konečne zlomila 🙂, dokonca sa aj začal tešiť, potratila som ☹. No povedz, čo si už mám myslieť??? A touto ranou to u nás aj skončilo. Asi to tak naozaj má byť, asi Niekto tam hore vysoko chce, aby sme boli traja.
Prajem veľa šťastia a držím palčeky.
Ešte je tu jedna možnosť 🙂: Nový chlap 🙂🙂🙂

womankc
15. okt 2012

@katka116 ahoj , no nedá mi neprispieť. Ja mám toľko čo ty a súhlasím s tebou, že sa cítiš unavená, pociťujem to rovnako, keď mi náhodou zablúdi myšlienka na dieťatko ešte a poviem ti na rovinu, že ja tento vek považujem za fakt úplne okrajový . V štyridsiadke by som už dieťa počať nechcela. Ja mám ale to šťastie, že mám deti 3 . Ale úplne chápem tvoje pocity, ono to telo totiž už cíti , že sa blíži hranica , keď už to nemusí ísť . Ja som mala skôr také výčitky, že som vždy akosi postavila muža pred hotovú vec a reku vyber si chceš - nechceš. Len sme si to vedeli aj rozdebatovať. Najhoršia debata bola, keď som bola tretíkrát tehotná a potratila som, bolo to veľmi ťažké obdobie na tehotenstvo a aj to tak dopadlo, lenže môj muž stál pri mne a pomáhal ako vedel a dlho sme sa dohadovali, že či ešte áno alebo nie, zase sme ale o tom SPOLU DISKUTOVALI, zhodli sme sa, že nie , že máme dve krásne deti a že moje zdravie je mu prednejšie , no osud to chcel inak hehehehe už som bola tehotná, keď sme sa dohadovali. Ale poviem pravdu, že som sa cítila už stará na to a aj som dosť zle to tehu zvládala aj prvý rok malej a už veru ani taký drajv nemáme obaja.
Takže ja to zhrniem do toho, že uvažuješ veľmi zrelo a zvažuješ, že už je najvyšší čas a nehnevaj sa tvoj muž veľmi sebecky reaguje. Keby som ja zabezpečila môjmu mužovi to , čo ty všetko dávaš tomu svojmu..... U nás je muž hlavný živiteľ, ja som sa starala o domácnosť, chorých rodičov a obetovala som tomu všetku svoju silu a ešte som teda aj pracovala ,nikdy mi nič muž nevyčítal, práve naopak vážime si jeden druhého. Na tvojom mieste by som si vynútila aj ostrejšie rozhovor, aby sa aspoň vyjadril, čo je prekážkou, inak môžeš čakať a nikdy sa ničoho nedočkáš a aspoň budeš vedieť na čom si. Podľa mňa je asi ovplyvnený chovaním svojho otca a myslím,. že sa bojí o svoj nadmieru zabezpečený bezstarostný život.

womankc
15. okt 2012

@katka116 no tak práve som si dočítala aj celý diskus, tak som rada, že sa uvedomil. Je mi ale ľúto, že za takú cenu Prajem veľa šťastia

danteska
16. okt 2012

ahojte zienky,tiez by som chcela druhe dieta..no mojmu muzovi staci jedno,ktore rado vymysla ale to vlastne kazde dieta..lamem ho na druhe ale vzdy sa najde nejaka vyhovorka..my sme sa prestahovali co Ciech odkial je moj muz a ja sa ani nemam kam vratit do prace..tu mi dali matersku do veku 4 rokov dietata..a chcela som spojit 2 materske dokopy a potom si hladat pracu.buduci rok budem mat 34 rokov,keby idem do nejakej novej prace tak neviem ci sa dam neskor na druhe dieta-vek,unava,pohodlie...?a zas mam potom protichodne myslienky ze ktovie ci sa aj zamestnam a kto ma vezme po takej dlhej materskej dovolenke,ci by nebolo lepsie ist do prace na chvilu..len do akej to netusim..ale druhe dieta chcem,tiez argumentujem ze by maly nebol sam,mal by sa s kym hrat a nemuseli by sme sa mu tolko venovat..

m.i.r.i
16. okt 2012

@danteska a ake ma manzel dovody? len to, ze uz chce mat klud od vymyslania a tak? 🙂 nestacim sa divit, ze nas tu je stale dost, co mame tychto muzov pohodlnakov, co nas nechaju trapit sa..
a ono je tazko zas radit aj co je lepsie..ja osobne si neviem predstavit byt tak dlho na materskej, ale ja som iny pripad..my sme mali tatina na rodicovskej, takze navrat do prace riesit nemusim..a vseobecne si myslim, ze lepsie trosku porobit, lebo nevyjdes az tak na dlho z pracovnych navykov, aj si robis prax, ale na druhej strane, porobis 1-2 roky a zas ides na matersku..ten zamestnavatel to iste tusi, ze zena malokedy ostane pri 1 dietati..tak je aj tazke si len tak pracu hladat..ine je ked sa vracias do prace z ktorej si predtym odisla..takze je to len na vas ako sa vam to zda lepsie...

danteska
16. okt 2012

@m.i.r.i ved prave... ked zamestnavatel zisti kolko mam rokov,jedno dieta..a pravdupovediac ist na rok do prace a ostat zase doma taky cas...to sa mi nechce..ine je vratit sa uz niekam..a keby sa aj zamestnam a dostanem zmluvu na dobu urcitu tak si moc nepomozem.keby mam 25 rokov tak to neriesim-idem do prace a druhe bude kedy bude.ale takto je mozno aj lepsie hned druhe a potom hladat nejaku pracu..mne materska momentalne vyhovuje kedze nasi byvaju od nas dalej tak k nim mozem castejsie jazdit. manzel to vidi v tom ze aj jedno dieta zivit je dost,je kriza,nikde ziadna praca,teraz je maly,ale pride skola,vylety,potreby do skoly,oblecenia..aj ma pravdu,ale ja nechcem aby maly zostal sam.moj muz by na materskej neostal,vlastne si chodi teraz do prace oddychnut 😀 lebo ze maly je zivy..co sa babätka tyka-nechce uz zazivat prerezavanie zubkov atd atd.jako kedysi bol uplne proti,razantne..teraz sme fo faze ze "este nie" a ze si to premysli..tak asi taky postup..

mima4
16. okt 2012

@danteska preco si myslis ze tvoj maly by ostal sam? co znamena pre teba to "sam"?

katka116
autor
16. okt 2012

@womankc ahoj dakujem za drzanie pasti, momentalne snazilkujeme tak uvidime kedy nam to vyjde. Koncom jula som totiz prekonala kyret v 7tt ☹

danteska
16. okt 2012

@mima4 sam ako dieta,ze by nemal surodenca..bude mat nas,rodicov,ale mat surodenca je super..aspon ja mam skveleho brata..tak som to myslela..

mima4
16. okt 2012

@danteska chapem, len podla mna nebude sam, ak bude vedeny k inym detom, ku vztahom, bude empaticky a laskavy... vzdy bude mat naokolo kopec priatelov 🙂

m.i.r.i
16. okt 2012

@mima4 ja si myslim, ze tu teraz asi nechceme diskutovat o tom, ci mat dieta jedinacika ci nie...na to su tu aj ine temy a ja tam casto zavitam tiez, lebo sa nejako potrebujem utesovat, ze ak nas aj bude jedinacik, lebo manzel nepovoli mat druhe, tak to nie je katastrofa....myslim, ze tu je kazda rozhodnuta ze druhe dietatko velmi chce..a naraza na odpor partnera...ja sa s jedinacikom napriklad zmierit viem, ak by na to bol nejaky zdravotny dovod, alebo nieco taka ozaj vazne, preco by sme dalsie deti nemali..ale hlupe argumenty mojho muza teda takym dovodom nie su..

mima4
16. okt 2012

@m.i.r.i jasne, prepac. Ja som len nepochopila tomu, ze dieta by malo byt same. 🙂

womankc
17. okt 2012

@katka116 áno dodatočne som to prečítala, dúfam že ti to vyjde . Aj mne sa stalo, že som prišla o bábo v 16tt, ťažko som to znášala, ale nakoniec to ten pán hore vyriešil za nás a mám ešte 4ročnú krásnu Simonku. Prajem ti, aby sa Vám zadarilo čo najskôr, keď už aj tatino zmäkol 😅

nefertitka
14. nov 2012

@m.i.r.i a ako je to u vas momentalne?uz ste sa pohli niekde dopredu? my sa teda uz snazime, len mam obavy, ja som mala krvacanie v tehu, tvrdnutie brucha, mam kratsi krcok, fraxiparin si musim pichat, ladvinu som mala zvacsenu a este aj pecenove testy som mala zle, no a o tych som sa dnes docitala, ze to je velmi nebezpecne, ze dokonca uz aj vacsie babo moze kvoli tomu odumriet, az mi zle ostalo. Muzovi sa radsej nestazujem s tymto, lebo ten by hned zas cuvol...tesim sa, ze povolil, ale uz sa aj nejak bojim ak otehotniem, co zas bude, ake problemy...

m.i.r.i
15. nov 2012

@nefertitka no my sme nikam nepokrocili..ja zatial netlacim..moj plan je tak o pol roka nenapadne zacat..teraz viem, ze by to nebolo ono, lebo maly je stale chory, manzel prave zacne po rodicovskej pracovat, musime si navyknut na nove veci..a ja mensi ako 4 rocny rozdiel aj tak nechcem..idealne tak 5 rocny..drobec bude mat o necele 3 mesiace 3 roky, tak potom niekedy v lete podla situacie by som zacala spracovavat..teraz je to stale v rovine podpichovania, ked teraz napriklad ked je maly chory, tak muzik stale vytahuje, ze no toto mat 2x, to teda nie....lebo doma je neposedny, ani chory ani zdravy, skace nam uz po hlave, potom sme vsetci nervozni..,ked je krik a plac, tak to nepridava..este nam ani rodicia nejako extra nepomozu, tak uvidime co sa zmeni ked muzik nastupi do prace..a nas drobec bude starsi a samostatnejsi..ja stale verim..a okrem toho, este musim ist zoperovat jazvu po sekcii, lebo sa mi tam spravila hrcka..a moj ciel je este zhodilt tak 5-8 kg kym budem zas tehu🙂 takze je toho este dost..ale muzik uz obcas makkne, zalezi na okolnostiach..vidim na nom, ze on by aj rad este jedno, ale boji sa toho..uvidim ako sa mi neskor podari ho spracovat bez toho, aby som to raz nemala vykricane
a tebe sa to ako podarilo? coze tak pristupil odrazu?
a k tym diagnozam - a neriesis to so svojim doktorom? Ja som pred otehotnenim vsetko s nim konzultovala, mala som vysetrenia na genetiku, krv, vsetko, aby vedel ako potom postupovat..lebo ved ti moze pomoct to tehotenstvo pekne zvladat, sledovat tie pecenove hodnoty, mozno su na to lieky, atd..

nefertitka
15. nov 2012

@m.i.r.i no ved rozmyslam, ze za nim pojdem, za lekarom, alebo hned ako zistim, ze som tehotna, tak pojdem a vsetko prekonzultujeme a hadam mi uz vie vsetko potom odsledovat. Dufam aj, ze uz nezazijem ani potrat zas;(
ja neviem, co sa tomu mojmu porobilo, ale vsetci donho dookola hucia, kedy bude druhe, a ake to bude super pre Nikolku mat surodenca a tak, jeho dvaja kamarati cakaju prve a vsetci mu vravia, ze urcite pri jednom neostanu a tak...tak toto podla mna urobilo vela, lebo na mna nedal doteraz v tomto

nefertitka
15. nov 2012

@m.i.r.i ale aj dnes som mu pisala, co vsetko vyviedla Nikolka, tak hned mi napisal, ze ci som pripravena to mat dvojmo 😝 ...furt dokola sa to pyta pri kazdej prilezitosti...no boze, ini aj 5 deti vychovali, tak preco my by sme nezvladli dve. Aj ked financne to bude narocnejsie, ale co sa tyka ze krik dvojmo, choroba dvojmo...atd, to sa da zvladnut

fiffinkaa
15. nov 2012

@katka116 hmm..tak to ma mrzí..všetko by bolo ok, aj väčší vekový rozdiel medzi deťmi sa dá zvládnuť..no ale Tvoj vek..preto by som povedala že hlavne Tvoj vek je dôvodom , že ak druhé dieťa, tak už teraz...nalomiť manžela? ..hm, tak takto by som to nenazvala, jednoducho daj s ním poslednú debatu že či druhé bude, alebo nie, lebo ty už možno o ďalší rok nebudeš môcť, po druhom dieťatku túžiš a nechceš mať jedináčika. Držím Ti palce. A Tvoj partner je mladší, keď sa cíti na druhé nezrelý? či?

katka121
15. nov 2012

Moj má super vzťah so súrodencami takže to bolo o tom - nemôžeme predsa nášho syna ukrátiť no súrodeneckú lásku, a veru náádherne sa moje deti lúúúbia, moc krásne, na neuverenie.....
možno keby a pridalo aj tvoje dietko a troška nadhodilo myšlienku, že sa nemá s kým hrať a že che bračeka alebo sestričku.......
Ja som mala druhé v 34-ke - narodila sa mi hanka na moje 34. narodeniny presne . narovinu Ti poviem, že sa mi do toho nechcelo, malý už samostatnejší, pohodlnučká som bola, v práci v jednom kole.... keď som si predstavila tie prebdeté noci.... júúúúj. Ale keď sa mi malá narodila tak som bola štastná a minule keď som ich pozorovala ako sa hrajú som si v duchu hovorila - na čo som to ja vlastne čakala? Nechápala som to, a stále si hovorím ako druhé dieťa obohatilo nielem náš život s manželom ale hlavne synov ... je štastný prešťastný že ju má.... majú sa radi tak, ako som ani nedúfala že by sa mohli......
Jasne že sme obaja niekedy unavení ale všetko sa dá: Moja situácia je momentálne takáto:
Po 7 mes som naskočila do práce - manžel ostal s malou, lebo má nejaké zrav. problémy.... je to super tatík, o malú sa stará nádherne .... ALE ... neuvarí ani neuprace iba s malou rôzne aktivity,
ja vstávam o pol šiestej, varím malej aj jemu ... o pol osmej som v robote vačšinou do 4-tej, niekedy aj viac.... prídem domov venujem sa detom - ideme von, hráme sa, a kleď zaspia žehlím a čosi poupratujem..... ani neviem ako vypadá telka, upratujem a robím len to najnutnejšie a od únavy padám večer.... ale cez to všetko som šťastná, prešťastná.....všetko sa dá keď sa chce....... ako vravím... nechápem na čo som čakala.........

m.i.r.i
16. nov 2012

@katka121 krasne si to napisala..ja tiez v nieco taketo velmi verim ako mas ty..vacsi rozdiel, ale aj tak by sa deticky mali radi..a verim, ze mojmu muzovi by ukazali co je to surodenecka laska, aj ked by sa obcas vycapali a je krik..
Ja som to inak mala obdobne ako ty.manzel bol na rodicovskej od 2 mesiacov maleho, ja som bola na materskej len 2 mesiace..aj ked ale som robila z domu, co je dost rozdiel, ale manzel tiez rodicovsku pochopil ako staranie sa o dieta..ale on aj navari este..v tom je dobry..ale to asi tak vsetko..takze moj den vyzeral podobne..cele noci pri malom, lebo ved manzel ho ma cely den a to ho strasne vycerpava, tak musi byt na sichtu cez den fit, tak ak aj bol maly chory, bola som pri nom ja, manzel so stuplami v usiach spal aby bol fit cez den..takze noci, o siestej vstat, s malym do 9.ranajky, hrat sa, potom o 9 praca, ale ja som odbehovala aj na obed maleho radsej nakrmit, ulozit spat..tiez ked sli vonku, tak som ho obliekla, bolo to jednoduchsie potom ked boli doma dvaja..takze muzova rodicovska bola o tom, ze kocikoval vonku, neskor uz ako bol maly vacsi tak sli na vylet, k vode, na ihrisko..atd..ale ked som ja skoncila o 18:00 pracu..tak s malym do osmej, okupat, navecerat, vsetko..a vecer zehlit, upratovat..cez vikend manzel potreboval uz volno, ved mal maleho cely tyzden, tak ja som mala vikend..teda cele 2 dni s nim..a ked spal tak som upratovala..jasne, ze manzel nakupi..aj na vylety sme v nedelu sli..ale inak to bolo niekedy o drzku..podelene sme to mali, ale proste ked otecko ostane na materskej, tak to nie je to iste🙂 teraz uz maly chodi do skolky, tak je to ovela lepsie, ale zas jedna marodka za druhou..takze kopec srandy.
ale strasne dufam, ze druhe bude..a manzel na vsetko zabudne co bolo horsie..🙂 ze bude spominat len na to dobre a ze novy cloviecik nasu domacnost obohati..

katka121
16. nov 2012

@m.i.r.i ach jaj tie školkarske choroby, to si asi musí každý preskákať, neboj, ono sa to upraví, prajem Vám, aby ste s láskou čoskoro privítali nového člena rodiny....

katka116
autor
16. nov 2012

@fiffinkaa
@katka121
@m.i.r.i babulky ja som v 8tt tak dufam, ze plodik bude rast a nic sa uz do 12tt nestane. Zelam aj vam vsetko dobre

katka121
16. nov 2012

@katka116 jéééj gratulujem , prajem všetko dobré.....

m.i.r.i
16. nov 2012

@katka121 dakujem..pribehy ako ten tvoj ma povzdbudzuju🙂

@katka116 jeeej..tak pfuj pfuj..velmi ti to zelam..a prid nam potom napisat..hlavne ako manzel zvlada tehu a ako privita dalsie babenko..drzim palceky

danaah
7. jan 2013

@katka116 ahoj Katka, gratulujem Ti🙂 Neviem,ci si na mna este spominas....asi pred rokom sme prehodili spolu zopar pismenok o nasom rovnakom probleme. U mna sa bohuzial nic nezmenilo a manzel sa ani nesnazi pokusit sa o to. Zacinam byt zufala a zacinam ho nemat rada.

katka116
autor
7. jan 2013

@danaah ach moja zlata, uplne ta chapem. Asi ta ale neprekvapim ked ti napisem, ze cim viac budes o tom rozpravat o to viac to mm nebude chciet a bude sa citit pod tlakom..
Ani navstevy v rodinach s dietatom nezabrali.. Proste chlap na to bud dozrie a bude to chciet sam alebo nie. Len je rozdiel ked niekto dava ultimatum ze ziadne dalsie nebude a je rozdiel - to bol nas pripad, ze mm chcel druhe dieta ale neskor. Jemu biologicke hodiny netykali to ja budem mat 37 rokov.

Prajem ti vela zdaru a aby si bola stastna.

danaah
7. jan 2013

@katka116 praveze som o tom skoro ceky rok nehovorila.....ale zas ma to chyta a ja fakt neviem,co s tym.....keby sa aspon pokusil.....ja ma mam v lete 38. Uz je to v haji a ja tak velmi chcem mimi

katka116
autor
7. jan 2013

@danaah a jedno dieta mas? Ak ano, ako stare?
Mne este doporucovali zacat hromadit na stole papiere na adopciu dietata, ze mozno mm trkne ze chce radsej vlastne dieta.
A on razne odmieta ze o druhom ani pocut? Ja som bola tak rozhodnuta, ze ked mm nebude chciet, ze este chcem zazit pocit tehotenstva a isla by som aj do spermobanky. Prosim dufam, ze ta to neurazi - ja som uz bola v takej situacii ze som nad tym rozmyslala

danaah
7. jan 2013

@katka116 aj ja chcem zazit ten pocit tehotenstva. Spermobanka. To mi je proti srsti🙂 to poznam lepsi napad🙂alebo horsi.🙂 ked som to spomenula, tak to ignoruje....a to ma uraza... A preto ho zacinam nenavidiet

katka116
autor
7. jan 2013

@danaah co si konkretne mm spomenula ze ta ignoroval? Neviem ci som to dobre pochopila, moznost zaobstarania si dieta inou cestou..?
A co tie papiere na adopciu? To by nestalo za skusku?