Ako naučiť chlapa po sebe upratovať?
Baby, mám takú trošku blbú otázku asi, ale zaujímalo by ma či sa to niektorej podarilo a akým spôsobom 😎 môj chlap dokáže za sebou nechať spúšť a úplne to ignorovať... 🙂
@simca06022011 😀 som sa pobavila, nieco podobne som spravila manzelovi, jeho naj je vyzliect sa v obyvacke, na zemi sa povaluju ponozky, na stolicke a rotopede tricka, nohavice... tak jedneho dna zistil, ze si nema co ciste obliect, prisiel sa stazovat, tak som mu vysvetlila, ze periem veci, ktore su v kosi na pradlo, ostatne ma nezaujima 😉 nieco sa da este naucit, ale inak bohuzial 😝
@eeffka je to vec názoru a toho ako je kto naučený... a pipi určite nie som a ani sa nebudem znižovať na takú úroveň aby som niekoho iného urážala 😉 prajem pekný deň
Len ziram, kam sa dokaze zvrtnut akakolvek tema tu na MK 😀 To je tak tazke sa povzniest nad inym nazorom....
A k teme... ani moj chlap nie je z tych nadstandardne poriadkumilovnych... Ale pomaha ako vie... 😉
@mima4 Myslim, ze taky muz, ako je tvoj je jeden z miliona. Ako v dobrom ti zavidim, ale tvoj muz je fakt vynimka. Upratovat, zehlit, piect, vynasat smeti, robit poriadok po dome... On je dost vsestranny. Dokaze sam aj opravovat a robit rozne instalance prace? Ako je to z jeho zrucnostou?
Jeho by som asi za vseobecny priklad nedavala...
Totiz zvycajne, ked ma muz sklony napr. ku kutilstvu- opravuje vsetko okolo domu, robi v zahrade, vie opravit auto, tak povacsine takyto muz ani do kuchyne nepachne- umyt riad, ci odlozit si po sebe.
Potom su zase muzi, co su uplne polena v tych opravarskych pracach- ale zase doma poupratuju, pozehlia, dokonca navaria....
Tak isto sa ta rola trochu zmeni, ked pridu deti....mate spolu uz deti?
Jednoznacne si vsak nemyslim, ze zena ma mat muza ako dieta a zmierit sa s tym, ze on proste doma nic neurobi. To v ziadnom pripade nesuhlasim.
@juliana77 sorry ale nesuhlasim s tebou ani ja nepijem, nehulim nezahybam.... a keby aj moj nedostatok bol bordel a jeho tiez tak zijeme v bordeli. Tiež nerobim tie veci ktore si opisala, takze sa s tym mam uspokojit a pratat nemusim? Ved mame rovnaky meter tak aj rovnake povinnosti a aj napriek tomu je tych povinnosti doma na zenu viac.
ked najdete nejaku prelomovu metodu,ako chlapa naucit po sebe upratovat,dajte vediet 😉
ucim to uz 6 rokov toho mojho,nejde to ani na pavlov reflex... 🙄 Skor mi japonci poslu nejakeho robota,co to bude po nom vsetko zbierat a odhadzovat, bo ja som len zenska a nemam nejaky super hybridny pohon 😀
@vevulka10 myslim, ze vacsina chlapov je naockovanych proti skriniam. Takze im treba vyrobit zastupny odkladac (rotoped, nejaku mensiu skrinku, na ktoru tie handry polozia (na nu, nie do nej), u nas sa celkom osvedcil taky ten vesiak, co je polozeny v kute a na neho hadze vsetko a ked je to uz veeeelka kopa, tak to proste hodi do pracky...
ano, mnohym muzom musis jasne povedat ,co od nich chces . Naozaj nevedia citat myslienky. A svojho casu som sa zacala riadit radou, ktora naozaj celkom aj zabrala. Takze nehovorim "prosim ta, mohol by si...?", ale radsej poviem, "odloz to" (a ked je dobry, tak dodam aj "prosim" 😀 cize hned na zaciatku povedat co chces, lebo kym prides k podstate, tak im vypne sluch...
A hlavne, treba nadhlad... ak je len toto vas problem, tak je to uplne v poriadku. Je to aj cvicenie pre teba, ze v zivote nie je vsetko nalinkovane a netreba to brat tak vazne. Mozno ked uberies, tak sa trochu preberie...
@vevulka10 Podla mna nemas problem, ziadny humusak, naopak nadstandartny reprezentant chlapskej populacie, vaz si co mas! Ked je sam v podstate porobi ako pises, ked s tebou tak ked povies tak urobi, ved hej, ty si zena - hlava rodinneho krbu, ty davas "rozkazy" (v dobrom), ty si krk ktory hybe hlavou. Posklada si sam veci, len neodnesie sam kym nepovies...Ja nevidim problem, iste mohol by byt teoreticky aj ideal, ale maloktory muz je taky a ktory je - ma zas chyby inde a bohvie ze aj vacsie. 🙂
Necakaj vo vztahu druhu zenu, on ma prednosti inde. V dobrom radim, akoze mozes sa snazit vylepsit detaily, ale je to neiste, ze sa v tejto konkretnej oblasti zladite tak ze ti bude citat myslienky a prejme tvoj styl. Skor sa zameraj na jeho prednosti, na tie mnohe veci ktore robi prekazatelne lepsie nez ty a povedz si ze ste sa dali dokopy preto aby ste sa doplnali a nie boli klonmi. Lub ho za tie veci, v ktorych je super a tie kde je chlp menej nez tvoje predstavy, laskavo mu prehliadaj, prizmur ocko. Tes sa z toho ze ste zdravi a ze vam to inak klape.
Aj svoje idealy ako ze kazda vec musi byt na svojom mieste, podla mna este - ak si ako citam 23r. a bezdetna, prehodnotis smerom k vacsej tolerancii, ked prijdu deticky. Zistis ze uz nebudes moct tuto latku ako ju mas teraz nastavenu dorzat bez toho aby si sa velmi vycerpavala, nervovala. Spusti z idealov, aj tak mozes byt stastna.
Pokial nie je fakt humusak - a ze nie je zdaleka podla popisu, a ze prave tych humusakov inde su kopy vo vztahoch, tak na tychto dotahovackach sa smerom k idealu zivot nestoji, fakt ze nie. Bud rada a dakuj osudu ze vacsie skusky pred teba nedal. Je vonku krasne, zajdite si vecer do prirody, pritulte sa k sebe, to je nieco na co sa spomina s odstupom casu a nie na to ci ktora vec kedy bola na svojom mieste - uprimne a bez urazky!
@hradnapani to sa vola "nemy sluha" (ten vesiak...) a moj ho dostal ked sme sa stahovali, pod tarchou zivota sa normalne poskladal :P Ale kupila som mu ho na narodeniny znovu :P
@vevulka10 moj chlap ma blby zvyk,oblecenie vsade odkladat.Pouzite samozrejme...........v kupelni,vedla postele a v jedalni.No tak som vsetko niekolko dni zberala a odkladala do vreca v garazi.Po niekolkych dnoch sa manzel pytal na nohavice,ktore tiez boli vo vreci a ja mu vravim,ked nebude svoje veci odkladat,dam to vrece na charitu a zabralo to 🙂
@simca06022011 ano, ano to je on, nas kamarat, ktoreho vacsinu roka ani nevidno ale jeho existenciu tusime 😀
a dobre si urobila, opakovanie je matka mudrosti 😎
Ja som tiež manžela dosť naučila lebo som sedant. On totiž zvládne všetko len nechce. Ale hlavné zvláda, to mi zatiaľ stačí. Viem, že bude úžasný otec a že to nevie tak perfektne ako ja asi prežijem. Ale musíš byť razantna. Ja za každým poviem, že niečo neurobil, upozorním ho. Vždy mi povie, že nech naňho nekričím. Že robí čo môže. Ale to humusak nikdy nebol. Len mi niektoré veci z princípu vadili a on to už nerobí.
no ked to u nas nezaberalo slovne, tak som mu zacala vseko (sparadka do usi, spinave ponosky, papieriky od zuvaciek a kadeco) davat do tasky, do vackov..... 😀 moj muz dokonca a za to by som ho zadrhla, ked dopije pohar da do linky medzi ciste pohare, zrovna vcera som tam dala lisok...NECHYTAT.... 😖
ja takychto chlapov davam za vinu ich matkam...to ako po nich cely zivot upratovali a po svadbe len vymenili matku za zenu? hruza... Jedine co by som ti poradila neustupit... zeny vacsinou maju tendenciu ze chlap povie ze sak potom to spravim ale im sa nechce cakat tak to spravia za nich...good luck 😉
@pea87 ano,mas pravdu,...aj moj ex bol taky presne,ale co som mohla ocakavat,ked sme prisli k svokre a tam by som najprv zavolala deratizera a az potom navstevu,....a on presne toto chcel robit pri mne,...no fuuuj,..zatrhla som mu to hned a pri kazdej prilezitosati som mu s tym vytrela zrak,...
@pea87 Ano napadlo ma to..........ze ako budeme my ucit nasich SYNOV, ked nam vsetko na tych muzoch vadi?
Moj 8 rocny si musi tiez veci odlozit na stolicku, (nosi uniformu do skoly)
Hracky si musi po sebe upratovat
Izbu si musi vysavat
Spinave veci si musi davat do kosa na pradlo
Ked zehlim (izbu ma na poschodi), tak si musi vsetky ciste veci odniest do svojej izby a pekne ich poukladat na postel, aby na mna cakali ked pridem ukladat do skrine.
Ale my (v usa) vacsinou vsetko vesiame......malokedy skladame oblecenie....nohavice,tricka, skortky, kosele-vsetko ho to ucim davat rovno na vesiaky...
Vsetky smetne kose v celom dome ma na starost nas synator (2 pracovne, 4 kupelne, 2 detske izby) iba kuchynske smeti vynasa manzel, lebo je to dost spinave a tiez triedime recyklacny odpad a normalny.
V kuchyni tiez pomaha- rad miesa a kraja (ovocie, ked robime smoothie- to vie urobit uz sam)
Takze........vykaslime sa uz na nasich muzov, ale zamerajme sa na "buducu generaciu"......co vy na to? 😉
@digysa anoooo v duchu hesla ze stareho psa aj tak novym kuskom nenaucime tak naco plytvat energiou 🙂 Inak ked citam taketo prispevky tak som hrda na svojho chlapa ze je taky aky je ... ale vies co je sranda ze minule mi vravi ze preco hovoris babam ze doma zehlievam? a ja ze preco by som im to nemala hovorit? ze lebo oni to potom chcu po svojich muzoch(jeho kamosoch) aby tiez zehlili a ti na to maju nervy a nadavaju mu.. tak ja som ho chcela pochvalit a on bol potom chudacik ten najhorsi 🙂
u nas ako nemy sluha skoncili dve stolicky,ale momentalne vyzeraju po jeho najazdoch skor ako mount everest...slusne kopce su z toho...smerujuce do pracky 😀
@digysa
ja beriem rodiny, kde je dom, niečo sa chova, kopec prace okolo domu, zvierat..a ujme sa toho muz a zena robi prace v domacnosti, v dome - toto je podla mna OK, ked im to vyhovuje, ale vacsina slovenskych zien ma bujakov, co pridu z prace, najedia sa a idu k PC ci telke..a seru na vsetko. Co si myslis, ako budu fungovat, ked zena nastupi do prace? 95 % takychto muzov ostane rovnakych plus zene pripudne este zamestnanie a pravdaze aj deti su jej 😉 Zeny tomu hovoria ze idu do druhej sichty..
Ja berem, ze kazdy je v niecom inom dobry, ale aj na byte opravy veci..ako casto to muz robi? No moj manzel asi raz za posledny rok vymenil nejaku ziarovku, nic ine netrebalo.
Podla mna je uplne normalne, ze clovek si po sebe upratuje. Ved preco by mu mal niekto robit sluzku? Dalej hovorime o dvoch dospelych ludoch a zbierat po niekom veci je podla mna pre neho hanba.
Taktiez ak clovek pride v pokrcenych veciach do prace a vychovara sa na svoju zenu..je to jeho hanba..ma dve zdrave ruky...
@petuska1245 jaaaj ale do vlastnej skrine,svojr vlastne saty?! Co som sluzka? Operiem,ozehlim..tak snad to zvladne zaniest do skrine!
Este doplnim....veci su oprane,ozehlene,poskladane..on ich uz len polozi na konkretny kominik vo svojej skrini...to uz co je aby to nezvladol? @petuska1245
Uplne jednoducho :spodky nechat tam,kde ich nechá muž,taniere tak isto,ak sa minú čisté obed dávat do špinavých a to isté s ponožkami ...

@petuska1245 No tak ja sa nechcem predbehovat....ale ulozit si svoje veci po sebe do skrine zasadne nepovazujem za jeho prednost.....
Mozem ti tu vymenovat vela veci, ktore robi moj muz, ako napr. odkedy ma poziadal o ruku (13 rokov dozadu) tak som neumyla ani jednu kupelnu ( mame ich 4 prosim pekne 😉 ) ale to je jedno.......... ide tu o to, aby si jej muz odlozil veci...a nevie ako ho ma k tomu dohnat.
Moju radu uz dostala.....