Ako nahovoriť manžela na druhé dieťa?
Ahojte damy, dlho som rozmyslala ci napisem, ale zda sa mi, ze vy tu mate recepty na vsetko. Na tuto temu som diskusiu nenasla, teda ak je, asi ma admin zastavi... Mame 3 rocnu dcerku a ja uz rok naznacujem manzelovi, ze by sme mohli mat druhe dieta. Mam uz svoj vek - 36 rokov a uz sa citim dost unavena, preto si myslim, ze mat druhe je vhodne, aj kvoli dcerke ktora ma 3 roky. Vytvorila som si vlastne podnikanie a dari sa mi, hlavnou zivitelkou som v rodina ja - takze to nie je otazka financii. Muz stale hovori, ze je to o pocite, ze este nie je na to nastaveny, ze sa na to neciti a nechce o tom vobec debatit, ze co tym mysli. On ani nikdy neplanuje takze neviem, ci sa mam popozerat po dietatku, ktore by som si zobrala do staroslivosti. Ja sa uz aj bojim nadhodit temu dieta, lebo hned je zle, uz je na to podrazdeny, ale zaroven rok tuzby po dietati je dost. Mate niektora s tymto skusenost a ako ste chlapa zlomili?
@katka116 ty si zena, ktora keby sa sama oplodnila, tak by ozaj nic a nikoho nepotrebovala. tvoj muz ti absolutne v ziadnom smere nepomaha, nepodporuje ta, a nekomunikuje s tebou o tom, co chces, po com tuzis. naozaj nechapem, na co si ho chovas, a prepac ze som sa takto vyjadrila.
a ked ti takyto muz este povie, aby si s prepacenim drzala hubu a tvari sa, ze sa nepotrebuje rozpravat, tak mi to pride, ze vas vztah nie je ani pri najmensom vyrovnany. chce nechce, pekne by som ho poslala byvat do vlastneho.
@katka116 prepac, ale myslim, ze by si momentalne mala riesit skor vas vztah ako druhe dieta 😕 skor nez bude uplne neskoro...
ty si proste prilis dobra a uspesna.. a manzel si to nielen ze nevazi, ale este aj riadne zneuziva. Poznam par takych bab, ktore v podobnom vztahu ziju. Spolocny ukazovatel - vzdy ked manzel predvedie nejaky vrtoch, tak si to dotycna zienka vysvetluje sposobom "ved on je vlastne fajn, ma ma rad, no co ze na mna neberie ohlad/vycita mi somariny/prehnane ziarli, on taky uz bol vzdy, tak co".. a v konecnom dosledku mu ani nespravia scenu.. Chlap si zvykne, ze ma "vsetko dovolene" a vies si predstavit, kam to speje... Teraz trochu teoretizujem, ale nechcela by som byt na tvojom mieste... vazne by mal pocitit, ake je to
1. postarat sa sam o seba
2. postarat sa o svoju rodinu (myslim aj financne..)
3. respektovat manzelku a jej zelania
drzim palce 🙂
p.s. mozno je celkom dobre, ze si tuto temu zacala, aspon mas dobru prilezitost trochu si usporiadat myslienky a zamysliet sa, ktorym smerom chces ist 😉
@tea333 no penazi menej nebude lebo budem 2 dni robit a robit z domu a mam nasetrene na 5 rokov.. Vecera tiez bude lebo ked robim, vari mi opatrovatelka ked mala spi.. Hihi vsetko je zabezpecene.. Neviem ked ideme niekam cez vikend, je nam dobre. Minimalne sa hadame.. A mozno by to malo komu vyhovovalo mat doma takeho planovaca a organizatora ☹
@katka116 katka ty si musis uvedomit jednu velmi zasadnu vec... nepoznam na tejto planete jedineho jedneho muza, ktorému by zivot, aký ty ponukas svojmu manzelovi nevyhovoval. ty sa v ziadnom pripade necit ako ta "zla" , ked rada planujes a organizujes, skus si spravit plan, o co by si prisla keby si manzela nemala.. daj si to na papier a podla mna okrem sexu o nic! o vsetko sa totiz sama staras... a na to nepoterbujes chovat hada na prsiach , na pravidelny sex nemusis mat manzela, manzel by mal plnit ovela vacsiu funkciu
@katika116 ja som tiez skor taky "makacenko", nie si jedina.. napr. moj manzel dlhsie studoval, napriek tomu, ze je odo mna o 2 roky starsi.. takze ja som uz pracovala na plny uvazok a on este dorabal skolu - ja som financovala vsetko komplet, dovolenku, aj auto som nam ("jemu") kupila. No ale to neznamena, ze od neho nic nevyzadujem, ze by to povazoval za samozrejmost. Doba sa otocila, teraz pracuje on a zivi mna aj drobca 😉 Venuje sa malemu, casto sa s nim dohodnem, ze mam vecer volny napr. na sport atd. FInancie mame spolocne a neexistuje aby odisiel niekam na dovolenku s kamosmi 😕
a ano, aj on mava obcas fazy, kedy "polavuje", ale vtedy hodime rozhovor, ja mu vysvetlim co si vsimam a jemu to zapne a zase sa snazi 🙂 A vydrzi mu to nie 3 dni ale tyzdne a mesiace.. .az do dalsieho rozhovoru 😀
@katka116 myslim ze @lauri to zhrnula. mala by si dat manzelovi novy zivot. taky, v ktorom sa musi snazit a starat sa o svoju rodinu. nezaraba? nevadi! to mu predsa nebrani zobrat auto do servisu, urobit nakup ci starat sa o deti ked je doma. takto si so sebou zivotom tahas mrtve poleno, ktore ta zbytocne tazi na ceste niekam.
nebud prehnane skromna a prestan muza ospravedlnovat, je nacase, aby sa pochlapil.
ano, niektorym muzom by nevyhovovalo, ak by zena vsetko planovala. ale to su vacsinou muzi, ktori su iniciativny. chcu sa o zenu starat, hyckat ju, aj o niecom rozhodovat, zarabat pre rodinu..
@lauri no asi by som sa mala zamysliet nad tym co robit.. Ja na to priebezne myslim, ale potom pocuvam horsie pripady a nechcem zobrat otca malej a bojim sa aj tlaku rodicov.. Svokra mi vzdy radi aby som si organizovala svoj individualny program a ze mozno zacne ziarlit, ale ja chcem byt po veceroch s malou a ked idem niekde 2 krat do tyzdna uz na to nezabudne....
@katka116 - rozvodom dietatu nikto otca nezoberie. Vazne. Len sa budu vidat raz tam raz tam. Deti si zvyknu, ten strach je neopodstatneny. A v prvej linii si ty a tvoja spokojnost, myslis, ze to, ze si nestastna sa na dieta neprenasa? Citia viac, ako si myslime.
@katka116 jasne, vzdy su aj horsie pripady... No ale len kvoli tomu, ze nie je alkoholik este zdaleka nemusi byt dobrym manzelom a otcom, nie?? 😅 😅
Pozri, nikto ti neradi riesit rozvod, ale sama si spis, co vlastne od vztahu ocakavas a otvorene sa s nim porozpravaj... A temu druhe dieta kludne vynechaj 😀
a co nezabudne? tomu nerozumiem...
@anjelicek26 len ja na malu neprenasam negativnu energiu, ja som neni negativna... Zvykla som si, aj na to ze ked urobim krik, je ako medik 3 dni a potom je vsetko po starom, ale vikendy mame pekne..
@katka116 moji rodicia sa rozviedli ked som mala asi 19, bratia 16. uz som bola mimo domu.ale aj tak. nasi si nikdy neboli blizky, nikdy tam nebola laska. moja mama casto o otcovi skaredo hovorila, oco nebol doma, lebo vsak by spolu moc dlho nevydrzali, pracoval daleko.rodicia sa neobimali, nikdy som ich nevidela dat si pusu. vobec sme netrpeli, ale je to ine, ako ked zijes v domacnosti, kde citit lasku, a ze sa jeden o druheho stara.
ked pridem ku svokrovcom, ktori su mi ako druhi rodicia, je to uplne ine. ludia sa tam obijimaju, svokrovci spolu lezia a hladkaju sa po ruke, stiskaju dospele deti, mna, vnucika...stastie je citit 😉
tym som chcela povedat, ze nie je vzdy najlepsia rodina len ta, kde otec a mama ziju v spolocnej domacnosti. dcerka postupne uvidi, ze maminka je smutna, ze tatino si mamku nevazi, ze jej nepomaha, nehovori pekne veci. toto vsetko sa jej zapise do pamate.
Ahojky ja som ostala tehotná ked som mala 22r.narodila sa nam dcerka ale ešte sme nemali v pláne.No a asi po 5rokoch ostala kamoška tehotná a povedala či aj my nechceme že budeme kočíkovat spolu,no manžel ani počut o tom že jedno nám uplne stačí.No a ni sme sa o nič teda nesnažili.Hmm no a tento rok budem mat pomaly 35 a manžel chce druhé babo,dcerka už bude mat 13 rokov a on chce malinké zase,no ale bohužial už skoro 2 roky sa nám nedarý takže ked nechce teraz možno neskor,ale to sa už nemusí podarit,a si myslím že už bude aj dost neskoro na to a preto Neváhajte!!!!! 😒 držím moc palce 🙂
@veronicka33 Škoda, po tých 5 rokoch by to bolo super, ja si doteraz tlčiem hlavu, čo som na chlapa neskočila, keď mi kamoška povedala, že čaká.. už má 3mes krásnu slečnu, sme mohli kočíkovať spolu.. Tiež neviem, na čo stále čakám...
@eaka HM no ved práve tá moja kamoška má už tri slečny a njmenšia má 4 mesiace 🙂a tiež jej strašne závidím ked vidím fotky malinkej 😒
@veronicka33 No u nás to bolo pôvodne tak, že som do nej húdla, aká je nezodpovedná, že nemá ochranu, ja som si dala Mirenu a ona začala tiež behať po Dr, ale kým vybavila, tak otehotnela, ale potratila a ďalší rok to zase neriešila a o rok zase tehotná...no a nakoniec ja ľutujem, že mám zodpovedne ochranu..nie ona, že nezodpovedne otehotnela zas... 😠 😉
@veronicka33 ja nevaham a chcem, problem je v nom..
@katka116 no ved jasne aj ja som vtedy chcela ☹ potom ma to nejak po dlhom čase prešlo až nedávno mi navrhol že by sme mohli mat,ja že neviem a tešila som sa ale no ako naschvál nedarý sa ☹
@tea333 baby ja som taka ale blba ze ja by som bola najstastnejsia len s muzom a malou... Nikam by som nepotrebovala chodit... Nachodila som sa ked som bola slobodna.. Ja viem vsetky baby co ma poznaju sa cuduju ako to zvladam, ale ja som tak fungovala odjakziva, makam uz 19 rokov od prveho rocnika vysky. Manzel pracuje len aj pomina.
Teraz som si dovolila spytat sa ze kedy casovo by sme sa mohli vratit k teme dieta teda aspon diskusiou... On ze ked bude mat pocit ze to chce riesit..
hm, necitala som vsetky komenty. Co sa tyka toho vycitania, ja som reagovala len na to, co autorka pisala v uvodnom prispevku, a tam stalo ako "chlapa zlomit" na druhe dieta. Jednoducho si myslim, ze by nemalo byt nic na silu a mal by tam byt suhlas oboch stran. Vacsina chlapou nakoniec "cukne" a privoli /hovorim z toho, co mam okolo seba/ a nakoniec su stastny, ze maju dve deticky. Verim, ze aj toto bude ten pripad. Nevravim, ze je fer, ak zena, ktora tuzi po druhom zostane len pri jednom dietati, len si myslim, ze je lepsie stastne manzelstvo s jednym dietatkom, ako rozvratene s dvomi. A s vecou, ze dieta potrebuje surodenca plne suhlasim. Aj preto mam doma dve deticky. Len sa opat opakujem, na to musia byt dvaja a rodicovstvo by malo byt dobrovolne. A to aj autorka prispevku neskor pisala /myslim, ze ho do nicoho nechce na silu tlacit/.
@katka116 tvoj muz nemoze rozhodovat, kedy je spravny cas disutovat. diskusia je zaklad vztahu a diskutovat by sa malo, najma ak je to pre jedneho z partnerov dolezite. tvoj muz je pekne zhyckany a ty mas podla mna tendenciu mu to ospravedlnovat. ja by som mu urobila terapiu sokom.
ja to poznam, ja som tiez doma spokojna. my sme doma obaja vela casu, vystacime si len s malym. tu predsa vobec nejde o to ci von chodis alebo nechodis, ale o tom, ze ked sa o vsetko postraras, vratane jeho, a este si aj zarobis, nema jediny najmensi dovod ti povedat ani PIP ked chces niekam vecer ist.

@tea333 ďakujem pekne 🙂 mám pocit, že tentokrát to už výjde a dočkáme sa vytúženého drobca.