Ako nahovoriť manžela na druhé dieťa?
Ahojte damy, dlho som rozmyslala ci napisem, ale zda sa mi, ze vy tu mate recepty na vsetko. Na tuto temu som diskusiu nenasla, teda ak je, asi ma admin zastavi... Mame 3 rocnu dcerku a ja uz rok naznacujem manzelovi, ze by sme mohli mat druhe dieta. Mam uz svoj vek - 36 rokov a uz sa citim dost unavena, preto si myslim, ze mat druhe je vhodne, aj kvoli dcerke ktora ma 3 roky. Vytvorila som si vlastne podnikanie a dari sa mi, hlavnou zivitelkou som v rodina ja - takze to nie je otazka financii. Muz stale hovori, ze je to o pocite, ze este nie je na to nastaveny, ze sa na to neciti a nechce o tom vobec debatit, ze co tym mysli. On ani nikdy neplanuje takze neviem, ci sa mam popozerat po dietatku, ktore by som si zobrala do staroslivosti. Ja sa uz aj bojim nadhodit temu dieta, lebo hned je zle, uz je na to podrazdeny, ale zaroven rok tuzby po dietati je dost. Mate niektora s tymto skusenost a ako ste chlapa zlomili?
@katka116 takze on vie, co by si chcela, ale aj tak nic z toho 😢 😢 inak to s tym upratovanim som tusila, len som sa to nechcela pytat, aby som nerypala...
Vies, na zaciatku ked si to popisovala, tak to vyznievalo, ze TY to takto mas zariadene a si s tym spokojna... ale to si clovek len nahovara, ked to inak nejde, ze? 😒 Takze ak to zhrniem - on nerobi absolutne NIC, sem-tam sa povenuje dcerke (ak mu to zrovna vyhovuje), trochu si zarobi a to pomina na blbosti, ty vsetko organizujes, platis, setris, staras sa o neho a on ta este vydiera a kritizuje 😢
OK, pridavam sa k babam, to chce vazne nejake radikalne riesenie.... nech dostane jednu malu sancu na napravu, ale inak dovi-dopo 🤐
@lauri Lauri pekne si to zhrnula, tak nejako to je... Uz som sa to snazila radikalne riesit tym ze som ho par krat vyzvala aby sa on odstahol a ze ja sa o malu postaram a nic od neho nepotrebujem.. Nikdy neodisiel niekedy vypenil ze ma spatne nazval a potom to olutoval.. Potom mi vycital ze takto sa neda budovat vztah a rodina ked ho vkuse vyhadzujem zo svojejo bytu..
Na jednej strane tym vyhadzovom mu chcem dat len trening na druhej tym ho viac odstrasujem od rodiny, lebo je to nestabilita..
On sam neodide on by nemal z coho platit byt.. Proste zacarovany kruh. Jedine ak si ja prenajmem byt kym na nieco poriadne nenasetrim.. Ale zda sa mi to vyhadzovanie penazi a paradox ze my dve by sme museli riesit stahovanie..
@katka116 Nehľadaj si výhovorky. Sama uvažuješ, že s dcérou odídeš, tu na fóre si všetky myslíme, že ak pauzu, tak takú, že odíde ON, prečo by si mala odchádzať Ty? Aký by to malo zmysel? Aj tak by mu tam prišla pani upratať a opatrovateľka navariť a účty by Ti preposlal na Tvoju novú adresu? Sama vravíš, že by to sám neutiahol. Tak nech ide k rodičom, kamarátovi, do hotela... je dospelý. Dieťa má svoj domov a tam má ostať, do riti nech ide taký chlap, ktorý sa má vďaka Tebe ako v bavlnke a aj tak je takýto odutý... A nevravím predsa, že má ísť do r. na večné veky, písala si, že na skúšku... zbalím kufre, vymením zámok, vypnem zvonček, stíšim telefón...vybavené...
Sranda aky odklon od temy a mne by uplne stacilo to dalsie dieta 🙂 a vedela by som si to cele zorganizovat, ale na druhej strane si niekedy hovorim ze mozno by som imponovala aj inemu 🙂 len si pripadam ze na vlastne deti je uz najvyssi cas..
@katka116 Ale Kati, však stále to Tvoje druhé dieťa riešime... ak Tebe Tvoj vzťah vyhovuje, je to absolútne na Tebe, ale keď sa už rozbehla diskusia a vyplávajú na povrch ďalšie a ďalšie veci... no tak sa vyjadríme... ak ho nechceš zbaliť a vyhodiť, čo očividne nechceš, tak mu daj ultimátum, aj keď teda to chlapi neradi, ale on nemá absolútne dôvod nechcieť s Tebou druhé dieťa! Jedine ten, že sa bojí, že ho raz vážne vykopneš a on bude žiť nie bez jedného ale bez dvoch detí.. hm..
@katka116 samozrejme, ze si najdes ineho.. lepsieho 😉 takeho, ci si ta aj malu bude vazit, bude sa o vas starat a ochranovat vas 😉 a nie preto, lebo to ty od neho ocakavas,ale preto lebo to chce on sam...
@eaka ma pravdu, aky zacarovany kruh??? to nie je pripad, ze sa nezamestnana zadlzena matka s dietatom chce sa chce odstahovat a nema financie 😕 Pozri, on je dospely chlap, pracuje a ma plat, tak mi nehovor, ze to je PROBLEM. To si akoze nemoze nieco prenajmut, aspon docasne? Dohodbe riesenie potom potom dohodnete s rozvodovym pravnikom, toho by som sa neobavala...
@eaka - veru a este bude vymyslat, fakt ani neviem, co uz k tomu povedat 😕
no vidis, kludne mu daj ultimatum, ze druhe dieta alebo rozvod. Len si naozaj premysli, ci by si s tym prvym riesenim bola spokojna..
Vies ako mi to pripada? Ze sa mas financne dobre a preto nad vsetkym moznym prizmurujes oci. V zivote sa take veci mozu rychlo zmenit - naozaj ti to neprajem - ale v tom pripade by si rychlo pochopila, ze ti je taky chlap iba prekazkou v zivote... si myslis, ze by "pouzil" svoje financie a zriekol sa pohodlia, aby sa postaral o teba a vase 2 deti?
no rozchod manzelov nie je prechadzka ruzovym sadom, to ti tu nikto nebude tvrdit. Je velmi pravdepodobne, ze budete docasne "na noze" a bude ti robit naschvaly, ale to prejde... ak by si sa tak rozhodla, tak to urcite stoji za to.
inak damy, tusim v tejto teme koncim... fakt uz neviem ako katke otvorit oci... neviem co k tomu dodat☹
Ideme teraz na tu navstevu 2 deti tak dam vediet a budem nad vsetkym rozmyslat a dam si poradit
@katka116 - isteze sa nepohne, je mu u teba dobre, opatrovatelka, upratovacka, nerobi vobec nic, pricom by mohol. To, ze nechces brat dcerke otca je pekne, ale ved jej ho nikto neberie. Ak bude mat zaujem, bude ju vidat. Neviem, ja by som nechcela, aby mala moja dcera toto ako vzor manzela, mama taha vsetko a tato nohy hore. Nie je to tak dobre.
Si velmi velmi zhovievava, vo vsetkom hladas kompromisy, ale tu by si ho mala postavit pred hotovu vec. A asi fakt dalsie babo s nim nie je najstastnejsie riesenie, on sa podla mna nezmeni pokial ho okolnosti nedonutia 🙄
Je dospely, ma pracu, urcite sa nejako niekde ubytuje! Prosim neries JEHO problemy stale 😕 Nedaj mu na vyber, mne prijdes tak nenormalne dobra na neho, co si vobec nezasluzi. Potrebovala by si muza, co by si zastal ulohu manzela, otca a bol hrdy na to, co ma + by ta podrzal v zivote. A takych tam vonku nastastie beha celkom dost.
@katka116 tak si užite! a inak, pri prípadnom ukončení vzťahu by si asi uplatňoval nárok na výživné od Teba... takže aj keby sa odsťahoval, nasilu či dobrovoľne, aj tak by si mu na nájomné prispievala, navrhni mu, že mu dáš cca polovicu nájomného a nech ide do kelu a keď pochopí, že čo preňho vlastne robíš, tak sa môže skúsiť vrátiť a Ty uvidíš, či ho ešte vtedy budeš chcieť...
Pretože Ty si tiež len zvyknutá, že nie si sama... na nič iné ho nemáš, len na to, aby si nebola v dome jediná dospelá osoba...
😠 😠 😠
@eaka - narok na vyzivne od exmanzelky ma len ak sa stara o dieta do desat rokov veku + je doma s nim/nezamesntany - ale to on predsa nebude.
@anjelicek26 Tak o tomto obmedzení som nevedela, môjmu otcovi to navrhli, keď bol nezamestnaný (síce hej, prácu nemal vtedy), ale o dieťa sa nestaral... teda určite nie do 10r veku 😉
@anjelicek26 Ale mne sa marí, že som kdesi videla taký prípad, že si chlap uplatňoval na bývalej žene... ale dieťa nemal...no možno si len zle pamätám...a možno Ty máš info z GBR... 😉
@eaka - ono tu ide o to, ze rozvodom moze byt jeden z ex manzelov znevyhodneny v hladani si prace tym, ze bol niekolko rokov doma (tym sa hlavne mysli materska, staranie sa a vychova deti, nedokoncena skola kvoli tehu). Takze s tohoto plynuca nezamestnanost ma byt s casti hradena vyzivny zo strany ex manzela - pricom ma ale exmanzelka povinnost pokial je to mozne pracu prijat - napr. ked jej z uradu nieco ponuknu, ona to odmietne, manzel to dokaze, o vyzivne prijde.
Len jej manzel je pracujuci, zdravy chlap, co nikdy na materskej nebol, ho zivit po rozvode - lebo je blby a lenivy - aj tak nie je dovod a pochybujem, ze by to nejaky sud nariadil. Proste sa bude musiet uskromnit v nejakej garzonke malej, jeho chyba, ked to takto "pohnojil" posledne roky. Mozno sa mu potom rozsvieti, ale uz asi bude neskoro.
@anjelicek26 Ok, očividne máš lepšie info, v každom prípade mu bude musieť minimálne pomôcť s bývaním... teta sa rozvádzala musela mužovi kupovať byt...či to sa už tiež nerobí? Proste že aby ten, čo odchádza zo spoločného, mal zabezpečený taký štandard, aký mal pred rozvodom... sorry, ak trepem bludy, ale tak si to pamätám z tetinho rozvodu... možno si pamätám zle...možno som to len zle pochopila, predsa len to bolo dosť dávno...
@eaka - no ak mali spolocne vlastnictvo na starom byte/dome, mozno ho tymto sposobom vyplatila. Teda napr. dom hodnota 3.5 miliona a rozdelili si to, ze ona si necha dom a jemu kupila byt dajme tomu za 1,6 miliona... a boli spokojny. Inak nema zaväzky mu pomahat, len sa financne vyrovnat, co sa tyka majetkovych pomerov.
@anjelicek26 Tete ostal trojizbák...
Ja čo viem, ak je zamestnaný tak nemá nárok na výživné od manželky, jedine ak by bol nezamestnaný aj to nie svojou vinou. Nedá sa to našťasie urobiť tak, že by dal výpoveď a nárokoval by si na výživné. To by mu neuznali.
A nevidím ani dôvod prečo by mu mala @katka116 prispievať na nájomné. On to teraz robí? či prečo to má ona robiť, len preto aby sa ho "zbavila"? Pekne krásne mu povedať, resp. napísať čo kolko stojí a aké sú náklady a požadovať polovicu peňazí na chod domácnosti na oblečenie pre malú a pod. Žiadne také, že ty šetríš, platíš všetko naokolo cez dovolenky a "mladý" pán si ide na výlet s kamarátmi a po nákupoch.
Ja sa čudujem, že toto dokážeš zniesť. Čo keby si mu povedala, že si svoju časť dovolenky zaplatí? to by s vami nešiel? nieje mu trápne nechať sa doslova vydržiavať manželkou?
Ak máte takéto manželstvo tak sa nemáš prečo báť dať mu akékoľvek ultimátum.
@anjelicek26
@eaka
konecne signal..devcata..nevim, jak zni zakon nyni, protoze pokud se jede podle nejakych standardu EU - tak to bude podobne situaci zde v It. - tady si musi manzele i po rozvode pomahat...
pokud je jeden znevyhodnen pracovne ci zdravotne..je uuuplne normalni, ze se tu muz necha vydrzovat byvalou zenou...a nekdy i povinnost pripada na deti 😉
@irriss - no lenze tento konkretny manzel nezodpoveda ani jednemu kriteriu, doma s malou neostal, skolu dokoncil, pracu ma. Znevyhodneny rozvodom nebol a ani nie je (malu si predsa necha ona) Takze ho moze s kludnym srdcom poslat do haja.
@anjelicek26 😔 😔 😔 😔 😔
malokdy se zapojim, kdyz neprectu VSECHNO...no tentokrat z euforie, ze mam opet signal jsem to vzala od zadu..rikala jsem si, je tu @anjelicek26 a @eaka ...nehrozi, ze mne uslapou, kdyz slapnu vedle.. 😉 😀 🤐
@irriss - xixi my ta mame radi, to vies, ze 😅 😵
@sashabb To s prispievaním na nájomné som nenapísala, ako že si myslím, že by to tak malo byť, ale v tejto situácii, v kt. Katka je, by jej to minimálne navrhnúť pomohlo dostať ho z bytu... 😉. Aj keď by mu to potom mohla stopnúť. Ale potom sa tu začal riešiť rozvod a proste ma napádali rôzne veci, čo som tak vyťahovala z pamäti a ak by sa mali nejakým spôsobom finančne vyrovnávať... no proste minimálne, ak by chcela Katka niečo riešiť, doteraz robí všetko sama, tak ešte urobí sama poslednú vec a to, že mu nájde tú garsónku, kľudne ho tam môže aj odsťahovať, veď je šikovná a nerobí to preňho ale pre seba... no a na tie kufre mu môže rovno dať aj kľúč... a ďalej nech sa chlapec stará... Myslím, že Katka chce len to, aby sa uvedomil a začal sa viac angažovať na chode domácnosti a na to potrebuje facku od reality...
@anjelicek26
uz radu mesicu prosim o smajlika co dava pusu..a nebo "kyticku"...
ze @martinjasen (?) ..neslo by prosim zvetsit armadu smajliku 😉 🙂
Kdyz nekdo slovem, vetou "pohladi" mel by dostat nalezitou odpoved.. 😉 nejen "paci sa mi" 😔
p.s. ...poslu skypem😉

@eaka no niekde v rodinach to je otocene medzi muzom a zenou. On mal raz stresovu robotu a ja som mu povedala resp vybavila inu menej stresovu robotu ze nech ma klud a ja ze ostatne potiahnem, ze ovela viac stresov znesiem..
Ked ho pobalim aj tak vojde dnu, kto by ho uz zadarmo ubytovaval...