Ako nezabiť muža
Baby, v poslednej dobe stale vrieskam po muzovi, je mi to luto, ale ked on ma tak neskutocne vie vytacat, ze to nie je snad mozne. Samozrejme, ze ma nahnevaju blbosti, ale moje vytacanie je uz prekypenie pohara. Napr. dnes. V noci isiel so psom, dohodli sme sa, ze vynesie domov zeleninu z auta, rano pozeram do chladnicky, ona prazdna. Kedze sme dostali cukety, vravim mu, aby mi najvacsiu hodil do auta, ze tu dam rodicom, lebo to nemame sancu spracovat. Otvorim auto, tam najmensie, pritom cuketu ani neje, cize tam nebol umysel si ju nechat. Mal sa zastavit za jednym panom, ktoremu som volala, ze za 15 minut za nim pride, on sa cestou zastavil u ineho znameho a este mi zlozil, ked som mu vynadala, ze je nezodpovedny. Co s nim, zijeme spolu 10 rokov, takto ma nikdy nestval.
@lila1988 ja som vo velmi podobnej situacii ako ty. Lenze, my mame uz dve deti, 1,5rocneho a 3 mesacnu. Poradit ti velmi neviem, aj my sa snazime nejako spolocne fungovat. Tiez mam pocit, ze vsetko je na mne. Situacie sa zacali vyhrocovat, ked sa narodil maly, lebo mojich povinnosti len pribudalo (domacnost, dieta, rozostavany dom, priprava a organizacia svadby) a on si nadalej zil v tom svojom zauzivanom style, ze vsak tazka pohodickaaaa. U nas to je tak, ze ja pravidelne kazde dva mesiace vybuchnem, potom nasleduje veeelmi vazna debata aj so slzami. Vtedy sa mu snazim vysvetlit, ze sama uz nevladzem vsetko robit, organizovat, dohliadat. Najblizsie tyzdne sa potom snazi, seka dobrotu a po case to zase zacne sklzavat. Potom zase vybuch, atd.... Pozitivne ale je, ze mi zacal viac pomahat hlavne so starsim synom. Kedysi prisiel z prace, dal boztek malemu a s kludom anglicana sa siel az do noci hrat na xbox! Po viacerych hadkach a rozhovoroch sa mi podarilo dosiahnut, ze po prichode z prace berie maleho von, pripravi mu veceru, okupe ho a ulozi a uspi. Co sa tyka prac v domacnosti, prenechavam na neho tie, co viem, ze zvladne (vysavanie, riady, nakup). Aj tie mu musim pripominat. Inak ostatne riesim ja. Ak chcem od neho nieco mimo nacvicenych cinnosti, snazim sa mu presne vysvetlit, co chcem, a potom pripominam a ziadam, az kym to nespravi. Pripadne vypisujem zoznam prac, dam na chladnicku. Ja hovorim, ze kym sa mi podari ho prevychovat na poriadneho chlapa podla mojich predstav, tak mi stihne zdochnut 😂 (hnusne povedane, ja viem).
Inak, co sa tyka financii, tiez to mame tak, ze kazdy svoj ucet. Ja platim uver na dom, ktory je moj, on mi na ucet posiela peniaze na energie. Ked som bola uz iba na rodicaku, on platil nakupy, resp. mi daval peniaze. Pokial mam normalny prijem, teda matersku, v plateni sa striedame.
@0silvia0 chápem, ale my sme žili predtým každý zvlášť, mali svoje byty je mi to také zvláštne zrazu dať spoločný ucet.Kazdy dáme rovnakú čiastku na stravu, bývanie a s ostatným hospodarime ako chceme.Jasne, že ja som viac marnotratna kupujem aj čo nie je treba pre muža je nový koberec či x ty rámik na fotku zbytočnosť tak isto ako ja neriešim či potrebuje nové pneumatiky.Take ťahy ako zo spoločných zrazu zmizlo, alebo pred rozvodom sa vrátia dlhy, ktoré sú proforma nepotrebujem zažiť ako vidím v okolí čo ľudia dokážu z trucu, keď im horí pri zadku .Ja mam rada aj nieco svoje a svoju istotu.
@lila1988 Inak podľa mna si to dosť komplikuješ aj ty sama, ked máš také urevané dieťa, tak by som sa na celú výživu vykašľala, ved aj v obchode kúpiš bio a máš o starosť menej. Tiež som mala druhého syna takého náročného, ale nikdy by ma nenapadlo robiť mu domácu výživu, lebo muž bol v zahraničí, takže som bola na všetko ozaj sama plus k tomu starší syn, s ktorým som musela robiť úlohy do školy, atd.
Mňa minule takmer šľak trafil. 😀 Muž bol prechladnutý, tak som mu navrhla, aby si v hrnci zohrial medovinu, nech si ju nedá studenú. Ukázala som mu konkrétny hrniec. Bola v ňom už nejaká tekutina - konkrétne voda so soľou a čiernym korením, nad ktorou som sa predtým naparovala. Už sa to chystal vypiť. No dobrú chuť. 😅

@lila1988 my tak tiez fungujeme s peniazmi. A sme v pohode. Sme s tym obaja stotozneni a nic si nevycitame. Nam tento model oddelenych penazi klape uz 14 rokov 😉. A byt mame kazdy svoj. Takze keby mi niekto chcel tvrdit ze som s muzom kvoli peniazom, tak ho vysmejem až na Mars 😉