icon

Ako nezabiť muža

lila1988
15. okt 2018

Baby, v poslednej dobe stale vrieskam po muzovi, je mi to luto, ale ked on ma tak neskutocne vie vytacat, ze to nie je snad mozne. Samozrejme, ze ma nahnevaju blbosti, ale moje vytacanie je uz prekypenie pohara. Napr. dnes. V noci isiel so psom, dohodli sme sa, ze vynesie domov zeleninu z auta, rano pozeram do chladnicky, ona prazdna. Kedze sme dostali cukety, vravim mu, aby mi najvacsiu hodil do auta, ze tu dam rodicom, lebo to nemame sancu spracovat. Otvorim auto, tam najmensie, pritom cuketu ani neje, cize tam nebol umysel si ju nechat. Mal sa zastavit za jednym panom, ktoremu som volala, ze za 15 minut za nim pride, on sa cestou zastavil u ineho znameho a este mi zlozil, ked som mu vynadala, ze je nezodpovedny. Co s nim, zijeme spolu 10 rokov, takto ma nikdy nestval.

loginexistuje
17. okt 2018

niekedy to proste mamy prehanaju a chcu mat vsetko tip top ale tak to nejde to je na zblaznenie my mame s muzom narocne prace a prichadzame domov tak o siestej najskor s tym ze o piatej pride dcera zo skoly ona si uz vie od 10 rokov aj navarit ked ideme domov v aute sa s muzom dohodneme co budeme robit po ceste volame dcere ci varila i netreba dokupit atd a este v aute si rozdelime ulohy ja denne vecer varim a len cerstve mam silny HIT a ine intolerancie
ale teda zaklad je nestresovat sa z toho ze neni tip top upratane tak neni a co a a zasa ak niekto z nas robi z domu alebo ma volno tak neexistuje ze pride ten druhy znroboty a ja by som mu dala vysavac

pieces
17. okt 2018

Máme jedno dieťa. Manžel mi vo štvrtok vraví, že dcéra má zajtra narodeniny, či chceme ísť aspoň na nejakú pizzu, a ja mu na to, že má narodeniny až ďalší piatok... Na druhý deň mi volá do práce s tým, že dcéra má dnes narodeniny, či niekam ideme, tak mu vravím, že až o týždeň... Myslíte, že ma počul, čo som mu na to povedala deň predtým? Aspoň, že na ňu myslí...

eliska13
17. okt 2018

@pieces to je milé.Verim, že tieto príbehy, keby sa vydali ide to na dracku🙂

pieces
17. okt 2018

@eliska13 vždy si vravím, že nikdy človek nevie, kedy začne zabúdať a stane sa to potom možno aj mne... no ale nie vždy mi to napadne hneď, a tak ako mnoho ľudí v niektorých situáciách neriešim veci s nadhľadom... no ale treba sa učiť a cvičiť v trpezlivosti... nikto nie je dokonalý...

nene05
17. okt 2018

Ja napisem este ten svoj pribeh z minulosti. Nikdy som necakala, ze bude chlap prat, zehlit, skladat pradlo, vysavat atd atd, cakala som, ze sa aspon postara o auto, zahradu, mozno malovanie, aj ked to som rada robila, resp.opravi bezne somarinky, vycisti odpad a pod. Namiesto toho som dostavala odpovede, ze ved si to viem spravit, tak naco cakam. Ano, viem vela veci, otec ma vela naucil, ale partneri by mali by zvacsa preto spolu, aby si zivot zjednodusili. Zena sa postara o atmosku, ale s nefunkcnymi vecami to nejde, bez jedla, lebo jemu sa v ten den nechcelo ist do obchodu, ale "penazenku" chcel mat on na starosti, ja na RD som platila vsetko okolo seba, dietata, uver, on platil hypo a mal riesit nakupi. Kym som mala peniaze, riesila som si aj nakupy stravy sama, platila polovicu hypo. Servis auta mi nevybavil, aj ked mal znamych servisakov, furt to odkladal, pripominam, az tyzden pred stk hovorim, ze co stym autom a on, ze mi to riesit nejde. Trebalo mi nahodit bateriu do auta, vsak ved si to viem isto aj sama, no musela som sama. Zakladanie travniku, kosenie, vsetko na zahrade sama. A on mi na to povedal, ze ved mi 2krat pomahal. Vravim, ze ci je ok, ze to ja som jemu mala pomahat,ze take veci by aspon mohol on riesit. Odpoved, ze on to nevie robit. Vravim, ze ani ja, ale nacitala som si, napozerala videa...tak ze naco by si to mal este aj on zistovat. Ked som ho prosila, ze ma boli chrbat, ze by mohol popolievat, ale ze nech da pozor, nech nestrieka hadicou rovno na kvety, ze ich obije, viete ako to skoncilo asi, polievala som si sama. Ano ano, nenechala som ho, pindala som, ale to len preto, ze ja sa o tie kvety starala a on mi ich pri jednom polievani znicil a mne sa na to nedalo pozerat. Aby zabezpecil trampolinu pred vetrom, nooo uprosila som sa prevelice a to mi susedova trampolina znicila auto kvalitne, takze mal priklad, co to moze narobit. Ze mal cosi kupit po ceste domov, ako napriklad sprej do nosa pre dieta, no zabudni, povie, ze taky nemali. No hold, nebolo to pre neho, tak som skocila do auta a zas cas, co sme mohli stravit spolu, som travila v aute, s riesenim "muzskych" zalezitosti a pod. To ani nehovorim, aky neskutocny bordel vedel narobit, nic nedal na svoje miesto, vsetko zacapkal, .... a to su len take utrzky... Ak som sa niekomu postazovala, mala som si len zvyknut, lebo som sikovna a zvladnem to vsetko a jeho som mala milovat a akceptovat. Ze som nemala vecer naladu a ani silu ist ani do sprchy, to bol moj problem. A on ma vraj miloval.

anjika44
17. okt 2018

Ja "milujem" keď môj muž niečo hladá....keď to nemá priamo pred nosom, ale leží to napríklad meter doľava, tak to nevidí...môj trojročný syn tak isto - už som mu párkrát ofrlala, že nič nevie nájsť, že je typický chlap - a on veselo opakuje - "Som typický chlap, som typický chlap"!

lienka_snehulienka
17. okt 2018

@eliska13 A čo vlastne od neho očakávaš? Vadí ti viac to, že chodí neskoro domov alebo to, že ti nepomáha? My sme mali obdobie, kedy sme sa v podstate míňali, pretože som odchádzala do práce oveľa skôr a on zas prichádzal oveľa neskôr a oveľa viac ako nejaké vysávanie ma štvalo to, že spolu netrávime takmer žiadny čas. Potom sme našli nejaký balans. Nie je to ideálne a tiež nie sme z tých, čo o štvrtej spolu pijú kávičku na terase, ale naučila som sa s tým fungovať a nemám pocit krivdy. Uvedomujem si, že s príchodom dieťaťa sa veľa vecí zmení, ale neviem si predstaviť, že mu niekedy budem vyčítať to, že vysávam iba ja, keď viem, že proste nemá kedy.

dada3215
17. okt 2018

Pekná diskusia toto, celé som si to prečítala, občas sa z chuti zasmiala, občas pritakala a občas nesúhlasila. No nakoniec som si povedala, že ja mám ozaj perfektného manžela....a pripomeniem si to poctivo zakaždým, keď mi zasa nechá tie ponožky na zemi pri sedačke :D Môj/náš príbeh: Sme spolu 10 rokov a prakticky od začiatku spolu bývame, neboli sme taký ten pár čo má rande na začiatku raz do týždňa, ale ako sme spolu začali chodiť, tak sme boli spolu každý boží deň. Takže som vedela do čoho idem svadbou, akého človeka si beriem. A aj vtedy keď sme začali stavať dom. Hovorila som si, že aj toto nás poriadne preverí, či sa počas stavania nerozvedieme. =) Nerozviedli sme sa, ba čo viac, musím povedať, že aj keď sme boli narobený ako mulice, na dome sme robili obaja spolu a pomáhali sme si vo všetkom a mali sme z toho radosť. Ťažké chlapské roboty si odkrútil chudák muž, ľahšie ja a ostatné sme robili vždy spolu. A tak nám to potom aj pekne ostalo. Bývame vo svojom o samote vyše 4 rokov. Ja si sama upracem, operiem, ožehlím aj navarím. Na toto muža nepotrebujem. Som puntičkár, viem, že by to neurobil podľa mňa =) tak si urobím sama a som spokojná. Domáce práce mu príliš nejdú, resp. má tendenciu to odfláknuť, lebo to nepovažuje za veľmi dôležité. Zo začiatku mi aj chcel pomáhať ale umývanie dlážky štýlom len kadiaľ chodí pán farár nie je z dlhodobého hľadiska ideálne, radšej si urobím sama. Variť vie, ale kuchyňa po ňom vždy skončí ako po druhej svetovej, že aj odtiaľ ho dobrovoľne pracem kade ľahšie, uvarím si sama, koniec koncov ma to aj baví tak mi to nevadí. Teraz som doma, čakáme bábo. Manžel pracuje od PO do PIA, víkendy má voľné. Keď som teraz doma, zvyknem si porobiť v piatok aby sme víkend mohli tráviť spoločne. No a čo robí môj muž? Veľmi veľa ďalších vecí okolo domu, ktoré by som ja ani nezvládla. Dorábame okolo domu ešte aj a toto všetko je hlavne na ňom. Môj muž je veľmi hyperaktívny, má nekonečnú zásobu energie, takže nemá problém hneď ako príde z práce niečo robiť, a ja mu rada pomáham, čo môžeme robíme spolu, či na dome, dvore v záhrade. Aj to je náš spoločne strávený čas. Aj teraz keď som ako guľa svoje mám hotovo, už neposedím a je mi hlúpe nechať ho robiť samého. Keď nič iné aspoň si k nemu sadnem ako majstruje a zabávam ho mojím bezuzdným kvákaním :D... No on tiež nie je otrok. Keď sa nám nechce ani jednému robiť, vyprdneme sa na to a ideme na výlet alebo na bicykle alebo len leňošíme pri telke, rozprávame sa, či skočíme do kina. Robota nie je zajac, neutečie. Ja od neho nevyžadujem aby mi pomáhal pri bežných domácich prácach, nie je to také náročné aby som to nezvládla sama. Ale keď mi treba niečo pomôcť čo sama neviem alebo podobne, stačí keď mu poviem a urobí, tiež to niekedy máme tak, že sa otočí chrbtom a zabudne, že som niečo chcela, lebo ma nepočúval vlastne ani, tak sa mu pripomeniem keď vidím, že z toho nič nie je. Keď chcem niečo hneď tak to aj poviem, že to treba hneď. Treba požiadavky definovať jasne, tak mi to aj sám muž povedal, že mám hovoriť naňho jasne a na rovinu :D Stane sa mu a tiež často, že veci necháva kade tade pohádzané, tiež robí neprimeraný bordelík v dome, tiež kde tu chodí do tej spomínanej prázdnej miestnosti v hlave a nevníma dianie okolo seba. Ale koniec koncov ja som tiež riadny prípad s kopou výrobných vád a on ma toleruje, takže nikto nie je dokonalý. Tak to treba brať. Život to nie je len dúha a jednorožce. Aj my prekonávame občasné krátke búrky. Ale čím sme spolu dlhšie tým viac to berieme tak, že nie je treba si kaziť spoločný život hádkami kvôli blbostiam, treba vždy vedieť nájsť kompromis, tolerovať, že aj vaša polovička môže mať iba zlý deň, a tiež treba vedieť aj včas ustúpiť, no a hlavne nezabudnúť komunikovať spolu. =)

0silvia0
17. okt 2018

@dada3215
Pred rokmi k nám často chodievala jeho sestra a ona bola ten typ ženy, ktorá naznačovala a okolkovala a môj muž na to nereagoval. Keď odišla, pýtam sa ho: ty sa robíš blbý alebo fakt nechápeš čo ti chcela naznačiť? On že fakt? Ona mi niečo naznačovala? Ja som to tak vôbec nepochopil... potom ma požiadal, aby som ja jemu radšej vždy hovorila všetko narovinu, lebo on medzi riadkami fakt nevie čítať 🙂

eliska13
17. okt 2018

@nene05 a ste spolu či nie?🙂veď toto človek rád spraví, ale jedného dňa sa tak zamysli a zistí, že vlastne robí takmer všetko.Ono to prichádza všetko pomaly a postupne až zablika kontrolka.A potom je už človek tak zmagoreny, že mu príde luto aj to, že sused deťom uvarí krupicnu kasu.
@lienka_snehulienka to jedno súvisí s druhým ťažko povedať.Robis to s láskou a radosťou, lebo pre rodinu rok, tri, päť, desat až zistí clovek, že vlastne nemôže ísť cvičiť, lebo chlap nie je doma a dieťa nemá s kým byť, ze sú vlastne iba povinnosti,že dieťa sa vo všetkom obracia iba na teba aj, keď je chlap doma, x veci..že som ten riadiaci motor pre všetkých, lebo mama zalahne s chrípkou a chlapi sú bezradní.Chcela by som, aby sa trocha zmobilizoval a zrýchlil🙂syn mu hovorí spravíme búdku pre vtáčikov odpoveď, ale ja to neviem ja by som si pozrela návod na nete a potešila sa, že dieťa chce so mnou niečo zmajstrovat.

0silvia0
17. okt 2018

@eliska13 ale nie, po desiatich rokoch zistíš, že ťa vlastne už nikto nepotrebuje a máš na seba kopu času a keď sa niekde dlho zdržíš, nikto si ani nevšimne, že nie si doma. Respektíve deti sa budú tešiť, že mama nie je doma a nenaháňa ich do povinností a sú chvíľu bez dohľadu. Deti treba naučiť zohriať si jesť, niečo malé uvariť, na krúžky samé chodiť, netreba deti šetriť, ale pekne zapájať. V živote sa im to zíde viac ako nejaké behanie okolo zadku😎

willino1
17. okt 2018

@majkeel toto mi nedalo: trochu sparodujem tvoj príspevok:

No. Som klasicka ekonomka, robim 8,5 hodin denne, podla potreby (v čase uzávierok od nevidím od nevidim, do nevidim). Bezi naraz viac projektov, treba drzat prehlad o termínoch (dane, odvody, uzávierky, projekty pre vedenie firmy...), z viacerych stran. K tomu cestovanie do prace z práce, vozenie detí do škôlky, na krúžky, cestovanie skoro kazdy vikend niekam ( deti musia mať program, inak si ten aspoň nejaky udržateľný poriadok neudržíš doma ani náhodou), planovat cesty, cestovne prostriedky, rezervovat/stornovat, terminy... Popri tom sledujem zdravotný stav detí, aspoň raz mesačne som s nimi na OČR, plánovanie aj neplánovaných vyšetrení, organizácia podávania liekov a liečiv, získavanie prostriedkov na liečbu detí, popri tom práca z domu s horúčkovým dieťaťom na sebe..., samozrejme domacnost, plánovanie zásobovania domácnosti a rozpočtu domácnosti aj s dvoma deťmi a kopec dalsich veci. Problemy s autom - gumy, olej, kontroly, opravujem vacsinu veci sama (mam rada pocit byt vo vsetkom sebestacna - mením kovania na šuflíkoch, montujem si sama lustre (nie len výmena žiaroviek), vymieňam žiarovky, vymieňam zásuvky, kosím záhradu, montujem si sama nábytok - lacnejší je ten nezložený prirodzene, čistím odpady, mením vodovodné batérie, maľujem, sťahujem, položím plávačku...),... Ked treba sezonne prace okolo domacnosti - džemy, zaváraniny, zber ovocia, zeleniny, sadenie, okopávanie.

Praca plati ucty. Cuketa pocka, praca a platenie uctov nepockaju a ani deti, a deti maju absolutnu prednost a až po nich je práca. Keby mne v blbej chvili, ked sa toho nakopi naraz privela , nejaký chlap po tom všetkom čo robím a požiadam ho aby splnil jednoduchú úlohu a ju zbabre, tak mu najprv pekne vysvetlím, ze taký chlap je len na dve veci .... a odteraz do neurčita mám všetky život neohrozujúce veci sveta s prepacenim momentalne v ... ehm na haku. Ak sa spravanie nezmeni, tak poleti najskor cuketa a za nou dotycny.
Treba si vybrat, chceš si doma z práce oddýchnuť ? tak zaplať všetky ucty, nie aby som ešte ja musela robiť ako krava a popri normálnej robote ako je tvoja robota ešte zabezpečovať full servis domácnosti alebo cuketu v chladnicke? Lenze plati klasicke chlapské, žena v domácnosti je darmožráčka, nech len pekne chodí do práce... a doma chcem vsetko a okamzite, a ja si po mojej najťažšej práci na svete a oveľa ťažšej práci ako má žena potrebujem oddýchnuť.... 😉

Rozmyslam, o co je jednoduchsie byvat bez partnera a kazdy vo svojom. Byvas sam = 1-2krat za tyzden povysavat, prach, 2x mesiac umyt sanitu, riad do mycky, hodit do pracky (2 prania za mesiac = 3-4 kosele, 10 triciek, 2 nohavice, spodne pradlo ) zavesit, zlozit, zbytocne nerobit bordel, rychle varenie = praca na pol hodiny denne a 2 hodiny v sobotu. Vyskusane, overene.
Zrazu zivot s niekym a clovek zisti, ze prace v domacnosti nevysvetlitelne stupli na 5 hodin denne a z 2 hodin na pol ci cely den z vikendu. Ako keby tam zrazu byvalo 10 ludi. Tak bud je to ciste promo, ze sa upratovacie a varne casy nafukuju, alebo je za tym neracionalne chovanie. Ze 5krat spravim zbytocny bordel, 5krat zbytocne upratujem, 5krat zbytocne varim, 5krat umyvam riad,... a to ešte prídu deti a všetko sa znasobí na 10x 🙂 keď som bola sama prala som 1 x týždene, ťažká pohoda... mám dve deti, periem denne, niekedy aj 2x (napr. keď sa počúraju v posteli...)
... plus cuketove problemy. 😃

ako necháp ma zle, tiež považujem reakciu autorky na cukety za prehnanú a ja by som sa zasmiala... ale možno má práve to blbec obdobie ktoré spomínaš hore a predstav si, že naň majú nárok aj ženy, nielen muži, a aj chod domácnosti s deťmi je dôležitý problém a nielen práca... to len toľko, pretože ma ten tvoj pohľad o zodpovednosti a starosti ITčkara a banalitných starostiach žien povedzme to jemne "dostal do vývrtky" :-

PS: bývam sama s dvoma 3-ročnými chlapcami... pomáha mi mama...

salfusco
17. okt 2018

@willino1 podla tvojho opisu seba predpokladam,že si asi mimozemštanka..nejako mi nejde dokopy to množstvo vecí...alebo inak povedane,žit pod takym stresom dost skracuje život

willino1
17. okt 2018

@salfusco tak musím si vybrať priority 🙂 nevadí mi, ked sú deti doma špinavé 🙂 Keď nestíham ignorujem prach, rozhádzané veci, keď nestihnem navariť tak sme len na chlebe s maslom, keď nestíham kosiť, tak len 2-3 za sezónu... deti ženiem k samostatnosti čo najviac, ignorujem rozhádzané hračky 🙂 a maľovať budem najbližšie až keď dostanú trochu rozum... teraz máme steny pokreslené, farbu oškrabanú... návštevy nech si myslia čo chcú 🙂 riešim len dôležité pre mňa veci a veci, ktoré ušetria peniaze... a veľa vecí je v kategorii "nestojí za námahu" a "urobím až keď sa budem nudiť"... ale nemaj obavy... mávam obdobie, keď sa to na mňa "zrúti" a zavriem sa a revem... no ale krpcov do hniezda záchrany už nemôžem dať ... 🙂 a tiež si dávam pozor aby som "vypla" a sadnem na gauč, ignorujem bordel, vezmem si pohár vína a dívam sa na deti ako sa hrajú 🙂

willino1
17. okt 2018

@salfusco a ono to tak trocha bola parodia na príspevok uvedený vyššie - len som ho trochu upravila 🙂 pretože vyznel presne tak isto ako ten môj... 🙂 mne hodne pomáha moja mama a naozaj ignorujem veľa vecí, ktoré som dakedy považovala za dôležite a teraz pre nedostatok času ignorujem 🙂 a radšej si naozaj sadnem a pozerám na deti ako sa v tom bordeli hrajú ako keby som sa mala uhnať upratovaním a potom si ich užiť len pri ukladaní do postieľok 🙂

0silvia0
17. okt 2018

@willino1 no a mne po prečitaní tvojho príspevku napadlo jediné: v tvojom živote tá cuketa evidentne už letela a za ňou aj "dotyčný" 😎 Evidentne si žena, ktorá si dokáže urobiť poriadok vo svojom živote 👍

loginexistuje
17. okt 2018

@willino1 uff no nemyslim si ze je toto dlhodobo zvladatelne jednym clovekom (bez pomoci manzela, babiek dedkov a pod)
ale teda pri tom vypocte co musis sama zvladat .. som si spomenula na ten vtip ako zena menuje co vsetko da a druha jej povie ako to dokazes a odpoved je staci sa zle vydat ... 🙂

maminuska
17. okt 2018

@willino1 ešte je možnosť vymeniť nekvalitného chlapa za kvalitného .

maminuska
17. okt 2018

@loginexistuje presne tak stačí sa zel vydať .

majkeel
17. okt 2018

@willino1 Mila willino. 🙂 No pekna parodia. Akurat, ze som tym reagoval na prispevky, kde robili z muzov pomaly nemoznych imbecilov.
Nemas to lahke, len som si akurat spomenul, ze moja babka sa sama starala o 11 deti, ked dedo zomrel a otec sam vychoval 4 deti. Akurat asi ani jeden nerozvazali deti na ziadne kruzky. Kruzky boli praca na poli, pripadne neskor preliezky pred panelakom.
Mas to s dvomi detmi urcite tazke, ale v dnesnych casoch asi zdaleka nie najtazsie ... kedysi boli horsie casy.
Drzim palce, nech sa Ti dari ...

0silvia0
17. okt 2018

začínam byť alergická na slovné spojenie "rozvážanie detí na krúžky". Dnes sa rozvážajú na krúžky aj deti, ktoré sú samé schopné už vzhľadom k veku cestovať mhd ale rodičia sa dobrovoľne tuším štvú, aby pri menovaní činností, ktoré vykonávajú v rámci domácnosti, mohli vymenovať aj rozvážanie na krúžky. Veď prečo si to nesťažiť keď ani netreba...

romiada
17. okt 2018

@nini1010 vieš ako sa to dá najlepšie naučiť a pochopiť (tolerovať nedokonalého muža) ? Rozchodom, rozvodom. Proste vtedy, keď ostaneš kvôli svojej náročnosti sama, lebo Ti nik nebude dobrý....lebo Tvojmu mužovi docvakne, že nechce byť nula, hňup, neschopný. Vysoké nároky sú v poriadku. Ale vtedy ak neponižujú, nedegradujú druhého na nižšiu úroveň, neunavujú v naháňaní sa za dokonalosťou, ale idú príkladom, motivujú, posúvajú, podržia. Mať vysoké nároky môže prameniť aj z perfekcionalizmu, úzkosti, potreby niečo stále sebe/niekomu dokazovať. V nevyrovnanom partnerstve to sklzne do vzťahu matka/dieťa alebo do urputného súperenia o víťaza (vo vzťahu dvoch rovnako perfekcionistických a ambicioznych ľudí)
Dnes som to práve riešila s kamarátom. Má ženu (ktorá je puntičkárka) a dve deti a rozmýšľa nad rozvodom. Doma vkuse dusno, lebo neupratal hento, neurobil tamto, nedal čiapku dcere, nerobí úlohy s deťmi spôsobom ako to chce žena. Keď videl aký mám doma bordel, lebo som radšej išla von s malým lebo bolo pekne (a poriešila aj prac.stretnutie), tak mi povedal že toto by mu doma s takym flegma pristupom neprešlo a žena by už chytala hysterický záchvat z bordelu. Normálne som mu videla slzy na krajíčku aký sa cíti unavený, ponížený, neschopný. Dozvedel sa od detí, že bol riešený ako neschopák a debil (svojou manželkou pred niekým iným). Pritom ja viem, že popri práci má ešte prácu-bokovku aby zarobil navyše. Deťom robí program dosť on (ihrisko, šport, zábava - neraz som bola toho svedkom) , cvičí, stará sa o seba. A keď muž vie navariť deťom (ešte k tomu mäsko s ryžou), tak vážne začínam pochybovať o jeho manželke či je kompletná. Už som mu dneska povedala, že posledná možnosť je manželská poradňa. Ak nie, tak by som sa priklonila k rozvodu. Lebo žiť s nadradeným tvrdohlavcom, ktorý je sám najlepší a nikto iný sa mu nevyrovná je trápenie. Proste ak chceš byť na piedestáli, musíš rátať, že na ňom budeš sám/sama a všetci ostatní sa môžu zdola len pozerať a prečítať si tabuľku "Nechytať".

nini1010
18. okt 2018

@romiada Dobry den,ziadala som slusne o radu,a toto je sice forum kde sa moze ktokolvek slobodne vyjadrovat,beriem,ale vas ton a sposob vyjadrovania nazoru mi neskutocne vadi.vy neradite.vy svojim sposobom vyjadrovania hodnotite,doslova az zhadzujete a vyvysujete sa.vsimla som si vas uz vo viacerych diskusiach kde sa hojne zapajate a posobite ako "odbornicka" na oblasti "vseho druhu".Musite mat naozaj velmi vela casu...Takze dakujem za radu,par veci som si z vasho komentu aj vzala ale ak to ma byt takymto povyseneckym tonom tak sa na to nabuduce naozaj radsej vyserte.pekny den prajem.

nini1010
18. okt 2018

@romiada a ak by vas nahodou zaujimalo ako sa to robi,ako sa spravat a vyjadrovat ludsky,tak si precitajte prispevok od @beelinka

0silvia0
18. okt 2018

@nini1010 no asi je to vec vkusu, ale mne tón @romiada vôbec nepripadá povýšenecký, skôr sa snaží zo svojich skúseností poradiť. Ale asi trafila kliniec po hlavičke, keď ťa to tak podráždilo. Veď ti krásne ukázala vo svojom príspevku, ako to vníma muž a to je úžasné pozrieť sa na veci z viacerých uhlov. Inak čo ja poznám poriadkové ženy-puntičkárky, tam veru nevládne príjemná domáca atmosféra. Život máme len jeden, mali by sme si ho navzájom spríjemňovať, nie otravovať. A nič nie je dôležitejšie v rodine ako príjemná domáca atmosféra. Ak je doma príjemná atmosféra, do takej rodiny sa radi vracajú všetci členovia rodiny či už z práce, zo školy atd. Ak je doma atmosféra dusná, tam už členovia zasa hľadajú úniky a aktivity, len aby z tej dusnej atmosféry na chvíľu odišli...

romiada
18. okt 2018

@nini1010 bola to len odpoved na Vasu otazku co robit resp.nerobit. Napisala som to z vlastnej skusenosti. Mrzi ma ze Ste si to zobrali ako vyvysovanie. Ziadnej zene sa tu nesnazim pisat sem s tym umyslom. Mozno to pochopite ked sama zazijete ako ja. A ano mam "vela casu" na pisanie na MK, lebo som sama s detmi takze po veceroch ked deti spia alebo ked sa spolu hraju napisem na MK miesto pozerania TV...ale naco tu obhajovat tuto svoju nedokonalost 👍

willino1
18. okt 2018

@majkeel ja sa nesťažujem 🙂 len som reagovala na tvoj príspevok aké to vy muži máte ťažké, lebo najdôležitejšie je platiť účty a my ženy sme nevďačné... takže som doslova okopírovala tvoj príspevok a len mierne upravila na podobnú situáciu z pohľadu ženy ... nie je to úplne moja situácia 🙂 nemám koho poslať po tú cuketu 🙂 takže to ty si sa sťažoval, aké je to ťažké z mužovej strany keď nebodaj začne s niekým žiť ... a úbohému mužovi to robíme my ženy také ťažké... svojim blbým nafukovaním upratovania, varenia atď 🙂 a robenia problémov tam, kde žiadne nie sú... a neviem čo ťa na tých príspevkoch od žien tak rozčúlilo, veď sa väčšina vyjadrila v zmysle, že sa má upokojiť a neriešiť... tak?

romiada
18. okt 2018

@nini1010 a "odbornicka vseho druhu" 🤣 som sa fakt pobavila....to by som sa este musela zapajat do debat o prirodzenom porode, o IVF, o viere... Tam moje zazitky ani skusenosti nedosiahli....tak do takych som sa nezapojila. Prajem Vam vela stastia 🍀

salfusco
Autor odpoveď zmazal
betunka39
18. okt 2018

hm... moj muž ma tesne po 50-tke sme spolu 28 rokov. Keby osm mala po nom vrieskať prepač ,pre taketo hluposti, tak už spolu davno nie sme, alebo sa vkuse hadame. Viem, čo možem od neho očakavať, viem ,ako veci zabuda-proste je chlap a ma v hlave ine veci- kým ja mu rozpravam napr. o tom, že mi trebak upiť malej vetrovku a že treba isť zatvoriť stan na terase, lebo ja nemam kedy. on rozmýšla, že kedy bude upratovať v garaži, alebo čo si da na večeru. Jasne ,že ked idem okolo terasy o hodinu, tak ju zavriem, alebo ak stihnem, medzitým zavolam synovi hore v izbe, aby to išiel skontrolovať. a xxx veci, ktore mu poviem a o hodinu ich nevie...ak vieš, že je taky tak sa nerozčuluj a urob to sama, inak sa zblazniš.lebo je kopec iných veci, ktore urobi aj bez mojho upozornenia, ....ani Ty určite nie si bez chyby, tak ak aj ja, ja si musim veci zapisovať do mobilu ako pripomienky, inak by som tiež veľa toho zabudla...