Ako neprísť o strechu nad hlavou?
Baby prosím o radu pre kamošku (pls neriešte prečo nepíše kamoška, takto sme sa dohodli 🙂 ). Kamoška je rozvedená a prišla o prácu a nevie si nájsť novú.V starej dostala výpoveď dosť hnusným spôsobom. Má jedno malé dieťa, ktoré chodí do MŠ, ale je non stop choré, čiže viac doma ako v škôlke. Rodičia na východe, pracujúci pomôcť nemôžu. Ona má na krku hypo, ktorú ak nebude platiť príde o byt. Otec dieťaťa pomáha, ale chodí na služobné cesty mimo SR, takže s veľkou pomocou zas rátať nemôže. Má VŠ, ale odbor viac menej nepoužiteľný. Normálnu prácu nájsť nevie a práca v tescu ci upratovanie jej nepokryjú ani hypo. Rada by som jej pomohla, ale neviem ako a vidím, že už je v riadnej depke ako sa blíži termín konca výpovednej doby. Privítame akékoľvek rady a typy🙂
no dost tazka situacia ak ma rada deti tak nech skusi trebars profesionalnu mamu robit nezaraba sa tam sice miliony ale bude doma zo svojou dcerou plus bude zarabat a este aj pomoze dietatku popritom moze nieco este na internete skusit si najst pracu na doma
@cecil36 Pribliznu davku v nezamestnansnosti si moze vypocitat tu: http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/davka-v-neza... Zadala som predpokladany prijem, ktory moze mat teraz.
Neviem, ci jej opatrovanie deti pokryje jej mesacne naklady.

@mircalla hej podporu by mala dostat, len to je len docasu riesenie... a netusim aka je vyska podpory, ja som na UP nikdy nebola, takze v tomto jej poradit neviem. Jedine riesenie je ako pises praca s aspon ciastocne flexi casom. Odstupne je kapitola sama o sebe. To je to co som pisala na zaciatku, ze ju dost nechutne odpalili a je vlastne rada, ze ma tu dvojmesacnu vypoved. Povedali jej (sef), ze bud si napise vypoved sama alebo si uz nieco najdu kedze uz davno nebola v skusobnej dobe museli by jej odstupne vyplatit. Tak ich aspon ukecala na tu dvpjmesacnu s tym teda, ze vypoved si da sama a dokonci pracu co mala rozrobenu.