icon

Ako nájsť odvahu opustiť manžela a svokru?

10. dec 2024

Ahojte ja už naozaj neviem ako ďalej . S manželom sme spolu 8 rokov mame dcéru 5 ročnú a s predchádzajúceho vstahu ja mám 14 ročnú dcéru . Všetko sa zmenilo po narodení našej dcéri . Svokra zhodila masku a vyhlásila mi vojnu . Manžel verí svojej mame . Vymýšľa si na mna veci ktoré sa nestali . Najprv že bola u nás a nedala som jej dcéru kočíkovať a pritom u nás ani nebola. Muž keď isiel k rodičom vyplakavala ako nemôže varovať atd . Pritom odmietla dcéru prebaliť že sére žlté hovna . Bola kojená . Keď nastúpila do škôlky a ja do prace že bude vartovat aby som mohla byt v práci dlhšie ( živnostníčka som ) ale prestalo ju to baviť lebo dcéra stále chorá týždeň v škôlke dva týždne doma . Tak sa stalo že neprišla nezdvihla ani mobil . Ja v práci objednaných zákazníkov . Mali to rozdelené s mojou mamou raz jedna raz druha presne férovo . Začala mi vyčítať že som do manželstva došla s holou ritou a dom je jej syna a ja budem poslúchať tak ako ona musela svoju svokru ( býva v rodičovskom dome kde snimi žila aj svokrova mama) a že jej svokra tiež nevarovala a nebude ani ona mne . Vždy sa takéto udialo bez prítomnosti manžela . Pred ním hra utrápenú starú mamu ktorá nemôže byt so svojou vnučkou lebo ja si to neprajem . Muž sa za mna nepostaví . Mame financie každý svoje a jeho mama mu dáva rady aby odomna pytal nájom a aby sme so všetkým išli na polovicu . On zarába slušne okolo 2000€ mesačne. V odbobi Jaro - jeseň máva okolo 2900€ ja sa pohybujem okolo 600-1100€ záleží aj aký mesiac koľko ľudí mi príde . Raz je lepšie raz horšie . On odomna pytal polovicu za nákup atd . On si sám rozhoduje o svojich peniazoch . Dovolenky chce na polovicu na čo ja nemám . Potom hádky . Svokra nám už rok nestrazi dcéru . Pomáha moja mama . Ona mužovi vyčíta že nemôže varovať lebo ju nezavolame . Ale kwd sme naozaj potrebovali moja mama mala operáciu .mala vymluvy že nemôže . Ide sadiť zemiaky , ide na nákup , ide na stretnutie jednoty dôchodcov atd . Ja ju vlastne nepotrebujem ale muža to štve že nevaruje a neni s našou dcérou . Ona svoj nezáujem sa snaží kryt tým že som všetkom na vine ja . Snažila som sa vždy slušne ale posledný rok sa to už nedá . Čím viac výmyslov na moju osobu . Keď je muž na tyzdnovkach robí mi kontrole pobeha každú izbu či nemám niekde skovaneho chlapa . Muž ju chápe povedal že keď mi mama robí kontrole tak má na to dôvod .

Len pre vysvetlenie muž nikdy nemal ocr na dcéru lebo by prišiel o platené vyhody . Vždy som ja ostala alebo moja mama pri chorej dcere . On ráno vstane a ide do prace ja musím navarit nachystat deťom pracujem od 8.30-18.00 mám pevnú otváraciu dobu . Pracujem na dedine . Vybaviť stráženie keď dcéra ochorie od večera do rana . Mama príde . Obe sú dôchodkyne vo veku 65 rokov svokra je aktívna zdravá . Mne povedala že ona chce žiť užívať si keď už konečne svokra zdochla . Pred synom hra inú ligu.On verí jej a ja už fakt nevladzem . Rozmýšľam nad odchodom. Bojím sa či to finančne zvládnem . Deti majú naozaj zazemie nič ich nechýba ale ja sama
Už im taký život nedám . Mám našetrené na zábezpeku bytu chcem požiadať u nás v meste o nájomný byt . Ale čo bude ak ochoriem ako živnostníčka keď nepracujem peniaze nemám .manzel sa o mna už nezaujíma ako o človeka . Keď je doma sedí na mobile a pozerá videa .alebo hra hru. Neopyta sa ako som sa mala v práci a keď už aj sa opýta nevníma moju odpoved lebo ho viac zaujíma video . Rozhovorov za tých 5 rokov boli xy veľa nič nezmenilo chvíľu nejaký týždeň . Hádame sa . Klame mame klame aj mne . Mama ho ľutuje že nemôže sa toľko venovať svojim koníčkom . Je pri mne chudak atd . Viem že lepšie to nebude . Ako nabrať odvahu a odísť sama s dvomi deťmi živnostníčka . Nemám žiadny majetok . Auto čo sme kúpili pre mna na spotrebak splácam manželovi .mne ako živnostnícke by spotrebak nedali .a iné robiť nepôjdem neni kam automobilky v okoli prepúšťajú a robiť na smeny sa mi nedá . Veľa krát si viem časovo prácu korigovať pracovať menej pri chorobe atd. Účty nákupy platí muž ja okolo deti. Lekárov , krúžky oblečenie atd.ja si platím svoju živnosť telefón auto aj servis atd .ako stoho všetkého von ?! Pred 3 rokmi sme boli v manželskej poradni raz a dosť . Manžel to odmietol lebo mu to nehralo do noty čo nám terapeutka hovorila . Už má nebaví mu dokazovať , že sa veci majú inak . Je to pre mna ponižujúce . Ale bojím sa o financie ako by som to všetko sama zvládla .Ďakujem za prečítanie a možno nejakú radu.

Strana
z3
autor
11. dec 2024

@martinka13 netaham všetko sama . Muž platí účty nákupy . Ja deti ak nemám prispeje mi . Auto mu splácam a platím si svoje účty ohľadom živnosti , telefónu .servis autá drobne nákupy cez týždeň .on kupuje veci do domu , stym že ak by som chcela rozvod povedal že čo platil on je jeho ..bolo obdobie kedy chcel polovicu za nákupy .

Strana
z3