Ako nahovoriť manžela na druhé dieťa?
Ahojte damy, dlho som rozmyslala ci napisem, ale zda sa mi, ze vy tu mate recepty na vsetko. Na tuto temu som diskusiu nenasla, teda ak je, asi ma admin zastavi... Mame 3 rocnu dcerku a ja uz rok naznacujem manzelovi, ze by sme mohli mat druhe dieta. Mam uz svoj vek - 36 rokov a uz sa citim dost unavena, preto si myslim, ze mat druhe je vhodne, aj kvoli dcerke ktora ma 3 roky. Vytvorila som si vlastne podnikanie a dari sa mi, hlavnou zivitelkou som v rodina ja - takze to nie je otazka financii. Muz stale hovori, ze je to o pocite, ze este nie je na to nastaveny, ze sa na to neciti a nechce o tom vobec debatit, ze co tym mysli. On ani nikdy neplanuje takze neviem, ci sa mam popozerat po dietatku, ktore by som si zobrala do staroslivosti. Ja sa uz aj bojim nadhodit temu dieta, lebo hned je zle, uz je na to podrazdeny, ale zaroven rok tuzby po dietati je dost. Mate niektora s tymto skusenost a ako ste chlapa zlomili?
@irriss Dobrý nápad s tým smajlíkom... väčšina ľudí si tu pýta grcajúceho smajlíka... 😖 A mne už párkrát zachýbal taký hladkajúci smajlík, keď čítam nejaký dojímavý príbeh alebo tak, že iba kliknúť smajlík "drž sa" alebo "je mi to ľúto" a "držím palce"... no ale to by sme si to asi moc zjednodušovali a také veci sa dajú vyjadriť aj slovami, tak klikneme párkrát viac... 😉
No akási pauza, tak asi využijem a povysávam po stromčeku, čo som pred chvíľou zbalila....
@eaka jasné chápem, len zas to zoberem z opačného konca 😉 čo ak to potom po nej bude vyžadovať stále aby ho dotovala a keď nebude ochotná, bude jej robiť prieky? Preto by bolo dobre ho stopnuť hneď, veď keď je taky super nech sa postará sám o seba a ešte by som si vybavila aby platil výživné na dcéru
@sashabb Ja som proste mala pocit chvíľu, že z toho titulu, že ho vyhodí zo spoločného majetku (pred zákonom, aj keď ho celý splatila sama), tak by sa to možno od nej očakávalo.. zmýlila som sa asi, myslím, že mi to už anjelicek vysvetlila... ale keď som Ti odpisovala, tak ma napadlo, že minimálne na zvýšenie šance, že sa odprace, to navrhnúť... potom až stopnúť...sama Katka píše, že on proste neodíde.. tak ako motivácia... 😉
@eaka - spolocny majetok je relativne, ak su oba byty pisane len na nu, resp. ich prepise na dceru, moze si pan labu lizat.
@anjelicek26 Katka písala, že má naň nárok (byt) a že si je toho vedomý a tak sa nehne..
@eaka - no ten, ktory je jej porucnikom, teda mamina 🙂 Kto sa o nu stara, komu ju prisudi sud. Ten, kto ma len navstevy, ma smolu.
@anjelicek26 No tak sme to tu Katke vyriešili, určite už vie, ako primäť muža, aby chcel s ňou mať druhé dieťa... 😀 Som zvedavá, čo napíše, keď príde z návštevy... 😉
@eaka prisla som z navstevy, natahoval tam 3 mesacne babatko a oni ze kedy mi druhe a on na to ze ked pride spravny cas. Ukazovali nam plany na ich 700.000 eur dom a on ze sa mu to paci a ze asi obaja dobre zarabaju.. Ja som na to povedala ze my by sme mohli byt radi aj z domu za polovicu. Ze byt predame za mozno 170.000 a este dosetrim 100.000 a opytala som sa ci on by nasetril 30.000? To podla mna nehrozi..
S tym prepisovanim majetku na dceru je to v nasom state komplikovane, riesila som to uz s pravnikom a to som nechcela byt v ktorom zijeme prepisovat na nu - to by muz v zivote nepodpisal.. Ale nasetrila som peniazky na 1 izbovy byt a ten som chcela rovno napisat na nu, hadam to nenapisem na 2och manzelov - ale je to komplikovane tak som to zatial vzdala..
Lauri pise dobre ze preto to neriesim lebo som financne sebestacna a co nezvladam mam kvazi vybavene inymi blizkymi ludmi v mojom okoli. Mas uplnu pravdu v tom, ze ja by som ani nedopustila to, ze by som minula vsetky uspory a mala sa spoliehat na milost nemilost manzela. On vie ze keby sa cokolvek dialo, ja urcite odniekadial vyhrabem peniazky a on nemusi. Ja by som kludne isla robit aj upratovacku keby som potrebovala peniaze pre malu, on by sa nikdy tak neponizil ☹
@eaka nie som s tym najspokojnejsia.. Zalozila som si biznis pocas materskej a potrebovala
Som pomoct roznasat letaky, upratovat, ale to robit nechcel, ze v zivote letaky roznasat nebude.. Ja som si na zaciatku podnikania nemohla ludi dovolit.. Zvladla som to a mam z toho dobry pocit..
No nevyhovuje mi vsetko.. Ale mam zostat sama s malou? Uz mam dost rokov ani postava uz nie je modelkovska pre ineho chlapa ☹ naucila som sa s tym zit
Dnesna ranna idylka - po muzovi som spratala bordel, caka ma pranie, zehlenie, vypracovanie ponuky pre jedneho klienta...
Idem spravit malej program a pojdeme jednej dcerkinej kamoske gratulovat 🙂
Muz pride az v utorok, dokonca sa ma vcera spytal ci mi ma nieco kupit - povedala som 2 veci, tak som zvedava co z toho bude..
Baby mate uplnu pravdu a ja viem ze by to odstahovanie malo zmysel na prebudenie sa - ale ako vam vysvetlit ze toto som uz x krat skusala a on sa proste z bytu nepohne.. A ja nechcem vyhadzovat prachy na prenajom. Este tu je moznost chvilu ho brat ako spolubyvajuceho bez sexu ci mu to bude vyhovovat 🙂
@katka116 tak ja sa ani nečudujem, veď prečo by to robil keď ma komplet servis a prísun všetkého čo chce.
Tu už pomôže zrejme iba radikálne riešenie, nech platí polovicu výdajov a ak tak nebude robiť potom jedine rozvod. Ale to už záleží len na tebe či by si takto chcela postupovať
@katka116 katka, ty si sa uz rozhodla, ci ho chces odstahovat natrvalo, alebo len ako skusku, trening?
Lebo ak by si bola rozhodnuta na 100%, tak by som skocila za pravnikom, popisala mu situaciu a majetkove pomery a myslim ze spolu vymyslite obstojne riesenie. A ziadne take ze manzel musi suhlasit. Proste bude postaveny pred hotovu vec a basta.
uvidis, ked budes mat tie oficiality a neprijemnosti za sebou, tak si poriadne vydychnes... 😉 a este budes aj lutovat, ze si tak neurobila skor 🙂
@lauri ja mam manzela rada takze som to chcela len ako trening. Rozpisala som naklady a dam mu platit niektoreveci, zacnem s 1/3 nakladov a potom s 1/2 nakladov.. Len sa bojim ze potom uztotalne nebude chciet druhe dieta...
Zacnem veci menit a postavim ho pred hotovu vec a dam si na to cas do leta. Vcera som objednala jeden predlzneny vikend na marec a oznamim mu ze to plati..
@katka116 - no laska nas robi slepymi, na vahe preco ON je to asi uz len jediny argument. Prajem ti, nech najdes silu a motivacui s tym seknut, argumentov je viac ako dost. Bude ti lepsie.
Dakujem baby za vas cas so mnou, zelam vsetko dobre do buducnosti. Budem vas informovat ako to cele dopadne. Mozno si s dcerkou kupime dalsi byt, rozmyslala som nad Sencom a nebudem platit prenajom. Skoncia muzovi vsetky sluzby a plna chladnicka 🙂
A mozno medzicasom stretnem niekoho ineho a nakoniec budem mat aj deti 🙂 osud sa o to postara
@katka116 pozri,je to tvoje rozhodnutie 😉 ale urcite ho nesetri, ma co dohanat, chlapec 😲
a este ti napisem jednu myslienku - ak by si sa zbavila prizivnika, co najskor poriesila oficiality, tak do tej spermobanky kludne mozes ist a budes mat este aj rozumny casovy rozostup. Ved aj tak by si na druhe dieta bola sama 😅
Naozaj dufam, ze to medzi vami nejako "dobre" dopadne, nech uz je to riesenie akekolvek. A pevne dufam, ze si ten tvoj manzel nenahradzuje nedostatok sebavedomia niekde mimo manzelskeho pristavu...
Ahojte damy, hlasim sa po dlhsom case. Pan Boh vsetko zhora riadi a moj mm mal 16.1 autonehodu... takze sa daval do poriadku, bol v nemocnici a uz sa pomaly chysta do prace. Mali sme vela navstev a vsetci sa ho pytali preco este nie druhe dieta a tak... myslim si ze v tej nemocnici prehodnocoval priority. Teraz mu temu druhe dieta nepripominam, viem, ze ma zaujem o dieta len je to otazka casu... chce byt on pan nad vecou a ked to nechcem prepisknut z mojej strany, musim trpezlivo cakat, ale verim ze aspon na letnej dovolenke sa nieco zmeni...
Baby, ale inak klobuk dolu tym, ktore ste trpezlive, ja som momentalne tiez taka namotana, vkuse kontrolujem MK a tesim sa z tehuliek a drzim palce snazilkam... len mi pripada jeden den ako mesiac... viem mala by som sa sustredit na nieco ine... ked to je take tazke - ako to vy robite?
@sashabb hej zostali, ved ja ho lubim ako kona 🙂 rozdelili sme si naklady podla fin moznosti - on 1/3 a ja 2/3. Co sa ale zmenilo, ze vyvara, vypeka, studuje si recepty.. Ja pridem od klientov a pozeram na seba, idem si lahnut a on sa stara o dieta, potom mi zohreje jedlo. Zacala som sa kontrolovat v tom, ze inokedy by som hned upratovala riady a tak, teraz to tak necham, nic nehovorim a on to potom neskor uprace.. Je to o kompromisoch a musim sa zmenit aj ja. Tak uvidime ako to pojde dalej..urcite vsetko nebude idealne..

@irriss 😀 😀 😀 Nikto Ťa tu neušlape a svojim príspevkom si iba popísala situáciu v IT a načrtla možnosť, či to nie je nejak všeobecne v EU aplikovaná prax, takže by Ťa ani nebolo za čo šlapať 😉