icon

Ako navrhnúť partnerovi, aby prispieval na domácnosť?

4. jan 2025

Partner zije u mna v dome cca 10 mesiacov celu domácnosť elektrika, plyn, voda atd. platím ja.. odkedy bývame spolu dost sa to zvýšilo kedze sme uz dvaja … neviem ci je toto Ok … ale nechapem preco ho to nenapadne

earlgrey
5. jan 2025

@thunderdome Možno výzorom, možno ma zlatého vtáka medzi nohami, možno krajšie žmurká ako ty, možno má kratšie nechty na prstoch, vonia lepšie...dalo by sa polemizovať kamarát 😀

bg92
5. jan 2025

Preboha. Ako mozes zacat s niekym zit bez debaty a financiach na byvanie? A tiez nerozumiem preco to ma byt nenapadne? Taketo zakladne zivotne otazky sa neriesia nenapadne ani sa necaka na to kedy to napadne toho druheho. Povedala by som toto su naklady a ideme s nimi na polovicu plus je fer platit nieco naviac ako najom - ak tam zije opotrebuvava tvoj dom a tvoje veci, odkial platis udrzbu a oparvy a nutne renovacie? Neda sa byvat iba za naklady,najom by platil aj inde (samozrejme u teba v primeranej cene).ale v tejto tematike sa nazory na MK rozchadzaju, ze najom aj ked nizky netreba platit si myslia asi tie co byvaju v cudzom

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
bg92
5. jan 2025

A v prvom rade by som uvazovala ci je toto perspektivny partner - ak niekto u mna 10 mes byva a neopyta sa na naklady tak pre mna by to prespektivny partner nebol a bol by to signal na ukoncenie (aj ked ja by som to riesila este pred nastahovanim takze naozaj neviem ako to ze si sa teraz prebrala). Ale tak na to si sa nepytala.

mandzula
5. jan 2025

@thunderdome zrejme nemas to spravne vyzarovanie, a kedze nemas staly prijem, neposkytujes pocit istoty a stability.

earlgrey
5. jan 2025

@thunderdome Ono to je všetko pekné, čo si napísal ale dnešné ženy sú vychcané mrchy (česť výnimkám), takže aj kebyže máš zlatého vtáka a všetko ostatné...nemáš peniaze, si nikto....

misanthropicdann
5. jan 2025

Ja neviem, máš dáky psychicky problém otvarat takéto témy s priateľom?
Toto je diskusia na 5 minút max.

Počuj bývaš u mňa ale nič mi neprispievas na bývanie, co keby sme sa dohodli na sume koľko mi budeš prispievať lebo ja to sama takto dlho už neutiahnem.
Čo keby si mi platil polovicu energií + 100€ nakolko nehnuteľnosť je moja.
Súhlasí? Vybavené.
Nesúhlasí? Pozri v takom prípade si kúp vlastnú nehnuteľnosť na bývanie, ja to sama nepotiahnem.

enmery
5. jan 2025

Raz tu písala jeden trefne komentár jedna užívateľka. Aspoň pár žien chápe, že to nie je len problém zaplatiť za energie, to je varovný prst. Takéto príbehy potom pokračujú tým, že ona je na materskej, všetko ďalej platia na polovicu a on jej urobí raz nákup a už sa cítiť ako otec a ziviteľ a ženy siahajú na svoje úspory, otročia doma. A úplne zúfalé napíšu na MK. A že takých príbehov nie je málo.

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
mandzula
5. jan 2025

@thunderdome ved vidis, ze s nim nie je spokojna, inak by sem neprisla po radu. Ak nebude prispievat ani dalej a nijako jej to nevykompenzuje, ak ma rozum, mala by ho hnat. Ini su zas mozno taki manipulatori, ze zenu udupu a ta nema silu odist od nich. A bezpochyby je to aj vyzarovanim, to si nebudeme klamat.

ruzovakrava
5. jan 2025

Tu sa mi pripomenul istý výrok - kvôli jednej klobáse chová celé prasa.

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
earlgrey
5. jan 2025

@thunderdome tak jedine ten zlatý vták 🤣🤣 iné nedáva logiku...

merlinja
5. jan 2025

@vanilkovazmrzka no len aby náhodou nemali preplatok a nechcel z toho aspoň polovicu :D

gab1sol
5. jan 2025

Možno si tu prečítal pár diskusií, kde sa ženám radí, aby neplatili chlapovi, ak to je jeho byt… Že hádam mu ho nebudú financovať, potom ich pošle každé ľahšie s igelitkou v ruke. 🤷‍♀️😂

Ale nie, máš chlapa, máš vlastný dom, tak máš asi dosť rokov na to, aby si sa ho na rovinu opýtala. Alebo rovno mu povedala sumu, ktorú si predstavuješ, aby ti prispieval. Žiadne omáčky okolo toho.

rayla
5. jan 2025

@thunderdome prečo Ťa vyhodia? Ja viem, si autista, ale veď aj s touto diagnózou sa dá pracovať...

clementisa
5. jan 2025

Napíš ako to dopadlo

olimuc
5. jan 2025

V podstate ho chovas ako domace zvieratko … tak snad je tak zabavny a oplati sa to. Nepozname okolnosti preco si ho musis tak vydrziavat

misterunderhill
5. jan 2025

@mandzula vidno, že si žena bez skúseností. Možno si si našla niekoho, a možno to s tebou vydrzi, dufaj...

mandzula
5. jan 2025

@misterunderhill tak, tak, ako povies, mam len 43 rokov a manzela, ale inak som uplne bez skusenosti.

dankanka
5. jan 2025

Ma ho aspoň zlatého?

misterunderhill
5. jan 2025

@dankanka tieto komentáre si nevšímaj. Ty vies sama prečo si s ním. Stačí doladiť detail. Ak bude súhlasiť, je to niečo čo bude slúžiť ako odrazový mostik. Ak nie, treba ho tlačiť aby sa zachoval spravne... Ostatné sa samo vyrieši

aleza
5. jan 2025

Ja mam niekolko kamosiek v okoli ktore takto ziju. Chlap v ich domacnosti a ani jeden neplati energie, sem tam potraviny. Ja by som toto netolerovala. Tiez som single, mam vlastny dom a ku mne by ziadny chlap neprisiel byvat keby sam nezacal tuto debatu. Pre mna je to jeden zo znakov inteligencie muza ze sam vie ze energie nie su zadarmo a nebude parazitovat na zene. Baby ktore toto dobrovolne toleruju sa asi boja ze budu same.

lienka.7
5. jan 2025

@autorka uplne normalne. Náklady sú toľko a toľko, deleno 2, Janko poprosím každý mesiac mi dávať 300€. Dakujem

lienka.7
5. jan 2025

@oblecenie99 presne ma to napadlo, s tým 19 ročným povalacom. Presne! A toto je výsledok 👌 ďalší príborník, ktorý "nevie" ze zovot niečo aj stojí.

prasiatko30
5. jan 2025

@gab1sol presne kebyze napise zena, ze muz od nej pyta polovicu nákladov na byvanie tak by boli vsetky tieto co su pohoršene, ze chlap neprispieva , pohoršene z toho ze chlap chce aby mu financovala zena jeho barak 😂😂😂

enmery
5. jan 2025

@prasiatko30 Kde autorka chce financovanie svojho baráka?Pre Teba sú náklady na energie a rozdelenie nákupu potravín financovanie baráka? Ty tiež bývaš niekde zadarmo? Ja som sa nedočitala, že chce od neho hypo a nábytok. 🤷‍♀️

prasiatko30
5. jan 2025

@enmery Toto tu uz bolo viac krat kedy zena pisala, ze chlap od nej pytal prispievat na chod domacnosto a vsetky co tu píšete o tom aky je chlap príživník ste sa strasne zhrozili nad tym aky je chlap nenažratý a ziada aby mu frajerka platila jeho barak - a tiez sa jednalo o prispievanie na chod domacnosti, ale u zeny bolo dostačujúce občasne kupovanie potravín a varenie a upratovanie ako prispevok k spoločnému bývaniu

lienka.7
5. jan 2025

@prasiatko30 nema jej financovať barak. Ma sa podieľať na nákladoch, ktoré sú vždy. Jedine žeby bol v lese pod stanom.

prasiatko30
5. jan 2025

@lienka.7 len toto tu je vecná
MK debata, zena ked ma prispievat na chod domacnosti financuje barak chlapovi ked je to the other way tak je to uplne logicke, ze ma prispievat a vzdy to tak je v mk diskusiách. To je ta zenska spravodlivosť