icon

Ako navrhnúť partnerovi, aby prispieval na domácnosť?

4. jan 2025

Partner zije u mna v dome cca 10 mesiacov celu domácnosť elektrika, plyn, voda atd. platím ja.. odkedy bývame spolu dost sa to zvýšilo kedze sme uz dvaja … neviem ci je toto Ok … ale nechapem preco ho to nenapadne

tundra
5. jan 2025

@rozculena 😁

enmery
5. jan 2025

@rozculena Asi máš tiež "málo EQ" ako my ostatné.😃 Ešteže ten chlapec má EQ aj IQ na rozdávanie a preto 10 mesiacov neplatí bývanie.

tanyan
5. jan 2025

Keď bude platiť, tak bude mať pocit, že má právo spolurozhodovať o domácnosti. Ak je to tvoj dom, tak radšej plať všetko ty a on iba jasne určený príspevok, ktorý bude predstavovať jeho podiel na spotrebe.
Určite nechceš, aby ste sa v prípade rozchodu naťahovali a on si robil nárok na niečo, čo je tvoje.

ovaaa
5. jan 2025

Ach žena, toto sa rieši pred nasťahovaním a nie, že 10 mesiacov priživntva a čakania na osvietenie. Už dnes je neskoro, takže sadnúť si s ním, vopred si napísať zoznam všetkých výdavkov plyn, elektrika voda, strava a dať pekne polovicou. Veci do domácnosti si kupuj sama a plat z úctu, v prípade rozchodu ti zostanú. Predpokladám, že bude po láske keďže má dať zo svojho a nechápe, že na všetko ste dvaja teda aj finančne nie len sexom. Budem rada ak napíšeš ako ti to dopadlo. Hlavne sa neboj a byť ťažba , myslí na to, že ak plánuješ s ním rodinu, tak toto musí fungovať na 200% . A áno pýtala by som náklady na domácnosť aj za tých 10 mesiacov.

tundra
5. jan 2025

Toto mi pripomenulo realnu skutocnost, pred dvoma rokmi.Kamoš mi volá,že jeho znama zostala visiet s kuframi z letiska, asi pol hodinku od nas,ci by som ju isiel zobrat a mohla by u nas prespat 1-2 noci.Naštastie sme oslavovali a mal som vypity pohar vina,tak som sa ospravedlnil a aj tak sme nemali volnu postel.Po par mesiacoch sme sa stretli a pytal som sa,kde prespala,ci niekoho zohnal.A teraz pocuvajte,jeho znama,(černoška)prisla s piatimi kuframi, k nemu taxikom a byvala u neho viac,ako mesiac.V skutocnosti,to nebola znama,ale cez Airbnb,bol zaregistrovany,ze
ponuka kratkodoby pobyt pre cestujucich a potom on na oplatku,to môze tiez vyuzit.(Ja nemam s tym ziadnu skusenost)Po mesiaci ju vyhodil, pod natlakom, volania polície a ona sa posunula,zase k niekomu na pár tyzdnov....Tak aj takto,si niekto zije alebo cestuje...Stalo sa to vo Švajčiarsku a kamoš uz žije a pracuje v Rakúsku.

sevrin
5. jan 2025

A nebude to nejaký sociálny prípad, ktorý žije od výplaty do výplaty a ešte chodí aj vyberať kontajnery aby mal večer čo do huby? To by dávalo logiku prečo na náklady na byt proste nemá!

vesimelonimarsista
5. jan 2025

Neboj, on to ma velmi dobre spocitane...byvanie a servis zdarma. Kto by take tiez nechcel?

tundra
5. jan 2025
pandorra
5. jan 2025

Co na nom vidis…Ma ho zo zlata? Ved musis mat predsa nejaku hrdost. Robis nakupy zanho, neplati ti energie, na co ti je dobry…

nenne27
5. jan 2025

Neviem si ani predstavit, ze by som chodila s takym muzom, ktoremu by som vobec mala hovorit o tom, ze sa ma financne podielat na domacnosti.neatraktivne, fuj.Ved to ani neni chlap, co takto zije

lujza123
5. jan 2025

Ale napadlo ho to, len kým si sa neozvala tak využíva ze býva zadarminko.

Ináč odporúčam appku splitwise, dajte si ju do mobilu obidvaja a zapisujte vzdy kto co platí, je to prepojené obidvaja vidíte stav kontá …, Je to super, budete mať prehľad, vzdy vidíš kto koľko dal a kto je na rade s platením nákupu napríklad

A rýchlo aj zistíš ak by bol naozaj vyžierka a podľa appky by si to mala potvrdené ze väčšinu financií vo vzťahu ťaháš ty

mk1111111111
5. jan 2025

Vies, mozno povazuje za vyvazenie, preto, ze plati, cast nakupov, vylety a restauracie. To byste si potom tiez mali delit-striedat sa v platbach.

sense
5. jan 2025

Prečo ste toto nemali vydiskutovane predtým ako ste začali spolu bývať. Koho nápad bol spoločne žitie?

niekto2hy
5. jan 2025

@tundra Tak vo ,,vezeni" byvaju zadarmo,ci platia si ubytovanie?😎

mandzula
5. jan 2025

@misterunderhill ano, najprv ho neznym sexom pripravit, potom poklaknut, vopred sa mu ospravedlnit za trufalost, ak sa nahnevka, udobrit si ho sexom, ak bude milostivo suhlasit, podakovat mu sexom.

beataxxx
5. jan 2025

Ved si odhadni vsetky mesacne vydavky a navrhni mu, aby ste si urobili spolocny ucet a kazdy tam mesacne posielajte polovicku ….ak je byt Tvoj, tak on by mal posielat urcite viac, ak je to podnajom, tak polovicu….financie su vo vztahu dolezite a ked si uz takto raz zvyknete, tym horsie sa to zmeni…mas teraz idealny cas-zaciatok roka, tak mu povedz, ze v Novom Roku to bude po novom…..

martinka13
5. jan 2025

Toto sú krásne situácie v dnešnej dobe. Priateľ, nie manžel, bývame v mojom, nie v našom, nič neplatí.... Proste ďalší priživník. O chvíľu bude po láske a tu ďalšia téma "priateľ si robí nárok na práčku , ktorú sme spolu kúpili, keď u mňa býval". Ako veľa telenovele. Od takého chlapa rýchlo beží, kým nemáte decko.

kavasmliekom
5. jan 2025

@tanyan tomu tvojmu príspevku a rade nejak nerozumiem. On nemá platiť a kupovať gauč, zariadenie... On ma prispievať do domácnosti, ak tam chce bývať, v podnájme tiež ti odchode nezoberie spotrebiče, lebo "ich už dávno splatil".. Ako aj byty kúpené pred svadbou, spolu sa podieľajú na skraslovani, útulnom bývaní a po rozvode jeden druhému zabuchne dvere pred očami, lebo tomu druhému to nepatrí, aj keby sa na hlavu postavil.
Ty by si súhlasila s tým, aby ti niekto len sem tam nakúpil, lebo čo keď sa niekedy rozidete?
S takým človekom by som ani kamarátka Nechcel a byť, čo by takto dokázal prísť k niekomu s vidinou lacného bývania 🙂

maranco
5. jan 2025

Ako vyzerajú vaše rozhovory o budúcnosti, o spoločných plánoch?

sante81
5. jan 2025

Mala som doma niečo podobné, tiež fuul servis a všetko som ťahala iba ja. 😅 Moja hlúposť, nikdy viac
Zbaliť a poslať naspäť k mamičke.
Chlapovi netreba vysvetľovať, hlupakovi áno

nicegirl369
5. jan 2025

Neboj sa, ono ho to napadlo. Ja osobne by som si takehoto trapka nedokazala vážiť a uplne by sa mi takouto trapnou taktikou zhnusil.

sasa1310
5. jan 2025

tak našiel hlúpu ženu s bytom. Tak čo bude...

diaamax
5. jan 2025

Vie aspon vyprat, upratat navarit? Nepytam sa preto, ze inak by nemal prispievat, ale preto, ze taketo tipy vacsinou idu od mamicky k partnerke a oni si myslia, ze sa to plati samo preto mu netrkne. Treba razne zakrocit. Nie v style hej ty poondiaty darmozrac ale ako si pisala nam. Ze zlato toto su mesacne naklady na chod domacnosti a polku budes prispievat; btw divim sa, ze ti to samemu nenapadlo.

tenerifka
5. jan 2025

Sikovny......

earlgrey
5. jan 2025

Joojoooj poznám takých veľa...ale ani jedného som si nezavesila na krk 🤣 povedz mu to priamo a keď nebude chcieť platiť nech ide späť k mamičke

betulinka1
5. jan 2025

On to mozno tak bral, ze sa ti znazi vynahradit tie naklady formou výletov a restik. Pokial su tvoje naklady 200€ a mas Dobry plat, tak ho to nenapadlo. Ale treba si normalne sadnut a povedat, ze vsetko islo hore, uz spolu bývate, tak zriad jeden ucet na ktory kazdy dajte ja neviem 30% z platu, majte dve karty a z toho plate aj nakupi aj naklady na byvanie. Bude to take transparentne. A hlavne, ked to ma byt partner do budúcnosti, treba sa ucit spoločnému hospodáreniu. A ked budete pri tejto teme, rovno sa pobav aj ako to bude ked pridu deti, ako si to predstavuje s platením domacnosti a tak.

ronie338
5. jan 2025

@tanyan ku mne keď sa nasťahoval priateľ automaticky mi dával polovicu nákladov na bývanie. Tiež tam býva a rovnako by platil v podnájme. To ze je to môj byt neznamená ze bude žiť zadarmo keďže tam býva a používa vodu aj elektrinu. A to on vrazil aj do prerabky peniaze. A to sme vtedy ani dieťa nemali. Ak by mal problém mi platiť nie sme spolu. Ja nemám problém platiť si celú réžiu bytu ale nie za dospelú zárobkovo cinnu osobu. Ak by sa mu nepáčilo vie kde sú dvere q môže ísť

ingush616
5. jan 2025

Napadnúť ho to isto napadá, ale však toto mu takto vyhovuje. Nemá žiadne výdavky😂 vychcanec

tykat
5. jan 2025

Kde byval predtym? Aky ma prijem? Ma nejaku minulost, zavazky? Ako dlho ste spolu.

Btw teraz mas sancu dat s nim rec, vsetko zdrazuje takze naklady sa zvysia, treba mu to po lopate povedat.

thunderdome
Autor odpoveď zmazal