icon

Ako neprísť o strechu nad hlavou?

cecil36
27. sep 2015

Baby prosím o radu pre kamošku (pls neriešte prečo nepíše kamoška, takto sme sa dohodli 🙂 ). Kamoška je rozvedená a prišla o prácu a nevie si nájsť novú.V starej dostala výpoveď dosť hnusným spôsobom. Má jedno malé dieťa, ktoré chodí do MŠ, ale je non stop choré, čiže viac doma ako v škôlke. Rodičia na východe, pracujúci pomôcť nemôžu. Ona má na krku hypo, ktorú ak nebude platiť príde o byt. Otec dieťaťa pomáha, ale chodí na služobné cesty mimo SR, takže s veľkou pomocou zas rátať nemôže. Má VŠ, ale odbor viac menej nepoužiteľný. Normálnu prácu nájsť nevie a práca v tescu ci upratovanie jej nepokryjú ani hypo. Rada by som jej pomohla, ale neviem ako a vidím, že už je v riadnej depke ako sa blíži termín konca výpovednej doby. Privítame akékoľvek rady a typy🙂

Strana
z4
cecil36
autor
28. sep 2015

@mircalla hej podporu by mala dostat, len to je len docasu riesenie... a netusim aka je vyska podpory, ja som na UP nikdy nebola, takze v tomto jej poradit neviem. Jedine riesenie je ako pises praca s aspon ciastocne flexi casom. Odstupne je kapitola sama o sebe. To je to co som pisala na zaciatku, ze ju dost nechutne odpalili a je vlastne rada, ze ma tu dvojmesacnu vypoved. Povedali jej (sef), ze bud si napise vypoved sama alebo si uz nieco najdu kedze uz davno nebola v skusobnej dobe museli by jej odstupne vyplatit. Tak ich aspon ukecala na tu dvpjmesacnu s tym teda, ze vypoved si da sama a dokonci pracu co mala rozrobenu.

majka2
28. sep 2015

no dost tazka situacia ak ma rada deti tak nech skusi trebars profesionalnu mamu robit nezaraba sa tam sice miliony ale bude doma zo svojou dcerou plus bude zarabat a este aj pomoze dietatku popritom moze nieco este na internete skusit si najst pracu na doma

jhalena
28. sep 2015

@cecil36 Pribliznu davku v nezamestnansnosti si moze vypocitat tu: http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/davka-v-neza... Zadala som predpokladany prijem, ktory moze mat teraz.
Neviem, ci jej opatrovanie deti pokryje jej mesacne naklady.

Strana
z4