icon

Ako nahradiť účasť na pohrebe z dôvodu starostlivosti o babku?

21. mar 2025

Ahojte. Zomrel mi ujo (otcov brat) a v nedeľu je pohreb. Celá moja rodina tam ide. Žijeme s babkou ktorá má po 80tke a už nie je najzdravšia. Musí niekto zostať pri nej a dohodli sme sa, že zostanem ja, lebo väčšinu času sa o ňu starám ja. Je mi ľúto, že tam nejdem. Je nejaká iná možnosť ako to nahradiť? Napríklad sa zaňho pomodliť (som veriaca) alebo niečo?

janinah
•
21. mar 2025

Samozrejme.uz dnes o 15 sa mozes modli korunku milosrdenstva.Odprevadzame len telo.duša je už inde.

tina1549
•
21. mar 2025

to musíte vy uznať za vhodné ako sa s ním chcete rozlúčiť, pohreb nie je povinný

pribinak
•
21. mar 2025

Nejaká suseda ju na pár hodín “nepostrazi” ?

ovaaa
•
21. mar 2025

Rozlúčka je len raz a nikto ti tie osobne chvíle nenahradí. Popros susedu, kamošku na pár hodin. Mňa by to mrzelo.

liliana363
•
21. mar 2025

Videla som na nástenke na UPSVar že sa dá objednať pani ktorá vie na konkrétne hodiny prísť. To sú asi ošetrovateľky čo pracujú pre mesto.

autor
•
21. mar 2025

@ovaaa Susedia budú v práci, s ostatnými nemáme dobré vzťahy a neprišli by, som si istá. Kamošku mám jednu, no tá je v zahraničí. Padlo to na mňa, lebo za babku beriem opatrovateľský príspevok.

lukbe
•
21. mar 2025

Tak to je jasné, ak berieš opatrovateľský. Nie je hriechom neísť na pohreb, ak nemôžeš.

minenkaa
•
21. mar 2025

My sme teraz na pohreb poslali kyticu rovno do pohrebníctva

zuzinka888
•
21. mar 2025

Ak je v dome smutku tak sa s nou mozes ist rozlucit kedykolvek( aspon u nas je dom smutku otvoreny od 9- 19h ) kedykolvek sa zastav a rozluc sa. Alebo potom po pohrebe ist na cintorin a " rozlucit" sa.

cacianka
•
22. mar 2025

Účasť na pohrebe nemusíš nahrádzať, máš vážne objektívne dôvody nezúčastniť sa ? Máš. Nikto ti to nebude ani nemôže vyčítať.
Ale ak sama cítis potrebu rozlúčiť sa, chod ku hrobu, odnes kvety, sviečku, pospominaj, pomodli sa. Urob ako to cítiš ty sama v 💝. Aj keby doma v tichu.